- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
x264-hez minimum egy codec és splitter kell
Ez így jól jelzi a kompetenciádat a területen. Az x264 egy videótömörítő alkalmazás, nem videószabvány. Amire te gondolsz, az a H264.
Minden videó lejátszásához kell egy splitter és egy decoder. A Win7-be videókhoz alapból be van építve avi, wmv, mp4 splitter illetve VC-1, H264, DV meg talán Mpeg-4 ASP decoder (illetve biztosan van más is, csak azt most így nem tudom). Ezzel így valóban nem lehet mkv-ba csomagolt H264-et lejátszani, de nem kell codec pack-ekkel szívni (az állításod ugye erre vonatkozott), leszeded az MPC-HC-t (vagy egyéb hasonló, beépített codeces lejátszót), és az magától, bármiféle codec feltelepítése nélkül visz mindent, amit linuxon is meg tudsz nézni. Pont ugyan az az ffmpeg van benne, amit linuxon is használnak a lejátszók.
Miután az ubuntu emlékeim szerint valami igen ratyi lejátszóval jön alapból, így oda is le kell szedni valami mást, tehát ott sem vagy előbbre. Más disztrók nem tudom mit tartalmaznak default.
Nem szeretném tovább ragozni a témát, amit te állítottál annak köze sem volt az igazsághoz, ha nem hiszel nekem járj utána.
-
DJS
tag
Vicces, hogy ezt is Ubuntu alól írom
(#52) sheratan
"az első szerintem az OO hülyesége, "paste special" és úgy illeszted be, ahogy szeretnéd..."
Nem."a másodiknál meg miért is figyelmeztetne? a windows-os programok szólnak, ha valamit olyan formátumba mentesz, ami máshol nem (biztosan) olvasható?"
Nem, de a Windows monopolhelyzetben van, a Lin meg nem. Az egyiknek alkalmazkodni kell, és az biztos nem a Windows lesz.(#53) dabadab
"Ja, a CD írást meg nyilván csak felhoztad, soha nem ellenőrizted: ugyanis a Jolietnél van konkrét lista arról, hogy milyen karakterek nem szerepelhetnek a filenevekben és erre a CD-író programok ügyelnek is."
Nem, sorozatosan belefutottam ebbe a hibába."Esetleg megemlíthetnéd azt is, hogy linuxos szövegszerkesztőkkel lehet 64 kB-nál nagyobb .txt-ket gyártani, ami problémát okoz(ott) a notepadnek, ez is milyen súlyos hiba a Linux részéről
"
Remélem, érzed a különbséget. A Notepad nem tud 64kb-nál nagyobb szövegeket kezelni, ezért ha ilyet adsz meg, gondolom kiírja, hogy túl nagy a fájl. Megpróbálod Worddel, és menni fog. Ha viszont te mint Kiss Pista kezdő linuxos felhasználó lementesz egy fájlt úgy, hogy a nevében kettőspont van, és Windows alól ezt nem tudod megnyitni, akkor nincs értelmes hibaüzenet, se semmi, csak nem tudod megnyitni, és kész. Egy hete sincs, hogy telepítetted a Linuxot, és máris az jut az eszedbe, hogy random módon tönkreteszi az állományaidat.(#54) bambano
"Openoffice egy alkalmazás, ami fut linuxon. Ha windowson is elköveti esetleg ugyanezt a hibát, akkor is a linux lesz a felelős?"
Az OpenOffice a de facto nyílt forrású irodai program, tehát nem mindegy, hogy képes-e rá vagy sem. Mondjuk ez az okostelefonokat annyira nem érinti."Arra meg, hogy mindenféle karaktereket raknak fájlnévbe, a windows szoktatta rá az usereket. saját dugájukba dőlnének?"
Mármint hogy a Windows rászoktatta az embereket arra, hogy olyan karaktereket rakjanak a fájlnévbe, amit nem is tehetnek bele? Nem, a Windows pont leszoktatja őket erről, ha egyáltalán, mert hibaüzenetet ad."de jó ötletnek tartom azt az itt már megjelent véleményt, hogy ne menjünk el linwin flém irányba."
Jó ötlet. Azért kezdtem ezt el, mert a cikk címe "a linux hódít az okostelefonok piacán". Okostelefonon szerintem többek között fájlokat szokás mozgatni, erre (is) való. De most néztem, hogy az Android konkrétan nem ezt a fájlrendszert használja, és simán lehet, hogy van valami eszköz rajta, amivel win-kompatibilissé teheti a fájlokat, még ha ez csak annyit jelent is, hogy kiszedi a nem megengedett karaktereket, meg kiterjesztést ad neki.Tudod, felhasználóbarátság. Az nem ott kezdődik, hogy csilivili felületeket rakunk be, hanem ott, hogy egyszerűen mozgatni tudod a nyavalyás irataidat.
-
Alukard
senior tag
Igen, tény, DE lehetővé teszi, hogy egy alap munkát a saját márkaneved alatt futtass és tovább tűzdeld licensz módosításokkal amik lehetővé teszik, az eredeti forrástól való teljes szeparálást és nem kötelez arra, hogy az általad létrehozott módosulást megoszd az eredeti készítővel, miközben mindezért és vagy +szolgáltatásokért pénzt kérj.
Sarkos példa:
$10 Contribution fee (after paying this you can download it)
$30 Setup fee (optional)
$2.99 for basic support, user/month (optional)
$5 for phone support, user/month (optional)Csak mondjuk a google az mondja, itt az OS, vigyétek de ha driver kell, market kell, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Könyvajánló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Kuponkunyeráló
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged