- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
Akkor én meg had kössek már abba bele, hogy már régóta a prociban van a pciE vezérlő. Szóval, ha veszel alá egy p77-es lapot, akkor a SB prociba integrált pciE2.0@16 sávból hirtelen pciE3.0@16 sáv lesz?
Merkt akkor az elég derék upgrade.
Erről szóljál már az Intelnek is, hátha ők nem tudnak erről a rejtett feature-ről.
És ha a tick-tock mondana neked valamit, akkor tudnád, hogy egyik évben áttervezik az architektúrát, a másik évben kisebb csíkszélességre ültetik azt, esetleg finomhangolnak rajta. Most az alacsonyabb csíkszélességre váltás van, ezért is lepődtem meg, hogy igencsak belepiszkáltak a GPU-ba. A kisebb csíkszélesség csökkenti a szivárgási áramot, és hőtermelést, aminek az eredménye azonos/alacsonyabb fogyasztás mellett magasabb órajel/teljesítmény. Ami az eddigi váltások alapján elég könnyen kikövetkeztethető 10~20%os többletet jelent. De ha nem csak write-only topikolnál, akkor már olvastad volna a hsz-em, amiben ezt már kifejtettem.
No offense, csak tényközlés!(#33) smkb: Nem, de ez a proci amiről szó van jövőre lesz csak piacon, addigra viszont igencsak erre tolódik el a piac. Ezt is bizonyítja ez is: (#34) ddekany. Az Intel is ki akarja venni a részét a GPGPU piacból, ha végre a VGA-val is a piacra tudna lépni, akkor az AMD féle crossfire licencük megvan, és mehetne az nVidia féle optimus-os kapcsolgatás is, mert szerintem azt is beszerezték, csak Intel eszközökkel, és ugye a 3 kijelzőt is kezelni tudó IGP is azért van, mert látják, hogy ebben sok a lóvé, de eddig fékezték, mert nem volt rá megoldásuk. Hogy milyen eszközökkel jutottak hozzá bizonyos licencekhez, az már más kérdés -ettől nem tetszik az Intel
-.
Más: Ha meg ezt a PCH stratégiát nézzük, még jobban felfordul a gyomrom az egésztől.
-Ha tuningolni akarsz vegyél P-st, de abban úgyse használod ki a IGP tudását (eddig csak a videosync, ezentúl GPGPU is ugyebár OpenCL...).
-Ha kell az IGP, vegyél H-st, de felejtsd el a tuningot.
-Ha mégis kell az IGP mellé a tuning is vegyél Z-st, de arra várjál még fél évet, utána fizesd rá a gatyád is.
-Ha meg elkötelezted már magad az egyik első két feature közül az egyikhez magad, de közben a másik is kéne, vagy csak a másik, akkor költsél még pénzt...
Hányinger! -
LGLuke
őstag
De, ha gondolkozol egy kicsit, akkor rá is jössz, hogy tulajdonképpen mindegy is a kompatibilitás:
P67-es lapban max tuningolni lehet. Az SB-től az IB cpu-k szerintem max 10-20%-kal lesznek gyorsabbak, azonos, esetleg picit alacsonyabb fogyasztás mellett. Ebből kifolyólag értelmes ember nem fogja lecserélni, mert alig nyer vele valamit.
Ráadásul az újítást, azaz az IGP-t ki sem tudod használni P67-es lappal.
Ha visszaolvastál volna, akkor tudnád, mert már leírtam.Mivel az IB előnye a nagyobb teljesítményű IGP lesz, az max H67-es és Z68-as chipsettel ellátott alaplapok esetében lehet érdekes kérdés, hogy a kompatibilitás miként alakul. És itt is már csak mikor használtan, vagy legalábbis olcsón beszerezhető az IB, mert kijött a még újabb architektúra, ugyanis aki 50k HUF-ért SB-et vett, az 1 év múlva nem vesz pár % teljesítmény többletért megint 50k HUF-ért IB-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- Apple MacBook
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest