- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meridian
senior tag
"Ha már ennyire elvakult fanboy vagy, legalább Abu állításait olvasd.
Évek óta megírta, hogy készül. Erre azt írod, hogy most fognak bele."Ami azt illeti ez kábé annyi lehetett az MS-nél, hogy foglalkoztak a témával, hogy kellene fejleszteni, de majd... és jegelték, meg mindig elnapolták a témát a napi/heti meetingeken...
Jobban lekötötte őket a win8 metro-ja (ami egy kalap fos), meg az új xbox, meg a virtualizáció/cloud (aminél legalább tényleg sokat fejlődtek).
-
miresz
veterán
Én pont az NV kártyáival jártam e kép ahogy te az ATI-val. Rengeteg Driver hiba. Az utolsó NV kártyám az egy GTX 460 volt ~ 2 hétig. Aztán nem bírtam sem a hangját,sem azt hogy alsógatyában kellett gépeznem,annyira forró volt.
Azóta nem találtam számomra (pénztárcámnak is tetsző) NV alternatívát.
Meg nem is tudok felhozni az NV melett semmi előnyt,hogy azt vettem,vagy vegyek. PhysX? Cuda, Hagyjuk!
Egy normális processzoron ezerszer jobban fut(na) a PhysX ha az aadott driverben,game enginben engedélyezve lenne.
-
miresz
veterán
Jah,régóta készül!
Mióta? DX8 óta?
Érdekes,hogy pont most jutottak olyan fázisba,hogy bejelentsék,mikor kijött a Mantle. Remélem elbuknak vele,mert ez az MS egy határ sz-t sem ér,ahogy eddig az DX-ei sem.
Inkább egy SteamOS+ Mantle,mint még egy nyögvenyelős évekig toldozgatott,semmit előre nem lépő DX.
Az NV-meg nem szállt be a Mantle fejlesztésbe(pedig őket is megkeresték,ha jól emlékszem) akkor majd igazodik a piachoz. Utólag. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért a százalékoknál +10-30% a nagy átlag, van ennél kevesebb, de van aki +100%-ot is mért. Fix százalékot viszont nem érdemes mondani. Ahol a Mantle kicsi többletterhelésből profitál ott a gyorsulás 200-400% közötti, lásd Nitrous.
Én a compute shadert mondtam a DiRT 2-re. Tesszellátort ez a játék alig használt. Amit pedig mondtam, hogy a DiRT 2 teljes pompájához DX11-es hardver kellett. Nem mondtam, hogy vegyen AMD-t, hiszen az NV is készített DX11-es hardvert. A DX11 támogatás eléggé egyértelmű, hogy nem gyártóspecifikus. Az NV-nek sem én mondom, hogy hónapokkal maradjon le a legújabb DX API-k hardveres támogatása tekintetében az AMD-hez és az Intelhez képest. Ők döntenek úgy, hogy a hardver tudása nem olyan fontos. Ezzel nem értek egyet, de elfogadom az álláspontjukat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A saját magam által leírt hsz-ekért felelek. Arról tényleg nem tehetek, hogy félreértették a tartalmát. Nem véletlenül írtam oda a relevánsat.
A Mantle az első PC-s API, ami monolitikus futószalagot, asszinkron compute-ot, explicit memória-hozzáférést, valós többszálú és rejtett driver szálak nélküli leképzést, limit nélküli erőforrás-használatot és explicit multi-GPU támogatást kínál fel. Ezt nehéz nem úgy eladni, mint forradalmi változás, hiszen nem tudok olyan API-t mondani, ami ezek egyikét már tartalmazta volna, olyat meg pláne nem, ami ezek összességét egyszerre kínálta volna fel.
Általában ha valaki jelentkezik egy olyan dologgal, aminek az előrelépése a korábbi opcióhoz képest nagyságrendi, akkor az forradalminak tekinthető. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Idézzük be teljesen: "A DX11 ezen a futószalagon csak az utolsó releváns DX API, ettől még fejlődünk tovább." Mindig is a futószalagról volt szó, hogy a mostanihoz mit tudsz még hozzátenni. Őszintén szólva az IA-tesszellátor-VS-GS-raszter-PS-output sor egyes részein lehet módosítani, de sokkal előnyösebb, ha ezt az egészet szétrobbantjuk, és akkor lesznek fix funkciós és programozható erőforrások, amikből lehet legózni különböző egyéni futószalagokat.
Erre megy ma a Mantle, a D3D11.X és a libGNM, de nyilván nagyon esélyes, hogy az új PC-s DX és OGL is ilyen irányba fog lépkedni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azokban a hsz-ekben is le van írva, hogy lesz! több DX, csak a fix futószalaghoz való kötődés szűnik meg. Ez az irány már akkor egyértelműen látszott. Ma már ezt konkrétan támogatja a Mantle, a Direct3D 11.X és a libGNM. Mindegyik API-ban lehetőséged van úgymond szoftver rendert írni. A mostani futószalaghoz nem tudsz mit hozzátenni, így menni kell a monolitikus irányba, amikor a fejlesztő összelegózza a saját fotószalagját.
Leírtam, hogy lehetőség lesz egyéni futószalagok kialakítására. A PC-n és a két új konzolon is van már most olyan API, ami ezt lehetővé teszi. Hát tényleg mekkora katyvasz, 2009-ben leírtam, hogy így lesz ... De szerintem már korábban is írtam a szoftver renderről, mint reális és vállalható lehetőségről.
-
-
leviske
veterán
A Mayák is tévedtek...
Amúgy egyelőre még nem jelentették be a DX12 nevet, ahogy a képességeket sem.
(#85) Bloksma: Ha nincs a Mantle, akkor szerintem egészen egyszerűen nem lépték volna meg. Sőt, megkockáztatom, hogy amennyiben az AMD nem lengeti be a Linux támogatásának lehetőségét, akkor önmagában a Mantle hatására sem lépik meg. Egészen egyszerűen azért, mert értelmezésem szerint a mélyebb hozzáférés annak kedvez, akinek az architekturáját jobban ismerik. Ez pedig a két konzolban dobogó hardverek alapján adott...
(#87) atti_2010: Ne úgy fogd fel, mint Mantle ellenfelet, hanem úgy, mint biztosított jövőt a PC-s játékpiacnak. Az AMD-nek eleve vélhetőleg nem a piac általános kiszolgálása, hanem inkább az iránymutatás volt a célja. Ezt már a bejelentéskor is sugallták.
Ha van annyi esze a Microsoft-nak, hogy Mantle-kompatibilis API-t rak össze, akkor a Windows 9 már egy olyan közegbe jöhet, ahol kihasználják a képességeit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest