- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz Schuler888 #55 üzenetére
ideál körülmények közt esetleg. Azon kívül ordít a difi.
Csináljak egy képet az átlanál jobb kamerás Poco F1el és a Nikon D600al ugyanarrol ugyanolyn expozicios értékkel... most este?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Wapmester
senior tag
válasz Schuler888 #22 üzenetére
nlcafe: ezen besírtam
-
SkyLine3000
addikt
válasz Schuler888 #47 üzenetére
Attól még kurva kicsi az a szenzor. Lehet itt össze-vissza trükközni, a végeredmény sosem lesz az igazi. Bár egy átlag júzer úgyis rá fog csodálkozni.
Ne erőlködj! Úgy sem tudsz meggyőzni! Eléggé meggyőződéses vagyok.(#49) arn: Én is értékelem, h a telómmal tudok jó képeket csinálni, hisz az nekem is mindig a zsebemben van. Ezt én sem vitattam soha! Ha az utcán megyek, szinte kényszert érzek, h lefotózzak valamit. A fényképezőt én is csak akkor használom, ha konkrét dolgok miatt akarok fotózni. De ismerek/ismertem olyanokat, akiknek szinte non-stop ott lógott a nyakukban a fényképező, hál Istennek! Máskülönben nem készültek volna olyan fasz régi képek a városról. De lehet, ha később élnek, ők is használták volna erre a telót.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz Schuler888 #41 üzenetére
Értem én, h nem hord magánál. Azért nem "értettem", mert nem ez volt a "bajom", h ki mit hord magánál, hanem az, h fölösleges telóban picsányi szenzorra a 108mpx. Ennyi! Te kalandoztál el kicsit. De abban nyílván igazad van, h 20-ból 19,5 ember nem hord magánál fényképezőt. Ezt én nem is vitattam. Mert nem ez volt az eredeti bajom...
De azt is elárulom, hol látom értelmét az ilyen vagy ettől nagyobb felbontásoknak. Régebben (évtizedekkel ezelőtt sok katonai fényképet csináltak Magyarországról. De azok nem ilyen hangyafasznyi, de még csak nem is fullframe méretű filmnekre lőtték, hanem vmi brutál nagy 23x25cm-es (!!) filmekre. Na, ott van értelme. Össze gyűjtöttem a városunkról készült ilyen légifelvételek és baromi jók. 1963 és 82 közöttiek. Na, ott van értelme az ilyen felbontásoknak. Ezeknél a képeknéál nem ritka (tif) a 40-50, vagy akár 100mb-os méret.[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz Schuler888 #41 üzenetére
99.99%
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
SkyLine3000
addikt
válasz Schuler888 #35 üzenetére
Nézd. A helyi fotóklub tagjai (kb 20 fő) sem használnak telót ilyen célra. Sőt, egyáltalán nem használnak. Sok felé indulnak versenykenen, kiállításokon. Több fotójuk lett már díjnyertes National Geographic fotópályázatokon is pölö. És milyen meglepő, egyik kép sem telóval készült. Ezt kár is ragozni. Meggyőzni úgy sem tudsz!
De az idézett mondatban én sztem sehol sem írtam olyat, hogy álljon le a fejlődés! Csak azt írtam, hogy a profik nem telóval fotóznak, meg az amatőr fotósok sem.
Fejlődjön csak minden, mert ez viszi előre a világot. Csak sztem a mértékekkel van néha baj. Mi lesz pár év múlva? Gigapixeles telók??
Úgyh simán védhető az álláspontom. Persze, jó dolog, ha fasza képeket lehet telóval csinálni, mert mint írtam, én sem viszem magammal mindig a fényképezőt. Én a városunkat dokumentálom már hosszú évek óta és a jó öreg G3-al (is) vagy 8ezer képet lőttem róla. De ha konkrét eseményt kell fotóznom, akkor jöhet a dslr a vakuval. -
SkyLine3000
addikt
válasz Schuler888 #31 üzenetére
Gondolod, nem ismerem? Teljesen mindegy. Aki komolyan csinálja, nem telóval fotóz. Pont. Persze lehet telóval is kísérletezni, fasza képeket lőni (és ez tök jó) hisz én is rengeteget fotózok vele a fényképező mellett. Mert ez utóbbit nem mindig cipelem magammal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- iPhone-t használók OFF topikja
- iPhone topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- UHD filmek lejátszása
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest