- Mobil flották
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SL-27
tag
Találgatnak? És? Addig jó, míg beszélnek róla.
A Motorola nem fog eltűnni. Lehet, hogy a Google nagyon akarja a szabadalmakat, de egy ilyen nagy volumenű szerződés több ezer oldal is lehet, sőt. Lesz abban annyi záradék, hogy a Motorola még jó sokáig fog ragyogni...nem hülyék ülnek ott se!
-
GALARDO
addikt
Itt egy érdekes cikk:[link]
-
csoki46
senior tag
Larry Page: Kellene egy új telefon. Valaki vegyen nekem Motorolát.
…pár óra múlva egy lelkes beosztott: kész, megvettük.
Larry: Melyik modellt?
Alkalmazott: Modellt?! Hoppá… -
-
Kinder
senior tag
Larry Page, a Google fõnöke odaszól a titkárnõjének:
- Kéne nekem egy mobil, vennél nekem egy Motorolát?
- Rendben.
Kicsit késõbb...
- Megvettem!
- Nagyszerű, melyik tipust?
- Õõõ... tipust?! -
Pompi
nagyúr
Kigyomláltam pár hozzászólást, próbáljunk meg kultúráltabban fogalmazni. Köszi!
-
eXodus
őstag
"Egyszerűbb lenne, ha mindenkinek, aki negatív dolgot ír nekem, szimplán dobnál egy +1-et. Vagy a nagy PH! fórum topikban kérnél rá egy scriptet a házigazdáktól."
Hát ez a vicc nem jött össze, de inkább ne is próbálkozz. ((#381) roberte )
"Anyázás után..."
Nem volt semmi sértő anyádra nézve. Inkább a te stílusod az ami sértő..."Off hozzászólásaid"
Elejétől kezdve te offolsz/sértegetsz/beszólsz..."polgári neved Bólogató János."
Előző mondatom. De mégis te bólogatsz. Lást ebben a hsz-ben 2x is... (Rábólogatsz saját magadra, kicsit sem szánalmas)
De a (#381) roberte látom nem zavar, csak a seggnyalóid legyenek meg. Az meg különösen vicces h eddig még nem törölték/figyelmeztették azt és téged. (Valószínűleg nem is fognak...)
Te vagy az egyik kishaverod mikor megy árulkodni? -
erdoke
titán
Egyszerűbb lenne, ha mindenkinek, aki negatív dolgot ír nekem, szimplán dobnál egy +1-et. Vagy a nagy PH! fórum topikban kérnél rá egy scriptet a házigazdáktól. Anyázás után automata szmájlival igazán elegáns megoldás lenne!
Bár nem kértük, hogy közöld, a témában elszórt On(?)/Off hozzászólásaid mondanivalója akapján most már erősen sejtjük, hogy a polgári neved Bólogató János.
-
erdoke
titán
Hát nem tudom, én nem látok olyat, amiért bant kellene kapnom akármelyik fórumon. Nem káromkodtam, nem sértegettem, nem volt durva személyeskedés. Próbáltam viccesen fogalmazni, hogy ne legyen sértődés, ahogy ilyenért fordított esetben se lenne. A linkelt hozzászólásban talán rossz szót használtam, de nem az illetőt minősítettem, hanem a tevékenységet (Indexre hivatkozni tech fórumban, miközben mások drága órákat szánnak olvasgatásra).
-
joey04
titán
Nem rossz dolog, a motok nagyon igényes gépek, egy milestone vagy xt 720 messze lever minden más droidot kinézetben, és ha "nexus support" járna hozzá, akkor szoftveres gond sem sok lenne Androidhoz képest. Más kérdés, hogy mi lesz a dologból, mert ugye csak a szabadalmak miatt kell a moto nekik.
-
eXodus
őstag
Nem kötelező hozzászólni, ezt nem érted meg. Többség még csak nem is neked írt. És ahogy linkelték, nem ez az első eseted.
De mások ezért és (#381) robertel -ért ban/figyelmeztetést kapnak. Mivel én nem vagyok ilyen jelentgetős (mint jellemzően néhány fanboy) így nem jött be a feltételezésed h egyből mentem jelenteni. -
erdoke
titán
-
Remus389
veterán
én ennek nem vagyok a híve, max ha nagyon durva (ez nem volt durva csak fölényeskedő, mintha valalmi mindenttudó übermensch-ként szólalna meg, hogy "te kis hülye")
de másokhoz is így szól
én még a lehülyézésért sem szóltam, más meg a legapróbb sértésért is
szerintem azért hagyni kell a fórumot folyni, nem kell mindent kitörölni, nem engem, hanem saját magát minősíti a stílusával
-
Remus389
veterán
jól van látom nem tetszik nektek az igazság, csak izzadtságszagú magyarázatok vannak, eredmény nincs
csak jövőbeli találgatások hogy majd egyszer így lesz meg úgy lesz(1 éve is ez volt), majd ez lesz az android nemezise, persze, nem úgy tűnik nagyon nem(pláne most hogy felvásárolták a moto-t), de mind1
úgy tűnik a végén az én megérzéseim a nyerők
arrogáns stílusodon pedig visszavehetnél picit, nem csak én kifogásolom[link]
és nem szívesen
, ha kedvem tartja 2x ennyit ideírok
-
erdoke
titán
válasz
Remus389 #348 üzenetére
A harmincszor elkárált találgatásaiddal szándékosan bosszantasz másokat, ami bőven kimeríti a trollkodás fogalmát. Inkább simogasd meg a kis zöld, iszonyathúdenépszerű kukásvödrödet (1 milliárd légy nem tévedhet ugyebár), amikor este lefektet vele anyuci, talán megnyugtatóbban fogsz aludni, és holnap békén hagysz bennünet. Előre is kösz.
-
Inarus
addikt
válasz
Remus389 #344 üzenetére
Te azt vágod, hogy a kérdéses időszak 2011 q1 volt, a Wave 2 megjelenésekor? Vagyis egy új készülékkel és egy frissítéssel hozták fel a Badát az akkoriban már olcsóbbá váló készülékeken futó és frissítés előtt álló WP7 szintjére.
Nem azt mondom, hogy a WP7 tuti siker lesz, de ez alapján leírni is mókás.robertel: Te pedig ne személyeskedj!
-
robertel
senior tag
válasz
Oppenheimer #369 üzenetére
LG is?
Szegény pára, lehet az akadozó lg szoft tette ilyené
Amúgy tényleg nem értem az ilyen heréket, olvasni se tud, nem is fogja fel mit ír az ember, csak löki a süket szöveget.
Én örülök annak, hogy a wp megjelenésével a 3 nagy (apple, google, microsoft) megversenyezteti magát, hogy ki jön ki győztesen az nem érdekel, csak az, hogy közben nyomják le az árakat (olcsó iphone, jővőre olcsó wp telefonok) és ezzel mi júzerek járunk a legjobban. -
Abysmal
aktív tag
válasz
Remus389 #366 üzenetére
Miért utálsz te mindent ennyire ami nem Android? Épp bíróságos topikot olvasgatom, és ott ugyanezzel a nevetséges hozzáállásoddal találkozok csak az Apple ellen.
Az udvariasság nem egyenlő a hazudozással, és te most azt mondod, hogy hazudozik mindenki, aki azt meri mondani, hogy a WP7 milyen szép, gyors, király rendszer.(#367) Ricardo
A lecsúszás ellenére azért a Motorola sem annyira garázscég, hogy a Google ügyvédei nélkül ne menjen semmire a szabadalmi pereknél.És még akkor is ott van az MS is, szvsz őket nehezebb megfogni, mint az Applet .
-
Ricardo
titán
"Kérdés: a Google a Motorola szabadalmaival miért lenne erősebb, mint előzőleg maga a Motorola? Csak mert szívfájdalom nélkül perelte a MS és az Apple is őket."
Kicsit komolyabb jogi/ügyvédi háttérrel, és tőkével rendelkeznek. Így a szabadalmakat megszerezve máris jobb alku pozícióban vannak mint anno a Motorola.
Gondolom szerinted sem mindegy egy nézeteltérésnél kinek a kezében van egy baseball ütő. -
Remus389
veterán
válasz
Oppenheimer #362 üzenetére
Akinek eddig mutattam az omniát, mind el voltak ájulva, hogy milyen szép, gyors, király rendszer. tudod udvariasság is létezik a világon, nekem is megmutatnád én is rávágnám hogy dejó és jól jártál...stb, az hogy közbe mit gondolok, vagy vennék magam egy ilyet az persze teljesen más kérdés
lényegében mindenkinek tetszik(legalábbis ezt mondják) csak senkinek se kell
be fognak indulni, a mínuszból már a növekedés is nagy szó lesz
-
Abysmal
aktív tag
Mondjuk az nem hinném, hogy a vas hibája volt, hogy az érkező SMS-ek valahol elakadtak a rendszerben, és napokkal később szólt, hogy megjött vagy 20 SMS. Sok bug hardvertől függetlenül jelen van általában. Azért az alaphoz képest elég magas árkategóriába kell menni ahhoz, hogy az Androidon ne fagyjon, aki a alsó kategóriás Androidokat veszi, az nem fog annyi pénzt kiadni érte.
A legalapabb felhasználó szinten, aki még csak a Marketet se használja - sok ilyen van - nincs olyan szó, hogy operációs rendszer, ő csak azt tudja, hogy szar az Androidos telefon (mert ugye az Android szót nagyon nyomatták a teló reklámjánál, habár azt se tudja, hogy mi az), így ahol legközelebb meghallja az Android szót, onnan menekül. Nem mindenki ilyen nyilván, vannak olyanok akikről te beszélsz, de azért a többség ilyen még.Természetesen nem azt mondom, hogy rossz, hogy ilyen kategóriában is megjelenik az Android, de túl hamar tették. Olyan árkategóriában még nincs megfelelően erős vas és az Android ezen nem segít, a legpazarlóbb rendszer az erőforrások tekintetében (azonos hardveresen a leglassabb a nagy mobil OSek közül), amin optimalizációval lehetne segíteni, de az drága. Ebben a kategóriában a WP7 törhet még előre, mert kb 1 év, és ott lesznek az olcsóbb WP7-es mobilok.
(#363) Everman
"Kérdés: a Google a Motorola szabadalmaival miért lenne erősebb, mint előzőleg maga a Motorola? Csak mert szívfájdalom nélkül perelte a MS és az Apple is őket."
No igen, itt van a kutya elásva. Ennyi nem lesz elég nekik ha meg akarják védeni az Androidot. -
Everman
addikt
"Te betámadnál olyat akiről tudod, hogy erősebb nálad, és ha visszatámad, akkor te szívsz? Gondolom nem, és ezt az MS és az Apple is végiggondolta valószínűleg."
Kérdés: a Google a Motorola szabadalmaival miért lenne erősebb, mint előzőleg maga a Motorola? Csak mert szívfájdalom nélkül perelte a MS és az Apple is őket.
Ez a felvásárlás egész konkrétan magának a Motorolának volt válasz, mivel ők akarták beperelni az Androidos gyártókat és nekik ez igen könnyen összejött volna. A Google csak felszámolt egy potenciális veszélyforrást és szerzett egy kis muníciót a licencwar-hoz, de ettől nem lettek erősebbek, mint az ellenfél, csak már nem fegyvertelenek, mint előzőleg.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Remus389 #334 üzenetére
Személyesen tapasztaltam: az embereknek fingjuk sincs a wp7ről, senki sem tud a létezéséről. Akinek eddig mutattam az omniát, mind el voltak ájulva, hogy milyen szép, gyors, király rendszer. Aki megismeri annak egyből szimpatikussá válik. Hidd el, ha ősszel beindul a marketinghadjárat, látványosan emelkedni fognak az eladások.
-
robertel
senior tag
Ez igy van!
Én is rengeteget szenvedtem az LG GT540emmel, de maga a rendszer nagyon tetszett és ahogy jött rá alkalom lecseréltem. Amúgy ez egy éve volt, hogy megvettem az lg-t és emlékszem, hogy csak ámultam bámultam, hogy ilyen is van. Rendkivül felhasználóbarát volt, midnent megtaláltam, rájöttem gyorsan mindenre.
Amúgy meg az új androidos telefonok már sokkal jobbak, szinte az alaptelefonokban is 512 mb Ram van már, 30ért pl ott a galaxy mini. De pl aki figyelgeti az akciókat és vett 13e Ft-ért T-Mobile Move-t az is jól járt, van ahol 10ért adnak egy nokia alapmobilt, ebben meg midnen benne van, persze kompromiszumokat kell kötni. Nekem pl LG-nél az volt a lassulások mellett a legnagyobb gond, hogy pár alkalmazás után betelt a memória.. -
Ricardo
titán
"de sok vásárló úgy megutálja a rendszert az ilyen készülékeken, hogy még a többi okostelefontól is könnyen elmegy a kedve (tapasztalat)."
Van bőven ilyen is, de sokan vannak aki belátják, hogy a gondot nem a rendszer okozza, hanem a gyenge vas, így tovább lépnek egy erősebb készülék felé. Szinén tapasztalatHidd el, sokan vannak akik ki sem próbálnák az adott rendszert, ha nem lehetne olcsón hozzájutni. Én sem adnék 60-100 ezret egy számomra ismeretlen rendszerrel szerelt készülékért. Ha nem jön be, csak jelentős bukással lehet kiszállni. Olcsó készüléken (persze ebben is van egy minőségi szint ami alá nem mennék) kiderül , hogy érdemes e beruházni egy komolyabb vasba.
-
Abysmal
aktív tag
válasz
alamuszi #358 üzenetére
A Nokia-Apple per kezdete már elég régen volt, így nem emlékszem rá pontosan, de nem a Nokia támadott? Ha így volt, akkor az Apple visszaperelése csak a szokásos válasz reakció volt, ami minden ilyen pernél megjelenik. A Samsung is visszaperel, annak ellenére, hogy nem igazán van esélye.
Nos a mondvacsinált szabadalmak tényleg elég nevetségesek, de ma ilyen időket élünk sajnos, ezekkel lehet nagy pénzeket szakítani. Gondolom arról nincs fellelhető adat a neten, hogy az Apple fizet-e a Motonak a licencért. Ha a Google sikeresen megveszi (még lehet nem is jön össze) a Motorolát, akkor ezt úgyis megtudjuk ha be/visszaperelik az almát.
Másik dolog, hogy az MS nem hardver gyártó így őket hardveres szabadalmakkal nem nagyon fogják tudni megfogni (még ha az Applet sikerülne is) és perelhetnek tovább."Alapvetően az a baj, hogy nincs más"
Ha nagy a baj, akkor még mindig elővehetik a Meegot, illetve a HP is most kezdi licencelni a WebOS-t.
A Symbian is behalt valahogy, semmi se tart örökké.
Az Androidból ami az alsó és alsó közép kategóriában van, az olyan is. A számadatok nőnek tőle, de sok vásárló úgy megutálja a rendszert az ilyen készülékeken, hogy még a többi okostelefontól is könnyen elmegy a kedve (tapasztalat). -
alamuszi
senior tag
"Te betámadnál olyat akiről tudod, hogy erősebb nálad, és ha visszatámad, akkor te szívsz? Gondolom nem, és ezt az MS és az Apple is végiggondolta valószínűleg."
Várj csak:
Szóval igen, az apple pont ezt tette a Nokiá-val, persze előzmény volt de akkor is.
"Nyilván a kezdeti telekommunikációs szabadalmakból elég sokkal rendelkezik, de ezeket szerintem fizetik a cégek, így ezzel nem lehet perelni. "
Igen ezt szívta meg az apple is a Nokiával szemben. Az a baj, hogy amíg az apple kezében ilyen mondvacsinált látszat szabadalmak vannak, egy kettő kivétellel, addig az Ericsson, Nokia, Motorola kezében valódi technológiai szabadalmak, és reméljük ennek meg is lesz a hatása.
"Most azt közöljék le, hogy mennyire betojtak és lehet ott fogják hagyni a Googlet? Egy ilyen nyilatkozat semmit nem jelent."
Alapvetően az a baj, hogy nincs más, azaz, nem nagyon tudja otthagyni pikk pakk egyik sem a google-t, mert mit tesz a csúcskategóriás készülékeire ez a pár gyártó, mert saját rendszere nem nagyon van ami fel tudná venni a versenyt akár az IOS-el, akár a Symbian-al, ugyan ott a Bada, vagy a WM7 de ezeket nem hiszem, hogy ennyire jutányos áron osztogatják majd, mint az Androidod, valamint azt sem érdemes elfelejteni, hogy ma már az alsó, alsó közép kategótiában is megjelent ez a rendszer, szóval a lényeg, hogy túl nagy a tábor, hogy csak úgy ott hagyják, aztán egy teljesen új rendszert bevezetni a piacra, hogy ilyen kiforrott legyen az nem egy perc.
Szóval kétlem, hogy ne lenne ez jó mindenkinek.
-
Abysmal
aktív tag
válasz
Remus389 #350 üzenetére
Ehh látom mindenbe belekötsz, azt az akkori piaci részesedére értettem. Sztem nyilvánvaló, ne kelljen már mindent magyarázni.
(#352) Ricardo (#353) alamuszi
Te betámadnál olyat akiről tudod, hogy erősebb nálad, és ha visszatámad, akkor te szívsz? Gondolom nem, és ezt az MS és az Apple is végiggondolta valószínűleg.
Nyilván a kezdeti telekommunikációs szabadalmakból elég sokkal rendelkezik, de ezeket szerintem fizetik a cégek, így ezzel nem lehet perelni. Ha nem fizetik, akkor nem szóltam és tényleg ütős fegyver került a Google kezébe.(#354) Ricardo
Most azt közöljék le, hogy mennyire betojtak és lehet ott fogják hagyni a Googlet? Egy ilyen nyilatkozat semmit nem jelent. -
atoth
aktív tag
" A Samsung, az LG, a HTC és a Sony Ericsson szinte azonnal üdvözölte a döntést, mely sok fejfájástól óvhatja meg őket a jövőben."
Hehe, olvastam, szinte szóról-szóra ugyanazt mondták.
De, lehet, hogy csak nem volt kedvük a PR-osoknak átírni a Google-tól kapott anyagot... -
Ricardo
titán
Még valami.
"de még könnyen megronthatja a kapcsolatot a Google és a többi gyártó között."
" A Samsung, az LG, a HTC és a Sony Ericsson szinte azonnal üdvözölte a döntést, mely sok fejfájástól óvhatja meg őket a jövőben."
-
alamuszi
senior tag
"Azt se felejtsük el, hogy a Motorola felvásárlása nem biztos, hogy megoldja az Android problémáit. Nem elég, hogy a Moto szabadalmak nem elég ütősek (az MS és az Apple is pereli a Motorolát is), de még könnyen megronthatja a kapcsolatot a Google és a többi gyártó között."
Végülis az Ericsson, Nokia után a harmadik legnagyobb consumer mobiltechnológiai fejlesztő a földön, de nem nem nagyok, egyáltalán.
Szerinted melyik számít nagynak? csak kiváncsiságból.
-
Remus389
veterán
jó lehet igazad van, de nagy durranásra nem számítok
A WP7 sikerre van ítélve, a kérdés csak az, hogy mekkora lesz az a bizonyos siker. 20%? 30%? 50%? tehát a mostani 1%-ról, 1,2%-1,5%-ra növekszik, gondolom egy évre jósoltad a növekedést
azért valld be ez még mindig igen harmatos
A Nokia és a WP7 is visszaszorulóban van, egyik sem túl sikeres, tehát két vesztes áll össze és fogadkozik hogy eggyütt győztesek lesznek
#351: óh szóval 2015-re növekszik +50%-kal, hát barátom, az 1,5%-os piaci részesedést(a bázis a 2011-es 1%-os piaci részesedés) jelent, úgy látom sokat te se vársz
-
Abysmal
aktív tag
válasz
Remus389 #344 üzenetére
Elfeledkezel arról, hogy az új generációs WP7-es telefonokat kifuttatták/futtatják a szolgáltatók. Mikor legutóbb néztem, akkor az Omnia 7 kifutó modell volt a T-mobilenál, tehát gondolom már nem kapható, a Mozart pedig drágább annál. A Vodánál nem tudom mi a helyzet, de gondolom hasonló. Az USA-ban is hasonló lehet a helyzet. Az új generációs WP7 modellek a Mangoval érkeznek, jóval több, mint amennyi a megjelenéskor volt.
A megjelenéskor az MS nyomatott egy kis reklámot a WP7-nek, főleg sorozatokban tűnt fel egy-egy mobil, de az nem volt annyira jelentős. Most a Mangoval mind a Nokia, mind az MS nagy reklámhadjáratra készül, amihez nyilván be fog csatlakozni a többi gyártó is, mert nem akarnak lemaradni. Valószínűleg több milliárd dolláros marketingről lesz szó. Ennyivel már jó eséllyel egy vödör szart is el tudnának adni, és a WP7 nem az.
És hogy miért nem választják az emberek a WP7-et már most? Nem azért mert nem tetszik nekik, szimplán azt se tudják mi az, hogy létezik. Az emberek 90%-ának (tipp) fogalma sincs hogy mi az a WP7, talán a névből valamennyire ki tudnák páran következtetni, de sehol nem látott még ilyet a többség. olyan 9% tudhat róla valamit, de csak a nagyon alapokat, ami a vásárlázhoz nem elég és úgy 1% aki a fórumokon és híroldalakon tájékozódik. Ez az 1% meg többnyire kivár illetve más OS-en van. Abból az 1%-ból nem lehet messze menő következtetést levonni.
Már maga a Nokia a biztosíték, hogy bőven az általad jósolt 3% fölött lesznek. Idővel a Nokia csak/szinte csak WP7-es mobilokat fog gyártani a hírek szerint. Tény hogy a Nokia lefelé tart jelenleg, de te se gondolhatod komolyan, hogy a részesedésük 1-2 év alatt 2-3% alá fog csökkenni. No meg még nem beszéltünk a többi gyártóról sem, akik összesen valószínűleg több WP7-es mobilt fognak kiadni, mint a Nokia.
A WP7 sikerre van ítélve, a kérdés csak az, hogy mekkora lesz az a bizonyos siker. 20%? 30%? 50%? Vagy több is akár?
Azt se felejtsük el, hogy a Motorola felvásárlása nem biztos, hogy megoldja az Android problémáit. Nem elég, hogy a Moto szabadalmak nem elég ütősek (az MS és az Apple is pereli a Motorolát is), de még könnyen megronthatja a kapcsolatot a Google és a többi gyártó között.
-
atoth
aktív tag
válasz
Remus389 #341 üzenetére
Az biztos, hogy a Nokia jelentős kockázatot vállalt a WP7-tel, lehet hogy a sok reklámra költött pénznek semmi értelme nem lesz, de ez majd csak utólag fog kiderülni. A marketing befektetés egyébként elég ritkán kidobott pénz, ha ésszel költik el, jól választják meg a a célcsoportokat és az elérésükhöz a csatornákat.
-
"Ha ezt nézzük, akkor a WP7 igencsak gyorsan fejlődő és terjedő rendszer."
Csak nem azonnal és ehhez nem mindenki van hozzászokva. Manapság az azonnali sikereket akarja mindenki.
Remusz911:
Ezért kell gyorsan a Mango-t kidobni és a Nokiának is telefont virítani. Viszont ezzel együtt is a hullámvölgyek még nem fenyegetőek. -
Remus389
veterán
Ha ezt nézzük, akkor a WP7 igencsak gyorsan fejlődő és terjedő rendszer nem vagy képben, gyorsan csökken a részesedése, már a lesajnált Bada is megelőzte[link]
nembaj majd a tango és a mango az a bingo
steeve: azonnali siker? ez inkább hanyatlás, de ahogy ezt megéreztem egy éve, hogy ez lesz, már érzem azt is hogy a Mangoval se fog drasztikusan változni, vagy ha kijön majd valamikor az új win8, nem biztos hogy a számítógépen lévő rendszerhez igazítja majd mindenki a telóját, ahogy nem minden iphoneosnak van mac-jük
-
Everman
addikt
Nem értem a fanyalgókat.
A WP7 adott idő alatt nagyobb elterjedtséget ért el és jobb megítélést és támogatást kapott a fejlesztőktől, mint bármelyik másik jelenlegi platform, mindezt egy már telített piacon.
Össze lehet hasonlítani, hogy 9 hónappal a bemutatás után hogy állt az Android, iOS, Bada elterjedtségben és hány alkalmazás volt rájuk elérhető. Ha ezt nézzük, akkor a WP7 igencsak gyorsan fejlődő és terjedő rendszer. -
válasz
Remus389 #341 üzenetére
"most már telített a piac így sokkal nehezebb rakétaszerűen növekedni, túl későn ült fel Ms a vonatra ahhoz(és a legtöbb embernek ugyan tetszik, de annyira azért nem hogy megvegye)"
Nem telített, csak nehéz betörni és részesedést szerezni. az MS és a Motorola akkor a piacon volt már, amikor a Google még csak "keresni tudott" és nem foglalkozott telefonokkal. A sikeresség megint más kérdés és az elterjedés is. A WP7 sikeres, mert nem bukott meg és tartja magát (megkockáztatom, a nagy többség elégedett is vele). Egyelőre nem elterjedt kellő mértékben, de ez még a jövőben változhat.
-
Remus389
veterán
válasz
marlboromen #339 üzenetére
+1
most már telített a piac így sokkal nehezebb rakétaszerűen növekedni, túl későn ült fel Ms a vonatra ahhoz(és a legtöbb embernek ugyan tetszik, de annyira azért nem hogy megvegye)
erősen telített piacon kéne a nokiának másoktól részesedést elvenni, nem fog menni szerintem sem igen és jhiába reklámozzák agyon, azt mindenki elfelejti hogy milyen rohadt drága a reklám? akkor éri meg reklámozni ha legalábbis megtérül, ha nem térül meg nem éri meg reklámozni
tehát hogy majd "jól bereklámozzák és akkor fogy" szerintem nem fog menni
-
atoth
aktív tag
válasz
robertel #338 üzenetére
Éppenséggel éppen akkor van értelme tolni a reklámokat, fizetni a bloggereket, tesztereket, szórni számolatlanul az ingyen demo készülékeket, amikor nem az igazi a készülék. A potenciális vásárlók többsége nem szakértő, az okostelefonok képességeinek töredékét használja, megveszik azt, amiről a legtöbbet hallanak és boldogok vele.
-
marlboromen
aktív tag
Szerintem értelmetlen összehasonlítani az android 2009-es eredményeit a mostani WP7 eladásokkal, akkoriban szinte üres volt a piac, az iphone drága volt, a symbian meg olyan amilyen. Volt hova kifutni most más a helyzet, egy erősen telített piacon kéne a nokiának másoktól részesedést elvenni, nem fog menni szerintem sem. Nekem a környezetemben nincs wp7 teló, pedig szívesen megfogdosnám kicsit.
-
atoth
aktív tag
Mint máshol, az okostelefon piacon is alapvetően nem a termék, hanem a marketingbe fektetett munka és pénz határozza meg az eladási sikert. A WP7 első körében nem volt olyan gyártó, akinek létérdeke lett volna a siker, ehhez mérten áldoztak marketingre a Samsung és távol-keleti társai. A Nokia várhatóan más lesz, a vezetés egy lapra tett fel mindent. A csapból is Nokia WP7 telefon reklám fog folyni...
-
Remus389
veterán
válasz
robertel #333 üzenetére
nézd, a wp7 elméletben csodáltaos rendszer, smooth, olcsósított+dögös telókat adtak ki rá(pl az optimus7 a fém miatt vonzóbb külsőre az sgs1-nél), a HTC is dögös fémes wp7-es telókat adtak ki rá
smooth és könnyedén összeköthető az xbox-szal meg mittommén, funkcionálisan tudja azt mint az Android, lehet netezni, jó játékok vannak rá stb, tényleg vonzó
elméletben tényleg jó
akkor mégis miért van az hogy visszaszorulóban van?
logikus a következtetés hogy nem tetszik az embereknek, nem? hisz annyira jó
vagy tetszik de azért pénzt nemigen adnak ki érte, annyira azért nem tetszik, persze van azért aki megveszi és pénzt is ad ki érte, néhány ember
a Mangonak legrosszabb esetben alig lesz hatása, jobb esetben stagnál, még jobb esetben növekedni fog, de hogy 20% lesz pikk pakk azt kétlem, mert továbbra sem lesz menő szerintem
ha tetszene az embereknek legalábbis szerény növekedést lehetne látni
nekem8, tőlem akár növekedhet, meg aki ilyet vesz nem zavar, tőlem, tehát nem vagyok ellendrukker, csak azt látom hogy mindenki nagy jövőt jósol neki, mégis mikor rákeresek mennyi a részesedése, igen szerény adatok jönnek elő(inkább negatív), de majd a mango tudom
Én a két windows rendszer integrációjától várom a nagy fellendülést! ez sem 1 nap alatt fog bekövetkezni, míg megjelenik, elterjed, és mégis milyen előny lesz ebből? Amit a maiak ne tudnának
Én se vennék msot wp7et, ettől függetlenül van olyan mint ios! látod, "én sem vennék", de... én is ezt mondom, a lényeg hogy nem veszed meg nem?
-
robertel
senior tag
válasz
Remus389 #332 üzenetére
Szövegértési nehézségeid vannak??
Én se vennék msot wp7et, ettől függetlenül van olyan mint ios!
És jobb is elsz ha emglesznek azok a dolgok amiket írtam!
A marketingrészét is írtam ,mig a tvben látod az "ezzel sört is lehet nyitni" reklámot, addig az iylenek mint Te teljesen androidra gerjednek be, akár kell nekik a rendszer akár nem.
Én a két windows rendszer integrációjától várom a nagy fellendülést!
Nem részletezem miért, ha nem érted az nem engem minősít.. -
Remus389
veterán
na látod ez a baj, hogy hiába "csodáltosan" van megírva mégse megy a szekér, mégis hónapról hónapra kevesebb fogy hiába csökkentik az árakat
az android pedig állítólag gyatrán mégis megy a szekír kábé mint a rakéta
Robertel: az a 20% elég scifi, hogy ma 1% alatt lehet globálisan, csökkenő tendenciát felmutatva, vagy a régebbi winmo-vel 1,6%-on
és miért nem árulod el a környezetedben kinek van wp7-es mobilja, én elárulom ismerőseim/családtagjaim közt 2 iphone van, 1 symbian nokia, a többi Android(vagy butafon)
hol van a wp7? sehol, és nemigazán látok olyat aki erre vágyakozna, én sem hiába Mango
-
robertel
senior tag
válasz
Remus389 #329 üzenetére
Szeritnem 2 év múlva teljesen átrendezi a mobilpiacot microsoft, nokia közremüködéssel!
Nem mondom, hogy android meg apple megy a süllyesztőbe, söt, ők is fejlődni fognak, én úgy hiszem, hogy telefonpiac (okostelefonpiac lassan már egyenlő a sima telefonpiaccal)hármójuk között lesz felosztva kis eltérésekkel. Applenek talán ksiebb részesedése lesz, főleg ha nem lesz olcsó változat és talán az android vezető szerepét se fogja megdönteni wp, dehogy 20% fölött lesz az hészentség.
Te tényleg nem tudod miről beszélsz
Na de nem akarlak bizonygatni, akármelyik rendszer tis használod majd, nem fogsz mellélőni.
Ami még sokat számít, hogy nincs mögötte marketing, plussz nyelvi támogatás se, ez hidd el nagyon sokat számít!
Egyéként én most se jósolok még hatalmas fellendülést, majd jővő ősszel! -
erdoke
titán
válasz
Remus389 #327 üzenetére
Én meg nem hiszem, hogy számít, mit hiszel. Egyébként azt se tudod, miről beszélsz, a Mango nagyon komoly előrelépés funkcionálisan, az új vasakon pedig olyan gyors, amihez az Androidnak SGS2 vas kell.
Egyébként ugyanezt nyugodtan elmondhattuk az Androidról anno, az 1.5 olyan primitív, rusnya és xarul megírt volt, hogy ahhoz képest a WP7 1.0 valami csoda.
Nem fogok jóslási kinek nagyobb a farka játékba belemenni, kb. 35 éve nőttem ki az oviból...Te csak járd körbe a topikokat, és hintsd a hitet nyugodtan.
-
Remus389
veterán
válasz
robertel #328 üzenetére
jaj ugyanezt hallom már fél éve, egy éve, szóról szóra ugyanezek hangzottak el a fórumon, hogy majd, semmi újat nem írsz
hogy a jövő a wp7-é
hát szerintem nem, és a statisztikák az én személyes meglátásomat igazolták és fogják igazolni(hogy nem fogja sokra vinni)
de úgy látszik mindenkinek kristálygömbje van
akkor mikorra jósolod a fellendülést?
és nem hiszem el
és lefogadom 1 év múlva is ugyanez fog menni hogy "majd a wp7 megmutatja", eddig se mutatta meg, ezután se fogja, szerintem és hidd el
Honnan veszed, hogy nem tetszik az embereknek? Letisztult, elegáns, marketing nincs mögötte, ennyi.megkérdezhetem milyen telód van? és környezetedben milyen telók vannak? lefogadom hogy néhány iphone és a legtöbb Android
ha tetszik miért nem veszik? hiába tetszik ha nem adok ki rá pénzt
erdőke jól van majd egy év-két múlva is linkelek kedves statisztikákat a wp7 gyengélkedéséről, egy éve bizonyára azt jósoltad hogy mára nagyon népszerű lesz, hát nem
-
robertel
senior tag
válasz
Remus389 #327 üzenetére
Nem a jelenről hanem a jővőről bezsélek!
Hidd el bada megmarad érdekes kis dolgoknak, hiába írják, hogy nem tudom én mennyi alkalmazás lesz rá, meg fejelsztik, samsungnak is egyszerűbb ha google-t nyomja. Ettől függetlenül megmarad, jó rendszer, marketing nicns mögötte, ennyi.
WP-ről meg írtam, kár volt megjelentetni igy, nem csodálkozok ennyi fogyott belöle.
De hidd el, win8 megjelenésével, nokia bezsálásával xbox képességekkel tarolni fognak.
Nem azt mondom, hogy most mango megjelenésével, hanem majd ha jönnek az olcsóbb készülékek, a további frissítések, az appok stbHonnan veszed, hogy nem tetszik az embereknek? Letisztult, elegáns, marketing nincs mögötte, ennyi.
Szerintem ha meglesz amiket írtam, és appok is lesznek rá bőségessen, (150-200e) akkor iphone felkötheti a gatyáját, mert ilyen dolgokat mint wp (xbox integrálás, átmenet asztali win8 és wp között) álmodni se mernek. Szeritnem ez útóbbi lesz a mérföldkő, mivel windowst használnak a világ nagy részén asztali/laptop gépekben igy ez egy óriási dolog lesz majd.
Táblagépben is én is azért nem gondolkodok még, majd win8 megjelenésével. -
Remus389
veterán
piaci részesedést/eladási számokat tekintve nem hinném hogy sokra viszi,
nem tetszik/kell az embereknekha tetszene az embereknek lassú növekedést lehetne tapasztani erre pedig esik
a Mango se megváltás, lényegében egy laikusnak ugyanolyan lesz
majd 2015-ben azt mondod hogy a Rango, 2018-ban a Bingo és 2022-ben a Zungo mozdítja el őket az 1-3%-ról
nekem mindegy csak az eredmények nem támasztják alá az optimista jóslatokat, tőlem növekedhet is, csak nem ezt látni
vagy ha mégis sikerülne növelni az eladásokat, akkorse hinném hogy rakétaszerűen nőne hanem csak szerényen, vess még1x egy pillantást erre[link] a piros vonal jelzi hogy semmilyen módon nem fordította meg a wp7 a trendet, sőt
-
Remus389
veterán
válasz
robertel #324 üzenetére
"Bada szóra sem érdemes, nokia-microsoft tengelyről se feledkezzünk meg, óriási múltjuk és vezető szerepük van a saját szegmensükben"
épp a fenti piackutatásból kiderül hogy a szóra sem érdemes Badából többet adnak el mint a hatalams Ms winmo és wp7-jéből összesen
jó tudom majd 2015-ben...
szerintem korrigálj
mindenki ezt mondja hogy ilyen jó, olyan jó a wp7, meg majd így lesz meg úgy lesz, meg az iphone igazi ellenfele, az android elbújhat a wp7 mellett, meg mango és a tango, csak senki sem veszi meg
én az iphone-oknak jósolok nagy jövőt, hisz már annyira jó az imidzsük, hiába ad ki bárki 2x jobb telót, az emberek akkoris az iphone-t veszik meg(hogy divatból, csordaszellemből, vagy tényleg szükségük van rá mind1)
és az Androidnak jósolok még nagy jövőt, mert sokféle variációban jelenik meg aki csak azért sem vesz apple-t, annak ez való
a többi pedig marginális helyzetbe fog kerülni
-
robertel
senior tag
Érdekes lesz a következő pár év az tuti.
Google+motorola, nokia+microsoft (ha nem is hivatalosan, de ugye nokia lesz a fő partnere microsoftnak) és ugye apple (csak igy naturban)
Android ezzel, hogy felvásárolta google motorolát biztosan megtartja vezető pozicióját, viszont azért a nokia-microsoft tengelyről se feledkezzünk meg, óriási múltjuk és vezető szerepük van a saját szegmensükben.Felvásárlás itt viszont nem lesz szvsz, microsoftnak semmi szüksége szabadalmakra, igy is van neki pár. Nokiával éppen elég a szoros kapcsolat és az esetleges külön engedmények plussz még ugye ott lesz gyártóként samsung, lg, htc stb
Apple meg igy egymagában iszonyatos profitot termel, ha jön az olcsósított változat (legyen csak 80e Ft) akkor még durvább profitot fognak termelni. Szerintem attól se kell félni, hogy a felső kategóriás "eredeti" iphone-t nem fogják venni, jókora különbség kell, hogy legyen a kettő között. Igy mindenki jól jár.
Szerintem ez a 3 gyártó marad versnyben, blackberry megmarad egy szük rétegnek pár %os piaci lefedettséggel (amerikában a fő piacukon is hatalmasat estek, ami szerintem folytatódni fog), bada szóra se érdemes, jó rendszer, de samsung is inkább androidban bízok mint saját rendszerében. Érdekeségként megmarad és kész.
Talán még majd meego jöhet, ez szeritnem múlik azon is, hogy a wp nokia telefonok mennyire lesznek sikeresek.Remusz911
Nem nem tetszik hanem egyszerűen rengeteg a hiányoság még (Davidoff kolléga akármennyire is nem igy gondolja), mangoval talán majd változik, de az igazi változás mint már írtam win8 megjelenésével fog történni.
A mostani wp7-et a microsoft helyében ki se adtam volna még, semmit nem vesztettek volna ha várnak egy évet. Azt se felejtsük el, hogy android is első évben gyengécske volt.
Hidd el 2 év múlva fel fog zárkózni wp midnen téren a két riválisa mellé. -
Remus389
veterán
egyébként wp7:
[link], ferdítés mert kiemelik a legjobb piacot(Németo.)
világszerte viszont 1.6%-on áll[link]
és még ez is ferdítés mert bele van számolva a régi winmo, tehát wp7 talán az 1%-ot sem érheti el globálisan, iszonyat gyenge, majd a mangoval tripláznak 10 év kemény munkával, akkor talán elérik a 3%-ot
szerintem egyszerűen nem tetszik a legtöbb embernek
az android részesedés pedig mint egy rakéta tör az ég felé, szerintem a symbianosok inkább váltanak majd Androidra, mint másra
-
Remus389
veterán
Pár nappal előtte még arról is volt hír hogy a Moto perelni akarja a google-t
igen rémlik nekem is, szerintem az elterelő hadművelet lehetett
az Apple-t se kell félteni, ha ilyen lesz az új iphone, ez nekem nagyon tetszik(az i4 formára nem, a 3GS pedig formára igen, kijelzőben nem, meg kicsi már nekem a 3,5 col), de ezt meg is dicsértem a fórumba,
ha ilyen lesz mint a képen akkor vágyni fogok rá, csak valószínűleg sajnálni fogom rá a pénzt
különben is nemigazán árt az Android az Apple-nek, hisz amennyit képes legyártani az Apple azt jó áron el is adja, tehát az android azt fedi le ahová amúgy se jutna iphone, majd akkor fognak acsarkodni ha az apple felfejleszti a gyártókapacsitását és lesz elég iphone(meg esetleg lesz olcsó iphone), mondjuk ha ez bekövetkezik szerintem inkább az Apple-t fogják venni, viszont akkor óriási profitja lesz, S.J. majd idejön budapesti nyaralásán és megveszi a parlamentet és a várat
a WP7-ben meg nem látok túlzott fantáziát, legtöbb embernek nem tetszik annyira hogy pénzt adjon ki érte, ezt bizonyítja a gyenge eladása, persze majd Mango+Nokia után égbe szöknek a grafikonok, hiszem ha látom, vagy 1%-ről tripláz és 3%-ra ugrik 2015re
-
Remus389
veterán
jó húzás azért ez a google-től, gondoltam hogy bevédi magát a patent-trollkodással szemben(pedig már egyesek temették az Android-ot, úgy látszik ez mégsem fog bekövetkezni, a száraz pezsgőjüknek lefog járni a szavatossága
)
mostmár ha az apple vagy ms elkezdi piszkálni egy távol keleti gyártót, a google visszaperelheti pl az Apple-t vagy az MS-t, legalábbis megvannak már a fegyverei hozzá, magyarul bevédi
különben is már ott tartunk hogy a mobilipar mindenféle patent trollkodás nélkül is tud innovatv lenni(lásd 3D, nem röhögni), hisz az előző modellt/konkurrenciát felül kell múlni
A samoled és IPS vitához pedig annyit hogy kinek mi a szimpatikus, mind2 nagyon szép
azon csodálkozom hogy pl az Apple miért nem licitált rá az árra, hisz hatamas készpénz tartaléka van
-
Sonja
nagyúr
Google CEO: - I need a phone, can someone buy me a Motorola?
Few hours later:
- Done.
- Great, which model?
- Model ...? -
törölt tag
válasz
Oppenheimer #311 üzenetére
Igazad van, én pl olyannyira elfogult vagyok hogy az én telómban is IPS LCD van (LG OB)
És nem is tervezem ezt lecserélni, főleg nem Galaxy S (2)-re.Amit írtam azért írtam mert David75 már napok (vagy régebb) óta topikokon keresztül egyebet se csinál csak a saját telóját és annak oprendszerét dícséri, minden mást pedig ócsárol...
-
David75
őstag
válasz
#65755648 #308 üzenetére
(ez robertel-nek is szól)
Azt mondtam hogy az amoled-en szebb a fekete viszont rondább a fehér.
Ez se azt nem jelenti hogy az omnia7-et dicsére a samoled miatt se azt hogy nem szeretem a samoledet.
Ha választanom kéne a samoled és az ips lcd közt akkor utóbbit választanám. De a samoled is nagyon jó. Vagyok annyira igénytelen hogy ez már nekem mindegy...
Ti ketten amúgy mit szívtatok hogy az amoled előnyét és hátrányát elmondva ilyen hozzászólásokat kapok?
-
Picco
addikt
aki meg nem olvasta volna: Official Google Blog: Supercharging Android: Google to Acquire Motorola Mobility
-
Ricardo
titán
-
Integra
titán
na hol marad már az új apple-samsung cikk??????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Mobil flották
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest