Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kmisi99

addikt

válasz #81556480 #7 üzenetére

Igen az ilyen word excellt stb hülyeséget le kell zavarni általános iskolában, onnantól leszarni. Annyira őskövület már az informatika oktatás. Tényleg meg kellene értelmesen tanítani a diákokat szoftvert telepíteni, keresőt használni, vírusirtókat telepíteni meg hasznos dolgok. Mostani informatika oktatás olyan mintha egy autó szerelőnek 3 évig tanítanák, a duda működését jó részletesen. Hasznosnak hasznos de általában nem azzal fog foglalkozni.

Én 6 évet tanultam középiskolában informatikát 4 év középiskola 2 év technikum (OKJ). Hát még technikumon is hatalmas gondok vannak. Vicces volt mikor bevezették az új rendszert (2013). A tanárok kaptak egy A4 es lapot, hogy mit kell leadni. Onnantól volt fejvakarás és kb abból álltak a tanórák, hogy google ben kerestük a tananyagot. Nagyjából fél év közepére derült ki mit kell oktatni. Persze a tanárnak nem volt tudása rá, szóval a diáknak kellett a netről az anyagot kikutatni és prezentálni.

Freeware

Egyetértek abban, hogy valóban a gyerekek nem tudják mik legyenek, mennek arra amire a haver, vagy arra amire felveszik őket. A tanárok csomószor még jobban nem értenek hozzá. Pedig ez is feladatuknak kellene lennie. Vagy ha nem is de kellene az iskolákba egy pályaválasztási tanácsadó, mert így mindenki megy a vakvilágba. Olyan jóízűen röhögtem az olyanon aki ment valami sportszervezői felsőoktatási szakra. Hát na az aztán a szakma. De ő nem tudja, nem fogja fel, ő csak azt látja, hogy felső oktatás, attól még nem fog értelmes állás kapni. Szóval ja sötétség van a diákok fejébe, a tanárok se vannak sokszor a helyzet magaslatán. Akinek van esze és tud gondolkodni annak van esélye.

Új hozzászólás Aktív témák