Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Ez 16 megapixelen se valami "fényes", 107-en meg konkrétan borzalmas...
#113: Látszólag nem elérhetőek a képek, pedig szerintem páran megnéznénk.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Dare2Live
félisten
azért manuallal gyereket nehéz. Főleg, hogy mindent maualban tolsz.
Nekem a kedvencem most a Nikor 70-200 F4 VR. A D600 kis felbontású 24MPjénél mindig minden borotvaéles, nagyon szép jobb fixeket idézi a bokeh minsőége/krémessége, a relative gyors fokusz az F4el ideális gyerekhez és súly méretben azért jelentősen könnyebb mint a 2.8as tesója.
Persze újonnan 450től indul az ára ehez képest a takumar, helios zizikért megvehető és portréra képminőségük nagyon ideális. No meg egy D600 még használtan is 180 környékén.
De a képminőség más dimenzió.szerk: Nincs rendesen kitekerve obi és bőven lehet vágni akár A3hoz is. [link]
[link]
Persze egy FF gép igazi előnye nem tökéletes fényviszonyoknál jön igazán ki.más: Nemrég néztem az új 108/27mps xioami note 10 tesztjét állítólag most ez a leg és a fő érzékelő képeit nézegetve megértem, hogy kihaltak a kompaktok. Persze egy APSC/FF gép még baromi messze van képminsőgben. De egy 4/3 már nem annyira. Persze kezelhetőség... más kérdés.
A "zoom" érzékelői mondjuk botrányosak.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
fanti
addikt
Köszönöm én is!
Super Takumar f1.4 50mm, Helios 50-esek (44M-3, 44M-4, 44M-6), Osawa 650mm tükrös, Pancolar 135mm f2.8, Yashica Yashinonok, Granit USSR 80-200, Pentacon 28mm f2.8, stb......
Imádom a manuál obikat, azokkal lehet a legszebb fotókat lőni!!! Nikon D3300-on voltam eddig, azzal mára már csak videózok, meg olykor még fotózok ha gyors meló kell egy Tamron 18-200-assal, illetve egy 70-300-assal.
Minden manuál obit Sony A6000-es MILC-en használok élőképes fókuszbelenagyítással és fókusz píkingel.És igen, azokat a fotókat szeretem, amik 6000x4000-ben is borotválósan élesek. Utálom a homályos és/vagy bemozdult fotókat, azok nem is fotók!
-
atike
nagyúr
"Egy telefon nem tud fényképet készíteni, csak fényképszerű valamit"
Szerintem is túlzásokba esel.
Ennyi erővel a Dacia nem autó, csak autószerű valami - mert hogy a Mercedes az az.
Igen, egy mobil soha nem lesz tükörreflexes szintű képalkotó eszköz. De attól még tud nagyon jó lenni. És tényleg értelmetlen őket összehasonlítani...
Szerintem.
-
fairi
addikt
Azért nézz meg egy Iphone Xs, és ne egy kínai csodamobillal szórakozzál. smartHDR meg deep fusion nevű dolgok meglepően jól működnek, ég és föld egy kínai mobilhoz képest.
nem egyszer volt valami spontán pillanatot csak mobillal tudtam megörökíteni még akkor is ha nálam volt a DSLR.
[kép]
ettől még egy akció képes DSLR is meg tud hülyülni, és ekkor átok a mélysélesség. mobil is elfókuszálta, de lényeg még bőven látszik. Helsinkibe érdekes a gólyaavatás
S9+ f/1.5 fényerejű optikája hasznos -
Drakmusz
addikt
Az utómunka a pontosabb végeredmény eléréséhez szükséges.
Már egy szimpla vágással is sokat változtathatsz az összhatást tekintve.
De ezt nyilván tudod.
A GCam RAW-ot elkövető kolléga pedig igencsak jól kezeli a gépét, ennélfogva talán tekinthető relevánsnak a véleménye.
[link]
Kicsit vaskalapos vagy, már ne is haragudj.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
törölt tag
Nem azt mondom, hogy hozza ugyanazt a minőséget, csak "kicsit" túlzásba estél ezzel a "mobilkamera semmire nem jó" dologgal.
Azt a bizonyos harmadik képedet egy telefonnal is ugyanúgy le lehetett volna kapni, ha ugyanannyi záridőt állítasz be. Annyi, hogy DoF nem lenne illyen sekély.
-
fanti
addikt
válasz #16514048 #90 üzenetére
Szép képek, de minden statikus, semmi mozgás, már bocs de ezen mi a picsa nehézség van?
Ráadás : GCam RAW "Lightroom-ban megdolgozva"
Én nem shoppolok meg roomozok, az már utómunka, és a valóság az nem az ami az utómunkából kijön!!!
SOHA NEM FOGJA HOZNI A LEGDRÁGÁBB MOBIL SEM EGY ALAP MILC VAGY DSLR KÉPMINŐSÉGÉT ÉS FUNKCIONALITÁSÁT, ÉS A MOBILOK OPTIKÁJA MÉG CSAK MEGKÖZELÍTENI SEM LESZ KÉPES EGY 1970-BEN GYÁRTOTT SUPER TAKUMAR 50mm F1.4 KÉPI VILÁGÁT!!!
Ugyanaz mint amikor MP3-at hasonlítunk egy bakelit lemezhez.....soha nem lesz hasonló sem!
-
fanti
addikt
Mind statikus téma.....azaz mint egy nyitvatartás tábla
Az utolsó képen van némi mozgás....szellemképes is rendesen.
Mondjuk a harmadik képemet próbáld meg reprodukálni egy mobillal....akár egy félmillással....soha nem jön össze!
És igen, kellett hozzá MILC vagy DSLR? Naná! Kéznél volt? Naná, szinte mindig van nálam valami fotóeszköz.
Elkaptam a pillanatot? El!
Mobillal ha az lenne ott elkaptam volna? Soha! -
Halaman
tag
Ezen felesleges vitatkozni, el lehet találni telefonnal is a pillanatot, de behatárolja a lehetőségeket. Nekem sose lesz "szemnek" szép egy telefonon készült portré, még fanti képeit is egy nagyobb obival valószínűleg szebbnek látnám. Pont annyit tud csalni a objektív, hogy az egyik tetszik a másik pedig nem. De ez egyéni preferencia érdemes próbálkozni.
-
törölt tag
"Látom nem sokat fotóztál még gyereket.
Én igen!
És kijelenthetem, hogy gyereknél a kezdő zársebesség 1/250, de inkább 1/400. És persze naná, hogy a mélységélesség miatt f1.4-f2.8 rekeszek teljesen használhatatlanok, f5.6 már inkább a tématávolság függvényében persze."De ha gépen ki tudod választani a megfelelő zársebességet, akkor telón is, és mindjárt nem lesz alul-, vagy túlexponált a kép, sem bemozdult.
Mélységélesség pedig még fix f/1.4 rekesszel se lesz soha alacsony mobilon."az ugye megvan, hogy ha valami 48 megapixelen röhejesen szar minőség, akkor 12 megapixelen még inkább röhejesen szar lesz."
Nekem az nincs meg...
De neki sem.[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
"Egy telefon nem tud fényképet készíteni"
Ez akkora "bolcsesseg", hogy akar alairasba is mehetne...
De sztem szolj a gyartoknak, hogy mit bohockodnak kutatas fejlesztessel, ne rakjanak kamerat a telefonokra, mert hat "nem tud fenykepet kesziteni"..[ Szerkesztve ]
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
fanti
addikt
Innen kezdődnek a fotók!
Ezek mind felére leméretezett képek, de nem raw-ok, síma JPG-k!
És egy Nikon D3300-al készültek és egy Helios 81H Nikon bajonettes Szovjet manuális obival, ahol még fénymérés sincs és semmi automatika!!!
Én állítok mindent, azaz rekeszt, ISO-t, záridőt, expozíciókompenzációt, fókuszt.[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
Ne húzd fel magad, ennyit nem ér a dolog.
Inkább dobj be nekünk egy pár saját képet, legalább lesz valamiféle viszonyítási alap.
[link]
Ha mindenki így gondolkodna mint te, akkor nem lennének ilyen megmérettetések.
Nekem például mindegy hogy mivel készült az adott kép, ha a készítője át tud vele adni valamit akkor az értékelendő.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
fanti
addikt
az ugye megvan, hogy a 48megapixelt csak példának írtam? az ugye megvan, hogy ha valami 48 megapixelen röhejesen szar minőség, akkor 12 megapixelen még inkább röhejesen szar lesz.
fotózzam magam? az ugye megvan, hogy szelfizni teló kell, de csak az idióták szelfiznek (ja és igen, sok az idióta).
további jó tejhabfotózást és szép estét!
ui.: igen, megtaláltad a telós fotózás egyetlen használható témavilágát : NYITVATARTÁSI IDŐ táblák fotózásában tényleg nagyokat alkotnak a telók!
-
Thom!
veterán
[link] SONY IMX686 sensor
-
Azie
őstag
az ugye megvan, hogy 12mpx-en kell telefonnal fotózni? és a xiaomiknál gcammel?
grat a sok gyerekfotózásodhoz. mi meg nem sokat fotózunk, lehet nem gyereket, hanem épp azt, amit épp ott kedvünk van. egy maci alakú tejhabfoltot, vagy egy nyitvatartási időt, vagy bármit. érted? BÁRMIT. és nem hordjuk magunkkal a fotóstáskát. ha nem megy az értő olvasás és annak a felfogása, hogy mások mást máshogy gondolnak/csinálnak, akkor gó, fotózd magad és ennyi, légy vele boldog. szép estét"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
fanti
addikt
Látom nem sokat fotóztál még gyereket.
Én igen!
És kijelenthetem, hogy gyereknél a kezdő zársebesség 1/250, de inkább 1/400. És persze naná, hogy a mélységélesség miatt f1.4-f2.8 rekeszek teljesen használhatatlanok, f5.6 már inkább a tématávolság függvényében persze.Egy telefon nem tud fényképet készíteni, csak fényképszerű valamit, egyszerűen az érzékelője sem alkalmas rá, és a lencserendszere meg....
Én Xiaomi Redmi Note 7-el "fotóztam" párat.....addig amíg csak a telón nézem, elmegy. Mihelyst átlövöm számítógépre és 32"-on szerkesztgetni kezdem.....okádék még 48Mpixelen is, még csak köszönőben sincs egy totál belépő szintű Nikon D3200-as DSLR-el, vagy egy szintén belépő Sony A6000 MILC géppel.
És most itt nem is egy D5-ösről hadomálok, vagy egy A9-esről, hanem két totál amatőr vázról.
-
Halaman
tag
Sztem teljesen felesleges ez a vita, lehet vele jó képet készíteni, de ez mindig egyéni ízlés kérdése. Fizikai korlátai ennek is vannak, ha azon belül sikerült a kép akkor jó, de nem biztos hogy a "szemnek" szép.
-
fanti
addikt
Hááááát, baszhatod a mobilodat is amikor a gyereked először megfog egy gyíkot....lesz egy túlexponált (vagy épp alul) homályos, bemozdulós fotó.
PONT A GYEREKFOTÓZÁST NE KEVERJÜK IDE!
Mert az a legnehezebb szakmai kihívás...
Kiszámíthatatlanság, helyzetfüggetlenség, spontaneitás....na azt kapd el mobillal....még egy DSLR, vagy egy MILC is baromi nehezen ad normális végterméket, egy teló meg kb. soha. -
Azie
őstag
válasz Victoryus94 #66 üzenetére
android 8? fölött minden támogatja, nem készülékspecifikus, viszont port hamarabb/nagyobb eséllyel készül SD készülékre.
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Azie
őstag
válasz Dare2Live #59 üzenetére
szépen megcáfoltad a kijelentésed már a legelején:ja látom, egy sztárfotósnak válaszoltál igen,
az élet nem statikus... igen, pont ezért sok esetben többet ér egy nem tökéletes, de mobillal lőtt, "ÉLET" kép, mint egy rákészült, megkoreografált, beállított fényképezős. b*szhatod a dslr-ed, ha nincs ott, amikor a gyereked először fog meg egy gyíkot, vagy pacsál bele a spenótba. vagy egy vicces árnyékot vet a felhő, vagy jól tükröződik valami egy kirakaton... vagy gondolom ők és a fotószakkör 24/7 nagygéppel, obikkal mennek szarni is.[ Szerkesztve ]
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
eszgabor
aktív tag
Az a 16 Mp-es kép vajon pixel összevonással lett leméretezve? Mert, ha igen, akkor túl zajos még beltérhez képest is szerintem.
Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
bacsis
Közösségépítő
Akinek van gyereke, az tudja, hogy mekkora egy kamu ez a kép
-
fanti
addikt
Én bőven beérném 16MP-es képekkel is, ha alulról súrolná a Sony A6000 BASIC képminőségét....
-
veterán
válasz Juhaszatti #64 üzenetére
Én is egyetértek ezzel. Van egy nikon dslr-em belépő (3200) ami már alkalmas lenne arra, hogy jó képeket csináljak, de mivel évente kb 2-4x van elővéve kirándulásra vagy ilyesmi így sok értelme nincs, telefon nélkül meg nem megyek sehova, mivel mindent azzal intézek a fizetéstől kezdve a zenehallgatáson át a fotózásig.
És nem, nem fb-ra meg ilyenekre csinálom a képet, mert egyik social médián nem vagyok fent, ha a Tinder nem az -
Schuler888
senior tag
Na meg nem egy ilyen "hatranyos temat" fotozva. Melle lehetne rakni a konkurenciat, mit hozna ki ebbol, aztan egybol mas lenne a megitelese ennek a kepnek
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
e-newsee
addikt
válasz Dare2Live #53 üzenetére
Ezen a képen nincs pixel binning, azért nem érzed az előnyét. Ez az 1:1 méretű 108mp-es fotó. Én inkább az első olyan fotóra leszek kíváncsi, ami alkalmazza a pixel binninget, és úgy esik ki a telóból. Nem utólag leskálázva. Szerintem ott sokkal jobb lesz a minőség.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
Victoryus94
őstag
Azt tudja valaki, hogy a GCAM-et (Camera 2 API) támogatja-e, vagy mókolni kell majd?
Mert ha támogatja, látok rá esélyt hogy lőhető vele sokkal jobb kép is, ha készül egy normális port (főleg éjszakai képeken javít, illetve a dinamikatartományon is HDR+ módban - de a színhelyesség is javulhat vele - persze lehet néhány update után xiaomi is javít ezeken, de arra nem alapozok, Note 7 esetében éjszakai képnél olyan mintha 2 külön telóval lőtték volna őket).
Ez esetben én vevő lennék az EU verzióra...[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
-
Juhaszatti
addikt
"A jó kép eladja magát, teljesen mindegy hogy mivel készült."
Igen. Csak rakás esetben nem tudod megcsinálni azt a képet mobillal."Jó, de ugyanez elmondtható egy DSLR-ről is. Rakás esetben nem tudod megcsinálni azt a képet, amit mobillal igen.
Pont azért amit te is írtál, mert az élet nem statikus. Ha még nálad is van a gép, akkor is simán lemaradhatsz a legjobb pillanatokról. Simán csak azért mert a helyére van téve, vagy éppen más obi van rajta, mint amit a helyzet megkíván. Mire előkotrod, vagy átszereled, az a pillanat elillanhat, a telefonnal meg lősz 5 jó minőségű képet róla, akár különböző látószögekben.
Persze, sokkal jobb minőségűt lőhettél volna a géppel, ez nem is vita tárgya, csak sajnos ott van az a volna.
Nyilván a legjobb felállás, ha van egy jól fotózó mobilod, és egy géped is. De ezt a legtöbb ember nem engedheti meg magának, és igazából igénye sincs rá. Komolyan fotózni sokkal jobb a gép, statikus helyzetekben, vagy ha számítasz a pillanatra/témára, vagy akár még előkészülni is van idő, akkor főleg. De az esetek többsége sajnos nem ilyen. -
winhate
őstag
Robej 75mb az a kep es jpg!
Dslr en a 24mp es kep nalam jpg + raw max 40mb.
A minoseget inkabb meg se emlitem.
Objektiv kicsi, panel kicsi.[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
winhate
őstag
válasz SkyLine3000 #27 üzenetére
Koszonom,,szinte ugyanez jutott eszembe!
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
arn
félisten
Hogy a fenebe pottyanhatna olyan kep ki egy 500-1000 euros vmibol, aminek az ara egy kozepes obienak felel meg, es meg ezer masik dologra lehet hasznalni? Amugy mindennel lehet jo kepet csinalni, kreativitas kerdese, a masiknal max tobb eszkoz van a kezedben.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Dare2Live
félisten
Jó képek. Meg is mutatják, hol jó a mobil. Van fény, statikus környezet.
"A jó kép eladja magát, teljesen mindegy hogy mivel készült."
Igen. Csak rakás esetben nem tudod megcsinálni azt a képet mobillal. Nincs fény. Az élet nem statikus. Hogy a dedikált gombokról, obikról... ne szóljak.
Persze megvan a mobil előnye is, hogy mindig nálam van. Ezért is érdekel ez a mobil.Én tényleg várom azt amikor a sportfotó, esküvőfotó vagy akár a gyerekeimről olyan minőség pottyan ki a mobilból mint ami egy pro gép/optika komboból, de ez szerintem még nagyon messze van. Bár ahogy nézem ezt itt sokaknak nehéz elfogadni.
Számháborút meg már el is vesztette a pro FF fotozás. Itt ez a xiaomi 108MPvel. Ehez képest egy hude durva/sok mps Sony a7R IV 61mp. Ennyit a számháborúról.
A képedig nagyon jók. btw nem tudom inkább új pixelt vegyek vagy ezt. Meg kell várnom az első jobb teszteket. Vszeg inkább Pixel kéne de számháborúban meg jobb a CC9 pro.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Drakmusz
addikt
válasz Dare2Live #56 üzenetére
Felesleges, állandóan ezeket a köröket futjuk.
Nem a körülményeken van a hangsúly, hanem a nyitottságon.
A jó kép eladja magát, teljesen mindegy hogy mivel készült.
A céleszközök előnye behozhatatlan, ez egyértelmű.
[link]
Lehet hogy mobilos képek, de mégis átadnak valamit a néző számára.
És ez szerintem fontosabb az állandó számháborúnál.Van olyan ismerősöm aki gépet használ, a látásmódja nagyjából nulla.
Sok összetevős egyenlet ez.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Dare2Live
félisten
válasz Schuler888 #55 üzenetére
ideál körülmények közt esetleg. Azon kívül ordít a difi.
Csináljak egy képet az átlanál jobb kamerás Poco F1el és a Nikon D600al ugyanarrol ugyanolyn expozicios értékkel... most este?
-
Schuler888
senior tag
Hozzatennem, hogy mar szamtalan alkalommal bizonyitottak be fotosok, hogy 1-1 fotos csucsmodellbol olyat hoznak ki,hogy meg nem mondod, hogy az telefon vagy kamera
-
fairi
addikt
válasz SkyLine3000 #40 üzenetére
Mobiltelefon fotókat nem a NatGeo fogja értékelni hanem az Instragam közönsége. hagyományos fotózásnak is meg van a célközönsége: újságok poszterek.
Mobilfotók értékelése meg milliónyi ember like.-ja, megosztása.nem ok nélkül zuhant be a célgépek piaca. Már nem Natgeo vagy egy 20 fős csipetcsapat elismerése sokaknak a cél, hanem sok ezer like a világ minden tájáról.
-
Dare2Live
félisten
Hát ezek a képek eléggé zajosak... Nem látom azt a hude nagy előrelépst a nagy szenzor + pixel binning előnyét.
Mondjuk xioami fotó/video terén sose volt élvonalban. Meg teszteket is meg kell várni, lehet pl kelleténél sötétebb volt a szoba... vagy nemtudom. Jó lenne látni egy pl S10 mit csinál uebben a helyzetben akkor lehetne 100%ra megmondani. De ez így sajnos zajos.
[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
válasz SkyLine3000 #50 üzenetére
Igen tudom, hogy a fejlodessel nehezen tartod a lepest es ragaszkodsz a regi dolgokhoz, lattam par tucat kommentet az oskori G3 isteniteserol
[ Szerkesztve ]
-
Wapmester
senior tag
válasz Schuler888 #22 üzenetére
nlcafe: ezen besírtam
-
SkyLine3000
addikt
válasz Schuler888 #47 üzenetére
Attól még kurva kicsi az a szenzor. Lehet itt össze-vissza trükközni, a végeredmény sosem lesz az igazi. Bár egy átlag júzer úgyis rá fog csodálkozni.
Ne erőlködj! Úgy sem tudsz meggyőzni! Eléggé meggyőződéses vagyok.(#49) arn: Én is értékelem, h a telómmal tudok jó képeket csinálni, hisz az nekem is mindig a zsebemben van. Ezt én sem vitattam soha! Ha az utcán megyek, szinte kényszert érzek, h lefotózzak valamit. A fényképezőt én is csak akkor használom, ha konkrét dolgok miatt akarok fotózni. De ismerek/ismertem olyanokat, akiknek szinte non-stop ott lógott a nyakukban a fényképező, hál Istennek! Máskülönben nem készültek volna olyan fasz régi képek a városról. De lehet, ha később élnek, ők is használták volna erre a telót.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz SkyLine3000 #33 üzenetére
aki komolyan csinalja tisztaban van az eszkozok korlataival. ertekeli, hogy elfer a zsebeben, lehet rajta netezni, es egesz jo kepeket lo kepernyomeretben. skandallum, hogy nem hozza egy tobb ezer euros fenykepezo szintjet, vagy egy szerverkozpont teljesitmenyet.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz SkyLine3000 #29 üzenetére
zajszures egy modja, de nem mindegy neked, hogy kapod meg a 1x megapixeledet?
-
Schuler888
senior tag
válasz SkyLine3000 #46 üzenetére
Nade pont ez a lenyeg, hogy noveltek a szenzort, es az egy dolog hogy a maximalis kinyerheto felbontas mekkora itt a quad bayer technologia a lenyeg. Tehat nem az van, hogy egy regi hagyomanyos meretu szenzorra rapassziroztak megapixel hegyeket, ahogy ezt sokan gondoljak itt a topikban
-
SkyLine3000
addikt
válasz Schuler888 #41 üzenetére
Értem én, h nem hord magánál. Azért nem "értettem", mert nem ez volt a "bajom", h ki mit hord magánál, hanem az, h fölösleges telóban picsányi szenzorra a 108mpx. Ennyi! Te kalandoztál el kicsit. De abban nyílván igazad van, h 20-ból 19,5 ember nem hord magánál fényképezőt. Ezt én nem is vitattam. Mert nem ez volt az eredeti bajom...
De azt is elárulom, hol látom értelmét az ilyen vagy ettől nagyobb felbontásoknak. Régebben (évtizedekkel ezelőtt sok katonai fényképet csináltak Magyarországról. De azok nem ilyen hangyafasznyi, de még csak nem is fullframe méretű filmnekre lőtték, hanem vmi brutál nagy 23x25cm-es (!!) filmekre. Na, ott van értelme. Össze gyűjtöttem a városunkról készült ilyen légifelvételek és baromi jók. 1963 és 82 közöttiek. Na, ott van értelme az ilyen felbontásoknak. Ezeknél a képeknéál nem ritka (tif) a 40-50, vagy akár 100mb-os méret.[ Szerkesztve ]
-
atis78
tag
Hat ez valami ritka nagy zajhegy, de termeszetesen parasztvakitasnak nagyon jo hogy 108MP.
Gondolom ezt raadasul alap ISO-n tudja ugy hogy kb. allvanyrol lett a szoba fotozva. Nem veletlen a statikus tema.Kivancsisagbol raneztem a 16Mp-es mFT szenzorra ISO 25600-on (magasabbat sajna nem tud ). De meg azon is kevesebb a zaj es tobb a reszlet....
Nyilvan almat a kortevel de nagyon jelzi hogy mekkora nepbutitas ez az irany...... -
Noukoum
veterán
válasz Schuler888 #41 üzenetére
99.99%
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Schuler888
senior tag
válasz SkyLine3000 #40 üzenetére
" helyi fotóklub tagjai (kb 20 fő) sem használnak telót ilyen célra. Sőt, egyáltalán nem használnak."
Ez ilyen thank you captain obvious erveles meg jo.. szoba sem jott hogy egy mobilos kamera lever egy celeszkozt, most vagy nem erted meg vagy nem akarod.
De az emberek 90%a nem hord maganal 0-24ben dslr-t, de telefont igen.."Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
SkyLine3000
addikt
válasz Schuler888 #35 üzenetére
Nézd. A helyi fotóklub tagjai (kb 20 fő) sem használnak telót ilyen célra. Sőt, egyáltalán nem használnak. Sok felé indulnak versenykenen, kiállításokon. Több fotójuk lett már díjnyertes National Geographic fotópályázatokon is pölö. És milyen meglepő, egyik kép sem telóval készült. Ezt kár is ragozni. Meggyőzni úgy sem tudsz!
De az idézett mondatban én sztem sehol sem írtam olyat, hogy álljon le a fejlődés! Csak azt írtam, hogy a profik nem telóval fotóznak, meg az amatőr fotósok sem.
Fejlődjön csak minden, mert ez viszi előre a világot. Csak sztem a mértékekkel van néha baj. Mi lesz pár év múlva? Gigapixeles telók??
Úgyh simán védhető az álláspontom. Persze, jó dolog, ha fasza képeket lehet telóval csinálni, mert mint írtam, én sem viszem magammal mindig a fényképezőt. Én a városunkat dokumentálom már hosszú évek óta és a jó öreg G3-al (is) vagy 8ezer képet lőttem róla. De ha konkrét eseményt kell fotóznom, akkor jöhet a dslr a vakuval. -
Noukoum
veterán
válasz MarkCsiha461 #13 üzenetére
Aki sokat posztol, gyakran fényképezőt használ.
Persze azt is lebutítja csak nem mindegy mit butít„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
félisten
-
Schuler888
senior tag
válasz #16514048 #36 üzenetére
Remeljuk a jovo ev eleji galaxyban ennek a szenzornak a javitott masodik kiadasa mar jobb lesz. Egyebkent a telefon vastagsagaval siman lehetne ezen javitani, sztem senki nem halna bele, raadasul a kamerara szant jotekony hatasa mellett a nagyobb akksi is elerheto lenne.
-
törölt tag
válasz dave_gahan #23 üzenetére
Sokkal nagyobbat már nem fognak tudni beletenni, nagyobb szenzorhoz nagyobb gyújtótávolságú lencse is kell. Ha periszkópos rendszerrel oldanák meg, akkor meg azért nem férne be, mert "élére" állítva kéne betenni a szenzort.
Amúgy ezen a gsmarenás képrészleten látszik mennyire nem ér sokat. Kicsit gyengébb fénynél, mozgó emberek körül (ahol épp nem tudott többelemes feldolgozást használni), már tiszta zaj a kép, mint bármilyen másik mobilos szenzor esetén:
Ja, és ez iso100...A DXO tesztben meg a szűk dinamikatartományt emelték ki negatívumként, pedig a zaj mellett annak kéne lennie a nagy szenzor másik előnyének.
Csak hát ez a 0.8 mikronos pixelméret még pixel binning után sem olyan nagy, hogy sokat jelentsen.Abból a szempontból viszont jó, hogy ez 27 megapixelen hozza azt a minőséget, mint egy normál szenzor 12-n. Nyilván több részlet fér így rá és bátrabban lehet crop-olni.
[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
válasz SkyLine3000 #33 üzenetére
"Aki komolyan csinálja, nem telóval fotóz."
1. Es ezert alljon le a fejlodes
2. Mindig az a legjobb fotoapparat ami nalad van, osi indian kozmondasTehat sajnalom, de nem vedheto az allaspontod :) de azert peace.
-
Thom!
veterán
Az a gond hogy rakás szar ez a kamera vagy kínaiak értik a műkődését és nincs kiaknázva a benne rejlő lehetőség.
-
SkyLine3000
addikt
válasz Schuler888 #31 üzenetére
Gondolod, nem ismerem? Teljesen mindegy. Aki komolyan csinálja, nem telóval fotóz. Pont. Persze lehet telóval is kísérletezni, fasza képeket lőni (és ez tök jó) hisz én is rengeteget fotózok vele a fényképező mellett. Mert ez utóbbit nem mindig cipelem magammal.
-
Silenzio
addikt
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
Ha az eredeti képet nézed, 250%-os nagyításban is kiváló a kép.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Schuler888
senior tag
Ajanlom a google-ben a " quad bayer" keresest G3-boy
-
arn
félisten
pixelosszevonas miatt lesz akkora a felbontas... sok ertelme nincs 1:1 hasznalni.
-
SkyLine3000
addikt
Nagyjából semmi értelmét nem látom ennek a méretnek mobil fronton, még a felének sem. Kinagyítani úgy sem érdemes. Aki posztert akar nyomtatni fotóból, ne adj Isten egy ház oldalára akar reklámot, biztos nem egy telefonnal fog hozzá anyagot készíteni. Fb-ra, instára, stb., saját gyűjteménybe meg bőven elég a 10-16mpx. Azok úgyis lerontják a minőséget. Én dslr-en is bőven elvagyok a 13mpx-el. Mivel telefonban úgy sem nagyon lehet megoldani a normális méretű (értsd legalább 4/3-ad, aps-c szenzorméretek) szenzort, képfeldolgozóval, sok értelmes nincs ezeknek az elborult felbontásoknak. De hát valamivel el kell adni az új telókat.
Dslr fényképezőknél is a legdrágább, legszuperebb cuccoknak sincs nagyobb felbontása fullframe-en 45-50mpx-nél. Akkor minek erre az aprócska lófszra 108mpx?? Győzik szoftveresen fotósoppolni a képeket, hogy élvezhetőek legyenek.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
erdekes, hogy ott belenagyitgatva nem rossz, de a kicsiben nezve sem tul jo a kep osszhatasa... nem jo ranezni a kepekre. szvsz fogunk ennel a szenzornal szebb rajzot latni mas mobiloktol.
(#25) Tschöke: en is hasonlora jutottam, nem jo a post process ennel a mobilnal... nem ertem, hogy lehet ez a legjobb. a galaxy valszeg sokkal jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Tschöke
csendes tag
Tök különös, hogy nem egyenletes a képminőség, pl. belenagyítva látszik az ártábla, hogy 799 az ár, meg a naptáron is az idő: 08.16. , de az ukulele márkája ami egy nagyobb felirat az pl. nem kivehető?! Olyan fura az egész kép, a színek, a dinamika, az élek, minden...
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
megneztem negyed felbontason psal lekonvertalva... a felbontas szerintem jo. ami nem tul jo:a dinamikaja a kepnek, olyan fako minden valszeg a tultolt hdr miatt. de osszessegeben kepernyomeretben tobb, mint eleg a legtobb felhasznalonak.
[ Szerkesztve ]
-
dave_gahan
aktív tag
Mindenki a pixelszámra gerjed pro, v. kontra (élvezkedik, vagy cukrozza a fost), holott a lényeg a cikkben szerepel:
"a Samsung ISOCELL Bright HMX lapka lényege nem is a felbontás, hanem az 1/1,33"-es, mobilok között hatalmas szenzorméret"
Ez már egészen vállalható, lassan eljutunk a kerek 1 collig, ami már tisztességes szenzorméret átlag feletti képek készítéséhez.
Természetesen sok egyéb paraméter sem mindegy, de lehet itt köpködni, ez a készülék felért a P30 Pro szintjére, ami jogosan szólt nagyot...és a fejlődés nem áll meg...
-
Schuler888
senior tag
válasz Wapmester #20 üzenetére
Minel nagyobb a szenzormeret annal jobb lesz a kep, vegre elmozdultak ebbe az iranyba ujra(mint anno a nokia) a sok "minek ez" figurak meg gondoltam hogy itt is megjelennek mint minden ujitassal foglalkozo cikknel, csak nem ertem miert olvasnak az ilyenek techportalt, jo lenne nekik a nl cafe is..
-
andor80
senior tag
pixel háború...Megint...
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
Wapmester
senior tag
válasz Plazmacucci #16 üzenetére
azt mondjuk ideje lenne, jó kamerához jó szoftver kellene lehet ők is úgy vannak vele majd a gcam megoldja, szoftverre nem költenek eleget
[ Szerkesztve ]
-
rdt89
addikt
Ezen az ársávon nagyon szép képet produkál, véleményem szerint a legjobbakhoz nézve is elég jó. De osztom a véleményt, hogy a facebook rommá butítja a képet, így hiába a minőség, sokan úgy is facera lövik a képeket. Valamint nem hiszem, hogy tvn visszanézve ne lenne jó minőségű bármelyik kép amit ez a masina készít.
-
félisten
válasz Wapmester #11 üzenetére
Bármilyen kínai csoda 10 megapixelen, pixel összevonás nélkül, GCam-mel hasonló minőségű képet csinál, kevesebb zajjal.
Sokkal előrébb tartanánk, ha a gyártók megtanulnának szoftvert írni, és nem hardverből (izomból) próbálnának kinyomni mindent.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Wuk07
tag
Autó teszt itt az van, ennek a mobilnak a tesztje meg a dxomark-n megtekinthető
[ Szerkesztve ]
N8 -> 1020 -> P10-> P30
-
Wapmester
senior tag
válasz enginev3.0 #12 üzenetére
arra értettem, hogy régen is voltak már pl sony esetén állandóan nyomták a 20 megapixeles dolgot, a p30 pro tud 40 megapixelt,de bármelyikkel a legmagasabb felbontáson a legrosszabb kép lesz az eredmény, nyilván nem a megapixel őrület a lényeg benne, aztán emiatt kár kifikázni ezt a 108 megapixelest is főleg hogy a xiaominak amúgy sem nagy erőssége a jó fotózás.
(#13) MarkCsiha461 értelme semmi, csak lesz egy + opció 108 mpx-re közösségi oldalakra a 12 mpx is sok[ Szerkesztve ]
-
MarkCsiha461
tag
Megkérdezhetem hogy mi az értelme, ha a képek amiket csinálsz az Instagram, Facebook stb lerondítja a minőséget? És szerintem ma az emberek 70-80%-a csak azért csinál képeket, hogy feltölthesse.
-
Wapmester
senior tag
gratulálok neked, láttál te már ekkora megapixelen jó képet bármely mobiltól? nyilván nem is fogsz, mert mindegyik olyan amilyen, nem véletlenül 12 megapixelen fotóznak a mobilok nagy része. A 108 megapixel nem arról fog szólni, hogy mindenki 108 megapixelen fog fotózni ezután,itt a szenzorméret a lényeg, illetve a xiaominak sem az erőssége a jó kamera szoftver az S11-be pedig a második generációs szenzor jön , az garantáltan nem ilyen eredményeket hoz majd
-
vodkamaffia
csendes tag
Teljesen jó kép, csak sokan elfelejtik, hogy ezt beltérben rossz fényviszonyok között készítették, ahol minden szenzor küszködik, és a képek minden eszköz esetén zajosodnak. Nyilvánvalóan nem 100%-os méretben kell nézni a képet, mert úgysem azt fogod használni. Ha leveszed a képméretet 4k-ra, vagy 8k-ra akkor a minőség átlagon felüli, és ha nyomtatáshoz méretezed, akkor még jobb, mert szerintem A4-nél nagyobb méretben kevesen nyomtatnak képet, bár szerintem A3-ig is nyugodtan lehet próbálkozni. És ugye ez zárt térben készült, tehát jó fényviszonyok között a szabad ég alatt még jobb eredményre lehet számítani.
-
laci_csk
senior tag
-
szente
addikt
Ha csak nem 134x100cm-es képet szeretnél nézegetni, akkor azért nem mondanám fosnak.
Nyilván 100%-os nagyításon olajfestmény.
De pixel összevonással azért nem lesz olyan rossza az eredmény.
A 72MB-os nyers fényképből, azért majd elég sok mindent lehet kihozni.
12Mpx-en ellenfényben azért nem olyan rossz ez:
[link] -
XeeN
senior tag
Még 16mp-re skálázva is sz**...
-
atike
nagyúr
Bennem is ez fogalmazódott meg...
Bár ahogyan írták is előttem - így legalább hihető, hogy tényleg telós képet látunk...
-
enginev3.0
félisten
True
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
weberzolee
aktív tag
Végre egy demó fotó amiről hihető, hogy valóban az adott telefonnal készítették
-
jacis
nagyúr
-
félisten
Hiába a megapixel, ha a kép fos.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPHONE 15 PRO 128GB BLACK - Független
- Újszerű Pixel 8a 128GB , 2 töltési ciklus, 24 hó gari, karcmentes
- Honor Magic 6 Lite 5G 256GB 8+8GB Karc és Kopás mentes állapot Prémium Amoled Kijelző 120Hz!
- Iphone 13 128gb fekete,független
- RedMagic 9S Pro Frost White, Leading Version Makulátlan, 2 év gyári gari.!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest