- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
judas13
addikt
Esélyes, hogy családba xiaomi kerül legközelebb MI3...majd elválik..
-
törölt tag
Igen, jelenleg ez így van. De azért azt is nézd meg, hogy jelenleg olyan 1 milliárd mobilelőfizetés van Kínában, és még midnig nő ez a szám! Indiában is több százmilliós előfizetői tábor van, szintén nő, és ez még a Xiaomi szempontjából szűz terület ráadásul. Szerintem valahol a közelében vagyunk az igazságnak, ha azt mondjuk hogy a világ mobilelőfizetéseinek a fele nagyjából ebben a régióban van, szóval nem is kell nekik meghódítani az amerikai meg európai piacot igazán.
Olyan árversenyt generálnak itt, amibe a többi gyártó nem tud és nem is nagyon akar belemenni, így kb jelenleg megállíthatatlanok. De nem akarok jósolgatni, majd meglátjuk. Nekem nem szimpatikus igazán a cég, sem az, ahonnan indultak, sem az amit csinálnak, de azt el kell ismerni, hogy nagyon hatékonyan csinálják. -
s4tch
veterán
Van egy komoly probléma a Xiaomival, ami miatt igazából nem is terjeszkedhetnek Európa és az USA felé: nem nagyon tartják tiszteletben a nyílt forráskódra vonatkozó licenceket. Android készülékek kerneljének a forráskódja nyilvános kéne, hogy legyen. A Xiaomi ezt hajlamos figyelmen kívül hagyni. Ezzel a hozzáállással Európában és az amcsiknál rommá büntetnék őket.
Egyébként India, Kína, Szingapúr, Malajzia és a Fülöp-Szigetek bőven elég nagy piac ahhoz, hogy eltartsa a Xiaomit. Ez, kiegészítve ezzel a félhivatalos európai jelenléttel, elég lehet az előrelépéshez.
-
Blyan
félisten
válasz
#16820480 #103 üzenetére
Ez is igaz!
Viszont a Xiaomi úgy lehet első (ha lesz valaha), hogy a értékesítései 90%-ka kínában történik, ami így viszont azért elég sommás. A vakok közt a félszemű Yoda esete lenne.Szerk:
Az Apple akár meg is lehet, ezt nem vitatom. Sőt igazából azt sem, hogy 10 év alatt akár a Samut is lenyomhatják. Bár ennyire előre nem szaladnék a technológia világában - már ami a teoretikus jóslásokat illeti.
Csak az elmúlt 8-10 évben hány nagyágyú szűnt meg vagy került kalapács alá vagy a piac legaljára? -
törölt tag
Szerintem már az is a világ szégyene, hogy a Samsung ezzel a hozzáállással és minőséggel képes volt első helyre kerülni.
De az Apple meg kell legyen nekik előbb-utóbb. Ha belegondolsz, a Xiaomi sokkal olcsóbb kategóriában versenyez, és így sokkal több emberhez jut el. Aming nyitnak az indiai piac felé, szerintem egy lendülettel lenyomják az Applet, mert ott csak ennyit tudnak fizetni telefonokért, és hatalmas piac az is, ahogy a kínai is. Csak ezzel a két országgal akár még elsők is lehetnek.
-
-
Blyan
félisten
-
Fejvadi
nagyúr
Hajrá Xiaomi !!!!!!!!!!
-
112FarEast
csendes tag
[Media Markt - Redmi 1S/Note/Mi3]
Immáron az MM-ben is elérhetőek.
-
112FarEast
csendes tag
Én nem látok sok hasonlóságot.. talán annyi, hogy mindnek van négy sarka. Ebben tényleg hasonlítanak.
-
112FarEast
csendes tag
Mit nem értesz azon, hogy linkeld be azt a Samut, amire hasonlít a Note ?
Én is borzasztó mód kíváncsi vagyok, őszintén szólva... mert a Note-nak külsőségekben köze nincs a samsungokhoz. Köze nincs.. még egy picit sem hasonlít rájuk.
A samsungoknak van egy jellegzetes szappantartó formájuk, erősen lekerekített sarkok jellemzik..
A note meg csak a Redmi 1S nagyobb változata. Tehát ergo te azt írod, hogy a Redmi 1S tiszta Samsung.. ez esetben vizsgáltasd meg a szemed, mert súlyos problémák vannak...
-
-
-
törölt tag
Minden kategóriában taroltak
TOTAL SALES: ¥ 1.56B
TOTAL PHONES SOLD: 1.16M
Mi/Redmi phones Top selling smartphone
Mi TV 2 Top setting TV (single store category)
Mi Pad Top selling tablet/computer
MI Band Top selling tech wearable
Mi Power Banks Top selling electronic accessory
MI Wi-Fi Router Top selling router equipment
MI In-ear Headphones Top selling wired headphones -
törölt tag
A hazai Xiaomishop más tészta. WayteQ hozta be az országba, az ő partnerei forgalmazzák itthon. Amúgy nekem teljesen mindegy, hogy egy webes rendelés után honnan szállítják a terméket. Én közvetlenül Kínából rendeltem, de ahogy linkeltem, EU-n belül is megoldható, ilyenkor Kínába sem kell postázni, ha gond adódik
-
Blyan
félisten
-
Blyan
félisten
Mit jelent a hivatalos forgalomban? Nincs viszonteladói hálózat, behozzák (értsd megrendelik külföldről) az országba és törvények adta keretek között árulják. Ettől még nincs hivatalos forgalomban, nincs képviselete, nincs semmilyen support hálózata. Ergo a Xiaomi nincs európában vagy az országban hivatalosan, mint bejegyzett bármilyen cég.
Én is árulhatnám, Te is és mindenki más (ahogy az összes létező kínai csodát, bármelyiket), aki eleget tesz az adófizetési és áfa kötelezettségnek. De ettől még a Xiaomi nem árul a saját piacán kívül. Hol a hivatalos forgalombahozás? -
s4tch
veterán
Ezt írta valaki: "a saját piacukon kívül nem tudnának ilyen alacsony árakkal dolgozni" - ez pedig nem zavarja az eladásokat, ezt tessék megérteni. Azzal próbálsz érvelni, hogy hivatalos forgalomban a Xiaomi termékek nem lennének versenyképesek, ez pedig tényszerű tévedés.
A tarthatatlan "ilyen alacsony ár" gyakorlatilag bármelyik gyártóra igaz, amennyiben figyelembe vesszük, hogy itthon 27% az áfa. Itthon hivatalos forgalomban a legtöbb telefon drágább, mint a nagyobb piacokon (mint pl. Kína, USA, India, Németo.).
-
s4tch
veterán
"VIlágos, csak a saját piacukon kívül nem tudnának ilyen alacsony árakkal dolgozni, ezt kellene megérteni."
Ja, pont ezért az egyik legnépszerűbb telefon a Redmi 1S az extreme digitalnál. Az a baja, hogy hivatalos európai terjesztéssel már túl drága.
"Ráadásul. miért is nem tudnak eleget gyártani? Akár gyártathatnának többet is, de az meg ugye megint költségnövelő."
Olyanról hallottál már, hogy az Apple gyártási problémákkal küzd? A Foxconnak és a beszállítóknak sem végtelen a kapacitása... A gyártási kapacitás nem csak szándék és pénz kérdése, korlátosak az erőforrások. Hasonló jelenség simán előfordul az iparban, pláne egy feltörekvő márkánál.
Gondolkozzunk picit, mielőtt érzelmektől vezérelve megfejtjük a világot.
-
törölt tag
Szerintem a nemzetközi piacon a legnagyobb bajuk a pereskedés lenne, ahogy a többieknek is eléggé meggyűlik vele a bajuk. De ezt tegyük most félre egy kicsit.
Én is utálom a gyártási és terjesztési politikájukat, és évek óta az a véleményem, hogy szándékosan fogják vissza a mennyiséget, hogy ezzel szabályozzák a növekedést, és biztosítsák a bevételt. Viszont szerintem tudnának olcsók lenni nemzetközileg is. Mert ugye nem költenek marketingre és nem költenek kirendeltségekre sem, nincsenek Xiaomi boltok, meg semmi ilyen, ami rengeteg pénzt vesz el. A reklám is kizárólag neten, illetve a felhasználók hírverésével van, meg amit még a szolgáltatók a saját költségükre hozzátesznek. Ugyanezt el lehetne játszani más piacokon is, ahogy már láthattuk, hogy a OnePlus is erre játszik rá, és elég jó áron tudják kínálni a terméket, csak náluk rengeteg hiba csúszik a kivitelezésbe, ami amúgy a Xiaomi esetében nem nagyon van. Jelenleg a legnagyobb baj a Xiaominál, hogy a népszerű termékekből folyamatos a hiány. De ha olcsó és jó minőségű termék kell, akkor egyértelműen érdemes őket számításba venni. Én is most gondolkodom egy powerbank vásárlásán, nem is jöhet más szóba, annyival jobb ajánlatuk van a piac többi szereplőjénél. A fülesük is kb elsöpör mindent a saját kategóriájában, és még lehetne sorolni. Illetve egy viszonylag bejáratott márka már, nem csak tech portálok cikkeznek róluk, hanem ilyen-olyan gazdasági és egyéb lapok is, így külföldön sem annyira ismeretlenek. Szerintem még 1 év, és különösebb gond nélkül átléphetik a határt, nem kell majd reklám, meg semmi, venni fogják, mint a cukrot.
-
Blyan
félisten
válasz
#16820480 #68 üzenetére
VIlágos, csak a saját piacukon kívül nem tudnának ilyen alacsony árakkal dolgozni, ezt kellene megérteni.
És amint 5-10%-ra csökken az árkülönbség már nem is lesz akkora kereslet rája.Ráadásul. miért is nem tudnak eleget gyártani? Akár gyártathatnának többet is, de az meg ugye megint költségnövelő.
Én elhiszem, hogy jók és sikeresek és nagy szó, hogy harmadik gyártók a világon. De kikerülve a nemzetközi piacra bizony lesznek egyéb árdrágító tényezők.
-
kurtuzov
senior tag
Lassan eljutnak arra a szintre, ahol nem lehet a másolásra várni, mert akkor később jönnek ki egy aktuális modellel.
Trendi, felkapott gyártók mindig lesznek, jelenleg a vásárlóknak tetszik amit csinálnak (nekem is). Kérdés, hogy meddig tart ki a hullám. Ez volt a Samsungnál, meg előtte az Apple esetében is.
-
SpongyaBob
veterán
Azért azt tegyük hozzá, hogy a mai mobil piacon dizájnban igen nehéz egyedit alkotni. Amelyik készüléket bemutatják ígyis-úgyis lehet rajta olyan vonalakat találni ami hajaz egy másik mobilra.
Lehet fosozni az almát, most a hatos ellen is sokan fanyalognak (többek között én is) pedig ha jobban megnézzük nem igazán hasonlít egyik modellre sem. Egyedibb mint a többi, de említhettem volna a Lumia vonalat is. -
banhammer
veterán
Kiber helyett nem inkabb szájber?
-
törölt tag
Jelenleg a saját piacukra sem képesek elég készüléket gyártani, akkora a kereslet. Ha nemzetközileg olyan áron és feltételekkel lehetne kapni, mint Kínában, akkor nem csak a 100 millió lenne meg nekik egy éve alatt, hanem gyanítom, hogy a 200 is simán. A lényeg ez lenne.
nemlehet: Rosszul tudod, mert lehet kapni szolgáltatónál, a China Unicomnál biztosan, és mintha a többieknél is láttam volna már.
Touch-ko: Ez igazából nem (csak) kínai mentalitás, csak már mindenki kezdi elfelejteni, hogy a japán autógyárak és elektronikai cégek hogy indultak ilyen 40-50 éve, meg aztán a koreaiak is kicsit utánuk. Több évtizedes fejlődést nem lehet behozni másképpen pár év alatt. Inkább csak az a mentalitás jellemző erre, hogy a cél szentesíi az eszközt. Majd rájönnek egy idő után, hogy nicns tovább mit másolni, ha már behoztak midnen lemaradást, és esetleg elkezdenek önállóan is gyártani meg fejleszteni.
-
dredd17
tag
Sziasztok! Valahol azt olvastam, hogy a RAM kezelése nem a legjobb! Ez így van és akkor ez mit jelent?
-
enginev3.0
félisten
Nekem ma jött meg a Xiaomi fülesem
-
-
Cyberpunk
félisten
Szép eredmény grat nekik!
-
virkir
veterán
Nem kell.
Tudod "boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa"
Csak azt nem értem miért akartok engem és magatokat meggyőzni mikor már egyszer leírtam, hogy én nem látok ebben semmi kivetnivalót.
Ha már csinálják legalább jól csinálják.nemlehet
A miui-t meg nem a kinézet miatt használják annyian, hanem mert egyszerűen k*rva jó.
Sajnos nagyon nem. Vannak benne k*rva jó megoldások de globálisan csak egy enyhén jó rendszer. -
-
nemlehet
őstag
Nézd már meg... A Redmi Note-on nincs fizikai home gomb, más a méretaránya, felső-alsó káva arány, színvilág, anyaghasználat és felületkiképzés szóval kvázi minden amivel lehet variálni egy tepsin.
Az Mi3 tényleg hasonlít a lumiákra, de ettől függetlenül aki látott ilyet is olyat is 10 méterről megmondja.A miui-t meg nem a kinézet miatt használják annyian, mert pl S5-re is van iphone téma ha annyira akarja az ember, hanem mert egyszerűen k*rva jó. Nagyon jól fut, testreszabható és egy csomó olyan feature van benne amihez más launchereknél külön appot szoktak felrakni. Az hogy hasonlít az ios-re meg megint egy hülye érv, mert van több 100 ingyenes téma köztük nem 1 olyan amivel elég egyedi lesz a rendszered. Szóval az, hogy a Xiaomi másolja az applet nem igaz, inkább továbbgondolja ami az almáéknál jó.
-
A Note-t hogy téveszted össze egy középkategóriás Samsunggal? Csak egy példát
- Hasonló árszinten.
Ha mondasz egyet, aláírom, mindenféle magyarázkodás nélkül , egy típust, ami olyan mint a Note, és összetéveszthető hasonlóságot is fel tudsz mutatni.Ha nem akkor meddő vitába futottunk.
Melyikkel? , nem sok ilyen Samu-t láttam fekete-fehér design-nal.. És nem is nagyon lehet elvonatkoztatni a színtől.
Azért emeltem ki az egyes részeket, mert kiemelt mindkettő. Elém leb.sznak egy fekete-fehér telefont , egyből elég kontrasztos ahhoz, hogy észrevegyem, Ha ez egy design eszközként felfogható, akkor bizony egyedibb, mint a piac más megoldásai
-
virkir
veterán
válasz
maximilian4 #55 üzenetére
Külsőre, formára simán össze tudom téveszteni egy középkategóriás samsung-al semmi egyénisége nincs szemben pl a mi3-al ami azért nem jön szembe naponta ötvenszer.
Duliee
Az a bajság a miui-val, hogy ordas nagy baromságokkal van tele amik még csak hatványozódnak a v6-al és ennek okán a miui appok nálam a hulladék kategóriába kerültek.
Ezért is tűnik maradónak az oneplus a CM-el.
Kevesebb a marhasága, appot azt rakok ami kell a memória kezelésről meg csak álmodhatsz a miui-n. -
Note szerintem nem Samu, de mindegy. Két álláspont. Engem nem emlékeztet szerencsére semmire a Xiaomi.
A felhasználói élmény nekem bejött, most egy OnePlusOne esetében kell újratanulnom a droid-ot, mert egyszerűen a miui által megszokott és bejáratott dolgok nem úgy mennek.
-
virkir
veterán
Az 1S-re írtam az Lg rokonságot a Note az simán egyensamu.
Mi3 nemcsak a kezemben volt hanem használtam bő két hónapig és aki nem ismerte, nagyjából senki, annak az első kérdése mindig az volt, hogy melyik lumia.
Igazából nincs ezzel semmi baj de ne akarjuk megmagyarázni, hogy nem másolnak.
Nagyon ügyesen kiválasztanak egy jól futó dizájnt és kicsit átfaragva kategóriájában kiváló minőségben kihoznak rá egy telefont.
A miui elismerten az ios-re akar hasonlítani én pl ezért sem vágyom rá vissza ellenállhatatlanul. -
Marcikutya
csendes tag
A kínaiak másolási tevékenysége náluk nem lopást jelent, mint az európai kultúrkörben. Ők tökéletesítenek, ami legalábbis a Xiaomi-ra pont igaz.
Más:
a helyes kiejtése Sziamiau...Megint más:
a Xiaomi-hoz egy lelkes amatőr fejlesztőcsapat is tartozik, kiváló művészekkel és programozókkal, nem sok márkához lehet ennyi "skint" letölteni. -
-
Touch-ko
őstag
A kinai mentalitasra gondoltam. A tudasommalsemmi baj nincs, ellenben a szovegerteseden lehetne fejleszteni.
Kirohanasrol pedig inkabb esetedben lehet beszelniKerlek olvasd el a tovabbi kommentjeimet is, valamint amikre reagaltam..
Ha nem veszed eszre a GooPhone ugyanazt csinalja, csak 2-3 szinttel durvabban..
-
Touch-ko
őstag
válasz
wertigo1984 #44 üzenetére
A masolos pelda akkor lenne helyes, ha a masolo szemely miatt kapnek rossz jegyet.
-
Tényleg?
Ez miben nyilvánul meg? Fossák a készülékeket, és szarnak a frissítésekre, netán nincs rendes közösségi csatornájuk amelyen visszajelzések alapján kerülnek be újdonságok a szoftverekbe?
Háááát merész ez a kijelentésed, de mint mindig, a tudatlanságot nem tartom véteknek, mindössze pótolható hiányosságnak egy készülékgyártó ismerete kapcsán / jelen esetben nem ismerete.
Bírom az ilyen kirohanásokat, amikor egy kínai gyártót sztereotípiákból fiókba tesznek...
Goophone, mit akarunk azzal kérem? dzsunkagyár az , már ha az lenne, a Xiaomihoz képest...
@virkir: ez a valamelyik LG kicsit beleerőltetett szerintem, a Note-nak köze sincs hozzá, Mi3 volt a kezemben, majd nézz meg egyet
@Garada: Na most épp Xiaomi-d van, az az überalles? Amikor meg Samsung volt, vagy tán Alma, akkor az volt az istenek mannája a kommunikációban..
-
Garada
őstag
Nagyon király egy gyártó, tehát minden esély megvan arra, hogy a legnagyobbak közt legyenek előbb-utóbb.
-
nemlehet
őstag
válasz
Luck Dragon #43 üzenetére
Nem fog, a Xiaomi nem is akar bekerülni szolgáltatói kínálatba (legalábbis jelenleg nem). Más jellegű marketinget és terjesztést alkalmaznak ami úgy látszik beválik nekik. Tudtommal csak a Xiaomi online webshopjából tudsz rendelni illetve ugye vannak a kis ügyesek akik megveszik onnan majd továbbadják, ezeket kapod te alin vagy más shopokban.
Amúgy szerintem sokan félreértettek, engem rohadtul nem érdekel ha a Xiaomi másol, főleg, hogy azért kissé nyögvenyelősen lehet csak ráfogni, az meg, hogy egyes elemek hasonlítanak nah bumm... Minden telefonon vannak egyes elemek amik hasonlítanak. Azért nem értem, hogy miért kapnak agyvérzést egyesek ha nem mondhatják el 5x hogy ez vagy az van lemásolva. Amúgy a kínai módszer sokkal inkább szolgálja a fejlődést minden problémájával együtt is mint az amerikai szabadalmi trollkodás....
-
exedoc
senior tag
Lehet támadni a Xiaomit. De csak ugyanakkora lendülettel mint bármelyik másikat. Főleg mikor olvasom ki másol kit. Ugyanmár. Az egész okostelefon ipar erről szól, de ez engem nem is érdekel. Ami érdekel, hogy ár / teljesítményben mit nyújt. És azt kell, hogy mondjam porrá alázza e tekintetben a pl. a Sony-t, Samsung-ot és társait. Nekem nem számít, hogy alma legyen a hátulján, vagy Samsung logó. Egy jó megjelenésű, erős telefont szerettem volna elérhető áron. Ott van. Immáron tulaja vagyok egy Mi3-nak, az asszony meg egy Hongmi 1S-nek. Ba**ok rá ki tudja kimondani, meg ki nem, meg ki ismeri meg kinem. Ki másolt kit, tök nem érdekel.
Arról meg nem is beszélve, hogy gyárilag root-olt, és már önmagában a MIUI is egy kincs rajta, és rendszeresen frissül, ott a support. Persze, lehet mondani, hogy bárki tud root-olni, meg főzött romot felrakni, de minek is szarakodjak vele? Egy szó és száz nekem nincs bajom velük. Esetleg megszorongatják a Samsung-ot? Hála istennek. A Samsung iszonyat nagy gyártó lett, és iszonyat iramot diktál az árakban, a piramis majdnem csúcsán hatással van minden gyártóra. Itt vette észre nagyon okosan a Xiaomi, hogy melyik kategóriában érdemes versenyezni. Bár féltem őket picit, hogy ez fejükbe száll, de bízom benne, hogy nem.
-
wertigo1984
őstag
Ezt masolta meg azt masolja... kit erdekel? Altalanos vagy kozepiskolaban doga irasnal ti sohasem masoltatok? Nem puskaztatok?
A lenyeg hogy jo aron adja, nem beszelve a miui tamogatasarol.
-
Én már azt várom hogy a szolgáltatoknál is felüsse a fejét a Xiaomi márka.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Darthforce92 #33 üzenetére
Olyat olvastam, hogy Kínában megtiszteltetésnek érzik, ha valaki lemásolja őket, mert hát ugye csak a jót szokás másolni.
(#38) skyline_r33 engem is
Sőt, sok dolog inkább úgy tűnik, mintha még jobban is csinálnák
(#40) Touch-ko LOL
-
Touch-ko
őstag
A meretek valtozasat lehetett elore tudni. Mikor anno Cook megkapta az iPod-ot egybol tobb a meretet talalta jo megoldasnak. Az, hogy a keszulek meretet novelik attol meg nem lesz valami masolat.. Az iMac, iPod, MacBook-ok is kijottek kulonbozo meretben igy teljesen logikus volt a meretek megvaltoztatasa is.
Raadasul attol, mert valaminek most nincs ertelme egy masik ok vegett (pl felhasznaloi szokasok, etc, az nem azt jelenti, hogy a jovoben is fenn fog allni.. Tehat ha a szokasok valtoznak akkor az Apple is kovetni fogja oket.
Nem masol le telefont, tabletet, gepet, foleg nem ugy ahogy az O termekeikkel teszik azt mas gyartok. -
törölt tag
válasz
Darthforce92 #33 üzenetére
s4tch jól fogalmazott, trollkodnak. Fricska az Apple orrára, nem több. Engem kifejezetten szórakoztat
-
jarisz46
csendes tag
válasz
voyager4.4 #23 üzenetére
SZÁJOMI Ennyi.
-
s4tch
veterán
Kína a világ egyik legnagyobb piaca, a globális piac egyik értékmérője. India dettó. Az a helyzet, hogy a Xiaominál nagyjából összeállt minden: jó termék, jó szolgáltatás, jó ár. Lehet utánuk csinálni.
Hugo Barra meg nem hülye, sőt, elég dörzsölt. Tudja, hogy ha a globális piacot is maga alá akarja gyűrni, akkor ott meg kell majd küzdenie az Apple rohadék jogászaival is. Ehhez még kicsit nőniük kell, a náluk jóval nagyobb, erősebb Samsung is kis híján beleszaladt a késbe. Amíg meg nem nőnek, addig meg trollkodik ezerrel a Xiaomi, miközben nem is igazán konkurál az almával. Szerintem zseniálisan nyomják.
(#30) nemlehet: na bumm, az Apple meg az NFC-s, alumínium unibodys, nagy kijelzős készülékeket gyártókat. A Samsung feltalálta a phablet kategóriát, az Apple néhány év késéssel követi a tempót. A HTC készített szép vékony alumínium házat, az Apple meg lapított rajta egy kicsit. Nem mindig ugyanaz diktálja a tempót.
-
nemlehet
őstag
Mondjuk azt nem tudom miért alszanak jobban egyesek ettől, de ha akarjuk ráfoghatjuk hogy az almát másolják.
-
törölt tag
Senkinek se legyenek illúziói, Xiaomi szereti másolni az almát, de őket így szeretjük!
-
Blyan
félisten
válasz
maximilian4 #19 üzenetére
Persze értem én, a lényeg az lenne, hogy nemzetközileg a Xiaomi ettől még a béka seggét karcolja - erre utalok.
-
nemlehet
őstag
Azért a termékfrissítést én nem nevezném új készüléknek. Lehet, hogy kinézetben gyökeresen eltér mondjuk az Mi2 meg Mi3 de ettől még a Xiaomi csúcskészüléke. Tehát van 1 telefonjuk budget/lowmid kategóriában a Hongmi, van egy a csúcsban ez az Mi x, van egy phablet a Hongmi Note illetve ugye egy csúcstabletjük az Mi Pad. Ami biztos, hogy jön majd egy lowmid tab aztán ennyi.
Amúgy tényleg nem csodálkozok a cég sikerén, remélem nem szállnak el tőle és hasonló szinten tartják az árazást és a minőséget.
-
Csapoati
nagyúr
Nem tudom, végignézve az eddigi palettájukat nekem max egyes kisebb elemek átvétele tűnik fel, egyik sem olyan klón, mint pl a Lenovo Sisley.
#15: Dehogy vagyok én okos, még azt se tudom, hogy a HTC az istencsászár a sok sufnigyártó között.
#17: Jó, hát nyilván azzal kb lehúzhatnák a rolót (jelenleg). De pl. az Apple se lenne az igazi a US-piac nélkül.
-
Zolik
senior tag
"másolása" ez a mobil iparban akkora hülyeség ahogy van (mint pl az apple levédések), ilyen erővel bárkit beperelheti a másikat mert hát az őt telefonjával is lehet telefonálni, ergó lemásolta.
mi4=i5s...pfff
mi4
5"
1080 x 1920 pixel
Quad-core 2,5 GHz Krait 400
3 GB ram
13 megapixel
3080 mAh-s lítium-ioni5s
4"
640 x 1136 pixel
kétmagos, 1,3 GHz-es Cyclone
1 GB RAM
8 megapixel
1560 mAh-s lítium-polimertényleg, mint két tojás...
-
balewi
aktív tag
Nem csak majd adnak ki ezt meg azt, hanem már van: tv, wifi router, hd set top box, power bank, okoskarkötő, tablet, normális méretű és tepsifon is és nem utolsó sorban ők fejlesztik a MIUI-t is. MI.com
Nyilván van olyan olyan termékük, ami hasonlít más gyártóéra. És akkor mi van? Másnál talán nincs ilyen?
Akik használják ezeket a termékeket, azok tudják, hogy nem kínai gagyit, hanem egy minőségi terméket vettek. Persze ezek az emberek nem szemellenzővel járnak a világban és nyitottak az új dolgokra.
Persze van aki leragadt a samunál és társainál ... -
vicze
félisten
válasz
maximilian4 #11 üzenetére
2012: Mi 2
2013: Mi 2S, Mi 3, Hongmi
2014:Hongmi 1S, Redmi Note, Mi 4
Kihagytam valamit? Igazad van évi 3...(végül is 50%-kal több modellt adnak ki mint állítottam) Nagyot tévedtem.A napi 1-et idézőjelbe raktam direkt, a lényeget érted.
-
Touch-ko
őstag
Szerintem tobb mint 2 telefonjuk van evente.. Meglatjuk minlesz ha sikeresebbek lesznek. Szerintem egyre tobb telefont fognak kiadni.
"Tudjuk tudjuk Applet másolnak = nem szimpatikus"
Errol persze beszelhetnenk orakat, napokat... Maradjunk annyiban, hogy en nem tudom ertekelni masok szellemi tulajdonanak az ellopasat, legyen az barmelyik gyarto.
-
Touch-ko
őstag
Nekem nem szimpatikusak valamiert, de nem csak ez, hanem a kinai mentalitas ugy altalaban. Talan a masolas miatt is.
A cikk irta, hogy adnak ki majd tabletet, karperecet, tehat mindenhol probalnak ott lenn, amivel nincs is gond. A Samsung pont miattuk (is) szorul ki a kinai piacrol (marmint nem a kinai piacrol, a kinaban a piacrol).
Hosszu tavon eladasokban ha csak kinaban aruljak a telefonjaikat, akkor siman tobbet adhatnak el mint a Samsung. Mar most is erzodik ez a hatas, lasd Samsung legutobbi negyedeveit...
Hangsulyoznam, hogy nem vita, fika trollkodas vegett irtam le ezt!!!! Szoval ne vegye senki szemelyes tamadasnak a velemenyem!!
-
maximilian4
addikt
Azért a te állításod sem állja meg a helyét. Természétesen az Ővé sem. Évente 2 telefonjuk van? Nekem alapból több ugrott be úgy hogy meg se erőltettem magam. Meg a napi 1 telefon bemutatása is helytelen a másik oldalról. Szóval mind a két oldalon van hiba.
Egyébként azt hozzátenném hogy nekem volt MI2-öm. Egyből a MA teszt után rendeltem is egyet (akkor még nem forgalmazták itthon), és elsők között voltam tulajdonosa. Nagyon szerettem a telót és bátran ajánlom mindenkinek. De szeretem a samsungot is. Tényleg teljesen más a 2 gyártó mentalitása, a xiaomiról sok mindent lehet mondani, de aki azt mondja h negatív az nagyot téved és látszódik hogy soha nem használt egy ilyen telót sem. -
-
Thaaleum
aktív tag
Nagyon durva eladásokat produkálnak, pár év múlva, ha így folytatják, és nem szállnak el az árakkal, akkor az élen fogják találni magukat.
Egyébként a Samsungos összehasonlítás szerintem sem helytálló, egyrészt a már Csapoati által leirt dolgok miatt, másrészt pedig azért, mert a Xiaomi nem árasztja el a piacot "ipari hulladékokkal".
-
Csapoati
nagyúr
Mi a baj velük? Amennyire én emlékszem, nem is nagyon másolgattak. A Samsunggal meg szerintem azért nem egészen jó analógia, mert a koreaiak azért sokkal nagyobb elektronikai alapokkal rendelkeztek (most ne menjünk bele a szokásosba, arra gondolok, hogy nem csak telefont gyártottak, de telót is már jóval a droid előtt), míg a Xiaomi gyakorlatilag pár éve létezik és csak androidos okostelefon-vonalon mozognak. Aztán eladásban persze simán lenyomhatják még a Samut.
-
razzorr
őstag
Sokkal népszerűbb is lehetne a márka, hogy ha anyám is ki tudná mondani a gyártó nevét, kicsit olyan dzsunkafon beütése van. Pedig tényleg jó a telefonjuk.
-
Touch-ko
őstag
Szerintem minden tekintetbrn ok lesznek a kovetkezo Samsung.. Hasonlo strategiat folytatnak a termekpaletta teren.
Oszinten szolva nekem szemely szerint nem szimpatikusak egyaltalan. Az el kell ismerni, hogy valamit jol csinal Kinaban.
-
b4zsi-
őstag
Nem szívesen lennék az ellenfelük. Az MA tesztekből is kiderül, hogy nagyon jó készülékeket gyártanak.
-
Csapoati
nagyúr
Csak hogy kontextusba helyezzuk: az idei 2. negyedevben a BB 1,6 , a Sony pedig 8,8 millio okostelefont adott el. A Xiaomi meg egy nap alatt 1,1 milliot! Durva.
-
enginev3.0
félisten
Jó ár, minőségi termék, nem meglepő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged