2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

A Foxconn robotokkal helyettesítené a munkásokat

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: AppleInsider

Az Apple egyik legnagyobb gyártópartnere úgy tűnik, hogy a közeljövőben gépeket használna az ott dolgozó emberek helyett.

Hirdetés

Egy közelmúltban lezajlott, részvényeseknek tartott beszámoló szerint az Apple legnagyobb gyártópartnerének, a Foxconnak vezérigazgatója elmondta, hogy a cég az emberi erőforrásokat robotokra váltaná, akár már az iPhone 6 készítése során. Terry Gou szerint a Foxbotoknak nevezett robotok a tesztelés végső fázisában vannak, elsődlegesen pedig az Apple készülékeinek összeszerelését végeznék. Első körben a vállalat 10 ezer szerkezet bevetését tervezi. Elméletileg minden Foxbot nagyjából 30 ezer iPhone-t tudna összerakni évente, vagyis az előzetes számolgatás után egy évben elvileg 300 millió készüléket tudna fabrikálni a Foxconn, ha az egész robotsereget bevetné.

A céltudatos tervezés mögött természetesen anyagi megfontolás is áll, ugyanis az egyenként 20-25 ezer dollárba kerülő robotok hosszú távon sokkal gazdaságosabbak, mint a gyárakban dolgozó 1,2 millió munkás bérének kifizetése. A jól hangzó adatok persze nem tántorítják el a vállalatot attól, hogy egyelőre emberi erőforrásokra hagyatkozzanak, a legutóbbi hírek szerint ugyanis nagyjából 100 ezer új dolgozóval bővülnek majd a gyárak, hogy az új iPhone iránti igényeket ki tudják elégíteni. Az iPhone 6 néven emlegetett okostelefon a hírek szerint kétféle kijelzőméretettel és prémium anyaghasználattal érkezik majd, a szakemberek pedig szeptember-október környéki megjelenésre számítanak.

Hirdetés

Előzmények

 • Apple iPad Air - szállj fel magasra

  Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

 • Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

  Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.

 • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

  Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

 • Apple iPhone 5 - öt lett S

  Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.