Bemutatkozott a 108 megapixeles ISOCELL

A témában jártasak már a címből tudhatják, hogy a Samsung mutatta be az új kameraszenzort, de ami igazán érdekes, hogy kivel dolgoztak együtt a fejlesztésen.

Esélyes volt, hogy hamarosan érkezik, de mostanra hivatalosan is bemutatkozott a világ első, 100 megapixel fölötti mobilos kameraszenzorja, teljes nevén a Samsung ISOCELL Bright HMX. A cég a Xiaomival együttműködve fejlesztette ki a szenzort, ennek megfelelően várhatóan nem egy Samsungban, hanem a kínaiak Mi Mix 4-ében lehet majd találkozni a 108 megapixeles kamerával.


[+]

Hatalmas felbontásról lévén szó még az 1/1,33"-es fizikai mérethez is csak 0,8 mikronos szenzorpixel tartozik, az elkészült képek 12032 x 9024 pixelesek lehetnek 4:3-as képaránnyal, de a legjobb minőséget várhatóan a 27 megapixeles, big-pixel képek fogják adni. A szenzorhoz egy éjszakai fotókra kifejlesztett smart-ISO algoritmus is tartozik, videók terén pedig akár 6K-t (6016 x 3384 pixel) is lehet vele rögzíteni, 30 fps sebességgel.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi

    Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.

  • A Xiaomi marad a slider dizájnnál?

    Egy most előkerült szabadalom ismét szétcsúsztatható készüléket mutat, de négy darab hátlapi kamerával.

  • Xiaomi Mi 9 - egy híján

    Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.

  • Xiaomi Mi A2 Lite - annyira nem lite

    A Xiaomi Android One sorozatának második generációja a szerényebb kivitelben, a Mi A1 hardverével, de modern formatervvel és nagyobb akksival. Előbbi viszont (sajnos) szenzorszigetet is jelent.

Hirdetés