- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Döglött Róka #431 üzenetére
Megint gratulálok, hogy neked ennyi jött le.
-
Syl
nagyúr
válasz
Döglött Róka #406 üzenetére
Az iPad-et anno a Microsoft fanboyok húzták le, mert "nincs rajta USB-port"
-
válasz
Döglött Róka #384 üzenetére
A tieidet kevésbé
-
válasz
Döglött Róka #367 üzenetére
A disztró nem azonos a Linux fogalmával, mert az maga a kernel kb. Az egyes disztrókat ne keverjük a globál OS fogalmával. Jó reggelt kívánok.
-
válasz
Döglött Róka #328 üzenetére
"ezen felrohogtem
"
Rémlik valami a win8-ről, meg a csempékről?A WinXP-ről meg ugye olyan sok cég váltott dalolva Pistára, meg 7-re...
@Karak_22 : Igen, kell cserélni, de nem mindegy, mikor, meg ugye mindig előfordulnak vadhajtások, amikor muszáj egy 10 éves valamit életben tartani.
Egy sokmilliós ipari gép esetén nem biztos, hogy azzal fog szórakozni bármilyen cég, hogy nem tudja használni, mert a MS új szarja alá nincs driver valami aprósághoz.@Szaby59 : "Ha 20+ éve létező _ingyenes_ OS-ről csak a felhasználok 3%-a szerzett tudomást elég jól levetíti mire van igény..."
Nem vetíti le. Sokan nem szeretik a windózt a laikus usereim közül. Azt vetíti le, mennyire sikeres a MS marketingje."Egyébként meg: München Windowsra cseréli a Linuxot"
Jaja, az valószínű olyan sztori volt, hogy valaki mind a két váltásért ügyesen felvette a prémiumot"De továbbra sem értem miért kell egy szempont alapján (egy teljesen mással foglalkozó hírnél) kiemelni, hogy mennyivel jobb miközben másban meg nem."
Emelte a fene. Az itteni Linux userek nagy része egyszer le nem írta hogy Linux, amíg a windózrajongók el nem kezdték a Linuxozást
Én magam sem szoktam szembeállítani, mivel nem arról van szó, de attól még leírhatom, hogy magában a win egy förtelem. Aztán jöttök azzal, hogy Linux. Olvass vissza. -
válasz
Döglött Róka #311 üzenetére
Úgymint? Nézz utána, milyen cégek használnak Linuxot asztali rendszernek, pár ezer gépeken
"A kutyát nem érdekli, hogy a régi hulladék egymagos gépeken hogy futnak ezek a rendszerek. Rakjál rá XP-t vagy Linuxot, "
Mondjuk azt, akinek kevés pénze van. Akad itt pár ilyen ember.
Cégek is szoktak örülni, ha gépet kell cserélni.
XP-t javasolni használatra meg, gratulálok"Ha nem szandekozol felfogni, mire van a "szemet" akkor ne fogd fel, hasznalj mas OS-t boldogan."
Otthon már elég régóta más OS-t használok, elég boldoganÉs nem véletlenül.
@Szaby59 : Mire is használtad? Mert nekem a csiga egy ilyen rendszeren gyorsabbnak tűnik, mint egy Win7.
Pentum M-re meg lehet próbálni nyócat tenni.
Próbáltam amúgy 1.7-es Penya M-en 1GB RAM-mal Tiny7-et, de mire azon elkezdett minden rendesen működni, majdnem visszatértünk a normál 7-hez. Annak a sebességével." cserébe futnak a Windowsos programok/játékok, "
Kinek hiányoznak?(Khm, a piac 90%-a nagy részének fogalma sincs arról, hogy van más OS is. Nem kisit torzított eredmény.)
-
válasz
Döglött Róka #294 üzenetére
Jaj, mindjárt leborulok nagyságod előtt, várj egy kicsit. Amúgy legyen, nem én mondtam, hanem te...
-
válasz
Döglött Róka #284 üzenetére
Úgymint?
Nem véletlenül használok azt... Van elég windóz tapasztalatomHowto-k meg : Deokosmaga.
-
válasz
Döglött Róka #276 üzenetére
Melóban szenvedek a winnel, otthon Linux van...
@King Unique : Na persze, van egyféle, legyen jó mindenkinek.
Ez nekem valahonnan ismerős. Meg az is, hogy veled mennyire érdemes vitatkozni, szóval pápá.@LordX : Hát, mondjuk amiket itt a PH-n olvastam
De felőlem mindenki azt csinál, amit akar, én eddig is csak a váleményem írtam le.@Döglött Róka : Hát mondjuk a Chip-nél lejjebb nem sok minden van (talán a Gyakorikérdések), de nem is azt a színvonalat emlegettem
-
Воланд
titán
válasz
Döglött Róka #279 üzenetére
kb az osszes "hogyan hasznaljuk az ssd-nket" leiras ugy kezdodik, hogy kapcsoljuk ki a lapozofajlt, kapcsoljuk ki a hibernalast, kapcsoljuk ki a toredezettsegmentesitest, kapcsoljuk ki a prefetch-et, meg kapcsoljuk ki az indexelest is, a bongeszo gyorsitotarjat meg helyezzuk at ramdiskre, vagy masik meghajtora.
en meg beraktam az ssd-t a gepbe, felraktam ra az os-t es kesz.
-
válasz
Döglött Róka #267 üzenetére
@sz.balazs.95 -> LOL
@morgyi : Akár komolyan is kérdezhetném, mert ha van hasonló funkcionalitással 8GB-os OS, akkor mi a fene 20-40-sok GB egy full winnyócon?
@Döglött Róka : Mert tökéletesen megalkotott asztali operációs rendszer, gondolom azért
Amúgy nekem jó régóta egy 400GB-os winyóm volt, most hogy cseréltem laptopra, az maradt + a lapos 320GB-osa. Nincs nagyon humorm winyóra költeni, és ötven gigákat elpazarolni egy OS-re sem nagyon.@LordX : A fene tudja, minden normálisabb howto úgy kezdődik, hogy lehetőleg ne tegyük rá a swapot, meg filerendszer naplózás off.
-
válasz
Döglött Róka #272 üzenetére
Pedig ez lenne az ideális méret, ugyanis tabletként kiválóan használható, monitorra dugva meg pont mindegy, mekkora, így PC-ként használva sem rosszabb egy 10-12-esnél.
Volt korábban 10-es tabletem, de nekem az már nagy. -
válasz
Döglött Róka #270 üzenetére
~1,5 év alatt sem jött sokkal jobb alternatíva.
illetve most meg inkább egy core M kéne + 128 GB, illetve több, (lehetőség szerint teljes méretű) USB.
na nem baj, 3 év múlva talán lesz ilyen is, 8"-ban, fogyasztható áron.
-
válasz
Döglött Róka #264 üzenetére
Most swap nélkül free 137MB, Standby 1GB, többi foglalt.
És folyamat dobálja az üzeneteket, hogy elfogyott a ram, illetve reszeli a winyót.
De tök mindegy, ha lenne swap, akkor amiatt reszelné.
Ja, meg nem mellesleg az SSD is megköszöni a folyamatos írogatást, ugyebár.Ja, meg 50GB. Bocs, egy olyan OS mellé, ami akár 10-15GB-on is elvan alkamazásokkal, és megfelelő mennyiségű szabad hellyel maga mellett, az 50GB VICC.
Anyám gépébe 16GB-os SSD lesz véve, párezerért, Lubuntu elfér rajta (úgyis azt használ), adatok a winyón.Hogy nem szabad megvenni az ilyen sz*rokat, ezt mi tudjuk, de csomóan csak azt nézik, hogy 20 ezerrel olcsóbb. Aztán kihez viszi, hogy nem jó?
Köszi! -
válasz
Döglött Róka #262 üzenetére
Hát, én azt láttam, amikor még a cégesen engedve volt a swap, hogy 4GB-ból rakás utó cucc mellett 2,6 szabad, swapból csomó foglalt.
50 giga? LOL?
Aztán megveszi a majom a tabletet 32GB-al, és tegyél vele csodát. -
vicze
félisten
válasz
Döglött Róka #230 üzenetére
Most videózzam le milyen mikor hálózattal és milyen mikor hálózat nélkül lépek be?
Úgy 30mp-1perc a különbség, mikor hogy.
Nyilván ha a "Domain" nincs másra használva mint, hogy jelszót "tárol" akkor biztos nem zavaró, de mikor megnézi van-e úgy GPO lehúzza(user + system), érvényesíti, megnézi élvényes-e a jelszavam, meg a többi cucc ami be van állítva, akkor van overhead méghozzá a hálózaté, mert a DC-re úgy 1500 másik usert szolgál ki, hiába 2-3-as a pingem rá. (Most ugye abba kötsz bele, hogy a DC nem a hálózat, ok akkor nem az...)
És itt most arról beszélek, hogy beírtam a jelszavam és nézem a loginscreen-t jó sokáig...
Persze ha gép bekapcsolása után elmentem kv-zni és mire visszamegyek pár dolog már a háttérben lefutott, akkor rövidül. -
válasz
Döglött Róka #157 üzenetére
"Szarul van beallitva,"
Nem mondod"nalunk 8 orat hagy reboot elott a klienseken"
Nálunk is hagy párat, csak a userek hülyék, mint a tök, és nem olvasnak mindenféle rendszerüzeneteket." Ha meg egy i7-es dell munkaallomas tetveg par patchtol, az nem az SCCM hibaja, ott valami nagyobb gebasz van. Software-es bitlocker megfejelve egy AV scannel tud ilyeneket csinalni."
Tud, mert van is ilyesmi, de a legnagyobb gondot MS windowsnak és HDD-nek hívják ezekben a gépekben.
Amúgy a proci hót nem számít ilyen esetben, mert a winyó fogja meg az egészet, egy i3 is pont ilyen gyorsan tudna a winyóra várni@vicze1 : Pooontossaaaan. Ugyanez nálunk is.
-
vicze
félisten
válasz
Döglött Róka #157 üzenetére
Hát a CPU meg szerintem mindegy. Nálunk úgy néz ki, hogy mindenkinek egy időben felugrik az AV scan, többség elindítja: (bitlocker és a többi nyilván van)
HDD-sek: - B****meg megint nem megy semmi!
SSD-sek: - Hehe... (by Nelson)A bottleneck a vinyó lesz. Egy redves upgrade-et nem fizetnek ki, csak új laptop, pedig drasztikus a különbség főleg egy halálra megpakolt Enterprise gépen dolgozni is akar az ember.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka #106 üzenetére
Tökéletesen értettem mit írtál. Te viszont egyáltalán nem.
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka #93 üzenetére
Javasolnám a szövegértés skill javítását a vicces képek linkelése skill fejlesztése helyett.
-
válasz
Döglött Róka #78 üzenetére
Látom, nagyon híve vagy a 100GB-os oprendszernek, legyen. A Microsoft meg fogja neked csinálni, túl sokat nem kell várni rá, sacc/kb win10.5-nél - vagy akárhogyis hívják majd az új iterációkat - ott leszünk. Másik kérdés, hogy ki az, aki ekkora adatrengetegben egyáltalán ki tud szúrni egy sérülékenységet. A linuxon a package management meglepően jól működik hosszú évek óta - annak ellenére, hogy messze nincs akkora tőkemozgás mögötte, mint a windowsok mögött.
Amúgy pedig felmerül a kérdés, hogy miért is kell x millió sor kód adott feladat elvégzéséhez, amikor a konkrét feladat (szöveg/zene/film/képszerkesztés) megoldható egy tizedakkora egységgel? Rémesen emlékeztet ez engem a Nero esetére, amit anno mindenki használt CD/DVD-írásra - egészen addig, amíg hirtelen kitalálta, hogy 30-40megáról 600MB-ra hízik, telepakolva tonnányi felesleges szeméttel. Akkor gyorsan felfedezte mindenki, hogy a feladat, amire ezt a szoftvert vette/használta, simán elintézhető egy sokkal kisebb, könnyebb megoldással.
Amúgy felhomályosítanálak, hogy a notebookok túlnyomó többségében 1db lemez/SSD van, azon van minden. Ergo szerinted felettéb ügyes vagyok, lévén egy lemezen (igaz, másik partíción) tartom az adataimat, köszönöm az elismerést
#83, "a windows 10-hez mar osszel erkezik egy nagyobb frissites, ami a szokasos bugfixek/biztonsagi javitasokon kivul uj funkciokat is hoz majd."
Azigen, kb 3 hónapos lesz akkor az RTM. Asszem az átállással megvárom az év végét.
"aki meg egy ot eves lemezrol telepit os-t, az meg is erdemli."
+1.Ugyanez áll a legtöbb szoftverre, felesleges gépnyúzás, ráadásul az SSD-knek, főleg a silányabbaknak nem tesz jót a sok újraírás a többszörös patchelés miatt.
#93: "t72killer: neked meg mondtam, hogy ne feszegesd a temat..."
Okay chief! Befogtam és húzok át debianra -
törölt tag
válasz
Döglött Róka #78 üzenetére
Nem.
-
dabadab
titán
válasz
Döglött Róka #43 üzenetére
"Es a merevlemezgyartok evrol evre egyre kisebb lemezeket adnak ki..."
2002-ben 40 GB-s HDD-n volt a rendszerem, most meg az egyik 16 GB-n lakik, mert annyi van a telefonban.
Pár éve 320 GB-s HDD-vel vettem laptopot, most meg 250 GB-s SSD-vel. -
törölt tag
válasz
Döglött Róka #69 üzenetére
"Szoval oket kene utni nem az OS fejlesztojet aki lehetove teszi, hogy egy 10 eves uzleti alkalmazas elfut a rendszerukon."
Ha nem tenné lehetővé, a részvényesek másnap gyújtanák fel Redmondot a cég összes alkalmazottját villanyoszlopra kötve, Satyát felnégyelve.
-
.mf
veterán
válasz
"Es a merevlemezgyartok evrol evre egyre kisebb lemezeket adnak ki...
Aki ezen fenn tud akadni, az hagyja az egesz szamitogepesdit a verbe.
"
Remélem nem fejlesztő vagy, mert aki ilyet talál mondani, és ilyen gondolatmenetet vall, az hagyja inkább most az egészet a vérbe. Slendrián munka kifogása a majd toljanak alá erősebb hardvert. Az OS partícióm legnagyobb mappája a WinSxS, több, mint az összes többi a partíción együttvéve. Mert minden update után csinál egy tucat verziót, arra az eshetőségre, hogy lenne valami marharitka-rémspeciális program a gépen. Ahelyett, hogy lenne egy rendes packet manager, ami valóban meg is vizsgálná a dependenciákat, és annak megfelelően telepítene. S lassan elfogy a hely... Ja persze tudom, szerinted ez így jó, vegyek nagyobb SSD-t és HDD-t.
-
válasz
Hülyeség azzal védeni valamit, hogy úgyis elfér, mert mondjuk ez egy tabletben nem igaz. Remélhetőleg tényleg lesz benne package manager, mert az adware szemetet illene már kiírtani, illetve egyből nem kellene sok felesleges shared lib alapból.
-
válasz
Döglött Róka #39 üzenetére
Ha nem erted mi a gond a VM XP-vel akkor tenyleg ne feszegesd a temat...
Egész egyszerűen a windows túl sok helyet foglal, kb. 5- ször akkora mint az opensuse friss install a gépemen, miközben semmi nincs benne alapból.
-
válasz
Döglött Róka #24 üzenetére
Mi a gond a virtualizációval
(főleg manapság)
#26: Ezt el kell ismerni, a M$ eddig a legjobbat nyújtja friss iso tekintetében
Ennél csak az lenne jobb, ha a Media Creation Tool ténylegesen naprakész iso-t adna ki magából, amire már semmilyen frissítést nem kell rátölteni az adott hónapban. Ezt otthon elég szenvedős előállítani, mert adott egy iso, adott egy frissítéscsomag, és hopplá, telepítés után látja az ember, hogy féltucat komolyabb frissítés hiányzik belőle - szétszórtan az elmúlt évből
.
-
válasz
Döglött Róka #18 üzenetére
Értem én, hogy a visszafelé kompatibilitás teher, de miért csinálják, ha lassacskén több helyet igényel, mint egy VM XP-vel vagy win7-tel
Őszintén nem hiszek benne, hogy tisztán a visszafelé kompatibilitás az ok, sejtek némi hanyagságot is (mint ahogy az Office2013-nál, ahol minden frissítési kísérlet .msp-jét eltárolja a rendszer
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest