- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xeon forever
addikt
válasz
tzsolesz #14735 üzenetére
Mint irtam Delta tap 350W(server tap)1db HDD+466FSB+932Ram+1030vga es megy atom stabilan. +1HDD es bekapcsol es kikapcsol...amint beteszem a 600W-osat raskhatok melle 8 db HDD-t meg egy 960 GTX-et amit meg tuningolhatok is....0-24-ben megy serverkent. Watt szerint birnia kene.
-
-
válasz
tzsolesz #14719 üzenetére
Nekem is van egy ilyenem, ventilátor nélkül vettem kb 600 forintért még vagy 10 éve ha nem több, sajnos soha nem sikerült felapplikálnom rá egy ventilátort normálisan, a kisebb bordás ventijének más a lefogatása, azt lecsiszoltam síkra és ráragasztottam de a hőtől sokáig nem bírta, aztán szigetelt dróttal lekötöztem az aljához a patenttartó lemezek tövéhez, de ez mindig gány megoldás maradt sajnos. Pedig egy számomra szimpatikus és jó teljesítményű hűtő annak ellenére, hogy nem hőcsöves top-flow.
-
Balrog
tag
válasz
tzsolesz #14603 üzenetére
Azalatt a rövid idő alatt ameddig vizes a lap nem fog korrodálódni. Utána meg kell szárítani egy hajszárítóval, hogy ne maradjon rajta víz sehol sem. Végül kontakt spray-vel be kell fújni a csatlakozókat és a foglalatokat. Az eltávolít minden esetleges szennyeződést amitől korrodálódhatna.
Én megcsináltam ez kíváncsiságból egy Asus P5KPL-AM SE-vel ami szintén cigi füstös volt és rá volt rakódva az a barna kátrányos dzsuva. Semmi baja sem lett. Sőt már több mint 14 hónapja 24/7-ben üzemel.
-
tlac
nagyúr
válasz
tzsolesz #14596 üzenetére
északi hídon lévő bordát én is elég kis semminek látom, még egy giga ep43-ud3l-en is nagyobb van
ebben is 4x2gb lesz, méghozzá gagyi 800cl6-os, meg egy nem túl tuningos e5450, plusz 350W-os Seasonic táp, szóval sok jóra nem számítok
mindenesetre megfaragtam ennek meg a giga ep45-ud3-nak is a foglalatát, aztán megnézem majd mindkettőt
-
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #14456 üzenetére
Ha nem hiányozna az OC, jó lehet egy frissebb platform olcsóbb komponensekből, nálam mondjuk a retró ezzel együtt jár, szóval az 1156ot nagyon csípem (xeonok mennek itt is olcsón), egyedül az alaplap beszerzése problémás, kb. mint 1155/1366on..de azért nem lehetetlen.
1155 K procival fun csak, szerencsére egy 2500K már nem vészes árban, de a mai napig elég az ereje.
Feljebb már elszabadulnak a forintok.. -
válasz
Az időrendi sorrend 1156 (xx0)->1155(2xx0, 3xx0)>1150 (4xx0, 5xx0)->1151 v1 (6xx0, 7xx0) itt létezik ddr3 és ddr4 is -> 1151 v2 (8xx0, 9xx0)
A 1156 elsőre elég gyengére sikerült, persze a core2-nél gyorsabb, de a 1155 nagyon jól sikerült, azóta is csak azt csiszolgatják, adott órajelen generációnként csak pár százalékot sikerült nyerni, a sok generáció alatt talán max 20%-ot, emiatt lett a 8-as szériában magszámnövelés, mert máshogy már ne ment.
Nagyon jó elgondolás a 1155, igaz kicsit túlárazottak a még ma is jó teljesítmény miatt de ez leginkább a tuningprocikra érvényes.
A legfontosabb különbség 775-höz képest, hogy csak a K-s procik tuningolhatóak, a többi szorzózáras és órajelemelés itt nincs, max mondjuk 100-ról 103-ra vagy nagyon cinkesen 107-re.
A tuninghoz alaplapból is drágább kell mert csak a P67, Z68, Z77 csipszeteknél van tuning.
Kb úgy képzeld el az árakat, hogy egy fapad h61 lap 8-12 ezer, bele egy 4 magos i5-2400 szintén 8-10 ezer, míg egy z77 lap úgy 20-25 ezer bele egy i7-2600k szintén 20-25 ezer.
Én a fenti h61+i5-2400 kombót javaslom, onnan bárhova elindulva fölfele jelentősen többe kerül, mindegy hogy i7 vagy tuning irányba. I3-mat ne vegyél, csábító lehet az ára, de ha egy valódi 4 magos i5-2400 is csak 8-10 ezer és sokkal gyorsabb akkor sehogy nem éri meg . A fiam vett egy dell brand gépet, i5-2400, 4 giga ram, 500 vinyó, 18 ezerért. Ilyen mák egyszer van az életben de keresgélj. -
Smiley
addikt
válasz
Nalam egy P8P67&i7-3770 valtotta az P5Q&E5450-et. Eloszor csak egy i5-3470-en volt benne, de igazabol az is boven eleg volt nekem. A 4x2Gb nalam is adott, ezen kivul van meg kapott egy 512-es NVMe SSD-t. Az utobbi lokott rajta eleg nagyot. Szerintem hagyd az i3-at, minimum egy sandy i5. En a dobozos i5-2500 sem tudtam eladni, pedig az volt a legolcsobb akkor az apron, ha jol remlik talan egy 10ert hirdettem 1 eve kb, szoval nem egy nagy tetel.
-
Cingi1979
tag
válasz
tzsolesz #14345 üzenetére
Hát, nem tudom. Lehet, hogy igazad van. Tudod mi bánt? Cink mester NEM vállalja a javítást. Írtam neki és sajnos nem vállalja. Elképzelésem nincs kivel lehetne megjavíttatni ezt a foglalatot!? Nagyon fájt a fogam egy ilyen lapra. Nem mindennap akad az ember egy ilyen opcióra ahol ramok, proci és hűtő is van a lap mellé. Csak az alaplap 35k az Ebay. Ebből a típusból. Szoktam nézni de még soha nem láttam olcsóbban. Vettem egy Asus Maximus II Formula lapot szinte fillérekért, 20k + posta procival, rammal, Noctua hűtővel.
-
Cingi1979
tag
válasz
tzsolesz #14343 üzenetére
Szerintem sem szándékosan csinálta de van 2 érdekes dolog ebben a történetben. 1 Voltak képek a hírdetésben a működő alaplapról. 2. Visszafizette a teljes vételárat ráadásul egy szó nélkül és még bocsánatot is kért. Felmerül egy kérdés bennem. Miről készültek a képek ahol volt bios kép és a bejelentkezési logó??? Az biztos, hogy én nem csináltam semmit a foglalattal. Cseréltem már pár darab procit de mindig nagyon figyelek arra hogy sértetlenek maradjanak a tüskék. AMD procinál szerintem veszélyesebb a proci csere. Az Intel nem annyira gáz!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
tzsolesz #14188 üzenetére
kicsit
jokeph: a kicsit jó CPU már az elején elég gyengének tűnt, mikor megláttam hogy 1,2875V a VID-je.....na mondom ismét egy remek darab. aztán kiderült, hogy 1.104V-tal is tök jól elvan alapon (lehet még megy lentebb is, nem volt még időm tovább piszkálni), szóval még bármi lehet belőle.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13938 üzenetére
De jó ám. Nem is akarom, vadi új pormentes az egész, meg hát SFX, mit is tennék a helyére.
Megtaláltam a számlát is benne, postával együtt volt 4k.
Ezért is vettem meg, ennyiért ajándék volt.
Gondosan vissza is csomagoltam, vagy megy bele az AM2+-os ASUS M3A78-HDMI+Opteron 1381+4*1 GB Corsair XMS 2, vagy ha összejön, lehet bepróbálok egy mATX-es s2011-es kínai lapot egy XEON E5-1620v2-vel.
-
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13936 üzenetére
Ugye ?
Titkos kincsek garmada.
Tegnap rendezkedtem (be kellett férjen már a melegre a ZX9-r ninja), előkerült egy bontatlan dobozból egy 0 km-es Acer Veriton mATX fekvőház, SFX bronze+ -os DELTA DPS-300AB-58A beépített táppal, a matrica szerint s1155-ös Acer lap lehetett benne, de belemegy bármilyen mATX lap, szabványos a kialakítása, és beférnek a normál magas VGA-k is.
így néz ki:
-
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13913 üzenetére
Nálam álltó helyében kidöglött a 2*1 GB-os Kingston Hyper X 1066-os ram pár....
így maradt a 2*1 GB Geil 1066-os pár, szerencsére az makulátlan.
Közben előkerült a 4*1 GB-os Crucial Ballistic Tracer kis csomagom, bele is próbáltam a P5Q-ba, úgy néz ki nincs bajuk, szépen viritanak a ledek.
Alapból 800-as ramok, de van bennük egy 1066-os EPP-s profil is (Aida64 szerint), de az EPP-s profilhoz tudtommal kompatibilis nVidia chipsettel rendelkező alaplap kell...
Speed(R) (#13910):
Meglett a CM NEPTON 140 XL játékvíz problémája is... helyesen felszerelve egyszerűen nem szorul rá a pumpa a CPU-ra, persze hogy fél perc és kikapcsol.... be tudtam lépni a BIOS-ba, és éppen láttam hogy a CPU 75 fokos, majd pár másodperc alatt felment 102-re, és leoldott, hallelujja.
Nem értem miért van ez, az s775 is pedig supported... valamit ki kell találjak, de a gyári felfogó lemezeket nem hajtogatom mindenfelé.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tzsolesz #13853 üzenetére
Újraindult az új táppal is. Ugyan az miatt.
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
Merre tovább?
Mintha az északi híd újrapasztázása után kezdődött volna ez. De nem biztos.... Szerintem csak képzelődök.....
-
-
ricsi99
addikt
válasz
tzsolesz #13827 üzenetére
Gyári hiba ,emléxem sok ilyet láttam ,annó boltban dolgoztam és volt hogy irodaházba vittunk 20-30 gépet ,én pakoltam össze és nem egy hasonló képpen nézet ki pedig a gyári csomagolásban volt.
Posta sem kutya azt elismerem, volt ahoz is szerencsém ,de ha sértetlen a csomagolás akkor valószinűleg nem ök a hunyók -
-
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13813 üzenetére
Ez meg mi ez ?
Érdekes...
Volt pár negatív élményem már a postával, de ez mindent visz.
Sok mindenem jött már a PCX-től, (ház, alaplap, 2 VGA, táp, pcie NVME SSD, ram, proci) mindig gyári doboz + fóliában kérem, ezekkel még nem volt sosem gondom, még a dobozok is sérülésmentesek voltak.
-
-
peterattila
aktív tag
-
-
-
Laraxior
titán
válasz
tzsolesz #13682 üzenetére
Nem tudom milyen árban mennek ezek mostanság, de a CPU ~43k körül ment, az alaplap, meg 48k.
Asszem ebből azért lehet válogatni bőven a mostani cuccok közül
Nincsen időm, úgyhogy megy szinte az összes 775.
A P35-DS4 és a P45-UD3P maradnak csak meg, meg az X58A-UD7.
az első kettő is csak azért, mert szép dobozosak, és az értékük sem túl vaskos. Az UD7-ből meg csináltam HTPC-t. -
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13682 üzenetére
Azt mindig is tudtam, hogy az AMD IGP-i nagyon erősek, játszogatásra is alkalmasak, de nem gondoltam volna hogy ennyire jó.
Dobsz bele egy jóárasított GTX 1060 3/6 GB vagy RX580 4/8 GB VGA-t, és hasítani fognak a gamek.
s775:
Lassan, de biztosan haladok a garázsprojekt beindításával, tegnap installálltam sikeresen a Kingston A1000 240 GB-os pci-e NVME SSD-t a fő gépbe, ma meglesz a tápok cseréje is (használt CX 550 helyett megy be az új VS 450, az i3-as gépem húzva se kér sokat).
-
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13676 üzenetére
+1 Speed(R).
Ha úgy érzed, hogy a fedetlen VRM rész "fortyog", akkor szerintem csinálj rá hűtést.
P4 korszak óta (egész pontosan a 478-as "kazán" Prescott óta) szembesültem vele, hogy igenis a táp az egyik legfontosabb része a PC-nek, ha nem a legfontosabb...
Ezeken a lapokon már csak polimer szilárd elektrolitos kondik vannak, azok meg ellentétben a hagyományos építésű folyékony elekrtolitos kondikkal (EL-KO) nem hajlamosak nagyon a púposodásra... szimplán elsülnek inkább.
Bár ehhez már nagy gebasznak kell lenni, mondjuk valami jóféle rövidzárlatnak, tartós túlfeszültségnek/túláramnak.
Ha van lehetőséged, mérj rá műszerrel/teszterrel is, bár a BIOS is elég megbízhatóan jelzi ezeket az alap feszültség értékeket (már a P4PE Asus deszkám is egész pontosan jelezte, 0,1 V eltéréssel műszerhez képest, hogy merülni kezdett a BIOS elem feszültsége, ki is dobta minden egyes indításnál pirossal, amíg ki nem cseréltem).
Nincs mese, kell egy jó táp.
(bár ezért már rágjuk a füledet pár oldalnyi HSZ-en keresztül
)
A RyZEn-es gépeden játszol is ? S ha igen, mivel tolod ?
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13651 üzenetére
Kétségtelen, hogy nem egy rossz lap.
Csak 2 bibi van:
1. a lap DDR3-as, Rasotamas fórumtársnak meg ha jól olvastam jelenleg DDR2-es ramjai vannak (persze ha van a fiókban 4*2 GB DDR3, akkor ez nem opció).
2. X38-as chipset, itt vannak megkötések bőven XEON ügyben, csak X3xxx-ek mennek benne, X5xxx és E5xxx-ek nem.
-
válasz
tzsolesz #13651 üzenetére
Az a baj, ha vennék egy komoly deszkát akkor már 8 giga ramot akarnék és akkor meg már le akarnám cserélni a Q9400-at valami 12 megás alapon 3 gigás procira meg 4-ig felhúzni és ennyi ráköltött pénzből már lecserélhetném az RX460-at egy 1060-ra a rendes gépemben. Főleg így karácsony előtt anyagilag nem túl okos.
-
-
-
Mike8212
tag
válasz
tzsolesz #13582 üzenetére
Alsó kategóriás lc power tényleg kuka. Felső kategoria elfogadható. Elfogadható , azt jelenti nem tökéletes választás. Seasonic lenne perfect choice.
Tessék: Click Nem tápajánló topik. Sima teszt.
Dfi lanparty mennyire jó lap? Melyikőtök tud róla valamit? Miért nem gyártják már a cég termékeit?
-
Zé_Mester
őstag
válasz
tzsolesz #13596 üzenetére
Csökkenti a CPU feszültség ingadozását.
Pl.: biosba beállítasz a procinak 1,325V-ot. elindítasz egy Prime vagy Linx tesztet és a fesz visszaesik 1,30V-ra (ez mondjuk laponként változik, hogy mennyit esik vissza, gyengébb lapoknál a visszaesés akár 0,03-0,04V is lehet.
Ha Enabledre állítod, akkor csökken a feszültség ingadozás, 1,31-1,32V-ig fog csak visszaesni.
Tuningnál van jelentősége, főleg ha pont a határon van a proci, mert lehet az 1,31V elég lenne még neki, hogy stabil maradjon, de ha leesik 1,28V-ra, akkor belefagy és viszlát.
Érdemes bekapcsolni, megkönnyíti a bíbelődést, ártani meg nem fog -
KamuMazsola
őstag
válasz
tzsolesz #13585 üzenetére
Aliexpressről, mint más kínai rendelés két hét és két hónap között bármi lehet. Jellemzően 3-4 hét, csak nem karácsonykor. Múlt héten rendeltem, majd jelzem ha megjött.
Ha az alaplap tápért felelős része (azt hiszem vrm) bírja, akkor x, ha gyengébb mint pl az enyém, akkor e. -
-
Zé_Mester
őstag
válasz
tzsolesz #13582 üzenetére
nem tetszett neki a Xeon, sztem ennyi. 2 maggal nagyon megy, talán az egyik legjobb lap, de 4 maghoz van tőle jobb. bios is fura volt, ramokkal is sokat nyekergett eleinte, aztán az új 2x2-es kittel magához tért, de a xeont akkor se kajálta. e van.
na közben sikerült elérni, amit szerettem volna, úgyhogy nem nyúzom tovább.
-
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13570 üzenetére
Az bizony kitépi (az X5450 is).
Ezért is kellett félbehagynom a sorozatot, mert nem akartam leégetni semmit sem a HKC ipari hulladékkal (4 GHZ magasságában megjelent a 300W körüli érték a műszeren-ez falból felvett, a hatásfokra már nem emlékszem, csak annyira hogy elég gyalázatos volt, azért is fűtőtt a táp mint állat), ment egy LOW-LVL gépbe átnézés után, azt kiszolgálja maradéktalanul.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
tzsolesz #13554 üzenetére
Pont ettől nem lesz low budget. Persze, hogy jobb az újabb, de többe is kerül. A fent nevezett proci használtan is a négyszerese egy E5450-nek. DDR4-es ramot könnyen lehet akár 2x8-as kitben is venni, de annak is megvan az ára, mi meg ugye 20-30 ezres félkonfigokkal nyomulunk. (alaplap+proci+ram)
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #13523 üzenetére
Ezzel a táppal ugyanannyi, mint minden másnak: default. Ki fogod nyírni a gépet, nem értem, miért nem léped meg a kötelezőt..felesleges kb. amit csinálsz, lehet adott értéken stabil lenne minden, de a f0s táp miatt droppol és eldobja..aztán megvan a téves következtetés.
-
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13514 üzenetére
Majd ha meglesz, kitesztelem a különböző terheléseknél mennyi az annyi.
A HKC és "Kodegány" cuccoknál biztosan jobb.
Van külső mérőm, azzal fogom nézni, semmi szoftveres matekolás, PH! tesztekben is használt VoltCraft Energy Logger 4000, így lehet viszonyítani is.
A P5Q és az X5450/X5482 párosok már nagyon várják.
-
jokeph
nagyúr
válasz
tzsolesz #13512 üzenetére
Jól gondolod, valszeg sokallja a 12V-os ágon felvett teljesítményt, és instabillá válik a tápod, ami a 3,3V-os részen mutatkozik.
Kell egy rendes táp, no.
Sokáig gondolkodtam, bújtam a használt piacot, de az ár/érték/teljesítmény függvényében úgy döntöttem hogy új táp lesz, méghozzá egy friss modell, Corsair VS 450 személyében, 13k-ért.
PH!-s teszt róla ITT.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
tzsolesz #13508 üzenetére
Privátban érdeklődtem, ezt válaszolta E0 steppinges.
Nekem OTP-s folyószámlám van, ahhoz ingyenesen lehetett igényelni. A folyószámlámról a webkártyára ingyenesen tudok áttenni pénzt minden nap, a nap bármely szakában azonnal. A virtuális kártya MasterCard, külföldön is simán elfogadják (Ali, PayPal), ill itthon is szoktam használni internetes vásárláskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tesla topik
- Asztalos klub
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest