- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Döglött Róka #272 üzenetére
Pedig ez lenne az ideális méret, ugyanis tabletként kiválóan használható, monitorra dugva meg pont mindegy, mekkora, így PC-ként használva sem rosszabb egy 10-12-esnél.
Volt korábban 10-es tabletem, de nekem az már nagy. -
válasz
Döglött Róka #270 üzenetére
~1,5 év alatt sem jött sokkal jobb alternatíva.
illetve most meg inkább egy core M kéne + 128 GB, illetve több, (lehetőség szerint teljes méretű) USB.
na nem baj, 3 év múlva talán lesz ilyen is, 8"-ban, fogyasztható áron.
-
Nem muszáj 32 GB-tal, léteznek 16 GB-os tabletek is Win8-cal.
(#264) Döglött Róka:
"Aki meg azokat megveszi az meg is erdemli, olcso husnak..."
Amikor én vettem a tabletem, akkor csak a 10+ méretben volt 64 GB-os verzió itthon hivatalosan, ami meg kb. a 8"-osok többszöröse volt árban.
Volt kemény 1 vagy 2 olyan 8"-os tablet, ami 64 GB-os volt, de azoknak pl. nem volt HDMI-jük, illetve ~70 helyett 130 körül voltak.Mondjuk most egy 64 GB-os microSD van benne, csak a gond annyi, hogy arra WinRT appokat nem nagyon lehet telepíteni. Ha ez meg lenne oldva, akkor tényleg el tudnék lenni 32 GB-tal.
-
-
-
-
persze, és ami nem a legfrissebb Visual C-vel működik, azt ne is használjam, nem?
A nem használatos drivereket meg nem lehet csak úgy törölni.
tableten mondjuk valamivel jobb a helyzet, ott csak 10 GB a Win.
LordX:
konkrétan 10 féle .NET Framework van, illetve 22 féle Visual C++, 2005-től 2015-ig minden, beleértve az x86 és x64 verziókat.
caprine: Azoknak egy részét szerencsére lehet törölni lemezkarbantartóval.
-
Embedded Windows, Windows IoT...
Lehet ám azt is szépen csupaszítani, csak a végfelhasználói verzió olyan, pláne az ilyen Ultimate, meg hasonló verziók, amik teli vannak kismillió olyan funkciókkal, amiknek jó, ha 10%-át használja ki az ember, mivel az összes többi az enterprise funkció.
Illetve nekem pl. most olyan 28 GB körül van a Windows mappa mérete 10-en, ebből olyan jó 10 GB az mindenféle driver, illetve olyan 1,5-2 GB a .NET is, arról meg már nem is beszélve, hogy gyak. annyi verziója van fent a c++-nak, ahány program van fent. -
-
-
-
-
Na akkor már csak egy dolog nem tiszta számomra:
> Tegyük fel, hogy veszek Win8.1 licenc-t.
> Frissítem ingyen a végleges Win10-reEzután mi történik? Mit kapok?
Marad a Win8 licenc, vagy kapok egy teljesen újat?
Illetve ha bármikor újra akarom telepíteni, akkor a 8-at kell először, majd azt minden alkalommal a 10-re, vagy ezután telepíthetek eleve 10-et is?
Illetve a Win10-em, ha visszarakom a 8-at, akkor "elvész", vagy a fiókomhoz hozzákerül, mint megvásárolt termék, és onnantól bármikor frissíthető?Tehát mennyire kell vigyáznom a Win10 frissítésre? erre akarok kilyukadni.
-
-
9" feletti eszközök számára továbbra is fizetős lesz a licenc, azaz ha ha a felhasználó ilyen holmit vesz, annak az árával együtt ezt is kifizeti. A Microsoft számára eddig sem azok jelentették a fő bevételi forrást, akik üres gépre vették meg a Windowst.
Ugyanakkor az is fizetős lesz, egyedül a 7/8/8.1-ről való upgrade és a 9" alatti eszközökre szánt OEM lesz ingyen, illetve annak, aki most gyorsan leszedi az Insidert, és frissít RTM-re. -
vagy nem.
Az 1 év frissíthetőség azt jelenti, hogy 1 év alatt ingyen átállhatsz 7-ről vagy 8.x-ről 10-re.
Az utána onnantól egy teljes értékű Win10 lesz.Vagyis ha azidő alatt frissítettél 10-re, akkor jó vagy, ha nem, akkor is frissíthetsz 10-re, csak már pénzért.
Ez hasonló, mint pl. a Win8-nál, ott is az volt, hogy első évben egy jelképes összegért lehetett frissíteni 7-ről.
-
Eddig is mindig az volt, hogy buildek jöttek egymás után, csak eddig ezeket időközönként elnevezték valamilyen Windowsnak, és bizonyos összegért tették elérhetővé egy nagyobb csomagban.
Win2K - build 2195
XP - build 2600
(2K3 - build 3790)
Vista - build 6000
7 - build 7600
8 - build 9200
8.1 - build 9600Na most ezentúl ehelyett kisebb csomagokban jönnek majd a frissítések, mint ahogy az pl. a Windows Phone-nál vagy a Win10 Insider-nél is van.
(#34) Omli85:
Szerintem az alábbi módon lesz:
>Ha géppel együtt veszed a Windowst, előre telepítve, akkor 9" felett licencdíjas, ami a gép árába van beépítve.
>9" alatt teljesen ingyenes.
>Ha frissítesz, az is ingyenes
>Win7-ről meg 8 illetve 8.1-ről szintén ingyenes, 1 évig. Utána fizetős. De persze ha 1 év alatt frissítesz, akkor utána ingyenes marad.
>Ha 0-ról indulsz (azaz OS nélkül, vagy más OS-sel) akkor meg fizetős lesz továbbra is, mint eddig.Gyakorlatilag egyszer kell fizetni, hogy "beszállj" a Win10-be, onnantól ingyen lesz.
- kivéve, ha Win7-ed vagy 8.x-ed van, mert akkor teljesen ingyenes.
- illetve pl. notebook cserénél az új gép árában továbbra is benne lesz a licenc ára.Én kb. ezt tudom elképzelni. Illetve ez tűnik egyedül logikusnak számomra.
(#36) azopi74:
A frissítés hossza csak azon múlik, hogy mennyire van belakva a rendszer.
-
Ez egy újabb dolog lenne, amit megint a Linux világából vettek át - hozzáteszem - nagyon helyesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest