- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
"em találják meg a 2007 után a menüket, meg főleg az Office 2003 után még kéevébé."
Hát azért egy nehezebb felfogású júzer is megszokja azért a ribbont egy, max két hét használat után...
Miután viszont megszokták, sokkal jobb eséllyel és hamarabb megtalálnak benne bármit, mint a 2003-as menürendszerben. -
törölt tag
Azon kell elgondolkodni, hogy azoknak a felhasználóknak hogy lehet megfelelni, akik ugyanarra akarják használni a gépüket, mint eddig, de más rendszeren. OS X-nél ez megoldható. Az, hogy van valamire ingyenes alternatíva, még nem jelenti, hogy az jó, vagy jobb. A mögé sem lehet mindig bújni, hogy mindig minden a felhasználó hibája, hogy neki nem jó ami van, nem ért hozzá, tanulni kéne pár hónapot több disztrón is, hogy átlássa, stb. Mi a fenéért tenné, ha már ismer egy rendszert, ezt tanították, ezt fogja megmutatni másoknak, erre vannak a programjai, játékai, amiket szintén már megtanult használni, kapja hozzá a gyártói támogatást, ha leül elé, akkor rögtön tudja, mit hol keressen, stb. Ha meg szerintetek ez user error, akkor nincs is miről beszélni
-
King Unique
titán
Mekkora bulshit, csak ilyen általánosságokkal tudsz dobálózni...
Magának az egész bagázsnak érdeke (Mr. T. és udvartartása), mert gondolom azért támadják és jelentgetik állandóan minden piszlicsáré dolog miatt az MS-t. Az meg több helyütt egy bevett taktika, hogy ha a másik félnél jóval olcsóbban kínálja, v akár ingyen, akkor azzal másikaknak tesz keresztbe.
Meg azt az általános "Nincs az a piac, aminek egy monopólium jót tenne" kijelentést elsütöd több topikban, persze a dolgot tovább nem fejtegeted, hogy mért is van állóvíz...mert ez igazából kinek is rossz, nektek, hogy nem a preferált rendszeretek van desktopon a csúcson? Vagy az a probléma, hogy netán a userek nem ismerik meg a többi vadhajtást, ami igazából széles körben még mindig nem alkalmas teljes mértékben nekik? De igen, szívassák csak magukat egész nyugodtan és vágjanak bele, mert amit most használnak, az nyilván nem jó, aki elégedett vele, az ne legyen. Mért? Mert, csak , mert egyesek úgy látják jónak...? Vagy éppen, most, hogy free upgrade lehetőség van, megint lehúzzák őket...?
Illetve talán a usernek a feladata, hogy kutasson és felfedezzen más terméket, más alternatívákkal megismerkedjen, nem a gyártó feladata lenne elsődlegesen ezt is biztosítani. Mit vártok, hogy majd userek hada, akiket cseppet sem érdekel az IT, nem 0-24-ben a rendszerbuherálás az élete, majd a dw-ről nekiáll x 10 db rendszert levadászni, tesztelgetni, ehhez új ismereteket elsajátítani, míg megtalálja a magának valót??
Netán MS fizesse a konkurencia fejlesztéseit, pénzelje a marketingkampányát, előtelepített OEM gépeket árulják dual-boot megoldással, W mellé telepítve L-et is, vagy Windows 10 név alatt, talán egy korábbi fejlesztés, a Lindows folytatását adják ki, hogy népszerűsödhön a platform, jobban megismerjék az emberek. csak mert a gyártója, a mögötte álló nagy közösség a kisujját nem mozdítja ez ügyben...??? de persze várják a megváltást...
És ezek után még komolyan csodálkozol és kifogásolod, hogy egy termék emelkedik ki ezen a piacon... más, területeken, ahol a kedvenced van monopol helyzetben, az persze elmegy, az úgy jó, ahogy van.Tripple facepalm, ezzel lehetne jellemezni azt a videlkedést, véleménynyilvánítást, amit minden ilyen topikban leművelnek az adott egyének...
És ezeken a téveszméken valóban sokan felröhögnek.
-
King Unique
titán
Én mit írtam, mért tán nem volt igaz? Egyáltalán mit erőlködsz ezen a Windows 10-zel kapcsolatos topikban, mit vársz tőle, hogy majd a potenciális 7/8.1 upgrade userek ezen sorokat olvasva nem fognak élni a lehetőséggel és inkább platformot váltanak?
Ezt nem mondod komolyan, hogy nem szeretnének ők az élre kerülni? Pont erre egy burkolt eszköz a mások üzletének rontása, ugyanazon feladatra és közegbe full ingyenes megoldások tálalásában. Mert bizony nem csak a userek érdekeit nézik ők se, nem csak a puszta önzetlenségről szól a dolog...
Ha van egy x éve jól működő megoldás, akkor csak úgy nem fognak váltani és igényük se lesz rá, ha legedi a szükségleteiket. De, ha kínálat oldaláról változást akarnak, ahhoz tudni kéne megfelelően versenyezni a konkurenciával (már a kezdetektől), minden oldalról ugyanolyan használható, vagy jobb megoldást kínálni és nem csak mindent állandóan az MS-re fogni... Mert ti ezt nem fogjátok fel és mindenért csak őket okoljátok, a pártfogolt az semmiben sem hibás, annak semmin sem kéne változtatni, áh nem... Gyanítom, ha fordított lenne a helyzet, nem rugóznál ezen, nem menne a monopóliumos mese, csak mert a neked szimpatikusabb a domináns. Azt meg ne akard rám fogni, hogy nem vagyok tisztában a monopólium fogalmával, viszont azt se várd tőlem, ahogy másoktól se, hogy köztes megoldások után kajtassanak és mki mosolyogjon, hogy az a tuti.
Majd, ha lesz 2+ olyan platform, ami minden téren megfelelő lesz a tömegeknek, akkor majd visszatérhetünk a témára. Addig meg, hogy ezt a piaci szereplők egymást közt hogyan oldják meg, senkit nem fog érdekelni, azt a megoldást fogják előnyben részesíteni, ami minden téren megfelel nekik. És nem, nem fognak a többi után sírni... -
törölt tag
Én meg arról beszélek, hogy sokadszor mondom, hogy hülyeséget beszélsz és akadsz fent minden szaron, de azért csak megy tovább.
Megoldják a gépeket. Sok helyen van ma is XP vagy 98 ezeken, nyomdában láttam is, ott sem flopin vitték az anyagot a géphez. Hivatalos támogatás továbbra is létezik XP-re, de csak ügyfeleknek. A támogatott OS és a támogatott hardver meg nem jár kézen fogva. Linuxra váltani sem egy csettintés, főleg már meglévő gépekkel, szóval ezen ne rugózz. -
törölt tag
Megint olyan gépről beszélsz, aminek nagyon specifikus célja van. Ismerősöm szintén soros portot használ, neki XP van a külön erre a célra tartott gépén, meg van oldva. Nem netezik rajta.
Nem az OS hibája, azt írtam, hogy nem csoda, ha nem jó. Nekem is volt ilyen gondom, írtam a gyártónak, kitaláltuk, hogy mi volt a baj.
És ha csak 3 éve van benne vírusirtó, akkor ez mit von le abból, amit írtam?
Olvass végig a hozzászólásaimon, csak azt mondtam, hogy hiába írod ide a magadét, ha nekem nem jó, akkor leszaromNem akartam senkit meggyőzni arról, hogy használja azt, amit én.
Megyek másik topikba szórakozni -
törölt tag
Azért fura, a Selphy-hez van 8.1-es driver, és ha tényleg annyira nem működne, akkor az azért feltűnt volna valakinek, ellenben a tunerhez nincs hivatalos Linuxos driver, ott ez nem is csoda. A soros kártya meg olyan, mint a régi vezérlőkártyák, azokkal is sok gond volt. Elavult, és gyanítom, hogy a támogatása sem tegnap járt le. A Palm szintén ősleletnek számít ma már. Én csak néhány ujjlenyomat-olvasós laptoppal találkoztam, mindegyik előtelepített Windowszal jött (volt Vistás is), egyikkel sem volt gond. Ha van támogatása, akkor ott kell kérdezősködni. Na de ez mindegy is.
Vírusirtó nem kell rá, van benne. Az anyámkínját én nem szoktam telepíteni. Nekem nincs tele szeméttel, és a maga 13 gigájával egyáltalán nem érdekel a terás vinyómon. Még +2 giga az Office 2016 Preview. 4 ezer körül volt a startnál a frissítési lehetőség XP-ről felfelé 8-ra, 10-re pedig 1 évig ingyenes a váltás.
Én már leírtam, hogy a Linux miért nem volt jó nekem, az meg nem érdekel, hogy másnak jó-e, mert az a lényeg, hogy nekem működjön. Nem én bénáztam a tunerrel sem, volt, hogy újrahúztam az egész rendszert, és pontról pontra követtem a terminálos utasításokat, hogy ne ronthassam el sehol. Nem volt jó.
Ismerőseid meg álljanak át a túloldalra, aztán élvezzék a hibamentes életet, őket kéne meggyőzni.Most sem értelek. Az írtam, hogy "Most is simán lehet aktiválni a kalóz rendszert", amiben semmi warez nincs. Ha olvasol cikkeket a témában, akkor rengeteg helyen megírták anno, mikor sikerült megtörni a védelmet. Példa. De találsz magyar cikkeket is.
Nem sikerül felfogni, hogy nekem semmi bajom nincs a rendszeremmel, minden működik, mindenem erre van, és nem szívok vele. Ezért robbannak ki a hitviták minden topikban, és iszonyatosan bosszantó már. Mondod, hogy nem érdekel, hogy ki mit használ, aztán ugyanúgy próbálsz meggyőzni mindenkit, hogy márpedig te jobban tudod, hogy mi a jó. Arról nem is beszélve, hogy jönnek a "vindóz, winfos, társzekér" stb. jelzők, a másik oldalról viszont semmilyen becenevet nem látok soha. Erről ennyit.
King Unique: Azért megpróbáltam, de valóban felesleges.
Syl: Hát akkó nem kő óvasni!
Amúgy igazad van, én be is fejeztem.
-
törölt tag
Huhh. Na akkor a "ki mit talált ki" bullshitet félrekotorva.
Még bőven a Win8 megjelenése után szedtem ki a gépből a kártyát, de a PVR2 akkor is azonnal működött a rendszerrel (64bites), Linuxon meg kellett TVtime, meg a fórumlakók, akik nem tudták megoldani (és akkor nem voltam ezzel egyedül, létező topikba írtam). Sőt, a végén az angol fórumra is írtam, ott sem tudtak mást mondani, csak hogy esetleg hibás a kártya. Windowson meg azonnal működött telepítés után. Látod? Ennyit ér a "nekem meg jó" érvelés.
Mesélj, annál mi a jobb nekem, ami mindenben működik?
A Linux reggel kávét is főz nekem? Vagy megy rajta minden programom amiért fizettem? Miért lenne ez jó nekem? Világosíts fel.
Egy nem aktivált rendszerben mi a warez?
Jó ég. A telepítőt meg bárki beszerezheti a hivatalos program segítségével.
Én a sok disztró közül egyetlen megfelelőt sem találtam. Mindegyiknél találtam hibát, vagy éppen azt éreztem, hogy 15 évet visszautaztam az időben. El sem hinnéd, ha valaki azt mondaná, hogy a Windows a megfelelő, ugye?
-
törölt tag
Milyen rendszerben? A nyolcmillió disztróban, egyébként pontosan érted, csak kötekedsz.
Volt Win8-Win7 összehasonlítás, igen. Aztán volt ott M$, Linux, mint kontraszt, Debian, LO, olvass már utána.Nem tudtam, hogy kell valakinek az engedélye, hogy kifejtsem a véleményem valamiről
Írtam ON-t, és véleményeztem azt, ami itt megy.
Olyan messze van az ismeretségi köröd a reprezentatív mintától, mint Makó Jeruzsálemtől. Megint jön ez a szokásos "én akkor is jobban tudom, hogy másnak mire van igénye", mint minden topikban az MSO vs LO témában. Neked vannak Linuxos ismerőseid, nekem nincsenek, akkor most mi van? Illetve nem igaz, mert van, ismerek olyant, aki netbookra telepítette, neki nem mesélt róla senki, hanem használta a keresőt.
"Tapsolok neki", mert mindenre alkalmas a rendszer, amire szükségem van, nem kell vadásznom programokat, drivereket, belemászni konfig fájlokba, hogy meglegyen a mélynyomó is, erre van minden megvásárolt programom, ez a rendszer élvezi a legnagyobb támogatást, stb.
Nyugodtan sorold, ami nem megy. Én már többször leírtam máshol, hogy mi nem volt jó nekem Linuxon, aztán akkor mi van... pedig nem csak a tuner nem működött, vagy a scanner a nyomtatón, de az 5.1 sem, és alapból recsegett is a hang. Mi lett volna a megoldás? Vegyek nem VIA chipsetes alaplapot. Erről ennyit."Saját tapasztalatom az, hogy 99% mindenre volt driverem Ubira."
Köszi, ez megint egy nagy semmi, nekem meg a wifi nem akart rendesen működni, a nyomtató, a Leadtek TV2000 tuner, a hálózati nyomtató, hang, HDMI és ezzel együtt a VGA sem, mindig volt valami szar vele. Nekem meg ez a tapasztalatom.
Nincs az aktiváláson mit hangoztatni, aki felrakja a rendszert az rögtön ezt látja (pontosabban nem mindenki, mert a telepítőkóddal magától aktiválnia kell, így ez a szakasz rendszerint kimarad), vagy az MS fórumán is leírják.A Unity meg akkora baklövés volt, hogy még mindig azzal szállítja a Canonical az Ubuntut.
azopi74: Az úgy még jobb
-
törölt tag
"Mi" nem kezdtük el, én itt sem voltam akkor, egyébként olvass bele a mappaméretek összehasonlítása utáni kommentekbe.
Ja, vannak driverek arra is, csak nincs benne sok köszönet. Ilyen chipset ne legyen, olyan VGA ne legyen, multifunkciós Epson nyomtatókat kerüljük, ezt meg azt a kártyát nem kezeli, hülye gyártó, stb. Biztos viccből vannak azok a topikok is, hogy milyen hardvereket vegyünk, mint egy Hackintosh-hoz.
Most is simán lehet aktiválni a kalóz rendszert, de ha nem is sikerülne, akkor is 1-2 óránként dobna egy üzenetet, aztán annyi, lehet tovább használni. Aztán ott vannak az előtelepített rendszerek a laptopokon, asztali gépeken, tableteken, stb. Nem mindenkinek virágbolti a rendszer. Az OEM kiadások is azért fogynak, főleg, mert telefonon új gépre is lehet aktiváltatni (ha neten nem menne).Már kint volt a 13.04-es Ubuntu, mikor telepítettem a laptopra, előtte meg a 12.04 óta szívtam a rendszerrel, Windows nélkül. Nem csak megszokás kérdése, lásd OS X. Mindig másban keresitek a hibát, nem a rendszerben, hogy esetleg rossz a marketing, nem jó, hogy ennyire szegmentált, hogy így működik, akármi. Nem, mindig az MS, a gyártók, a tudatlan warezolók. Ugyan.
Van igény más rendszerre, még mindig ott az OS X, a maga 5-6 százalékával (most a hasamra ütöttem). A többieknek meg a Windowsra van igényük. -
BiP
nagyúr
Win8 és a csempe erőltetés már a múlté.
Nem tudom, mennyire látsz bele a Win10 fejlesztésébe, de ott eléggé figyelnek a user-feedbackekre.
Már az hatalmas változás, hogy egyáltalán kikérik a felhasználók véleményét, és az, hogy 4millió embert bevontak eddig a fejlesztébe a publikus előzeteseken keresztül, formabontó az MS történetében. -
törölt tag
Általános használatra az, de én még a 10/11-nél emlékszem, hogy driverek telepítésénél volt pár "nehezebb" dolog amit be kellett állítani mert nem ment elsőre (és ahogy akkoriban olvastam én szerencsés voltam mert minden eszközömhöz volt támogatás), az egységsugarú usernek meg még a Windowsos next-next-finish is problémát okoz...
A userek tudnak róla, de ha választhatnak ez és az "ingyenes" Windows között akkor mégis inkább a Wint fogják (lehetőleg "Ultimate") választani pont azért mert általános használat mellett is előjöhet olyan, hogy kell egy wines alkalmazás ahol a Wine/VPC nem jó/"bonyolult", több rendszert meg senki nem szeret tartani...
Ha meg játék is van akkor egyértelmű, hogy Windows. -
törölt tag
"Azután meg hogy egy rendszer terjedt el, elég nehéz rést ütni a piacon."
Elég sok negatív kritikát/fogadtatást kapott a 98/Millenium/Vista/8 is (hogy indokolt volt e vagy sem az most nem lényeges...) mégsem tudtak szemernyi előnyt sem kovácsolni ebből, pedig általános használatra (ha van ki bekonfigolni és nem kell windowsos app) az Ubuntu elég jó alternatíva már egy ideje...
"A mobilos esetekben nem volt ilyen mákja a MS-nek, szerencsére."
Dehogynem, ott volt a Windows Mobile is, jóval előbb benne voltak ők is meg a Nokia/Symbian is az okostelefon bizniszbe mint az Apple/Google...
-
vicze
félisten
Biztos nagy titok lehet egy nagy vallatnál, amit úgy a fél világ tud...
RH csak mint beszállító van, mint felhasználó nincs, szegény Ubit csak úgy elhagyták a két egyértelmű és legszíntisztább Linux desktop céget.
Google felett tényleg átsiklottam véletlen, amúgy valószínű ők a legnagyobb desktop Linuxot felhasználó magán cég és az is csak 20-30e gép. -
törölt tag
"Ugye hogy tarolt is?"
Persze, hogy tarolt... Ingyenes, nincs semmiféle megkötés, az iOS gyártó exkluzív és drága, a WP meg nem elég, hogy késett, de ha jól tudom a min HW is megvan/volt határozva amire rakható (ami a droidos kínálatot elnézve inkább pozitívum...).
Ugyanezen az elven viszont a Linux is tarolhatott volna desktopon, ha jobb alternatíva lenne (az ingyenesség jó dolog, de nem minden...). -
törölt tag
Nem az MS dolga drivereket írni a hardverekhez, tévedésben vagy. Lehet menni tüntetni a gyártó székháza elé, aki jobb esetben kidob valamit két Win-kiadáshoz is, aztán jön az EoS.
A sokmilliós ipari gép meg nem Facebookozik a neten, meg nem kell .mov-ot vágnia. Ott vannak a nyomdai vagy cnc gépek, azokat még 95 vagy 98 is vezérelheti.
Egyébként igazad van, nem volt Linuxozás, hanem volt "bezzeg a Kubuntu, Lubuntu, 32 megás kutyatöke"Anno, mikor Linuxoztam, akkor több embernek is megmutattam, hogy ez is létezik, senkit nem érdekelt. Odáig el sem jutottunk, hogy játék vagy akármi. Szóval az is tévedés, hogy az lenne mindig az ok, hogy nem ismerik a másik rendszert. De igazából egy embernek felraktam laptopra az Ubuntut, később hozta is vissza. Érdekes módon Windowsról OS X-re váltásnál nem ennyire jellemző a dolog, vajon miért...
-
törölt tag
"Meg ugye volt egy trösztellenes per"
Annak az értelme, jogossága mondjuk vitatható...
"Meg lehet nézni, hogy a MS hol van az okostelefon piacon a winfónnal."
Meg bizony, látszik, hogy nem a marketing dönt...
Bár azért az is benne van a dologban, hogy amíg a droidot ingyen és kötelezettségek nélkül lassan kenyérpirítóra is rárakhatják a gyártók, anélkül, hogy egyetlen frissítést is kiadnának addig WP-nél van pár minimális követelmény ami már annyira nem "vonzó" a gyártóknak.
Mondjuk ha lassan is, de biztosan jön fel... -
vicze
félisten
LOL, abban, hogy Linux desktopot használnak, mi jó fene az üzleti titok? Na az te se tudod, miért nem mondod mindjárt, hogy nemzetbiztonsági titok? Sokkal rejtélyesebb. Kösz de nekem nem kell a mese habbal.
Én is tudok világcéget ahol Linuxot használnak desktopként. Pl. Red Hat, Ubuntu, vagy akár Google, mindegyiknél nagy többségben Linux desktop van használva. Egyik sincs a linkeden...
Illetve továbbra is desktopokról van volt szó nem serverekről.
-
törölt tag
"Azt vetíti le, mennyire sikeres a MS marketingje."
Gondolom a Firefox, Chrome és egyéb 3rd party programok is azért értek el jelentős sikereket a Winbe építettek helyett mert ott is jó volt a marketing...
Meglehet nézni az okostelefon piacon korábban egyeduralkodó Nokia/Symbian is hova lett az iOS/Android után... (Az akkori winmobile-t meg sem említem inkább...).
Ha valami tényleg jobb és ráadásul ingyenes is nem azt mondom, hogy az összes user átvált, de értelmes részesedést lehet vele szerezni, főleg ha semmibe sem kerül a váltás... -
törölt tag
Tudom, hogy milyen az mikor elavult, szar gépek mennek egy cégnél, de idővel nekik is váltaniuk kell, ha az XP-nél modernebb programok kellenek. Egy számítógép nem szekrény, hogy jó lesz az 20 év múlva is, az meg főleg nem úgy lesz, hogy ezekre az őskövületekre fognak manapság egy programot vagy egy OS-t optimalizálni. Kényszerből majd szépen utánajárnak, hogy a 7 ezres proci mennyire fér bele a keretbe.
-
törölt tag
"És ha lenne, de nem tudnád,hogy van?"
Ha 20+ éve létező _ingyenes_ OS-ről csak a felhasználok 3%-a szerzett tudomást elég jól levetíti mire van igény...
De továbbra sem értem miért kell egy szempont alapján (egy teljesen mással foglalkozó hírnél) kiemelni, hogy mennyivel jobb miközben másban meg nem.Egyébként meg: München Windowsra cseréli a Linuxot
Otthoni felhasználók megy
-
törölt tag
Igen, biztosan itt is rengetegen használnak 1 magos Celeronokat, 4 modulból összehozott 1 giga memóriával
Kb. 20 ezerből lehet újan alkatrészeket venni, amikkel már szépen elfut a rendszer, és netezni is lehet. De legyen 26 ezer, és 4 giga DDR3 is van benne. Inkább én gratulálok, hogy 2015-ben az a hiszti tárgya, hogy egy erősen elavult gépen hogy fut az új Windows (vagy a 7).
-
vicze
félisten
-
törölt tag
Miért ? Nem lehet használni ? Az van odaírva, hogy azon a hardveren futtatható...
1.7 GHz-es celeron és 1 GB RAM (-IGP) mellett használtam Win7-et nem mondanám, hogy annyira rossz lett volna a 8 pedig még kevesebb memóriával is beéri."64bit Kubuntu + Firefox + levélkliens is 1,2-1,5GB"
Ok, nálam akkor ~500 MB-tal többet használ (bár azt azért tegyük hozzá, hogy az x86 kompatibilitás miatt a 64 bites verzió több ramot használ... mondjuk laptopon 4 GB-vel nálam is 1.2-1.8 GB között volt), cserébe futnak a Windowsos programok/játékok, ha pedig letiltok pár nem használt szolgáltatást akkor tovább lehet spórolni...
-
törölt tag
Az van odaírva, hogy kellemesen használható, vagy hogy futtatható? Utóbbi. Elindul egy olyan gépen? El. Akkor mi a kérdés?
A kutyát nem érdekli, hogy a régi hulladék egymagos gépeken hogy futnak ezek a rendszerek. Rakjál rá XP-t vagy Linuxot, és legyél boldog. Nekem a FF 6 lappal plusz a rendszer, vírusirtó, tűzfal és driverekkel együtt 1,8 gigát eszik a 8-ból. Érdekel? Nem, mert azért van a memória, hogy legyen is benne valami. A helyre visszatérve meg azért meg lehet engedni 6-8-10 évente egy 1 TB-os vinyót, amin lehet adatot tárolni, onnantól az is le van ejtve, SSD-re meg mehet a rendszer+office, ha csak 64 gigásra telik. -
törölt tag
2 GB RAM és 2 magos gépen nem is lesz gond, max. frissítéskor a lassabb proci miatt.
"Amúgy az OS feladata nem az, hogy elhasználja az összes rendelkezésre álló erőforrást"
Nem használja el 1 GB-vel is kb 450 MB-ot használ. Most nálam (16 GB-vel) a 8.1 x64 1.9 GB-t használ úgy, hogy vírusirtó, meg pár másik program is fut a háttérben, 4 GB-vel is mindig 2 GB alatt maradt.
-
King Unique
titán
Na, ja...van többféle, de ha kiválasztasz egyet, akkor vannak a használatának bizonyos feltételei, amikhez igazodni kell. Ha nem tetszik, nem akarsz, akkor használsz mást. Ugyanúgy lehetne kontra érveket felhozni a másik OS-család ellen is, amik nem mkinek fekszenek és éppen ezért nem is használja mki azt.
De nem gondolom, hogy a sok-sok Windows usernek, aki XP-ről váltás, gépbővítés után, mondhatni igazodott az új rendszerek követelményeihez, akkora gondot okozna, vsz nem 40 GB-os HDD-ről, meg nem is 32 GB-os SSD-ről nyomja a többség... És igen, tényleg nem érdemes nekem se, korábbi témák és topikok is rendre igazolták, hogy mi itt egyes tagok küldetése. -
King Unique
titán
Az, hogy tetű, szubjektív, mert sokáig, sokan elvoltak HDD-n is és mondhatni megfelelt nekik, ahogy nekem is. SSD teljesen más és számos tulajdonsága van, ami miatt érdemes használni, avagy értelmetlen elzárkózni az új technológia elől.
"16GB-os SSD lesz véve, párezerért, Lubuntu elfér rajta (úgyis azt használ), adatok a winyón." - ha Linux alá nem kell SSD, mert csak a xar WIndows támaszkodik rá, akkor ez most hogyan is van...egy minimalista, fapados Lubuntu alá, ami még virtuális gépen is pattogós??? Kis ellentmondást vélek felfedezni...
Számtalanszor le lett írva, hogy nem a Linuxhoz kell hasonlítani a helyfoglalását és évek óta adott, hogy mennyi kell egy újabb Windowsnak. Ez a 20-30 GB-ot is nem tudom honnan szerváltátok, mikor még honi számtechlapok fórumain, hasábjain a szakértők is 50 GB, v afelettit ajánlanak?
De egyszerű a helyzet, aki felrak egy újabb WInt, akkor számolnia kell vele, hogy többet eszik és eszerint kell alá megválasztani a vasat. Ha ez derogál, akkor nem kötelező használni. Ha viszont a jobb támogatottság miatt mégis szükséges, akkor ezt el kell fogadni és nem hümmögni, hogy mért ennyi. Mert ami nektek ekkora gond, az lehet másnak, aki nem akarja össze-vissza faragni, meg egyszerre 2+ OS-t felpakolni, már nem az. -
Nem muszáj 32 GB-tal, léteznek 16 GB-os tabletek is Win8-cal.
(#264) Döglött Róka:
"Aki meg azokat megveszi az meg is erdemli, olcso husnak..."
Amikor én vettem a tabletem, akkor csak a 10+ méretben volt 64 GB-os verzió itthon hivatalosan, ami meg kb. a 8"-osok többszöröse volt árban.
Volt kemény 1 vagy 2 olyan 8"-os tablet, ami 64 GB-os volt, de azoknak pl. nem volt HDMI-jük, illetve ~70 helyett 130 körül voltak.Mondjuk most egy 64 GB-os microSD van benne, csak a gond annyi, hogy arra WinRT appokat nem nagyon lehet telepíteni. Ha ez meg lenne oldva, akkor tényleg el tudnék lenni 32 GB-tal.
-
LordX
veterán
Az SSD imádja a swap írásmintáját: egyrészt 40:1 arányban van olvasás-írás, szóval amikor "tekeri", akkor sem ír jellemzően, másrészt egyben nagy darabokat ír, alignolva (törléslapokhoz kiváló), e miatt gyakorlatilag nulla write amplificationnel, és közben csinálhatja a garbage collectiont, szóval messze nem rontja annyival az élettartamát, mint ha "hagyományosan" írnál ugyanannyit rá. Meg egyébként is, még nem láttam nem-enterprise környezetben SSD-t, amelyik wear miatt halálozott volna el: Az 5 éve használt *cache* SSDm wearje 95%-os, szóval majd 2110-ben visszatérek a kérdésre...
-
Döglött Róka
veterán
"a 8 ugye azért foglalt kevesebb ramot, mert 4GB RAM-ban dobált ki mindent a swapba, vagy szabadította fel a nem használt dolgok helyét, Linux alatt meg el lehet lenni HDD-n is, dőleg 4GB RAM mellett." - hahaha
Kicsit nezz mar utana a 8 ramkezelesenek, epphogy tobbet foglal elore maganak.
Win rendszerparticiot meg 50 gigara erdemes meretezni, 6.0 ota.
-
LordX
veterán
Nem véletlen nem kompatibilis visszafelé. Más az ABI. A GCC-é úgy kompatibilis visszafelé, hogy egybecsomagolják az új verziót a régiekkel. Kicsit kisebb, mint mindet egyben feltelepíteni, de cserébe azokat a verziókat is kötelezően megkapod, ami nem kell.
De komolyan, még mindig negyven megabyte-ról beszélünk..
sz.balazs.95:
Francokat, menj be a megfelelő könyvtárba és add össze a megfelelő három darab fájl méretét. Ez VS2013 x86 verzióra < 2 MB. x64 < 2,5 MB. A régiek kisebbek. -
-
persze, és ami nem a legfrissebb Visual C-vel működik, azt ne is használjam, nem?
A nem használatos drivereket meg nem lehet csak úgy törölni.
tableten mondjuk valamivel jobb a helyzet, ott csak 10 GB a Win.
LordX:
konkrétan 10 féle .NET Framework van, illetve 22 féle Visual C++, 2005-től 2015-ig minden, beleértve az x86 és x64 verziókat.
caprine: Azoknak egy részét szerencsére lehet törölni lemezkarbantartóval.
-
Embedded Windows, Windows IoT...
Lehet ám azt is szépen csupaszítani, csak a végfelhasználói verzió olyan, pláne az ilyen Ultimate, meg hasonló verziók, amik teli vannak kismillió olyan funkciókkal, amiknek jó, ha 10%-át használja ki az ember, mivel az összes többi az enterprise funkció.
Illetve nekem pl. most olyan 28 GB körül van a Windows mappa mérete 10-en, ebből olyan jó 10 GB az mindenféle driver, illetve olyan 1,5-2 GB a .NET is, arról meg már nem is beszélve, hogy gyak. annyi verziója van fent a c++-nak, ahány program van fent. -
vicze
félisten
Leírtam, hogy nem moduláris gyárilag, így én meg piros hót szeretnék látni holnapra.
Ott volt a MinWin 25MB 40MB RAM-on. Legkisebb Server Core 1,5GB, és az teljes funkcionalitású szerver, az IoT Windows-ok is elmennek 128MB-n, tárhelyigényüket nem tudom. MS tudja akármekkorára skálázni, te nem.Mióta SSD-m van igazából minden sebességbeli problémám megszűnt. Szóval inkább a Win I/O alrendszerével több probléma van és a frissítési mechanizmussal is bár az meg a WinSxS következménye szóval...
Amúgy a Win32 Store appok és azok "enkapszulálása" sokban javít majd a teljesítményen, sok kolonc lekerül a registry válláról.Domain meg hogyne lassítaná, hozzárak egy raklap network overhead-et. Eddig a kedvencem mondjuk a HP network driver loginkori 1-5perces timeoutja tetszett, na az hogy kapott WHQL-t...
"Vírusirtó meg asszem kell a windózra."
Attól függ kinek.Utóbbi 15évben XP-n volt SP2-ig vírusirtóm, azóta nincs.(Otthoni gép nyilván.)
Azért meg Lniux népszerűtlenségéből adódóan kevesebb károkozót írnak rá, elég felelőtlen továbbra is azt állítani, hogy nem kell rá virtusíró, mert a végén meg lepődsz... -
vicze
félisten
Domaiba van léptetve? Van LUKS rajta? Vírusirtó fogja extrában a frissítéseket? Ragozhatnám még egy raklap enterprise dologgal, amire nyilván azt írjátok, hogy feleslegesen van win-ben, de van és kész.
Win8-ban DISM-el nekiállhatsz kiszedegetni szépen mindent, úgy 12GB-ig lecsupaszítható, majd a céges rendszergazda örülni fog.Nem azt mondtam, hogy kisebb mint a Win, hanem azt hogy Linux is elég szépen nőtt az évek során és egyáltalán nem kicsi.
Mivel a WinSxS nem lesz megszűnteteve(sőt), így a Win mérete nem fog változni, csak némely módon csupaszítani tudják a felesleges komponensek kiszedegetésével, tömörítésével, áthelyezésével, és miden frissítéssel nőni a is fog sokszorossan. Mennyivel jobb mint a DLL hell nem? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest