- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4237 üzenetére
Az enyém ugyanez.
-
elistvan
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4232 üzenetére
Szívesen! Természetesen aszt helyett azt, fotó helyett - futót akartam írni, úgyhogy idén nem indulok Kazinczy-díjért.
- HA/Lokál topikban hirdesd -
[ Módosította: Speed® ]
-
elistvan
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4230 üzenetére
Ezek standby üzemmódok. A beállítás aszt szabályozza, hogy ezekből fel tudjon állni, illetve el lehessen küldeni ezekbe az állapotokba.
S1-nél leáll a processzor. (Ez a default standby opció ha az s3 mód nem támogatott.)
S3 – Suspend to RAM (azaz a fotó programokat kiírja ramba)
Ebben az állapotban a vinyókat meg a ventiket is standby-ba állítja. Ezzel lehet a legtöbb áramot megspórolni mert kevesebb mint 5w ilyenkor a gép fogyasztása.
Az S3 módhoz ezeknek a feltételeknek kell teljesülnie:
- Az alaplap támogassa az S3 módot.
- Biosban ezt engedélyezni kell (mert az S1 az alapbeállítás)
- Oprendszer ami támogatja az S3-at (Windows XP és e felett)
Illetve külön be kell állítani programban vagy biosban hogyha USB-s egérrel/billentyűvel akarod ébreszteni a gépet alvó állapotból. (Mivel ugye S3-ban az usb tápellátás is ki van kapcsolva.) -
elistvan
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4227 üzenetére
A bios beállítások között a sleep state-nél S1/S3-at deaktiváld ha be van kapcsolva hátha segít.
-
b-max
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #4212 üzenetére
Nem találtam. Siemens D2740-A21 alaplap .
-
elistvan
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4208 üzenetére
Jól gondoltam. A pwm -es nél az alaplap (biosban vagy hozzáadott szoftverben) vagy bármilyen monitorozó szoftver ami képes sebességet állítani (pl: speedfan) képes automatice gyári vagy egy felhasználó által előre beállított érték alapján szabályozni a ventilátor teljesítményét (így a sebességét is) a feszültség változtatásával. A nem pwm-es aljzaton a fixre beállított értéken pörög.
-
elistvan
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4205 üzenetére
Gondolom nagyobb feszt adtál nekik, azért pörögtek jobban.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #4205 üzenetére
X akták megoldva,a nagy ijedségre másik helyre dugtam a házventit.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4201 üzenetére
Kb. 2 hónapja így használom a sajátom, lusta voltam azóta meghenkelni a bekakilt power gombom
Reset meg ki van vezetve kanóccal, OCkísérletek miatt hasznos ;p
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4201 üzenetére
Ha csavarhúzóval összeérinted a 2 tüsit az is bőven elég, hogy teszteld az e a gondja. Nem kell rádugni a gombot.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4198 üzenetére
Beragadt bekapcs is lehet, lehúzod a lapról, érintkezőkkel indítod és kiderül. Az összes összetevő benne van a korban, sajnos semmi sem örökéletű..de ne legyen ilyesmi
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4198 üzenetére
Ramok ki. Egyesével vissza be, mindegyik után bekapcs egyesével.
Ha egyik megoldás se működik, vagy egy gyerek fórumon wolfman néven...
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4196 üzenetére
Prociadapter is tud vicceskedni..mozgass át mindent, csatik ki-be, ha nem Murphy volt, menni fog.
-
1tom
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #4194 üzenetére
Lehet egy kevés portól kontaktos a PCIe slotod. Vedd ki a kártyád és egy ecsettel próbáld meg kipucolni a slotot.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4192 üzenetére
Proci 3.8Gn, GTX480 800/4000 OCval 1280x1024ben H-VH beállítással 40+FPS..a 7870el 1440x900ban megvan a 60 is szerintem kényelmesen..kisebb felbontás lévén. Erősen procilimit van amúgy a játékban, minden MHzre javul ezekkel a procikkal
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4190 üzenetére
Steam-en volt akciózva a shadow of mordor, arra vettem főleg. Ez jelenleg 60 fps-el és 40-45ös droppokkal (ez ritkán fordul elő) megy FHD, max graf, max élsimításon (árnyékolás azért ultra helyett csak maxon van). Régi játék, nem kottyan meg neki. Sorolj fel pár dolgot, hogy mit nézzek még meg vele vagy javasolhatsz teszt progikat is. Úgy is azt ígértem az eladónak, hogy hétvégén értékelem, addig csak előjön, ha van vele valami - így még jól is jönne pár teszt progi neki.
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4188 üzenetére
Xeonos gépbe találtam megint egy R9 270x-et (asus gyári oc.-val 30e-ért, februárig aqua garival).
Szóval mehet ismét a téli "unaloműzés" FHD-n az E5450 C0 @3.6-al. -
zsoltee10
addikt
válasz
Pécsi gyerek #4183 üzenetére
Sajnos az új játékok minimum memória igénye 8Gb, és 16GB az ajánlott. Döbbenet, de itt tartunk.
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4161 üzenetére
Azért tedd hozzá a felbontást.
-
galbi1972
tag
válasz
Pécsi gyerek #4157 üzenetére
Hát 4-ig felhúznám ha lehet...
-
korn
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #4151 üzenetére
Másnak esetleg nem volt gondja win10 + xeon upgrade során, természetesen xeonos biossal?
Egyik vevőm is win10-re akar xeon-t berakni...
Nálam nem volt még gond, ha jól emlékszem, csak hátha valakinek kijött valami gubanc. P5k-ba menne X5450 E0. -
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4142 üzenetére
Jól van na, nem kell kiabálni.
-
korn
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #4091 üzenetére
jónak néz ki
-
korn
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #4086 üzenetére
jó kis E5450
Hozzám a héten jön egy ep45-ud3r, egy x5450 meg egy x5460, annyi a baj, hogy nem leszek itthon... úgyhogy a móka tolódik egy kicsit
ja, tápot is kellene szerezni valami combosabbat, mert a 400-as fsp azt hiszem csúcsra van már járatva -
Remus389
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4072 üzenetére
én is xeon-os maradtam, ne felejtsd
-
Remus389
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4070 üzenetére
8 gb szerintem az esetek 98%-ában elég
De idővel azért játékok esetén lesz ahol már kéri a 16-ot, vagy a 8 szálat.
Különben nekem is megfordult a fejemben hogy akár meg is tarthatttam volna a quad-ot, mondjuk 4*2 gigával nem tudtam agyontunningolni se, szóval jó ez így, nem került sokba.
Egyébként lehet hogy csak 1-2 évig lesz meg és veszek AMD Zen processort, de mindegy legalább megismertem ezt is, annak is le kell mennie az árának, mert azt nem fogom megúszni ennyiből, ez úgy a kettő között van valahol
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #4068 üzenetére
Trend ide trend oda,én úgy elvagyok 8 gb rammal hogy az na .
Sokszor látom hogy i5/i7 procik mellé is csak 4 vagy 2×4 gb ram van a gépekben.Szerintem a 8 gb az esetek 90%- ban simán elég,de kövezzetek meg😝(persze felhasználás függő ez is) -
Remus389
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4068 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés. Szerintem programokban akár 40-50%, játékokban 10-20%
Nem teljesen igaz, mert az i7 valódi négymagos, tehát olyan játékokban ahol tényleg négy mag kell(tehát a régi tesztek nem számítanak, hisz akkoriban 1 vagy 2 szálon dolgoztak), ott szerintem előjön ez. Ugye a quad 2*2magos
Ott van a Turbo mód is, meg ott van a hyper threading, ha kihasznál a játék 8 szálat, akkor az i7 nagyon veri a quadot
Tehát bonyolultabb kérdés, programtól függ, meg játéktól
Régebbi játékokban alig gyorsabb szinte biztos, sőt egész jó a Quad még ma is
Mondjuk GTA5-ben meg lehet nézni, az jól kihasználja a procit
Az biztos, hogy igaz hogy ez a legrégebbi i7-es, de felépítésében jobban hasonlít a többi i7-esre, tehát várható hogy még jól fog teljesíteni egy jó ideig
-
Remus389
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4066 üzenetére
Nálam részben ez verte ki a biztosítékot
Látható hogy 16 giga ram az ajánlott és ez a trend [link]
Akarok majd egy AMD Radeon RX 470 vagy 480-as videókártyát, 70-80.000Ft, nem olcsó, és ha már ennyi pénzt kiadok, az alatta lévő gép is legyen erős, és lehessen bele RAM-ot tenni dögivel (48 Gigáig bővíthető, míg az S775-ös reálisan csak 8 gigáig), plusz a prockó is azért combosabb
Na szóval ez volt a motiváció nálam, tíz ezerért megérte azt hiszem, és minden házhoz jött, kivéve az E5440 eladása, ahol nem messzire kellett mennem 1 óra
visszatérve erre a 90 fokos alaplapra, azért ha nem tunningolom(alapon van), és fújja a venti, most perpill 77 fokos, játszom 85 fokos mondjuk, 100 fokig lehet terhelni elvileg, de mint mondtam, megoldom majd, ha ennyit kibírt így, akkor nem ebbe a pár hétbe fog belepusztulni
-
Remus389
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4056 üzenetére
Ez ilyen msi hülyeség [link]
Erről nem tudtam mielőtt megvettem, még úgy is ilyen magas hogy fúj rá a venti
Nagyon ócska pasztát használtak, ennyi, különben nem lenne gond, elég nagy a borda.
Intel szerint 100 fokig nincs baja akkor úgyis lekapcsol...
De azért tunningolni is akarok meg jöhet kánikula is, jobb az ha meg van csinálva, csak lusta vagyok, de majd megcsinálom
A megoldás Artic MX2 paszta(akkor már legyen a legjobb, [link] és pluszba fújja egy lehetőleg halk venti
Többek között ezért se kerestem meg a maximum tunningot, pluszba olvasgatni is kell, mert sokkal bonyolultabb mint a core2quad
Egyébként ha valaki megejtene valami hasonlót, csak szólok, hogy az E5440-esem után nem nagyon kapkodtak, örültem hogy elvitték, összesen 1 ember érdeklődött
A RAM-okat jól el lehet adni, ha 2 gigás 800-zas modulok, mondjuk 2*2Giga 5-6 ezer Ft
Az alaplap a kettő között van kereslet szempontjából, ha jófajta, akkor elmegy.
-
cynosure
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #4062 üzenetére
pedig egyszeru, a deli az egy teljesen konstans cucc gyakorlatilag PCI-E buszon. Mint egy bovitokartya. SATA, USB. A PCI/PCI-E orajel valtoztatasan kivul mondjatok egy olyan parametert meg, ami ennek a mukodeset befolyasolja (oke a funkciok letiltogatasan kivul, de az nem er
)
Eszakinal 775 -nel tudomasom szerint nem az IC -ben van a homero, nemtudom manapsag hogy van ujabb cuccoknal, de X58 -nal mar lehet, leven az valosabb erteket mutatott.
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4056 üzenetére
De azt mivel méred le? Mert a north bridge hőmérségletet rendszeren belül nem mutatja csak a délit.
-
robekri
addikt
válasz
Pécsi gyerek #3953 üzenetére
nagy előrelépés E5440ről
-
iceool20
tag
válasz
Pécsi gyerek #3894 üzenetére
Ígyekszem de a tudásom a tuningban fejlesztenem kell... sokmindent nemtudok még hogyha állítom akkor mit okozok vele mit állítok mi mire lesz hatással stb... Azt tudom hogy fsb-t emelem az mindent visz magával...
-
iceool20
tag
válasz
Pécsi gyerek #3881 üzenetére
Memtest minden lefutott párosával...
-
iceool20
tag
válasz
Pécsi gyerek #3878 üzenetére
Alapon patent... De most kivettem 4gb ramot maradt 4gb benne és a prime95 most nem fagy ki normálisan futnak le a tesztek közbe még ide is tudok írni... így lehet a 8gb ram szopatott le holott tökegyforma Kingmax 1066-os ramok Aida-ba is néztem tökegyformák nulla eltéréssel.. ugyhogy eladom őket a fenébe és veszek normális ramokat...
-
iceool20
tag
válasz
Pécsi gyerek #3778 üzenetére
No meg az sem hátrány hoyg ennek a topicnak van "tábora" és nincs kihalva mint sok másik
Tartsuk életben!
-
iceool20
tag
válasz
Pécsi gyerek #3757 üzenetére
Asus P5B lap de ezt holnap cserélem egy Gigabyte GA-EP45-DS3-re.
8Gb DDR2 1066 Kingmax ram
Xeon E5430 alap órajelen egyenlőre
Asus V60 proci hűtő (cserélve lesz egy SCYTHE Mugen 4-re)
Sapphire R9 280 Dual-X OC vga
Chieftec750-es táp (moduláris 85+-os)
Corsair Force GT SSD
Aerocool X1 Predator ház-Ami lemaradt Samsung 32"-os FHD 3D tv....
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #3730 üzenetére
Hát mindenképpen 22-es (1050p) minimum monitor ajánlott játékhoz (max 15k-t adnék egy 22-esért) . De igazán nagy előrelépés a 24-es lenne (max 22k) . 750Ti-t én nem vennék csak akkor, ha a fogyasztás számítana. Kb ugyanannyiért vagy max 1-2kval drágábban lehet találni 660 Ti-t az sokkal jobb, vagy 7870-et. Ezek többet esznek, viszont gondod nem lesz egy játékkal sem.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #3722 üzenetére
7850-el szeritem jobban jársz, ha fullhd-ban játszol szerintem elég neki 3.2-3.3 Ghz is, én inkább visszavenném a vcore-t minimumra, hogy ne melegedjen annyira a proci, és így csendes tudjon maradni a CPU hűtő.
-
Martin97
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #3722 üzenetére
Szia!
A ramokat felesleges lecserélni, az értelmesebb 800-asok mennek többet egy kis + fesszel.
-
iceool20
tag
válasz
Pécsi gyerek #3718 üzenetére
Hmmm.... ez akkor nem lesz rossz választás a kis E5430-am alá
-
elistvan
őstag
válasz
Pécsi gyerek #3718 üzenetére
Az tenyleg szep, nekem is van egy ilen lapom hugomnal. Itthon a p43as tesoja van.
-
iceool20
tag
válasz
Pécsi gyerek #3711 üzenetére
Szia! Nekem elvileg kedden már ez a lapom lesz
Gigabyte GA-EP45-DS3
Kivi leszek mit alkotok vele -
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #3656 üzenetére
Ha a fesz alját is megkeresed kézzel, bírni fogja a hűtő..auto fesz jellemzően túlkapás.
Én jelenleg passzívan tolom az 5440et alulfesszel -
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #3643 üzenetére
OCval nyilván ellép, de a frissebb i3 procik erősek..persze drágák.
Mondjuk egy 10est hozzáraksz a proci kerethez és Sandy i5..az már konstans jobb. Szóval nem lehet pusztán ár/érték alapon racionalizálni a 775 témát -
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #3643 üzenetére
Nem jön ki.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #3641 üzenetére
Amit megspórolsz a DDR3al (8GB 7k), azt rádobod a procira (E5440 jellemzően 8k) és abból kapsz 1155be i3 procit, ami hasonló tempót diktál többnyire, a magasabb IPC és a HT ellensúlyozza a natív 4 magot.
Szóval van alternatíva..de ez a platform feelingesebb az OC miatt -
Wiipera
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3620 üzenetére
Köszönet a cikkért, jó kis olvasmány
Egy egy 771 Xeonnak rengeteg kondi van az alján, én olyannal találkoztam amiről max 2 hiányzott. Az, hogy mikor érződik majd a stabilitásban, lehet függ, hogy melyik / mennyi hiányzik és milyen órajelen megy a proci.@elistvan
Azt nem lehet előre megmondani, hogy egy adott proci hogyan, mennyire tuningolható. Általánossában elmondtható az L-es procik kiválóan tuningolhatóak (E0 széria). -
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3614 üzenetére
Nincs füle egy CPU-nak se.
-
Wiipera
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3607 üzenetére
Nem vagyok hozzáértő. Egy ismerős azt mondta, hogy zavarszűrésben van szerepük. (Szerinte a való életben nem nagyon találkozhatunk olyan helyzettel, ahol az smd hiány érezhető lenne.)
Több smd hiányos procival volt dolgom és egyikről sem volt negatív visszajelzés. Van a családban egy ilyen E5420, napi használatban van (10-12 órát bekapcsolva), semmi gond nincs vele -
válasz
Úgy tudom azok kondik lehetnek és feszt szabályozzák valamennyire, talán szűrnek valamit. Kellene egy elektronikában jártas emberke hogy mire is lehetnek jók. Még az is lehet hogy csak simán csökkentik az elektromágneses mezőt, vagy valami szabványhoz kell aminek meg kell hogy feleljen. Egyáltalán nem biztos hogy feltétele a hibátlan működésnek.
Nekem videókártyában volt ilyen amiről hiányoztak alkatrészek a GPU körül és hátul is.
Azt tudom hogy egy proci lábakból/érintkezőkből is be van biztosítva rendesen. Fele csak a tápért felelős, simán elhagyható jópár belőle. Penti3-asból volt nekem hiányos lábú ami hibátlanul üzemelt, de 1150-be is volt i3 aminek a lapján vagy 5-6 érintkező volt hajlott. Asszem VTT VCC VSS lábak amik redundánsak, csak azért van olyan rohadt sok hogy elosszon a terhelés. Pl 775-nél [link] -
korn
aktív tag
válasz
az aljáról hiányik pár smd alkatrész, működését nem befolyásolja, tuning terén meg lásd: 3542 hsz-t
-
makosrepas
tag
válasz
Pécsi gyerek #3567 üzenetére
Hát most így megnézve az árakat akkora különbség nincs a kettő között. Hardveraprón az E5440-es 8000Ft, ebay-en a legolcsóbb is 7000Ft. Az E5450-es 10500Ft körül van itt is, ott is.
-
makosrepas
tag
válasz
Pécsi gyerek #3567 üzenetére
Igazad van, hogy nem sok MHz a különbség, árban viszont igen. Megfontolom ezt az E5440-est.
Mondjuk csak 4GB memóriát támogat az alaplap és 800MHz-es van benn. Megnézem lehet-e alkotni valamit -
korn
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #3562 üzenetére
1066-osak
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #3524 üzenetére
Lesz. Jobb lesz. Megéri-e? Nem.
Ár / teljesítmény szerint nagyon rosszul jössz ki vele.
-
iceool20
tag
válasz
Pécsi gyerek #3486 üzenetére
Ez a része nekem sem volt bonyolult
Amikor a ramok egymással küzdöttek na az már neccesebb volt
Most majd a vga cserélőddik ki benne és szerintem ami régebben is volt nekem az kerül be. Egy 7850-es.
Ez a proci meg elég mindenhez amihez nekem kelleni fog -
cynosure
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3475 üzenetére
ha kikapcsolod az osszes tobbi programot, pl lezarod a bongeszot, stb. De nem azert van 3 monitor a gepemen.
mas, most bukkant fel, nekem pont nincs penzem ilyesmire most, de megerheti:
[1366 felkonfig] -
cynosure
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3472 üzenetére
a P43 -ban azert messze nem annyira, de jobb mint a G31/G41. Ellenben a memoria vezerloje tamogat 16GB -ot, legtobb P43 lap 4 memoria foglalatos, tehat kenyelmesen elfer az olcsobb 4x2GB konfiguracio is. 8GB alatt nagyon szukos barmi, ha jatszani akar az ember.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3450 üzenetére
Alapon tudom használni.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3446 üzenetére
Tomb Raider GPU intenzív, CPU nem sokat változtat rajta.
Nálam GTA5 alatt lowon elfogy a CPU a GPU alatt(6770-5440) -
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3416 üzenetére
Ezek pont kis gépigényű/jól optimalizált játékok.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #3416 üzenetére
Egy épkézláb 1156 lap i5-7x0 procival 8GB ECC DDR3al megvan 30ból, aztán mehet 4GHzre és ott elég szépen sereg.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #3414 üzenetére
El lehet pötyögni ezekkel azért..egy normális VGA mellett nem igazán akad semmi. Nálam jelenleg egy GTX480 a diliproject, HDban GTA5 kimaxolva simán 30+ FPS a nagyobb balhékban is. Sokat hoz azért az OC, 3.8Gn is 100%on pörög, de megy szépen. Van egyébként hasonlóan jó ár/érték platform (1156+i5+ECC), de itt feelingesebb az OC, ezért nehéz elengedni, ha szeret az ember molyolni a kimaxolással
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #3393 üzenetére
Hogy kell leszokni róla?
"A dohányos ember is ember, csak rövidebb ideig" - PH
-
cynosure
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3391 üzenetére
Ezzel termeszetesen maximalisan egyetertek, en se kinoznam azt amit nem tudok kicserelni. Vagy aminek a potalkatresze sokkal kevesebbet tud. Ha van egy potya kinozhato cucc az persze mas kerdes.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3385 üzenetére
1445-t biztos nem bírja, kb 1350 körül van a határ, de sok kártya kevesebbet tud.
960-at megy az enyém, ez a gond hogy tovább nem engedi -
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3381 üzenetére
Meddig próbáltad az órajeleket? Nálam 960/1350-et ment, és elfogyott a GPU alól a csúszka. Memória"csak" 150MHz pluszt bírt.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #3381 üzenetére
Még az lemaradt,hogy egy 2 gb-os vga-t még szeretnék a gépbe gtx750 ti /hd7850 vagy valami hasonlót.Utána amíg megy addig én már hozzá nem nyulok😉
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3378 üzenetére
Nálad tuningolt az E5440? Akkor jobban kéne mennie, GTA5 eléggé CPU intenzív. VGA tuningot próbáltad?
Amúgy én E8400 @ 3.6GHz, 3GB ram, 4670-el vittem végig, 1024x768(16:9 képarányra állítva) + árnyékok config fájlból kikapcsolva, és élveztem! Valahogy kb folyton azzal játszottam amíg vége nem lett, vége felé újítottam be 4GB ramot.
Aztán jöttem rá hogy 30FPS lockkal sokkal jobban megy a játék.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3376 üzenetére
Normál(low) grafikán kb 40-50FPS, Highhoz kevés a VRAM, kikapcsolod a limitert kb 30FPS-sel fog menni, de néha leesik VRAM miatt.
W10 alatt viszont(nálam) jobban ment mint W7 alatt.
-
Hialin
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3347 üzenetére
Akkor nagyon nem... tényleg
Most akkor egy emelt fsb-vel megtolt 5440-et hasonlitunk a 5460/70 alapórajeléhez, vagy mindet belővel mondjuk 450 fsbre, kibukik a különbség. 450x8,5 vagy 450x10 ? ehhez még társuljon a lap mivolta, engedi-e tovább nyúzni , vagy vissza kell venni a szorzóból...
420-430-as fsb-t persze hogy röhögve elvisel mindegyik ha engedi a lap, ami utána van az már lényegesen látványosabb.
És mint mindig ki kell emelni proci és lap függő, kivéve az 1600-as procikat , ott nem sok tuningot nyerhetünk.
Nem leszólni szeretném az általad említett procit, kinek mi a megfelelő Ghz, ahhoz mérten választ.
(+ pénztárca) -
danzas007
csendes tag
válasz
Nem bántásból, de szerintem nem érted, hogy mit próbál elmondani cynosure.
-
cynosure
csendes tag
válasz
Leszamitva az X54x2 vegu procikat, amik alapbol 400Mhz FSB -sek, tipikusan olyan lapokba amik tudjak stabilan ezt hozni. E -bol ilyen verzio nincs tudomasom szerint. 775 -ben egyetlen Extreme volt ami 400 -as FSB -vel jott, ugyanugy valamilyen ilyen xeon visszahonositasa, de gyarilag. Meghozza talan nem is a legerosebbe, de most nincs kedvem vegigturni a google -t miatta. Egy ilyen quad boven 200$ folott van es halal ertelmetlen, gyujtok kedvelik a 775 verziot ami nalunk 90-100K korul mozog.
-
Hialin
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3342 üzenetére
Annyit egy core2 E8400 is bir
de félretéve a tréfát 3,4-3,6 nem nagy kunszt, a mérvadó FSB emelése viszont igen ha már 4Ghz vagy fölé szeretnénk menni.
-
cynosure
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3341 üzenetére
felreertesz, nem kijavitottalak, hanem nyomatekositani szerettem volna hogy a TDP az nem azt jelenti, hogy annyit fogyaszt allandoan. ( Foleg kikapcsolva nem
)
ps: egyebkent az X -ek velemenyem szerint eleg jol alulfeszelhetoek, bar sose probaltam tartosan. Van rakas ilyen progi ami alacsony terhelesnel elegge ala tudja vagni a feszultsegeket, szerintem egy E szintjere ha alaporajelen megy le lehet huzni akar. Lehet a kovetkezo tuning irany az lesz, hogy mennyire lehet alulfeszelni egy procit az alaporajelen hogy meg stabil maradjon. Tapasztalat valakinel?
-
Hialin
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3338 üzenetére
Csak annyiban jók, hogy ugyan úgy 1333-as FSB-vel mennek, tuning szempontból, nem kell halálba forgatni ugyan azért a teljesítményért mint egy 5440-et, valamint a téli fűtés számlán is lehet spórólni vele, pláne ha két HD6990-et mellé teszünk...
-
cynosure
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3338 üzenetére
Az TDP. Azert normalisan nem fogyaszt annyit.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Pécsi gyerek #3328 üzenetére
Most egy E5430 dolgozik benne egy EKL toronyhűtővel, ami mivel nem tuning alaplap, passzívan is ellátja feladatát.
Találtam X5460 procit is jó áron, akkor a nem tuningbarát alaplapomba ez jó lehet?
Mint felettem írták ali, mert itthon elszaladtak az árak. -
cynosure
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3298 üzenetére
En nem huzom 7870 -et, terheles alatt igyis kozel 85 fokos a gyari ket ventis hutesevel, de lehet a haz hutese nem idealis a vga alatt, csak folotte. Sose szedtem szet, ezeket oltari nehez hazilag, lehet, hogy ujra kene kenni, beporosodott/koszosodott a huto alatt, fene tudja. Szerintetek segithetne? A bordakban/ventikben nincs kosz, ki lett takaritva nemreg. Viszont a haz egy regebbi szabvanyu felul tapos, szoval midi ATX de abbol a kisebb meret.
Ellenben nem panaszkodok, WoT pl 40FPS minimum 1920x1200 -on, teljesen maxra huzva minden, AA, stb. Benchmarkokat nem nagyon csinaltam, Referencia keppen a proci 4.01 pontot, OpenGL 57.60 fps -t produkal Cinebench 11.5 -ben a P43 -as lapban. Ugyanez G41 -ben 2.59 pont es 46.42 fps volt.
-
danzas007
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3298 üzenetére
Nincs vele probléma. Olcsó, jól húzható. Kis fesz emeléssel simán HD 7870 (vagy jobb) szintet megüt. Ezért szereztem be én is a dual x kiadást belőle. HD 5450 meg az 5770 (sőt tán az egész 5XXX széria) ilyen tuningos, 1 MHz órajel = 1 FPS nővekedés. Nem vicc.
Hd 7850 is ehhez hasonló, nagyot dob rajta a tuning és elég jól bírja, nem melegszik (max terhelés 30% venti ~55-60 fok). Prockóm 4Ghz-en szokott menni, de most a nyári meleg miatt (már így is 2 db 12 cm-es venti van a toronyhűtőn) levettem 3.7 Ghz-re, de ez már csak a minimum fps-re van hatással. Ezt a kártyát kimaxolja a Xeon 3.6 Ghz körül. Amit eddig próbáltam vele minden maxon ment. Monitorom 1600x900, de tv-n is szoktam űzni, az full hd. És nem emulál DX12-t. Hardveresen viszi, AMD-nél HD 7XXX széria, zöldéknél GTX 6XX széria kapta meg.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3283 üzenetére
Ezt hol látom?
-
kovács0087
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3285 üzenetére
Hát ez még a kissebb gond volna.
Viszont nekem dx12 kártyám van, dx 12 -t ír a dxdiag, mégsem tudok dx12 -vel játszani .
-
cynosure
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3283 üzenetére
Az valami bug lesz, nekem is DX10 -et hazudik. Lehet a Radeon driver miatt, vagy barmi mas.
-
korn
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #3238 üzenetére
Igen, kb ennyi. Azért itt a vágás talán még nehezebb, mint a xeon proci foglalat vágásnál.
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #3238 üzenetére
Jó ötlet.
Ami nálam volt lap - Dual Xeon 5000V chipset- ott vágni nem kellett, mert fizikálisan 16X volt a csatlakozó, de elektronikusan a chipset miatt csak 8x. Szóval modding nélkül belement a kártya, de csak 8x módban működött. De úgy tökéletesen és nem volt észrevehető sebesség különbség.
Vannak trükkökpl sok SAS RAID vezérlőnél pin takarást kell csinálni, különben el sem indul, vagy csak a fél RAM látszik. Pin takarás után viszont tökéletes. (Ha PCs AGP kártyát flashelt az ember 400Mhz-esnél újabb g4-es Powermacebe ott is pin takarást kellett csinálni)
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #3234 üzenetére
Jövő héten és is nyaralok
Bár maradok hazánkban és gyengécske net is lesz, de max esténként használom majd
-
Kloss
őstag
válasz
Pécsi gyerek #3229 üzenetére
Találtam egy régi képet, én így használtam a Q9550-et.
Így 1800-on mentek az 1600-as ramok, ezért álltam meg itt. De sokat már nem javult és a feszültséget is emelni kellett volna 4GHz felett.
[link] -
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3219 üzenetére
Nekem egy Blizzard T2 van, a mostani melegben IBT Standard alatt CPU 65°C, CPU1 57°C, CPU2 49°C, CPU3 53°C, CPU4 54°C.
-
karandip
tag
válasz
Pécsi gyerek #3219 üzenetére
Köszi ez hasznos volt
Lehet akkor én is ezt veszem. A pontos típusszámát le tudnád írni? -
quailstorm
félisten
válasz
Pécsi gyerek #3200 üzenetére
FSB wall
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3200 üzenetére
G41-es alaplapja van. De nálam P35 mellett sincs.
-
quailstorm
félisten
válasz
Pécsi gyerek #3196 üzenetére
1Ghz is simán 5-5-5-18 mellett. Nekem Kingmax value RAM-om van és ennyin tekertem 1 évig kb. Xeon mellett már nincs OC.
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #3196 üzenetére
Szerintem bírnia kell.
Az én sima 800as samuim 960on mentek egy évet az E8400-al, mert elfelejtettem visszaosztani őket anno OCnál. Még mindig megvan a 800as samu páros, de került melléjük még 2x2giga - 1 héttel fiatalabb (gyári adatok szerint) - samu kit. Így 4-esbe már nem hagyják magukat felemelni 960-ra, de mással nem próbálkoztam. Azóta is vígan mennek 800on a xenonnal.
-
Viktor677
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #3177 üzenetére
Köszi!
Majd visszatérek, ha megjött a proci!
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #3161 üzenetére
Enyémnek 1.1625V az alapfesze, terhelés alatt 1.144V-n megy(auton van minden a BIOS-ban), de ez alapórajel.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #3153 üzenetére
Az 1156 i5 tempót simán lehet hozni, 1155 már so-so, ugye ott komoly ráncfelvarrás történt, de a kisebb (23x0) széria sima ügy. Kivéve AVX/IPC intenzív szituk.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #3149 üzenetére
A trémárk hogyismondjamcsak..irreleváns a témában. IPC intenzív szituban csúnya difi van az új procik javára. El lehet lenni ezekkel is, de más világ egy OCs i5/i7 minFPS tekintetében pl. A kisebb Sandy i5 tempót kb. meg lehet csípni a ~4Gre OCzott Yorkokkal, de legendákat azért nem kell szőni köré
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #3149 üzenetére
Mert már nem kapható, sőt desktop lapban elviekben nem használható.
Őrüljünk, hogy AMD lesüllyedése után a 771/1366-os Xeon lett a mi "új" mindent verő "AMD Athlonunk", ami jól odapörköl az új Intel prociknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Robotporszívók
- Magisk
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest