Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"Nem, sorozatosan belefutottam ebbe a hibába."
Akkor az nagyon sanszosan user error lesz.
"Ha viszont te mint Kiss Pista kezdő linuxos felhasználó lementesz egy fájlt úgy, hogy a nevében kettőspont van, és Windows alól ezt nem tudod megnyitni, akkor nincs értelmes hibaüzenet, se semmi, csak nem tudod megnyitni, és kész."
Akkor újra:
1. Windows alatt probléma nélkül lehet olyan fileneveket használni, amikben van kettőspont meg kérdőjel, ugyanis maga a Windows kernel remekül boldogul ezekkel.
2. Ha valamelyik alkalmazás ezt mégsem tudja megcsinálni és nem ad értelmes hibaüzenetet sem, az egyértelműen az alkalmazás hibája. -
sh4d0w
félisten
"...Megpróbálod Worddel, és menni fog..."
A Word mióta szériatartozéka a Windows-nak? Mellesleg magasról tesz arra, milyen file-t nyitottál meg, mindenképp .doc(x) formátumban akarja elmenteni - szerinted ez normális?
Arról nem is beszélve, hogy a Windows szériatartozék szövegszerkesztői teleszemetelik az egyszerű szöveges állományokat is, egy Unix-rendszeren cseszheted azokat, ha mondjuk éppen feldolgoznád. Csak a felesleges plusz munkát adja."...nem, a Windows pont leszoktatja őket erről, ha egyáltalán, mert hibaüzenetet ad..."
Ez epic fail. A Windows vezette be az ékezetes karaktereket, a szóközöket az állományok neveibe, korábban ez nem volt divat sem DOS-ban, sem a korai Windows-okon, Unixokon és Linuxokon pláne."...ott, hogy egyszerűen mozgatni tudod a nyavalyás irataidat..."
Egyetértünk, csak pont a Windows a legnagyobb gátja ennek a fentiekből kifolyólag. Meg még az is a felhasználóbarátsághoz tartozik, hogy nem kell mindenféle codec packkel szívni, hogy le tudj játszani egy akármilyen médiaállományt, hanem megy csont nélkül. -
bambano
titán
ugye nem akarod nekem bebizonyítani, hogy Documents and Settings az linuxos találmány?
Ha az openoffice nem tud rendesen cut&paste-t, akkor szidd az openoffice-t, a linuxnak semmi köze hozzá, hogy az hogy másolgat.
Nálam a felhasználóbarátság ott kezdődik, hogy pl. a keresés minden, de *minden* programban ctrl+f. A felhasználóbarátság felé a következő lépés, hogy nem kell naponta ügyfél-pc-ket kirugdosnom a hálózatról, mert tele vannak szeméttel. Újabb lépés, hogyha azt ígéri a gyártó, hogy milyen biztonságos, akkor ne kelljen állandóan kavarni, hogy ne boruljon be. Ne legyen gond a filmek kódolása, hogyha egy márkás scanner működik xp alatt, az működjön már vista alatt, hogy a weboldalak rendesen jelenjenek meg, stb. stb. stb. stb. stb. egy csomó mindent lehetne hosszasan sorolni, de felesleges, kiveséztük 500x.
Megveszel egy w7-et, van benne pár alap cucc, a többit vagy megveszed hozzá, vagy innen-onnan összevakarod. Ugyanezt egy debian simán megcsinálja, mindenféle küzdés nélkül.
-
Rickazoid
addikt
"más karakterkódolást használnak, mint a win"
Erre találták ki a UTF-8-at. Mindenhol tök ugyan az. Szégyen, hogy még mindig szarakodnak sokan mással is, és külön PHP kódot kell például beírnom a web-szerveremre feltöltött UTF-8 kódolású fájlokra, mert ISO-8859-2 karakterkódolást erőltet a weboldalakra. De ez a MS hibája főképp, a Windows állít be windows-os és más egyéb karakterkódolásokat.
-
törölt tag
most nem azért, de honnan szedné szerencsétlen böngésző vagy szövegszerkesztő, hogy te hol akarod megnyitni az elmentett fájlokat? vagy minden mentésnél kéne adjon egy oldalas listát, hogy ha win alatt nyitod meg, akkor ezt meg azt meg amazt ne hazsnálj, ha solaris alatt, akkor amazt, ha osx alatt, akkor megint izét, ha kiírod cd-re, akkor a fentieket, és így tovább...?
az inkább gáz volt, amikor magyar windowsban egy fájlnévben í vagy ű betű volt, és ezt a fájlt utána angol windows alatt nem tudtam sem megnyitni, sem törölni?
ne mindegy... -
bambano
titán
ha windowson lecseréled a kiterjesztését egy fájlnak, fejreáll. epic fail.
Openoffice egy alkalmazás, ami fut linuxon. Ha windowson is elköveti esetleg ugyanezt a hibát, akkor is a linux lesz a felelős?Arra meg, hogy mindenféle karaktereket raknak fájlnévbe, a windows szoktatta rá az usereket. saját dugájukba dőlnének?
de jó ötletnek tartom azt az itt már megjelent véleményt, hogy ne menjünk el linwin flém irányba.
"Távol vagyunk még a Linux évétől.": szokásos pongyolaság, simán lehet 2011 a linux éve. Ha azt írtad volna, hogy a linux desktop évétől, még lehet, igazat is adnék.
-
dabadab
titán
Az, hogy nem kezeli rendesen a kérdőjelet meg a kettőspontot, az a Windows (ill. a ráírt alkalmazások) hibája konkrétan: most gyorsan le is ellenőriztem, a cygwines bash simán tudja kezelni a kettőspontot és a kérdőjelet tartalmazó fileneveket (és ebből elég jól látszik, hogy a Windows filesystem-alrendszere is), a TC is simán megnyitja és törli az ilyen file-okat (bár a kérdőjel és a kettőspont helyett csak egy pontot mutat). Szóval ha ez a példádnak valaminek a problémás mivoltát jelzi, az a Windows
"A kiterjesztésekkel is gondod lehet némely disztrónál. Ugye a Linux nem követeli meg, viszont anélkül a win nem tudja, mit kezdjen vele"
Mert gagyi a Windows és csak a file-kiterjesztésekre hagyatkozik, szintén nem a Linux hibája.
Esetleg megemlíthetnéd azt is, hogy linuxos szövegszerkesztőkkel lehet 64 kB-nál nagyobb .txt-ket gyártani, ami problémát okoz(ott) a notepadnek, ez is milyen súlyos hiba a Linux részéről
Ja, a CD írást meg nyilván csak felhoztad, soha nem ellenőrizted: ugyanis a Jolietnél van konkrét lista arról, hogy milyen karakterek nem szerepelhetnek a filenevekben és erre a CD-író programok ügyelnek is.
-
Sanyix
őstag
Furcsa hogy én ilyesmikkel nem találkoztam... amúgy sem használ a linux más kódolást... karakterkódolás az a weboldaltól függ, sokféle van, van ami unicode, van ami ansi, a böngészők mindet ismerik, és automatikusan beállítják, ha csak a webmester nem írta el a dolgokat (ilyenből adódó karakterhibákat pl winen tapasztaltam legtöbbször.
A lementett dolgok meg olyan karakterkódolást használnak mint a weboldal winen és linuxon is...flash hibába sem nagyon futottam bele, azt leszámítva hogy lassú szar (winen is).
-
törölt tag
mondjuk a webes hibák tipikusan nem oprendszer gondok szoktak lenni szerintem, hanem az inkompetens webfejlesztők miatt állnak elő ilyen helyzetek. például a karakterkódolás: ezer éve unicode-ot kéne használni már (ahogy ez linuxon alapértelmezett már régen), csak még mindig el vannak terjedve azok a köcsög lokális kódlapok, amiből majdnem országonként eltérőek vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Macbook White 13" unibody
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest