Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, jelenleg ez így van. De azért azt is nézd meg, hogy jelenleg olyan 1 milliárd mobilelőfizetés van Kínában, és még midnig nő ez a szám! Indiában is több százmilliós előfizetői tábor van, szintén nő, és ez még a Xiaomi szempontjából szűz terület ráadásul. Szerintem valahol a közelében vagyunk az igazságnak, ha azt mondjuk hogy a világ mobilelőfizetéseinek a fele nagyjából ebben a régióban van, szóval nem is kell nekik meghódítani az amerikai meg európai piacot igazán.
Olyan árversenyt generálnak itt, amibe a többi gyártó nem tud és nem is nagyon akar belemenni, így kb jelenleg megállíthatatlanok. De nem akarok jósolgatni, majd meglátjuk. Nekem nem szimpatikus igazán a cég, sem az, ahonnan indultak, sem az amit csinálnak, de azt el kell ismerni, hogy nagyon hatékonyan csinálják. -
törölt tag
Szerintem már az is a világ szégyene, hogy a Samsung ezzel a hozzáállással és minőséggel képes volt első helyre kerülni.
De az Apple meg kell legyen nekik előbb-utóbb. Ha belegondolsz, a Xiaomi sokkal olcsóbb kategóriában versenyez, és így sokkal több emberhez jut el. Aming nyitnak az indiai piac felé, szerintem egy lendülettel lenyomják az Applet, mert ott csak ennyit tudnak fizetni telefonokért, és hatalmas piac az is, ahogy a kínai is. Csak ezzel a két országgal akár még elsők is lehetnek.
-
-
törölt tag
Szerintem a nemzetközi piacon a legnagyobb bajuk a pereskedés lenne, ahogy a többieknek is eléggé meggyűlik vele a bajuk. De ezt tegyük most félre egy kicsit.
Én is utálom a gyártási és terjesztési politikájukat, és évek óta az a véleményem, hogy szándékosan fogják vissza a mennyiséget, hogy ezzel szabályozzák a növekedést, és biztosítsák a bevételt. Viszont szerintem tudnának olcsók lenni nemzetközileg is. Mert ugye nem költenek marketingre és nem költenek kirendeltségekre sem, nincsenek Xiaomi boltok, meg semmi ilyen, ami rengeteg pénzt vesz el. A reklám is kizárólag neten, illetve a felhasználók hírverésével van, meg amit még a szolgáltatók a saját költségükre hozzátesznek. Ugyanezt el lehetne játszani más piacokon is, ahogy már láthattuk, hogy a OnePlus is erre játszik rá, és elég jó áron tudják kínálni a terméket, csak náluk rengeteg hiba csúszik a kivitelezésbe, ami amúgy a Xiaomi esetében nem nagyon van. Jelenleg a legnagyobb baj a Xiaominál, hogy a népszerű termékekből folyamatos a hiány. De ha olcsó és jó minőségű termék kell, akkor egyértelműen érdemes őket számításba venni. Én is most gondolkodom egy powerbank vásárlásán, nem is jöhet más szóba, annyival jobb ajánlatuk van a piac többi szereplőjénél. A fülesük is kb elsöpör mindent a saját kategóriájában, és még lehetne sorolni. Illetve egy viszonylag bejáratott márka már, nem csak tech portálok cikkeznek róluk, hanem ilyen-olyan gazdasági és egyéb lapok is, így külföldön sem annyira ismeretlenek. Szerintem még 1 év, és különösebb gond nélkül átléphetik a határt, nem kell majd reklám, meg semmi, venni fogják, mint a cukrot.
-
törölt tag
Jelenleg a saját piacukra sem képesek elég készüléket gyártani, akkora a kereslet. Ha nemzetközileg olyan áron és feltételekkel lehetne kapni, mint Kínában, akkor nem csak a 100 millió lenne meg nekik egy éve alatt, hanem gyanítom, hogy a 200 is simán. A lényeg ez lenne.
nemlehet: Rosszul tudod, mert lehet kapni szolgáltatónál, a China Unicomnál biztosan, és mintha a többieknél is láttam volna már.
Touch-ko: Ez igazából nem (csak) kínai mentalitás, csak már mindenki kezdi elfelejteni, hogy a japán autógyárak és elektronikai cégek hogy indultak ilyen 40-50 éve, meg aztán a koreaiak is kicsit utánuk. Több évtizedes fejlődést nem lehet behozni másképpen pár év alatt. Inkább csak az a mentalitás jellemző erre, hogy a cél szentesíi az eszközt. Majd rájönnek egy idő után, hogy nicns tovább mit másolni, ha már behoztak midnen lemaradást, és esetleg elkezdenek önállóan is gyártani meg fejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest