- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple Watch
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Döglött Róka #431 üzenetére
Megint gratulálok, hogy neked ennyi jött le.
-
-
válasz
Apollyon #405 üzenetére
""Pontosan azért jó. Mert ugye a bonyolultabb nem mindig jobb.""
Nem mintha a windózok nem lennének néhol szénné bonyolítva. Charms bar, és az onnan elérhető beállítások?
Ráadásul csomó olyan dolog is van azon, ami valójában csak felület. Nem figyeli, hogy pl. a Bluetooth megy-e, csak átkapcsolod, hogy ki-be, aztán ha amúgy működik a BT driver akkor lesz Bluetooth - a Control Panelen meg mutatja, hogy nem is működik, stb. -
válasz
#32839680 #399 üzenetére
Ennyi.
Meg azok a kérdések, amikre a válasz a Google első találata. Illetve amikor mondod a usernek, hogy a "mit vegyen" kérdésre, kérdezze meg itt a PH-n. De ő nem akarja, nem meri.
Miért, engem miért mersz megkérdezni, hogy milyen telefont vegyél?@Karak_22 : Mesélej az egyes Wödör verziók inkompatibilitásairól?
Illetve ami cég docban küld dokumentumokat...
Mindent csak PDF, az mindenhol ugyanúgy néz ki. -
-
válasz
Apollyon #393 üzenetére
"(#390) hcl: Ez mondjuk egy szélsőséges eset, aki gép előtt dolgozik, az csak nem annyira suta hogy ne tudjon megnyitni egy menüt, meg ha nem is látta még, egy olyan ikonra kattintani, amit megmutattak neki..."
De... :S@azopi74 : Tök mindegy, mihez hasonlítod, nem találják meg a 2007 után a menüket, meg főleg az Office 2003 után még kéevébé.
-
Ne tudd meg mit szenvednek itt nálunk is. Meg MSO?
Odarakják egy SAP felület elé a usert, amit sosem látott. Azt ha nem érti, mit csinál, akkor ugyan esetleg be lehet idomítani, de jó dolog abból sem származik.
Következik, hogy ha egy S jól működik, akkor mindegy, mi az, ha nem jól működik, akkor a mezei user úgysem tud vele mit csinálni. -
válasz
Apollyon #386 üzenetére
Illetve tök jó lenne, ha az oktatásban nem specifikusa Win és Office verziókat tanítanának, hanem azt, hogy miket lehet egy OS-ben, meg egy irodai izéban. Tehát hogy file-okat lehet másolni, ilyesmik.
Mondjuk oktatásilag elég nehéz ilyesmit megoldani, de legalább törekedni lehetne rá.
Jelenleg ugyanis az van, hogy bejön a friss, ropogós munkavállaló, XP-s gépen dolgozott eddig (2014-ben...), leülteted egy Win7 elé és csak néz. És akkor nem volt még nyóc. Konkrétan a megváltozott Taskbar volt gond pár esetben. -
válasz
Döglött Róka #384 üzenetére
A tieidet kevésbé
-
-
válasz
Döglött Róka #367 üzenetére
A disztró nem azonos a Linux fogalmával, mert az maga a kernel kb. Az egyes disztrókat ne keverjük a globál OS fogalmával. Jó reggelt kívánok.
-
válasz
King Unique #365 üzenetére
"Ezt nem mondod komolyan, hogy nem szeretnének ők az élre kerülni?"
Kik?
Mutass egy céget a Linux mögött, akinek érdeke bárki üzletét rontani (meg akinek üzlet a Linux).
(Nem a Canonicalt, Novellt, RH-t, mert ők pár disztró mögött állnak, ami != Linux, ennyi erővel a Debian az ő üzletüket "rontja". Ja, és ezek sem elsősorban OS-t árulnak, hanem supportot)
Hahó, közösségi fejlesztés. "Magának írja a fél világ", minek az érdekét néznék?Na mindegy, a ma reggeli hangos röhögésem megvolt, pápá
De legalább kiderült, hogy full semmit nem értesz abból, amit írok.
-
válasz
King Unique #363 üzenetére
"Ja, hogy innen fúj a szél, hogy mért ők uralják és mért nem a másikak..."
Aha, te írtál itt mindenféle tagok küldetéséről, ugye?
Nem, nem "a másikak".
Nincs is "másikak", Linux esetében pl. Mutass rá valamilyen szervezetre mögötte, aminek érdeke lehet bármilyen "hatalomra törés".
Az a baj, hogy egy cég uralja a desktop piacot, mint mondtam.
Nincs az a piac, aminek egy monopólium jót tenne. Hányszor írjam még le?
De neked feleslegesen írom, azt tudom. eddig se értetted. -
válasz
#58000384 #361 üzenetére
Én meg arról beszélek, hogy ez az MS filozófia. Nem érdekel, mit csinálsz, vedd meg az új OS-t.
Ez elmegy egy cégnél, ersze, ebből élnek, csak ez a cég a teljes világ desktop piacát uralja, és ez már nem játék. Nem lenne szabad így lennie, mert a fejünkre nő. És én vagyok a hülye, hogy ezt valós aggodalomként kezelem. -
válasz
#58000384 #359 üzenetére
"Az a gép kemény 1500 forint volt házzal együtt"
Én nem ilyen dolgokról beszélek.
Adott egy gyár, benne pár milliós gépekkel, amikbe a gyártó beépített egy adott esetben nem szabvány PC-t, amin van egy esetleg windóz, de nem biztos, hogy az. Hálóba kéne kötni, hogy gyártásfelügyeletet csinálj, meg esetleg a mérnökök távolról tudják felügyelni a gépeket.
Veszel új gyártósorokat, mert a MS nem támogatja tovább a rajta levő OS-t, újabb meg nem megy fel a hardverre? Vagy mi?
Nem csa az a számítástechnika, hogy otthon mit bohóckodsz...Ha ugyanez a vas Linuxszal érkezett, akkor jó esély van, hogy támogatott OS-t tudsz rá tenni.
Ja, meg a régebi FT232 alapú USB-soros cuccok sem támogatottak már win8 alatt. Mondjuk fel lehet bűvészkedni a drivert, csak macera.
-
-
válasz
#58000384 #354 üzenetére
"A soros kártya meg olyan, mint a régi vezérlőkártyák, azokkal is sok gond volt."
Ja, csak ha van egy forrasztókemecéd esetleg, ami nem olcsó, és soroson vezérlődik, nem biztos, hogy boldog leszel.Selphyhez van driver, csak nekem a 7-esét kellett rá feltolni, mert azzal ment.
" ellenben a tunerhez nincs hivatalos Linuxos driver, ott ez nem is csoda."
És az az OS hibája, hogy a gyártó nem ír hozzá?
Különben mi a francnak lenne, mivel van a kernelben hozzá modul."Vírusirtó nem kell rá, van benne."
Aha. Egy ideje."Ismerőseid meg álljanak át a túloldalra, aztán élvezzék a hibamentes életet, őket kéne meggyőzni."
Hát, ha nem játszana némelyik, akkor lehet menne is. Csak ugye itt van az, amit korábban említettem, a MS bebetonozta magát, úgy meg rohadt nehéz rávenni valakit, hogy váltosn, még ha amúgy ő is látja, hogy magát sz0patja.
Amúgy volt, hogy az egyik srácnak Linux only lapost adtam kölcsön, aztán lesett, hogy a 8 éves egymagos vas mennyire használható." Mondod, hogy nem érdekel, hogy ki mit használ, aztán ugyanúgy próbálsz meggyőzni mindenkit, "
Várj, ezt nem te csináltad?Próbál a fene meggyőzni akárkit, max. megekeresem azokat a pontjait a többiek állításainak, amik hibádzanak.
De igazad is van, minek szórakozol itt? -
válasz
#58000384 #350 üzenetére
Te a fene tudja, nekem Win7 x64 alatt a Leadtek drivere sem ment fel, 8 alatt asszonynál meg néha villog a kép teteje. (szintén 64 bit).
"Mesélj, annál mi a jobb nekem, ami mindenben működik?
"
1. A Win sem működik mindenen jól. Pl. a fent említett TV tuner, a soros kártyám, egyes ujjlenyomat-olvasók, Palm m515, Canon Selphy nyomtató, most csak így soroltam, amik nem működnek windózon. Régi gépeken ugye felejtős. Kell rá vírusirtó, anyámkínja. Teleszemeteli magát. Rohadt nagy, És nem kevés pénzbe kerül. Aha, működikValahogyan.
Kösz, akkor inkább egy olyan valamit használok, amit ha egyszer összerarok, akkor szépen teszi a dolgát, amíg világ a világ. Nekem az összes Linuxom ilyen volt, ha baja volt, azt általában én okoztam a bénázásommal.
A melóhelyi windózom ahhoz képest egy ótvar társzekér. Mondjuk a többi usernek is kihullik tőle a haja, az úgy 80 ember, de nem baj. És jelenleg ugyanolyan hardver van az itthoni gépemben, mint a cégesben.
Nem mellesleg az ismerőseimnek is rendszeresen van olyan kínja, hogy gúglizhatok utána, mi baja a MS csodának."Egy nem aktivált rendszerben mi a warez? "
Abban semmi, csakhogy te mit írtál?
Meg ugye ott kb. arról volt szó, hogy a windóz is ingyen van. Hát, azt itt nem szeretik." El sem hinnéd, ha valaki azt mondaná, hogy a Windows a megfelelő, ugye?
"
Felőlem mindeki úgy szívatja magát, ahogy akarja, csak utána ne nekem kelljen megoldani a bajait. És persze biztos én vagyok a hülye, vagy csak behaluzom azt, hogy naponta találkozunk valami wtf problémával. Ja, meg ne akarja megmondani, hogy ha pár tízezerért veszek egy OS-t, akkor annak az a normális működése, amit ez az izé produkál. -
válasz
#58000384 #348 üzenetére
Na persze, miután el lett kedve hogy "miért, mi Linux?" akkor már úgy van vele az ember, hogy oké, legyen.
"Nem tudtam, hogy kell valakinek az engedélye, hogy kifejtsem a véleményem valamiről"
Senki nem mondta, hogy engedélyköteles, ezt is csak te te találtad ki"Olyan messze van az ismeretségi köröd a reprezentatív mintától, mint Makó Jeruzsálemtől. Megint jön ez a szokásos "én akkor is jobban tudom, hogy másnak mire van igénye""
Ilyet sem mondtam, mindig leírtam, hogy saját tapasztalat.""Tapsolok neki", mert mindenre alkalmas a rendszer, amire szükségem van, "
Tudod, ez mindin létező világok legjobbika, miért akarsz bármiből jobbat
Illetve! nem mindig az ám a jó, amit sokan csinálnak, vagy használnak."a Leadtek TV2000 tuner, "
Te nem tudom, mit műveltél, nekem pont az nem ment windóz 64 biten, ellenben Linuxon pöccre"Nincs az aktiváláson mit hangoztatni," csak a PH-n nem szeretik a warezt
"A Unity meg akkora baklövés volt, hogy még mindig azzal szállítja a Canonical az Ubuntut."
Nem is mondtam, hogy jól teszik. De _van_választási_lehetőséged_. Érted? Ez a lényeg, nem az, hogy hogy hívják az oprendszert.A sok disztróban is az a lényeg, hogy mindenki talál megfelelőt.
-
válasz
#85552128 #343 üzenetére
"az egységsugarú usernek meg még a Windowsos next-next-finish is problémát okoz..."
Aha, és akkor nem mindegy, mi van előtte?Amúgy én azt tapasztalom, hogy nem tudnak róla. Még az sem, amelyik tudja, mi az az oprendszer.
@BiP : És ha a múlté, akkor nem történt meg
Azért figyelnek oda végre a 10nél, mert a nyóc esetén elég nagy felháborodás volt.
Jó reggelt kívánok, a MS sz*rna a userekre, ha tehetné. Mondjuk sz*ik eléggé így is.Ubi vonalon is elég nagy baklövés volt a Unity, csak ott ugye választhattál még pár felület közül.
@karak_22 : " Mindig másban keresitek a hibát, nem a rendszerben, "
Milyen rendszerben?Amúgy a mappaméretek is úgy jöttek elő, hogy valaki elkezdte hasonlítgatni.
Ha meg nem voltál itt, miért folytatod?
Egyébként nem, nem másban keresem a hibát. Nem is az a bajom, hogy nem elterjedt a Linux. Kit érdekel? Én elvagyok vele, az a bajom, hogy a userek nagy részének nincs igazi alternatíva más rendszerre, márpedig igény lenne rá (még mindig a saját tapasztalataim szerint, minden ismerősnek sok baja van a winfossal, melóhelyen meg még több), illetve hogy egy piacnak sosem tesz jót a monopólium. Te meg itt tapsolsz neki. Meg hű, 15 év alatt már vannak olyan feature-k a winben, amiket egyéb ablakkezelőkből nyúltak. Hatalmas teljesítmény.
Hogy hogyan működött a marketing a MS részéről a 90-es években, annak meg nézz utána. A Win95 idejében sem azzal taroltak, hogy olyan jó lett volna a cuccuk.
Érted, a userek érdekes lenne, hogy legyen verseny OS téren. Ahogy proci és VGA fronton, meg telefonok esetén is van.Különben OK, soroljam a hardvereimet, amik nem mentek winen?
Illetve egy oylan OS-re, amire a gyártók nem írnak drivert, tök jó, hogy vannak. Saját tapasztalatom az, hogy 99% mindenre volt driverem Ubira. 8.04 alatt volt macerás a TV tuner még, meg egy ősi SAA7134 alapú tuner ami 12-esen volt macera, de azt is meg lehet oldani."Most is simán lehet aktiválni a kalóz rendszert, de ha nem is sikerülne, akkor is 1-2 óránként dobna egy üzenetet, aztán annyi, lehet tovább használni."
Hangoztasd csak
-
-
válasz
#85552128 #339 üzenetére
"Elég sok negatív kritikát/fogadtatást kapott a 98/Millenium/Vista/8 is (hogy indokolt volt e vagy sem az most nem lényeges...) mégsem tudtak szemernyi előnyt sem kovácsolni ebből,"
Igen, mert már nem volt kinek előnyt kovácsolni. És a MS saját rendszerei voltak az alternatívák is."pedig általános használatra (ha van ki bekonfigolni és nem kell windowsos app) az Ubuntu elég jó alternatíva már egy ideje..."
Általános használatra nem nagyon kell konfigolni. És ugye hogy jó alternatíva? Ha meg jó, akkor nem az OS hibája, hogy nem terjed, hanem hogy a userek nagy része nem is tud róla, meg nagy része full hülye. (Beszélgess átlagos titkárnőkkel arról, jó-e neki a win.)"Dehogynem, ott volt a Windows Mobile is, jóval előbb benne voltak ők is meg a Nokia/Symbian is az okostelefon bizniszbe mint az Apple/Google..."
Jaja, csak az még nagyon az eleje volt.
Desktop OS-ek esetén is volt más OS, csak mobil esetben nem a MS tarolt. Ó de sajnálom. -
válasz
#58000384 #335 üzenetére
"Egyébként igazad van, nem volt Linuxozás, hanem volt "bezzeg a Kubuntu, Lubuntu, 32 megás kutyatöke"
"
Mondom miután ti elkezdtétek."Nem az MS dolga drivereket írni a hardverekhez, tévedésben vagy. Lehet menni tüntetni a gyártó székháza elé"
Linuxra se nagyoní rnak, mégis van. Sok olyan esetben is, amikor winre már nincs. Meg ipari cuccokhoz a gyártó sem fog feltétlen winre írni, mert nem érdeke."Anno, mikor Linuxoztam, akkor több embernek is megmutattam, hogy ez is létezik, senkit nem érdekelt.'"
Jaja, sok ilyen van. Amíg lehetett törni a wint. De már egyre kevésbé lehet, és kezd leesni embereknek, hogy hoppá, ez nincs ingyen.
Amikor jönnek, hogy hát újra kéne rakni... és mondom legális kulcs van hozzá?
Akkor nagyon csúnyán szoktak nézni."De igazából egy embernek felraktam laptopra az Ubuntut, később hozta is vissza."
Ugyanígy nem akarnak win8-at se sokan. Amúgy mikor volt ez? Mert sokan még mindig a 2008-as Linuxok alapján ítélkeznek.
Amúgy a legtöbb user a megszokások rabja, kicsit magasabb műszaki kultúra esetén nem lenne ilyen egyértelmű, hogy semmi más rendszert nem akarnak látni." Érdekes módon Windowsról OS X-re váltásnál nem ennyire jellemző a dolog, vajon miért..."
Hm, érdekes, pedig az se win. Tehát lenne igény másra mégis?@Szaby95 : "Ugyanezen az elven viszont a Linux is tarolhatott volna desktopon, ha jobb alternatíva lenne..."
Na, desktop esetben a Linux késett, illetve ami volt alternatíva a 90-es években, azt a MS nyírta ki elég ügyesen. Azután meg hogy egy rendszer terjedt el, elég nehéz rést ütni a piacon.
A mobilos esetekben nem volt ilyen mákja a MS-nek, szerencsére.@vicze1 : RH meg a Novell csak megél valamiből, miből, ha senki nem vesz Linuxot céges használatra?
"Biztos nagy titok lehet egy nagy vallatnál, amit úgy a fél világ tud..."
Elolvastad amit az előbb írtam?" és az is csak 20-30e gép"
Ja, az tök kevés. Biztos sírva használnak ők is nem MS terméket
Ha 20-30 ezer gépen működik, akkor valószínű nem gáz. -
Mivel nem ott dolgozok, és nem tudhatnám
A linkemen a Red6, és a Google is szerepelt.
Amúgy igen, eredetileg is destopokról beszéltem. Olvasás?
@Szaby95 : "Meg bizony, látszik, hogy nem a marketing dönt..."
Ebben az esetben! De az OS eset nagyon más volt. Olvass utána."hogy amíg a droidot ingyen és kötelezettségek nélkül lassan kenyérpirítóra is rárakhatják a gyártók,"
Ugye hogy tarolt is? Mondom hogy a desktop front nagyon más. -
válasz
#85552128 #330 üzenetére
"Gondolom a Firefox, Chrome és egyéb 3rd party programok is azért értek el jelentős sikereket a Winbe építettek helyett mert ott is jó volt a marketing... "
Nana, de a windóz hátán terjedtek el. Illetve hát nem szorították ki az IE-t teljesen. Tehát a userek választanak maguknak. Illetve a böngészőpiac soha nem lett úgy egyszereplős, mint az OS. És nem volt az a durva monopolhelyzet, mint amiben a MS van OS terén. Meg ugye volt egy trösztellenes per, ami az OS-ek esetén nem volt."Meglehet nézni az okostelefon piacon korábban egyeduralkodó Nokia/Symbian is hova lett az iOS/Android után... "
Meg lehet nézni, hogy a MS hol van az okostelefon piacon a winfónnal. -
válasz
Döglött Róka #328 üzenetére
"ezen felrohogtem
"
Rémlik valami a win8-ről, meg a csempékről?A WinXP-ről meg ugye olyan sok cég váltott dalolva Pistára, meg 7-re...
@Karak_22 : Igen, kell cserélni, de nem mindegy, mikor, meg ugye mindig előfordulnak vadhajtások, amikor muszáj egy 10 éves valamit életben tartani.
Egy sokmilliós ipari gép esetén nem biztos, hogy azzal fog szórakozni bármilyen cég, hogy nem tudja használni, mert a MS új szarja alá nincs driver valami aprósághoz.@Szaby59 : "Ha 20+ éve létező _ingyenes_ OS-ről csak a felhasználok 3%-a szerzett tudomást elég jól levetíti mire van igény..."
Nem vetíti le. Sokan nem szeretik a windózt a laikus usereim közül. Azt vetíti le, mennyire sikeres a MS marketingje."Egyébként meg: München Windowsra cseréli a Linuxot"
Jaja, az valószínű olyan sztori volt, hogy valaki mind a két váltásért ügyesen felvette a prémiumot"De továbbra sem értem miért kell egy szempont alapján (egy teljesen mással foglalkozó hírnél) kiemelni, hogy mennyivel jobb miközben másban meg nem."
Emelte a fene. Az itteni Linux userek nagy része egyszer le nem írta hogy Linux, amíg a windózrajongók el nem kezdték a Linuxozást
Én magam sem szoktam szembeállítani, mivel nem arról van szó, de attól még leírhatom, hogy magában a win egy förtelem. Aztán jöttök azzal, hogy Linux. Olvass vissza. -
válasz
#85552128 #319 üzenetére
"Nem, ez a valós eredmény... "
Valós, de vedd már figyelembe az okot. Ha lenne olyan autó, ami vízzel megy, használnád?
És ha lenne, de nem tudnád,hogy van?@vicze1 : Én is tudnák mondani világcéget, csak az üzleti titok megsértése lenne :S
@Iscariah : Én azért annak örülnék inkább, ha a MS-nek akadna bármilyen komoly versenytársa. Ha nem a Linux, hát nem az, de legyen alternatíva, legyen kényszer hogy tényleg odafigyeljenek a userekre.
@Karak_22 : Hát, sok esetben megspórolnák a cégek a vásárlást, akár lásd az XP-ről váltás esetét is.
Ha nem is Penya M-et, de sok esetben használnak még régebbi vasakat cégek. Ha dolgoztál már multinál, akkor tudod, milyen idióta módon képesek spórolni kb. bármin. -
válasz
Döglött Róka #311 üzenetére
Úgymint? Nézz utána, milyen cégek használnak Linuxot asztali rendszernek, pár ezer gépeken
"A kutyát nem érdekli, hogy a régi hulladék egymagos gépeken hogy futnak ezek a rendszerek. Rakjál rá XP-t vagy Linuxot, "
Mondjuk azt, akinek kevés pénze van. Akad itt pár ilyen ember.
Cégek is szoktak örülni, ha gépet kell cserélni.
XP-t javasolni használatra meg, gratulálok"Ha nem szandekozol felfogni, mire van a "szemet" akkor ne fogd fel, hasznalj mas OS-t boldogan."
Otthon már elég régóta más OS-t használok, elég boldoganÉs nem véletlenül.
@Szaby59 : Mire is használtad? Mert nekem a csiga egy ilyen rendszeren gyorsabbnak tűnik, mint egy Win7.
Pentum M-re meg lehet próbálni nyócat tenni.
Próbáltam amúgy 1.7-es Penya M-en 1GB RAM-mal Tiny7-et, de mire azon elkezdett minden rendesen működni, majdnem visszatértünk a normál 7-hez. Annak a sebességével." cserébe futnak a Windowsos programok/játékok, "
Kinek hiányoznak?(Khm, a piac 90%-a nagy részének fogalma sincs arról, hogy van más OS is. Nem kisit torzított eredmény.)
-
válasz
#85552128 #307 üzenetére
Papíron ja, nem hazsnálja el, de próbálj meg használni egy Win7-et 1GB RAM + HDD + 1GHz procin már.
Papíron sok minden szép...
64bit Kubuntu + Firefox + levélkliens is 1,2-1,5GB -t használ, és akkor nincs kigyomlálva belőle a szerencsétlen adatbáziskezelő, ami lassítja. És ez nem úgy, hogy nem írja ki a standby memory mennyiségét.Szemét : Más OS alatt meg lehet oldani, hogy ne legyen.
-
Próbáld ki...
@Szaby59 : Böngészők pazarlóak, azt tudjuk.
De a hardver erőforrásokat nem az OS-re akarod pazarolni, hanem hasznos programokra (pl. böngészőkre).Amúgy az egy dolog, hogy mi az amit most vehetsz, meg mi az, amin valójában használják a dolgokat az emberek. Sokat találkozol 2 magos gépekkel 2GB RAM-mal. Telefonból tabletből meg 1 mag/ 512MB-os darabokkal.
-
-
válasz
Döglött Róka #294 üzenetére
Jaj, mindjárt leborulok nagyságod előtt, várj egy kicsit. Amúgy legyen, nem én mondtam, hanem te...
-
-
válasz
Döglött Róka #284 üzenetére
Úgymint?
Nem véletlenül használok azt... Van elég windóz tapasztalatomHowto-k meg : Deokosmaga.
-
válasz
Döglött Róka #276 üzenetére
Melóban szenvedek a winnel, otthon Linux van...
@King Unique : Na persze, van egyféle, legyen jó mindenkinek.
Ez nekem valahonnan ismerős. Meg az is, hogy veled mennyire érdemes vitatkozni, szóval pápá.@LordX : Hát, mondjuk amiket itt a PH-n olvastam
De felőlem mindenki azt csinál, amit akar, én eddig is csak a váleményem írtam le.@Döglött Róka : Hát mondjuk a Chip-nél lejjebb nem sok minden van (talán a Gyakorikérdések), de nem is azt a színvonalat emlegettem
-
válasz
Döglött Róka #267 üzenetére
@sz.balazs.95 -> LOL
@morgyi : Akár komolyan is kérdezhetném, mert ha van hasonló funkcionalitással 8GB-os OS, akkor mi a fene 20-40-sok GB egy full winnyócon?
@Döglött Róka : Mert tökéletesen megalkotott asztali operációs rendszer, gondolom azért
Amúgy nekem jó régóta egy 400GB-os winyóm volt, most hogy cseréltem laptopra, az maradt + a lapos 320GB-osa. Nincs nagyon humorm winyóra költeni, és ötven gigákat elpazarolni egy OS-re sem nagyon.@LordX : A fene tudja, minden normálisabb howto úgy kezdődik, hogy lehetőleg ne tegyük rá a swapot, meg filerendszer naplózás off.
-
válasz
Döglött Róka #264 üzenetére
Most swap nélkül free 137MB, Standby 1GB, többi foglalt.
És folyamat dobálja az üzeneteket, hogy elfogyott a ram, illetve reszeli a winyót.
De tök mindegy, ha lenne swap, akkor amiatt reszelné.
Ja, meg nem mellesleg az SSD is megköszöni a folyamatos írogatást, ugyebár.Ja, meg 50GB. Bocs, egy olyan OS mellé, ami akár 10-15GB-on is elvan alkamazásokkal, és megfelelő mennyiségű szabad hellyel maga mellett, az 50GB VICC.
Anyám gépébe 16GB-os SSD lesz véve, párezerért, Lubuntu elfér rajta (úgyis azt használ), adatok a winyón.Hogy nem szabad megvenni az ilyen sz*rokat, ezt mi tudjuk, de csomóan csak azt nézik, hogy 20 ezerrel olcsóbb. Aztán kihez viszi, hogy nem jó?
Köszi! -
válasz
Döglött Róka #262 üzenetére
Hát, én azt láttam, amikor még a cégesen engedve volt a swap, hogy 4GB-ból rakás utó cucc mellett 2,6 szabad, swapból csomó foglalt.
50 giga? LOL?
Aztán megveszi a majom a tabletet 32GB-al, és tegyél vele csodát. -
válasz
King Unique #258 üzenetére
"Nemrég még tűzzel-vassal tiltakoztál ellene, azt állítottad hülye Windows userek, akik SSD-re költenek, "
Nem tiltakoztam ellene, csak tudni kéne olvasni.
Azt mondtam, hogy a win az SSD-re támaszkodik, merthogy anélkül elég tetű - a 8 ugye azért foglalt kevesebb ramot, mert 4GB RAM-ban dobált ki mindent a swapba, vagy szabadította fel a nem használt dolgok helyét, Linux alatt meg el lehet lenni HDD-n is, dőleg 4GB RAM mellett.
Ez nem azt jelenti, hogy az SSD hülyeség, hanem azt, hogy az a hülyeség, hogy úgy írunk meg egy általános OS-t, hogy majd a gyors háttértár elfedi az optimalizáltalnaságot a user elől.
Okozata, hogy azért vegyek egy drága meghajtót, mert az OS azt szeretné? LOL?
A melóhelyi gépembe mondjuk azóta sem jött SSd, minő csoda, tehát ott a világító HDD ledet nézem azóta is a win8.1 előtt.Az otthoni gépemben meg 128GB-on van 2 OS. Hely is van.
Amúgy akkor sem mindegy a dolog, ha veszel egy hibrid táblagépet, és abból van 32 meg 64GB-os kiadás, csak a 32GB-osra a Win8 mellé nem fér fel semmi. A 64GB-os meg nem kicsit drágább.
-
válasz
King Unique #251 üzenetére
Majd ha te veszed nekem a SSD-t, akkor nem rugózok rajta...
-
válasz
sz.balazs.95 #236 üzenetére
Te, Linux alatt is támogatva van egy csomó hardver, mésgsem ekkora... Nekem régebbi hw-k működnek Linuxon, mint winen :S
@LordX : "De komolyan, még mindig negyven megabyte-ról beszélünk.."
Van olyan OS, ami ekkora. Na jó, abban nincs fordító. Amúgy az elv a lényeg ebben az esetben, legalábbis részemről az volt. -
válasz
sz.balazs.95 #233 üzenetére
"persze, és ami nem a legfrissebb Visual C-vel működik, azt ne is használjam, nem?
"
Mondjuk lehetne visszafelé kompatibilis, vagy valami."A nem használatos drivereket meg nem lehet csak úgy törölni."
2015-ben a világ vezető OS-e... -
"Domain meg hogyne lassítaná, hozzárak egy raklap network overhead-et. "
És akkor a MS többi marhaságát hogy higgyem el?"Attól függ kinek.
Utóbbi 15évben XP-n volt SP2-ig vírusirtóm, azóta nincs."
Még egy extrém sportoló"Azért meg Lniux népszerűtlenségéből adódóan kevesebb károkozót írnak rá,"
De ha írnának, egy Ubuntu-szerű felépítésnél (aláírt tárolók) már sokkal nehezebben terjedne is el..." elég felelőtlen továbbra is azt állítani, hogy nem kell rá virtusíró, mert a végén meg lepődsz..."
Nem lepődök... Nézd meg a Linux vírusok listáját."Ott volt a MinWin 25MB 40MB RAM-on. Legkisebb Server Core 1,5GB, és az teljes funkcionalitású szerver, az IoT Windows-ok is elmennek 128MB-n,"
@sz.balazs.95 : "ebből olyan jó 10 GB az mindenféle driver, illetve olyan 1,5-2 GB a .NET is, arról meg már nem is beszélve, hogy gyak. annyi verziója van fent a c++-nak, ahány program van fent."
Khm, tehát akkor rakás duplikátumra pazarlod a helyet, mert se a MS? se a programok írói nem képesek rendesen dolgozni. (Pénzben is jelentkezhet, pl. wiindózos tablet vásárlása esetén 32GB tárhellyel sokkal olcsóbb az adott gép, mint 64-gyel.) -
"Ragozhatnám még egy raklap enterprise dologgal, "
Windóznyócnak hívják? Akkor meg?
Amúgy a MS szerint nem okoz lassulást a domain. Nem a francot nem.
Vírusirtó meg asszem kell a windózra.
A 20-30Gb meg pl. az otthoni winekre is igaz.Illetve! Hol érdekel, hogy mi van vele csinálva? Dolgozni kéne vele, ergo a termelékenységet is rontják a hülyeségei, másrészt állítólag ez egy jó OS, egy i5-ön ne legyen lassú, még domainben sem.
Illetve a usereimet se érdekli, hogy mitől lassú, csak anyáznak. Főleg nekem."Nem azt mondtam, hogy kisebb mint a Win, hanem azt hogy Linux is elég szépen nőtt az évek során és egyáltalán nem kicsi."
Ahaaaaa...
Nőtt, de még mindig van 32Mb-os Linux... Na most akkor szeretnék láni olyan wint, ami akár 100MB, és esetleg használhatóan fut 64Mb RAM mellett. -
Fullra telepített Lubuntu, képfeldolgozó szoftverre, Libreoffice-al, mindennel 8Gb kb. Fullra telepített Win8.1 minimum kétszerese, de inkább több.
A Kubuntum kb. 30Gb, fullra rakva, de abban több giga levél van, meg egy másik Linux, amit hálóról be tud bootolni más gép.
Ugyanakkor nem döglik meg 4GB RAM mellett swap nélkül, mint a céges windóz. És nem frissül 40 percig újraindítás közben. -
-
válasz
King Unique #169 üzenetére
De nekik nagyon jó.
-
válasz
Döglött Róka #157 üzenetére
"Szarul van beallitva,"
Nem mondod"nalunk 8 orat hagy reboot elott a klienseken"
Nálunk is hagy párat, csak a userek hülyék, mint a tök, és nem olvasnak mindenféle rendszerüzeneteket." Ha meg egy i7-es dell munkaallomas tetveg par patchtol, az nem az SCCM hibaja, ott valami nagyobb gebasz van. Software-es bitlocker megfejelve egy AV scannel tud ilyeneket csinalni."
Tud, mert van is ilyesmi, de a legnagyobb gondot MS windowsnak és HDD-nek hívják ezekben a gépekben.
Amúgy a proci hót nem számít ilyen esetben, mert a winyó fogja meg az egészet, egy i3 is pont ilyen gyorsan tudna a winyóra várni@vicze1 : Pooontossaaaan. Ugyanez nálunk is.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BMW topik
- Gyúrósok ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest