- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
hülyegyerek #117 üzenetére
beragadt a hozzászólás-generátor?
-
Hintalow
senior tag
Az a nagy harci helyzet, hogy kb mióta világ a világ, az emberiség jókora része, aki nem akart/tudott változtatni monoton repetitív nehéz munkát végzett éhbérért.
Sőt régen még ha akartál sem változtathattál.
Erre még kínában rátesz az, hogy nagyon sokan vannak, rengeteg az utánpótlás (még pár étizedig, amikor az egykepolitika miatt kicsit megroppannak majd demográfiailag, de ez kb az egész világra igaz )
plusz az egész társadalmuk nem egyén, hanem kollektíva központú, sokkal inkább elfogadják ezt a létet (na jó, inkább eddig elfogadták, mostmár nem nagyon, ahogy fejlődik a térség) -
Kasya
nagyúr
"pedig sajnos őket tényleg arra szülték hogy gondolkodás nélkül robotként dolgozzanak...
biztos nem 8órában nyomják hanem inkább 12-14órában és heti 6napot biztosan
ráadásul akkora b@szom nagy kína hogy nem 5perc az utazás nekik melóba sem. ott nem is beszélhetnek egymással mert akkor nem megy a termelés, nem ismerik egymást mert még a végén összehaverkodnának és fellázadnának a munkáltató ellen...
jóformán be vannak téve a gyártósor mellé és szünet nélkül tolják egész nap. egész nap talán 10percük van evésre meg WC-re és csá."Ez tapasztalatbol, vagy honnan? Regebbi cikk, de annyira nem tunik rossznak a helyzet.
-
TeeJay
félisten
válasz
hülyegyerek #114 üzenetére
pedig sajnos őket tényleg arra szülték hogy gondolkodás nélkül robotként dolgozzanak...
biztos nem 8órában nyomják hanem inkább 12-14órában és heti 6napot biztosan
ráadásul akkora b@szom nagy kína hogy nem 5perc az utazás nekik melóba sem. ott nem is beszélhetnek egymással mert akkor nem megy a termelés, nem ismerik egymást mert még a végén összehaverkodnának és fellázadnának a munkáltató ellen...
jóformán be vannak téve a gyártósor mellé és szünet nélkül tolják egész nap. egész nap talán 10percük van evésre meg WC-re és csá.én idehaza rokonék cégében dolgoztam nyári melóban
szöget gyártottunk, koszos és hangos meló volt ráadásul a munkaruhában nyáron a csarnokban meleg volt
de 4műszakban napi max 8óra és egy perccel sem többet
rendes 30perc kajaidővel és úgy hogy lehetett mászkálni a csarnokban meg amint volt egy kis szünet ment az ökörködés meg a dumálás a többiekkel. inni is bármikor elmehettem nem volt gond.
a lényeg hogy műszakonként 6tonna szög le legyen gyártva meg csomagolva aki ezt jól megnyomta a végén már csak sepregetett és várta a váltást. hó végén nyári melósként meg kaptam vagy 8éve 130ezret...
szerintem én munkás voltam ezek meg sajnos élő robotok szó szerint -
WinPho
senior tag
válasz
hülyegyerek #114 üzenetére
Csak átfutottam a topicot az elozo hsz-em óta, azt hittem kínai gyárakról beszéltünk. Mondjuk a Foxconnak ott is vannak gyáraik.
-
WinPho
senior tag
válasz
hülyegyerek #101 üzenetére
Iszonyat embertelen körülmények között dolgoznak és nem csak maguk miatt, hanem mert még a többi családtagnak is kenyeret kell adni. Nekik fog ez különösen fájni.
A kollegát kiegészíteném azzal, hogy nem a monotonitás a baj, hanem az embertelen körülmények.
-
Totheground
addikt
Azt hiszem ebből a threadből ennyi elég is volt. Kicsit túl sok embernek okoz gondot a szavak mögé gondolni. Nyugodtan veregessétek egymás vállát, ha szerintetek attól jobb lesz.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Totheground #105 üzenetére
Elárulom a pék is monoton munkát végez, de még a köműves is. Ha ezek nem lennének nem ennél és a bokorban halnál éhen. Sajnálom, hogy agyhalott zombinak tartod a kétkezi melóst, de nagyon jól reprezentálod a mai sznob újgazdag fiatalságot, akik azt hiszik, hogy minden csak úgy magától terem és csak le kell szedni.
-
Totheground
addikt
válasz
hülyegyerek #109 üzenetére
Teljesen nyugodtan befejezheted a személyeskedést, jó ideje saját fizetésből élek.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Totheground #108 üzenetére
Amúgy ha szabad megkérdeznem, mennyi tapasztalattal rendelkezel mondjuk az önellátással kapcsolatban, hogy így osztod az igét arról, hogy szerinted ki az ember, és ki a robot ? Anyuék pénzén könnyű fikázni az olyan munkákat, amikből az emberek nagy része él.
szerk : nem frusztrált vagyok, csak nem szeretem az olyan önelégült seggfejeket, akik simán ítélkeznek mások felett. Akinek nem inge...
-
Totheground
addikt
válasz
hülyegyerek #106 üzenetére
Lol, higgadj le kicsit a frusztrációdat meg máshol vezesd le. Te kérdeztél rá...
@reelc
Na igen, ez az egyik probléma ezekkel a munkákkal. Túl könnyen helyettesíthető az ember. És igen, bárki helyettesíthető, de azért nem mindegy, hogy ez mennyi kellemetlenséget okoz. -
reelc
veterán
válasz
Totheground #100 üzenetére
Az az embertelen, amikor 3 műszaknyi gürizéssel 80e körüli összeget viszel haza havonta. Vagy még kevesebbet. A béreket mesterségesen alacsonyan tartják. Azt mondják el lehet húzni ha nem tetszik. Nagy a munkanélküliség, bárki helyére lenne min. 50 ember.
Az embernek meg kell élnie valahogy. Időkeret van, ha azt mondja a cég, hogy napokig 12 óráznod kell, akkor azt kell, előírják törvényesen. Ki is fizetik. Bemész 3x szombaton, rossz esetben áthelyezett munkanap lesz mind, nem túlóra. Nehogy ki kelljen fizetniük a túlórapénzt.
A monotonítás egy dolog, mellette izélgetnek egy halom dologgal. Mert hozni kell a normát, közben csinálj fejlesztéseket, ami a cégnek jó.
Nem az említett cégnél dolgozom, máshol. De kb. minden gyárban ez mehet, ha nem a fényezésről, sajtóról van szó. Hanem a valóságról. -
hülyegyerek
addikt
válasz
Totheground #105 üzenetére
Amúgy te ki a francnak képzeled magad, hogy ítélkezz mások felett ? Kicsit helyre kellene tenned az értékítéletedet.
Szerinted az emberek úgy általában azért kapják a pénzüket, amiben kiteljesednek ? Megsúgom neked, hogy az emberek 95%-a nem. Azért dolgoznak, hogy legyen miből eltartaniuk magukat.
-
Totheground
addikt
A kétkezi munka és a futószalagmunka között baromi nagy különbség van.
És nem, nem nézem le azt, aki gyárban dolgozik. De "sajnálom" azt, aki kiteljesedik abban, hogy napi 8-10 órán át egy teljesen repetitiv feladatot végez, ezután hazamegy, egy sör mellett megnézi a Barátkköztöt meg az aktuális valóságshow-t, esetleg megdönti az asszonyt, aztán 10kor már alszik. Ennek az embernek - az én értelmezésem szerint - nincs élete.
"A te családodban csak szellemi dolgozók vannak, akik sohasem végeztek mezőgazdasági, kereskedelmi,vagy ipari munkát ?"
Ha az elmult 2 generációt nézzük, igen. -
hülyegyerek
addikt
válasz
Totheground #102 üzenetére
Akkor tulajdonképpen te lenézed azokat, akik gyárban dolgoznak ?
"húsból készült robot" Elgondolkodsz néha azon, hogy miket mondasz ? A te családodban csak szellemi dolgozók vannak, akik sohasem végeztek mezőgazdasági, kereskedelmi,vagy ipari munkát ?
Ha vannak, akkor ezzel a kijelentéssel őket is minősítetted, úgy ahogyan magadat is. -
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Totheground #102 üzenetére
De ez nem zárja ki, hogy tanúsíthatnál egy kis empátiát azokkal szemben akiknek nem "jött össze" úgy az élet mint a világ kisebbik de szerencsésebb felének. A kétkezi munka nem szégyen, bármennyire is ezt próbálják úton útfélen elhitetni a mai fiatalsággal.
-
Totheground
addikt
válasz
hülyegyerek #101 üzenetére
Olyan emberek között, akiknek kicsit nagyobb az igénye a változatosságra, mint egy húsból készült robotnak... Vonatkozzon ez munkára vagy bármi másra.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Totheground #100 üzenetére
Akkor légyszíves közöld azzal a párszázezer emberrel, hogy nem normálisak, mert képesek monoton munkát végezni. Komolyan, néha nagyon nem tudom, hogy ti hol éltek.
-
Totheground
addikt
válasz
hülyegyerek #99 üzenetére
"és van köztünk olyan, aki akár heti 60 órában is képes soron dolgozni. Durva, ugye ?"
Igen, mert az már annyira "embertelen" (a folyamatos, állando monotonitas), hogy ott valami nincs rendben.
-
hülyegyerek
addikt
Igazad van, az emberek inkább éhen szoktak halni, csak ne kelljen monoton munkát végezniük.
Mi magyarok, meg képzeld el, hogy nem egy kaptafára készülünk, és van köztünk olyan, aki akár heti 60 órában is képes soron dolgozni. Durva, ugye ?(#92) torreadorz: Ha nem lennének az általad említett játékosok, akkor valószínűleg nem sok európai csapat képviseltetné magát a foci vb-n. Tedd félre egy kicsit a kelet-európai gondolkodást, és gondolj bele, hogy Angliának, Franciaországnak, Spanyolországnak, Portugáliának, Hollandiának mekkora gyarmatai voltak, ahonnan sok nem fehér bőrű ember áramlott be Európába. Lehet, hogy a nem fehér játékosok ősei régebben vannak Európában, mint a te őseid. Nem sértésnek szántam, de igazán félre lehetne már tenni ezt a gondolkodást.
-
válasz
bandras0226 #54 üzenetére
Kíváncsi vagyok, neked apuci hány éves korodban tolta a s*gged alá az Audit meg az öröklakást, hogy a pici fia jobban tudjon a tanulásra koncentrálni.
-
Lomha 8V
addikt
Sajnos nem. Tanultak az elődeik hibáiból a nagy cégek, nem lesznek tömeges elbocsátások vagy nem a klasszikus értelemben. Az egyik módszer, hogy nagyon lassan szabadulnak meg az emberektől. Annyira lassan, hogy sosem lesz együtt a "nagy elégedetlen tömeg". A másik módszer, hogy látszólag csődbe viszik a céget, vonogatják a vállukat, hogy "ők nem tehetnek róla, mert a piaci helyzet okozta, mert nem nőtt elég virág a panelok között stb." Aztán a kimenekített pénzből, más néven újraindul az egész, csak sokkal inkább gépesítve. És ember meg nem mondja, hogy ez történt, hiszen a sok leányvállalat, beszállító stb. kibogozhatatlan hálózatában sosem jönnek rá, hogy valójában ugyanaz az érdekcsoport keveri a lapokat.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
torreadorz #95 üzenetére
Miért mi az echte svájci név? A Tell Vilmos? LOL
Svájcban négy nemzet képviselteti magát: német, francia, olasz, rétoromán. + lakosság közel 20 %-a bevándorló. Akkor most ki az echte svájci?
-
torreadorz
csendes tag
válasz
FіkuszKukіsz #93 üzenetére
Hát maradjunk annyiban, hogy egyik sem echte svájci név.
-
TeeJay
félisten
lehet hogy megváltás lesz ezeknek az embereknek ha robotok dolgoznak majd helyettük
mi magyarok heti 40órában sem bírnánk ezt, ráadásul ha jól tippelem itt folyamatos műszak van szóval kitudja heti 6nap napi 12órában vannak. tegye fel a kezét aki menne oda dolgozni olyan finom béren amit kaphatnak ezért. -
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
torreadorz #92 üzenetére
Tudod, hogy most hülyeséget írtál? A svájci csapatban Djourou-n kívűl mind európai származású. Az említett játékosok pl. délszláv és albán "vendégmunkások" leszármazottai.
-
torreadorz
csendes tag
Amennyire én tudom pont fordítva van, a népszaporulat mindenhol nő, kivéve kb. európát. Szóval 95%-ban durván nő, 5%ban csökken...
Ami amúgy el is fog söpörni minket egy modern kori népvándorlás keretében hacsak nem építünk egy olyan határrendszert mint az usa.A foci vb egy ékes példája ennek, az európai csapatokban szinte nincs is fehér ember. Multkor hallgatom a svájc-valaki meccset, és ilyen nevek hangzanak el a sváci csapatból:
Most "csaká"-nál a labda lepasszolja mehmedinek majd "dzsuru" veszi át a labdát... Egy pillanatra azt hittem a kameruni meccset nézem de nem. -
Hintalow
senior tag
Ez mindenhol így van, egyre kevesebb képzetlen munkaerőre lesz szükség, ez emeli a munkanélküliséget, de szerintem nem ebbe fogunk beledögleni, hiszen hála a fejlődésnek, afrikán és ázsia pár kisebb részén kívül, mindenhol elég brutál ütemben csökken a népszaporulat (ami persze a jövőben meg demográfiai problémákat fog felvetni)
Kegyetlenül hangzik, de a feleslegesség vált tömegek gyakorlatilag "utánpótlás nélkül" fognak elmúlni. -
henrik1
tag
válasz
torreadorz #88 üzenetére
sztem néhány évtizeden belül simán ki fogják kalkulálni, h (a jobban menő országokban) hogyan lehet bevezetni a feltétel nélküli alapjövedelmet.
-
torreadorz
csendes tag
válasz
blade zte #49 üzenetére
A válasz viszonylag egyszerü, talán már néhány scifi iró meg is irta:
Ahogy nő a munka nélkül maradt emberek száma, azok a kezdeti hajléktalan életmódból át fognak menni tüntetőkbe, majd forradalmak törnek és háborúk. Ne felejtsük el, ha ilyen mértékben folytatódik az automatizálás, akkor csak európában lesz vagy 200 millió munkanélküli 100 éven belül. Magyarországon már mai is több százezer közmunkás van és ez nem lesz jobb később sem. És mielőtt valaki azt hinné hogy azért mert neki diplomája van vagy mérnök és őt ez nem érinti, annak még nagyobb pofára esés lesz. Mert 50-100 év múlva már lehet hogy épületeket is robotok fognak tervezni emberi beavatkozás nélkül vagy hogy az orvos is egy robot lesz, az orvosprofesszor meg lakhat a hid alatt mert feleslegessé vált. És nem lesz olyan munkakör amit ezek az emberek betölthetnének (legalábbis egy géppel szemben). Ad abszurdum, bizonyos szintü gépi intelligencia felett gyakorlatig zero emberre lesz szükség.
Aztán a háborút ironikus módon a nagyon kevés gazdag által irányitott robothadseregek és a szenvedő emberi tömegek fogják megvivni, vélhetően a robotok győzelmével. Slusszpoén lesz ha a győztes robotokat olyan szintre felfejlesztik a háború alatt hogy végül tényleg létrejön az MI, ami aztán a maradék nyomorék gazdagot is eltünteti a földről. Elb@szott egy jövő, de sajnos ez a realista megközelítés.
Az optimista (vagy inkább utópista) pedig hogy a gépek által megtermelt javakat visszaosztják az embereknek, ahelyett hogy az emberiség egy apró töredéke halmozná fel. De mivel ilyen nem történt az elmúlt 40 ezer évben, igy valószinübb hogy inkább kiirtjuk magunkat mint hogy bárki is belátná ezt.
Szerencsés esetben egy kivándorlási hullám oldhatná meg a helyzetet, de ehhez nagyságrendeket kéne lépni az ürtechnikában néhány évtizeden belül ami kevéssé valószinü
-
fornettisuti
veterán
Minden gyarnak sajat joga eldonteni, hogy adott munkafazishoz milyen munkaerot hasznal fel (gepi vagy human -altalaban ennek kevereke, amit en "gepesitett gyalogsag"-nak nevezek).
Termeszetesen, azt valasztjak, ami a legkisebb koltseggel a legtobb jo darabszamot tudja hozni.Hogy a meglevo direkt dolgozokkal a gepesitest kovetoen, mit csinal megtartja, athelyezi vagy elbocsajtja, sajat joga.
A gyarnak, reszvenyeseknek a profitorientaltsag a fo szempont, nem a jofejseg, reszukrol a tobbi reszletkerdes.Mondom mindezt ugy, hogy en is multinal dolgozom, mint "sori dolgozo".
-
razzorr
őstag
Persze hogy nehéz, de ha csak ennyi munkalehetőség van a környéken,akkor ezt választják,mert nincs jobb/más. De ha már ez sem lesz,akkor majd elzarándokolnak más területekre vagy éhenhalnak. A managerek meg vesznek egy újabb maseratit,mert megérdemlik, hiszen több lesz a profit és lehet a buksijukat megsimogatni, lobogtatni a számadatokat és egymás vállát megveregetni,hogy mekkora innováció is ez. Ahhh elmebeteg egy világot élünk, az emberiség rég megérett a pusztulásra...
-
razzorr
őstag
Nehéz kérdés ez a gépiesítés. Ha a szívemre hallgatok,akkor mindenhol tisztán kézi munkaerő dolgozna, gép csak max a PC lenne,ami összeadná a számokat a termelés végén. De ha az eszemre is hallgatok,akkor ott van a hibafaktor dolog,hogy ha a melósnak rossz napja van,pl.elhagyta az asszony,akkor már csakazértis lesz.rja a világot és gyártja a selejtet orrvérzésig. Utána meg egy pöcök miatt szív egy csomó vásárló (saját példa alapján,sajna megjártuk már így kínai gyártásnál) Magyarul sokkal nagyobb a hibafaktor,mint egy gépnél. Persze lehet azt mondani,hogy a gép is elállítódhat, de sokkal kisebb az esélye. Nem kell neki bért sem fizetni,nem fárad el,nem megy cigiszünetre...stb. De tényleg nehéz kérdés ez, mert ha a világ így halad tovább, akkor nem lesz aki megvegye a terméket,mert nem lesz az embereknek munkájuk,jövedelmük. És így szépen eljutunk egy olyan szintre,ami mostanság kezd kibontakozni, ergo lesznek a gazdagok és lesznek a csórók. Köztük meg senki. Kicsit paradoxon amit írtam, de a gazdagok költenek, a csórók meg éhenhalnak. De inkább úgy fogalmazok,hogy kinek van olyan munkája,amit egy gép nem tudna helyettesíteni?! Mindent és Mindenkit tud. De ha mondjuk holnap az internetet kihúznák a konnektorból,akkor tuti a fél világ éhenhalna. Mindig lesz valami megoldás erre a nagy gépiesítésre, de nem mindegy, hogy milyen áron. :/
-
Fr0z3n
őstag
Robotmutyi az egész.
-
WinPho
senior tag
Pro:
-csökkennek a költségek
-azt a sok embert így is az éhhalál kerülgeti, de legalább gombokat kap érte, így vagy úgy, de sajnos meghal az illető, de legalább ne szenvedjen közben napi 60 óra robotolástKontra:
-Munkanélküliség (ami nem feltétlen baj, ha a fentebb írtakat figyelembe vesszük, de lehet vannak, akik másokat is tartanak el azokból a gombokból)
-a termékek így is ugyanolyan áruak maradnak, ezzel csak a gyártó fog nyerni (meg egy-két karbantartó) -
BulletBill27
aktív tag
Haladni kell a korral, ezt én is így gondolom, de nem feltétlen mindenáron.
Bár nem hinném, hogy lesz ebből a közeljövőben valami. -
Oppenheimer
nagyúr
Aki nem látja hogy az ilyen egyszerű munkákat szép lassan mindenhol automatizálják, az csukott szemmel jár a világban. Akinek nincs lehetősége/akarata képezni magát, hogy olyan szakmát tanuljon, amit nem lehet automatizálni, annak a következő 20-30 évben nagyon szar dolga lesz.
-
tDr1v3r
veterán
Mérnök ismerőssel beszéltem erről régebben (helyi Flextronics-nál dolgozik gyártással kapcsolatos izémérnökként), szerinte sok nincs még. Nem véletlen hogy az átlag tech gyárakban a gépiesített gyártás leginkább az SMT-nél és a VCD-nél kimerül... ez is eléggé kísérletezősnek tűnik, kétlem hogy ezzel tartani tudnák a PPM-et.
Persze idővel majd pontosabb lesz - most is lehetne akár de lefogadom hogy nem fognak annyi pénzt beleölni (conveyorokat meg amiket kell lecserélni) hogy tényleg az legyen. De kétségtelenül ez az irány.
-
Sajnos most is BIOrobotok készítik ezeket a termékeket.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
hülyegyerek #64 üzenetére
Azért azt ne felejtsük el hogy még a robotok mellett is vettek fel rengeteg alkalmazottat... meg szvsz ez a robotozás nem is fog beválni nagyon, van egy hibaszázaléka neki ami magasabb mint az embereké.
Nem véletlen hogy először ennyi robot fog kezdeni.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
FіkuszKukіsz #67 üzenetére
Mert egyre biztonságosabbak, felszereltebbek, komfortosabbak, nagyobbak.
#69: A rohadékok!
Most őszintén, a non-profit vállalatokon kívül melyik cég nem a haszonnövelésre törekszik?
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Totheground #69 üzenetére
Minek tapsikolsz kicsilány?
-
Totheground
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #67 üzenetére
"Ez nem csak költségcsökkentés hanem haszonnövelés"
Ilyet még.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Ez nem csak költségcsökkentés hanem haszonnövelés.Költségcsökkentést akkor szoktak bevezetni, ha nem megy a bolt. Így működik ez a bazi nagy kapitalista világ. Nem hiszem, hogy attól mert robotok fogják összerakni a telókat olcsóbb lesz a szifon. A gépkocsi gyártásban is lezajlott már ez a "forradalom" és nem lett olcsóbb az autó. Sőt! Egyre drágább.
-
hülyegyerek
addikt
-
Kasya
nagyúr
válasz
Totheground #57 üzenetére
Nem azt kell nezni, hogy mi magyar es mi nem...hanem, hogy mi minosegi es mi nem.
-
Findzs
addikt
én egyetértek hülyegyerek gondolkodásával
ezt a robotizálást meg gyártassunk mindent kínában dolgot nagyon nem tartom helyesnek
és akkor csodálkozik az usa is, hogy kína a fejére nő
meg, hogy a kína gyárak nyomják a tengerbe a sok szennyt ellenőrizetlenül mert őket csak a termelés érdekel a környezetvédelem smafua magyar textilipart is a kínai olcsó gagyi ruhák tették tönkre
és igen megnézetem nincs kínai ruhám -
Lambach
tag
Igen igazad van, de mi van, ha ezúttal valami komolyabb dolognak a kezdeténél vagyunk? Valami olyannak, ami rossz? Semmit sem szabad elintézni egy legyintéssel...
Az Apple pedig gyakorolhat nyomást, és fog is, ha rá meg a vevők gyakorolnak, ami a jelenlegi vevőkört, valamint a cég retorikáját tekintve ( Te érezd magad megtisztelve, hogy használhatod a cuccainkat, és nem fordítva) nem fog megtörténni.
-
Csapoati
nagyúr
Szemétre dobása? Kissé szentimentálisan állsz az elbocsátáshoz. Mindig is volt, mindig is lesz. Amúgy igen, modernizálás. Ha nem lett volna ilyen a múltban, még mindig kis kezecskék kalapálnák az autók lemezeit, amik emiatt kb -10 csillagot hoznának a törésteszteken. De mondhatnék még millió más példát. A számítógépet is kikiáltották az emberiség sírba tevőjének. Így történt? Nem, legalábbis nem rövid távon. Az életminőségünk meg drasztikusan javult tőle.
#58: Totál off, meg nem ez tehet mindenről, de vedd figyelembe, hogy más a miénk meg a németek ízlése. Ami nekik már fűszeres, az nekünk lótúró.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Totheground #57 üzenetére
Szerintem az általánosítás nagyon csúnya dolog. Próbáltad már mondjuk a Cserpes termékeket ?
Megfordítva : az Aldiban árult tejtermékek 90%-a fogyaszthatatlan, mert semmi ízük nincs. Azok pedig németek. Volt olyan is, hogy 3 napig tartó gyomorrontást kaptam a joghurtjuktól, pedig nem volt lejárva, meg az is német volt....
A származási helyből még nem lehet semmire se következtetni a termékkel kapcsolatban. -
Totheground
addikt
"igyekszem mindenből magyar terméket venni"
En errol akkor szoktam le, amikor levettem barmelyik (na jo, 90%) magyar sajtot a polcrol, es tele volt aromaval, tartositoszerrel es egyeb szarokkal. Levettem a nemetet. Tej, oltokultura, so. Hasonlo a helyzet sok felvagottnal, lisztnel es egyebeknel.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
hülyegyerek #52 üzenetére
Senki sem mondta, hogy mindenkinek van munkája (nem is lesz ilyen soha, a Kádár-rendszerben is kummantó meg kamu-állások voltak a 100% érdekében), még a kizsákmányoló Nyugaton sem. Nyilván nekem sem tetszik a rendszer, de nem vagyok abban a helyzetben/pozícióban, hogy különösebben tehessek ellene. Mindenkinek made in China a telefonja nagyjából, akkor most mit vegyek, hogy beszélhessek a szeretteimmel?
Egyébként én kiveszem a magam részt, igyekszem mindenből magyar terméket venni, amiből lehet és mondjuk nem 2x drágább, mint a külföldi.
-
-
Touch-ko
őstag
válasz
Dr.Anonymus #50 üzenetére
Szerintem nagy nyomas lesz a managementen, igy megprobaljak majd atcsoportostiani a gyartosoroknal feleslegesse valt munkaerot.
-
hülyegyerek
addikt
Nem hiszem, hogy Ázsiában, vagy Afrikában autóval járnak dolgozni a gyárakba. Amúgy meg az első sorozatgyártású autó a T-Modell volt, amit ha jól rémlik, emberek szereltek össze, mégis meg tudta venni az átlagember. Szóval iszonyatosan felháborító, hogy mennyire bele tud mindenki törődni abba, hogy a nagy cégek pofátlanul kizsákmányolnak mindenkit. "Ez így van jól, ez természetes, hogy a profit a lényeg"
Hát szerintem meg nem. Ha már a szegény emberek is a gazdagokat védik, mi lesz itt ?Az előző hozzászóló amúgy nagyon jól megfogalmazta : az egész világban tönkreteszik a termőterületeket, mert kell a hely, meg a munkaerő az ipari termeléshez, csak ahogy vonulnak minél keletebbre a cégek, hogy egy újabb országot kizsákmányolhassanak a szent profit érdekében, a végén már nem lesz keletebbre, nem lesz emberi munkaerőt igénylő foglalkozás. Akkor mihez kezdünk majd ?
(#51): Te szoktál amúgy kis zalai, nógrádi, borsodi falvakban járni ? Tudod, hogy arrafelé hogy élnek az emberek, vagy csak a köztévé híradójából tájékozódsz ?
-
Csapoati
nagyúr
válasz
blade zte #49 üzenetére
Azért a városokban van ám munka bőven. Kína gazdasága elég durván bővül évről évre. Magyarországon is ugye voltak tömeges elbocsátások a válság idején, aztán mégsem hallani a tömeges éhenhalásról. Meg lehet nézni a foglalkoztatottsági adatokat is (levéve persze a közmunkásokat és a külföldön dolgozókat), nagyjából megoldódott a helyzet.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
#16820480 #48 üzenetére
"A jól hangzó adatok persze nem tántorítják el a vállalatot attól, hogy egyelőre emberi erőforrásokra hagyatkozzanak, a legutóbbi hírek szerint ugyanis nagyjából 100 ezer új dolgozóval bővülnek majd a gyárak, hogy az új iPhone iránti igényeket ki tudják elégíteni"
- úgy tűnik nem küldenek el senkit max nem 200 ezer új dolgozót vesznek fel, hanem "csak" 100 ezret
szóval egyenlőre az éhen haló munkásos riogatások nem túl valószerűek -
blade zte
őstag
És mit teszel, ha hirtelen az utcán találsz 1/10-ed magyarországnyi embert, akik se ételt, sem lakbért nem tudnak fizetni? Ott fognak bolyongani, öngyilokoskodni, rabolni, és kéregetni a város közepén. Szerintem nincs csakúgy egymilla betöltetlen állásuk, ami csak rájuk vár.
Lassan eljön az idöszak, amikor nem lesz elég hely mindenkinek élni. El kéne kezdeni gondolkodni, mennyivel fontosabb az ürkutatás, mint a következö emberhelyettesítö eszköz kifejlesztése.
-
törölt tag
válasz
Dr.Anonymus #33 üzenetére
Persze, csak azért amíg lámpagyútogatóból volt 10-15 egy városban, addig itt kicsit nagyobb embertömegről beszélünk. Ez egy folyamat kellene legyen, ahol legalább esélyt adnak az embernek, hogy a változást kövesse és alkalmazkodjon hozzá.
-
Touch-ko
őstag
A Foxconn robotokat alkalmaz. Ezert is az Apple felelos? LOL
Mellesleg tudtommal a Foxconn gyart Samsung eszkozoket BB, Kindle, Xbox, etc..
Azok ugyanugy felelossek akkor? Ugyanmar...A Foxconn pont ugy mint mas ceg probalja minimalisra csokkenteni a kiadasait. A munkanelkuliseg valoszinuleg noni fog, ez ellen sajnos semmit sem tudunk tenni. Ez persze nem jo dolog, viszont a robotok beszerelesehez, krbantartasahoz ugyanugy emberekre lesz szukseguk.
-
válasz
bandras0226 #31 üzenetére
Azt vágod, hogy ha a világon mindenki felsőfokú végzettséggel rendelkezne, sem lenne elég állás mindenkinek? Egyszerűen nincs szükség annyi tanárra, mérnökre, színészre stb. Ha egyszer majd a fizikai munkát 100%-ban robotok váltják ki, 70%-os munkanélküliség lesz. Mindenhol. Ez nem szándék vagy oktatás kérdése.
-
Gusztáv
addikt
Azért az más dolog, ha azért bocsátod el az embereket, mert nem tudod a terméket eladni, vagy mert épp költséget csökkentesz, hogy nagyobb legyen a profit. Nyilván a Foxcon nem keresi betegre magát a Apple cuccok gyártásán, a nagy pénz az értékesítésben van. De egy cégnek igen is fontos lehet a róla kialakult kép, nem véletlen hogy bizonyos üzletláncoknál lehet pl FairTrade-es termékeket kapni, nem is biztos, hogy sokkal drágábban.
Régebben a mezőgazdaság volt, ami a munkaerő nagy részét felszívta, ma ez a fejlett országokban már csak 5% körül van. A feles munkaerő a gyárakba került, de már onnan is szép lassan kiszorult (először egyre keletebbre került a termelés, de egy idő után már nem lesz hova továbbvinni) És pillanatnyilag baromira nem látszik, hogy mi az az új iparág, ami majd felszívja a munkaerőt. Pont ez Magyarországon is az egyik legsúlyosabb probléma. -
Csapoati
nagyúr
válasz
hülyegyerek #35 üzenetére
Na ja, az összes autógyárnak kézzel kéne gyártatnia a kocsikat, akkor lenne szuper a világ. Mindenki dolgozna, aztán a többség járhatna lovasszekérrel a gyárba.
Istenem, hányszor volt már a történelem során ilyen "omg, a gépesítés tönkreteszi a világot" helyzet... és mégis mindig sikerült megtalálni a megoldást.
-
vimes
senior tag
-
hülyegyerek
addikt
Majd a Foxconn, meg az Apple megveszi azokat az országokat abból a pénzből, amit a dolgozók kirúgásával, és a "gyártástechnológia fejlesztésével" kerestek. Utána meg szépen két részre osztják a népet, lesznek a potenciális vásárlók, meg a szegények, akikre nincs szükségük....De ez már nagyon anti-utópia.
-
msr
csendes tag
Szerintem baromság felhaborodni ezen az egészen. Nyilván a profit a cél mivel ez nem egy jótékonysági szervezet. Nem is értem miért haborodnak fel egyesek.
Mikor megszűnt Zalaegerszegen a BlackBerry gyártása akkor baromi sok ember lett munkanélküli. Akkor a BlackBerry is köcsög mert nem penzelte tovább az embereit? -
hemaka
nagyúr
Sajnálom az embereket, akik emiatt lapátra kerülnek, de ez ilyen. A tiszta profit a lényeg és a selejt minimalizálása, teljesen érthető.
A kész panelig amúgyis robotok(smd gépek) végzik a munkát, sőt általában a csavarozást is, ha olyan a telefon... -
hülyegyerek
addikt
válasz
bandras0226 #31 üzenetére
Ezt te tényleg elhiszed ? A kínai rizsföldeken felnőtt emberek, akik mezőgazdasági munkából éltek idáig, majd hipp-hopp megtanulják mondjuk a robotok karbantartását ? Vagy ha nem képesek rá, akkor menjenek vissza a rizsföldekre ? Vagy hogy már nincsenek is rizsföldek, mert kellett a terület a gyáraknak, ahol már szintén nem dolgozhatnak, mert robotok végzik a munkájukat ?
Lehet, hogy te az emberek szerencsésebb 10%-ához tartozol, akiknek van pénzük, meg lehetőségük képezni magukat, de a bolygó lakosságának a nagyobb része nem rendelkezik ilyen kiváltságokkal. -
hülyegyerek
addikt
Tudom én, hogy a nagyvállalatoknál az égvilágon senkit nem érdekel az az egymillió melós, csak az zavar, hogy a fogyasztók is a mamutcégek pártját fogják. Agymosás lvl.1000.
Teljesen jogos amúgy, hogy ki kell rakni azokat a sutyerák dolgozókat, hiszen a managerek gyerekeinek továbbra is szükségük van új sportkocsikra, meg yachtokra.
Amúgy ha ennyire zavaró volt a megfogalmazás, akkor helyesbítek : a Foxconn főleg elmehet a búsba, ha ezt meglépi, de az összes cég is, aki vele gyártat. -
halkow
őstag
Mi felhasználók ebből semmit nem fogunk észrevenni az iPhone úgyanugy drága lesz vagy még drágább. Biztos nem egy álom munka de azért jobb mint kapálni a tűző napon
,majd ha ez megvalósul elmondhatjuk hogy egyre többet profitálnak az ilyen cégek az emberek pedig éhezni fognak .
-
Dr.Anonymus
addikt
igazából nem tudom miről megy a vita
anno az ipari forradalom idején is voltak géprombolások, de az időt nem lehetett megállítani...
egyszerűen csak megtanulták az emberek, hogy más szakmát kell keresni ahol még jobbak vagyunk a gépeknél.. ennyi
előbb utóbb most is ez leszszerk: akik itt azzal érvelnek, hogy akkor most embereknek nem lesz munkájuk, arra csak annyit tudok mondani, hogy nem rég még lámpagyújtogató állás is volt...
gondolom senkinek nem hiányzik, hogy most nem így csináljuk, és azok az emberek más értelmes munka után néztek -
Integra
titán
csökkentheti a költségeit a foxconn ilyen módon (és minden más cég is), de az utcára rakott munkásokat nem fogja érdekelni majd, mikor éhen halnak netán, mert nincsen munka, betörnek és hazavágják az egész gyárat...
-
Könnyen lehet hogy mondjuk húsz év múlva mindössze néhány karbantartó technikus és mérnök fog dolgozni a gyárakban még itt Magyarországon is! Ezt úgy hívják fejlődés, mégha sokaknak nem tetszik akkor is!
Szükséges lenne az embereknek egyfolytában képezni magukat hogy a jövőben is legyen jövedelmük. Sajnos erre kevesen képesek a helytelen értékrendjük és a lustaságuk miatt! Ők majd a ,,híd alatt" végzik! Hacsak mondjuk be nem vezetnek valamiféle alanyi jogon járó alapjövedelmet.
-
xmaas
őstag
Hat lassan tenyleg ebben az iranyba halad a vilag hogy nem lesz gyartosoron dolgozo ember legfeljebb paran akik olyan munkat vegeznek amire a gepek nem kepesek ,sajnos ez a profit maximalizalas barmilyen aron vegeredmenye csak arra kivancsi vagyok mihez fognak az allamok kezdeni azzal a tengernyi emberrel akiknek nem lesz munkahelyuk ,elfognak tartani mindenkit segelybol ?
-
Csapoati
nagyúr
válasz
hülyegyerek #24 üzenetére
Ja, majd az Apple biztos leszól a Foxconnak, hogy jaj gyerekek, ne modernizáljatok, meg törekedjetek a még jobb minőségre/olcsóbb gyárthatóságra, hisz minket semmi más nem érdekel jobban, mint a dolgozóitok jóléte. Nyilván... Egyrészt gyaníthatóan ez a Foxconn saját fejlesztése, mert mint mások is írták, nem csak az Apple gyártat náluk, másrészt ez miért kéne érdekelje őket? Vagy várj, kitalálom, te csak kézműves cuccot veszel mindenből, hogy jó legyen a gyártójának, ugye?
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Totheground #25 üzenetére
Ha hiszed, ha nem, az általad felsorolt dolgokból egyedül a Nokia telefonom hever itt előttem, ami a Nokia saját gyárában készült Dongguanban, és Komáromban lett becsomagolva. Emberek keze munkája által, akik ezért pénzt kaptak.
Majd ha a Nokia is elkezd robotokkal dolgoztatni, akkor írok róluk is egy hasonló hangvételű kommentet. Addig is kérlek, hagyd meg nekem a jogot, hogy véleményt formáljak egy olyan dologról, ami kurvára nem tetszik. -
Cilindrik
aktív tag
válasz
hülyegyerek #21 üzenetére
Kissé félre értettél nem azt mondtam hogy a foxcom egy angyal, csak annyit hogy ezt nem kell konkrétan az Apple számlájára írni.
-
Totheground
addikt
válasz
hülyegyerek #21 üzenetére
A ketto teljesen osszehasonlithatatlan. Az elefantcsontfesunel nem is feltetelezheted, hogy az "tisztan" jut el hozzad.
Egy telefonnal lehet feltetelezni, hogy a helyi hatosagok mukodnek ugy, ahogy. Amiben egyebkent van is valami, szerintem ez tipikusan a nagyobb a fustje dolog, amit a sajto fuj.Remelem vagy annyira tudatos, hogy a szobaban korulnezve egy olyan gyarto termeket sem talalod, aki a Foxconn-al gyartat (a teljesseg igenye nelkul: Acer, Amazon, Apple, BlackBerry, Cisco, Dell, Google, Hewlett-Packard, Microsoft, Motorola Mobility, Nintendo, Nokia, Sony, Toshiba).
Mert az milyen lenne mar? -
hülyegyerek
addikt
Szóval: Mivel az Apple a Foxconn egyik legnagyobb megrendelője, igenis van beleszólása abba, hogy miként készülnek el az eszközei. Pontosan azért gyártat a Foxconnal, hogy az ilyen esetekben ne őt hibáztassák, hanem a Foxconnt. Ha ugyanezt egy saját gyárban próbálnák megcsinálni, nem hiszem, hogy sokáig nyereségesek maradnának. Szóval ezért sunyi dolog az egész.
-
Kasya
nagyúr
Azert egy kombajn cakk-pakk tobb munkaerot es nagyobb anyagi forrast mozgat meg (raadasul hosszu tavon), mint a szezonalis, lassabb, idegolo bermunka
Mellesleg a kombajn mellett igy is kell bermunkas altalaban.
Ha a robotok is tudjak majd ezt generalni (amit jelenleg nem latok realitast) akkor inkabb tamogatom.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Cilindrik #13 üzenetére
Igazad van, semmi köze hozzá. Sőt neked sincs, aki megveszi a termékeiket. Nem kell arra gondolni, hogy honnan van, csak élvezni a használatát. Mint mondjuk egy elefántcsont fésűét...
Van egy ilyen nonszensz hülye gondolatom, hogy tudatosan kell fogyasztani, de ez valószínűleg azért van, mert nem vagyok elég modern, meg elég globális.mazsi1911: Rendben mazsola, megbeszéltük.
-
Findzs
addikt
pedig ezek a régi robotok mennyivel szebbek
-
mazsi1911
aktív tag
válasz
hülyegyerek #11 üzenetére
A neved tokeletesen reprezental teged, s valaszod.
Agyatlanok, ehez semmi koze az applenek, de nyilvan nem fogja a MA beleirni a samsung nevet a cikkbe, mert a samsung csak a 2. legnagyobb foxconn user!
-
kriszpontaz
veterán
Csak nehogy a robotok is kiugráljanak az ablakon, mint ahogy az a pár ott dolgozó ember tette.
-
Sanya
nagyúr
válasz
A robotok karbantartásához is kellenek emberek.
Azon nem húzod fel magad, hogy robotokkal, azaz kombájnokkal aratnak?
-
Totheground
addikt
válasz
Névhez illő komment.
Természetesen az Apple hibája, hogy a FC fejleszteni akar. Ki másé. -
törölt tag
Volt is egy ilyen film : i, robot
-
Cilindrik
aktív tag
válasz
Na most azonkívül hogy a Foxcom egyik legnagyobb ügyfele az Apple, mi köze van hozzá hogy robotokat alkalmaz a cég. Ezért is az Apple a rossz?
Gondolom Foxiéknál a másik csaknokban meg a Samukat rakják majd össze robotok. -
dilajoska1
őstag
Látom neked csak ezt sikerült leszűrni a cikkből! Gratulálok! Igazi Apple fan!
-
hülyegyerek
addikt
Drukkolok az Applenek, hogy még nagyobb profitot tudjon kicsikarni cirka egymillió ember megélhetési forrásának megszűnése árán is. Éljen a profit.
Annyi előnye van mondjuk, hogy a robotok nem lesznek öngyilkosok. -
joey04
titán
Na talán így kevesebb hibalehetőség lesz. A robot nem hibázik majd annyit.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Droidokat robotokra cserélik? WTF?
-
Sanya
nagyúr
válasz
bwin.party #3 üzenetére
a segély jobb, nem?
-
Kasya
nagyúr
Ennyire jol keresnenek a munkasok, hogy a ceg inkabb levaltana oket robotokra? Azert valami szervezet remelem felkapja a fejet, mert ha ez megvalosul es évek multan terjedni kezdene, akkor bizonyos retegben/helyeken megfog noni a munkanelkuliseg. Ha ezen mulik, inkabb fizetek 5 ezerrel tobbet egy keszulekert...bar nehogy mar emiatt kelljen karitasz modon keszuleket valasztani :s Az arban meg ugyse fog a felhasznalonak megjelenni a kulonbozet.
Mellesleg tenyleg xar egy melo es en sem csinalnam hosszu tavon. -
bbTamas77
aktív tag
Az iPhone 6 néven emlegetett okostelefon a hírek szerint kétféle kijelzőméretettel és prémium anyaghasználattal debütál majd, a szakemberek pedig szeptember-október környéki megjelenéssel számolnak.
Kérem szépen milyen szakemberek? Hol vannak itt a szakemberek?
Úgy imádom amikor ezzel a kifejezéssel dobálóznak, hogy "szakemberek". -
Csapoati
nagyúr
Most is robotok dolgoznak ott, csak aram helyett rizzsel mennek.
Viccet felreteve nem is baj, nem embernek valo munka az.
-
bwin.party
aktív tag
iPhoneokat a komáromi Foxconnban is a csóró Magyar munkaerő szereli nagyon nagyon minimálbérért. Erre büszke lehet minden itthon tulajdonosa...
-
wozzy
tag
válasz
Dr.Anonymus #1 üzenetére
azokat iphone-ok rakják össze
-
Dr.Anonymus
addikt
és az iphone gyártó robotokat emberek szerelik össze?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Gmail
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest