- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meteorhead
aktív tag
Osztom Fiery véleményét, hogy a legegyszerűbben C++-ban lehet programozni, de mivel ott nincs direkt nyelvi támogatás a szálak csoportba rendezésére (ami egyre több vason lesz kritikus), ezért AMP a legjobb megoldás, ahol közel transzparens a gazda oldali kód és az eszköz oldali kód közti átmenet.
A kérdésem: ha ennyire okos mindegyik architektúra, hogy be tudna bootolni egy OS-t, akkor miért nincs egyetlen API sem, ahol könnyen lehetne programozni?
-
Meteorhead
aktív tag
A Skylake baromira nem a mobil frontot célozza, de nagyon remélyem, hogy ott is nevezni fog. Ugye a mostani Phi generáció is már bemutatkozik alaplapi processzorként, ami képes OS-t futtatni. Én azt képzelném, hogy Intel ezt az architektúrát fogja IGP-nek is felkészíteni, de akármennyire is butítják, az lesz az egyik legkomolyabb compute képességű IGP (még ha nem is a leghatékonyabb, de a legnagyobb tudású).
Intel is szeretné compute irányba tolni a dolgokat, nem véletlen sírnak OpenCL-ben írott játékokért.
Szerintem ma már annyira sokat tud bármelyik ultramobil SoC, hogy ha nem lenne a parasztvakító PR, akkor egyedül a tudás számítana. Igazából ***vára mindegy, hogy egy mobiltelefonban 500 GFLOPS vagy 1 TFLOPS számítási teljesítmény van. Az sokkal többet számít, hogy tudjon minden API-t, és rugalmas legyen. Ehhez pedig az egyedüli út, az általános célú "tranyópazarlás".
-
Meteorhead
aktív tag
Miért nem kell az AMP-ot idesorolni? Csak nekem vannak olyan lázálmaim, hogy mennyivel szebb lenne az élet, ha grafikát compute oldalról lehetne csinálni, és nem ennyire vastag API-kon keresztül? Ha a fix funkciós egységeket mind elérhetővé tennék built-in függvényeken keresztül egy compute nyelvben? Akkor tényleg akármilyen pipeline-t össze lehetne rakni.
Kérdezték még, hogy Intel mennyire örül/nem-örül ennek. NV és Intel biztosan örül annak, ha egy Mantle-hez hasonló, számukra is kényelmesen implementálható, életképes API-t kapnak ingyen, amihez csak drivert kell írni.
Ami a leginkább érdekelne, hogy az Intel Skylake fejlesztésről mit lehet tudni. Annak mit fog tudni az IGP-je?
-
tatararpad
őstag
Az új DirectX-ben milyen szerep jut majd a DirectCompute-nak, vetélytársa lehet az OpenCL-nek? És nem lehet, hogy nem is inkább a Mantletől félnek, hanem az Xbox One gyenge szereplését akarják PC oldalról kompenzálni a könnyebb portolhatósággal? Ez már az új góré döntése volt? Milyen szerepe lesz így a C++ AMP-nek? Mi lesz a Mantlevel, ha a szabvány kód ugyan lassabb, de több hardveren fut? Az Intelnek nem lenne különösen jó ez az új DirectX, hiszen több erőt lehet kifacsarni az IGP-ből, és talán lehetővé tenné, hogy valamilyen diszkrét kártya mellett is működjön az IGP-je szinkronban, compute dolgokra?
-
DigitXT
félisten
Ezt nehéz nem úgy eladni, mint forradalmi változás
Ez megintcsak jogos, viszont amikor hoz 20% gyorsulást, az még nem forradalom. Persze, ha elkezdik kihasználni, és befigyel a nagyságrendi ugrás, az már igen.Mondom: nem az egyedi állításokkal van baj! Azok magukban mind állnak. Hanem amikor összekeveredik a vágyálom meg a távoli jövőkép, a valósággal, s a jelennel.
Visszautalnék a DX11 "forradalmára", és a tesszellációra: annyira be volt harangozva, hogy anélkül bűn ronda lesz a DiRT, mindenki szaladjon HD5xxx-ért, mert ezt csak az tudja, tehát az az igazi, hogy csak! Erre jött a valóság, hogy kb. észrevehetetlen a különbség a grafikában, s a kisebbik 5xxx meg is hal miatta, csak a csúcs hozza az elvárt teljesítményt; de akik már bevásároltak, nem mondhatták, hogy ráb*sztam.
Vagyis mondhatták, csak az már kognitív disszonancia kategóriája.
(De mindegy, hiszen ezek már ilyen sok éves dolgok.
Ilyen régóta tolod már az AMD szekerét?)
Arról tényleg nem tehetek, hogy félreértették a tartalmát.
Nyilvánvalóan nem CSAK ebből értették félre, hiszen állítólag már "ki lett vesézve". Mindenesetre akkor/ott nem siettél a félreértést helyretenni, a téves állítást cáfolni. -
DigitXT
félisten
Ha nem vetted volna észre, az idézet TELJES: nem te írtad, hanem ollie.
Nem azt mondtam, hogy Te nem tudtad, hogy mi lesz, hanem azt, hogy
képes vagy úgy előadni magad, hogy (az idézet szerint jól láthatóan)
megtéveszted, vagy inkább összezavarod az embereket. Erre mondom,
hogy katyvasz lesz a fejekben, ami persze arra pont jó hogy az aktuális
AMD fejlesztéseket el lehet adni az embereknek "forradalmiként"...miresz: igazad van, erre nem gondoltam. Bár a hír címe nem erre utal.
Menthirist: a fenét, most bizonyítja be Abu, hogy ő már akkor is tudta,
csak a csökevényes fórumozók értették félre folyton.Amúgy teljesen
jól kavarja (keveri? Kaveri?), hisz' valóban kihangsúlyozta a relevánsat!
(Olyannyira, hogy erre konkrétan emlékeztem is, így dobta ki a Google.) -
DigitXT
félisten
Hát tényleg mekkora katyvasz, 2009-ben leírtam, hogy így lesz ...
Azt írtam, katyvasz lett a fejekben... Linkeltem is, de be is idézem:
"Ez már ki lett vesézve, hogy a DX11 az utolsó DX API."
Most akkor kérdem én: nem egy olyan hír topikjába írunk, ami azt
mondja, hogy "A Microsoft hamarosan bemutatja az új DirectX-et"?
S valóban, a 2010-es linkeken már DX12-ről beszélsz. Lehet, hogy
EZ lesz az. Csak másképp fogják hívni. De mindegy: lesz*rom...Nick Marshal: nekem egy bajom van, hogy kb. a DX11 óta megy a
húdefaszaleszezmindjárt: vegyél AMD-t mantra. Ennek már 5 éve?
Na igen. Nem is emlékszem, már mikor cseréltem a HD4850-emet,
de tudom, hogy a HD5850 + a tesszelláció hype már nem érdekelt.
Ellenben emlékszem, amikor kijött az NV odab*szós vassal, ami a
tesszellációs lemaradást hirtelen előnnyé változtatta, mindjárt nem
lett fontos a technológia, meg "előjöttek" a gyermekbetegségei...Röhej a köbön: a szakember maradjon szakember. Pártatlanul...
-
DigitXT
félisten
Én cáfoltam a nemlesz DX12 dolgot
Ha viszont egy picit korábbra nézünk vissza, akkor meg terjesztetted.
Vagy mondjuk még egy picivel korábbra: ez a beszélgetésrészlet is tanulságos.Tudom, majd most fog jönni, hogy háde' teljesen új futószalag lesz ez a DX12,
már ha egyáltalán úgy fogják hívni, és különben is. Viszont az évekkel ezelőtti
HSZ-ek visszaolvasása mutatja, milyen katyvaszt lehet elültetni a fejekben. -
-
wednesday
őstag
De ebben az esetben az nem lehetséges, hogy MS előáll az új DX API-val és a VGA gyártóknak igazodniuk kell hozzá hardware-es felépítésben is?
Mert eddig ugye az volt a baj, hogy a DX ugyan mindenféle kissé eltérő hardware-n is elfutott, de emiatt volt "vastag" az API. Ha most az MS is lépni akar ez ügyben akkor valamilyen hardware-es felépítés ki kell jelölnie. Tehát nagyon hasonlónak felépítésüknek kell majd lennie a jövő Geforce és Radeon kártyáknak. És max ezután igazítja a a AMD a Mantle-t, a Nv meg a OpenGL-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- SSD kibeszélő
- Milyen program, ami...?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- További aktív témák...
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest