-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krechl
csendes tag
válasz
Mana86 #30263 üzenetére
Akkor lehet, hogy csak visszaáll alaphelyzetbe, de bármelyik plex kliensben be tudod állítani, hogy mi szerint rendezze sorba a filmeket. Vagy elvész a hozzáadás dátuma? Ez esetben fenntartom, hogy frissítéskor nem találja a mappát, és lenullázza az adatbázist, majd mikor sikerül újra felcsatolnia a filmeket tartalmazó mappát, minden filmet újonnan hozzáadottként lát.
-
krechl
csendes tag
válasz
llacee #30239 üzenetére
Gondolom, a megvásárolt filmek nem a PI-n vannak. Ha a PLEX-szerver fut, míg mondjuk a NAS frissül, újraindul, és nem tudja felcsatolni a megadott mappákat, előfordulhat, hogy nullázza az adatbázist, és a sikeres újracsatoláskor minden filmet újnak lát. Olyannal nem találkoztam, hogy véletlenszerű dámokat adna.
-
krechl
csendes tag
válasz
totya79 #15637 üzenetére
Nem merem határozottan kijelenteni, hogy rosszabbul szól, mint más zenelejátszók, de az egész PI beruházás mögött egy minimalizálási szándék állt. Az is lehet, hogy zavar, hogy az eszköz dönti el, hogyan használjam. Meg ugye olvastam, hogy van megoldás, akkor nem tudok beletörődni, hogy nem boldogulok vele.
A KODI túl sokmindenre alkalmas. Egyébként nagyon szeretem filmezésre. Külön SD kártyán van openelec 6.0, KODI-val.
-
krechl
csendes tag
válasz
berobi78 #15630 üzenetére
Ma megkaptam a Max2Play-től a premium licenszt, így sikerült megszólaltatni. Maximalizmusra törekedve, hálózat helyett egy powerbankról tápláltam a PI-t. Egyelőre úgy érzem, egy darabig boldogan élek a kapott hanggal. Habár úton van egy I2S to HDMI átalakító, amivel állítólag még jobb minőséget lehet elérni, ha van mi fogadja az I2S jelet.
Sajnos a coax tényleg szebben szól, mint USB-ről.A Max2Playre érdemes ránézni, mert egy komplett debian alapú oprendszer, beágyazott Squeezebox serverrel, KODI-val, MusicPlayerDaemon-nal. És még egy csomó bővítmény van hozzá 10 euroért.
Ettől függetlenül, ha valaki tudja, hogy pl. Runeaudioba, hogy lehet a wolfson kártyát szóra bírni, ne kíméljen!
-
krechl
csendes tag
válasz
totya79 #15620 üzenetére
Én nagyon szeretném működésre bírni, de csak KODIval sikerült. A NOOBS-ba integrált megoldással nem próbálkoztam, mert kifejezetten Volumioval, vagy hasonló MPD alapú zenelejátszóval szeretném használni.
A runeaudiohoz van is egy patch, de az valószínűleg nem PI2-höz való, mert mindent sikerült a leírás szerint végrehajtanom, csak éppen soha többet nem inult el. Később láttam meg, hogy a fórumukra belinkelt patch még a PI2 megjelenése előttről való
Most a MAX2PLAY-jel próbálkozom, deazok meg ravaszul, csak akkor adják a Wolfson (Cirrus) plugint, ha prémium ügyfél vagy, és vásárolsz tőlük. Nyilván, ez is utólag derült ki
Vettem tőlük plugin csomagot 10€-ért, de még nem ment át az utalt összeg, így egyelőre nem elérhető a prémium szolgáltatás. Kezd sokba kerülni a kici occó cucc.
Esetleg, ha valakit érdekel, szívesen megválok a Cirrus kártyától. Alig egy hetes!
Veszek valami hétköznapibbat, aminek a drivere integrálva a van a használni kívánt lejátszókba.
Persze, ha tudsz segíteni totya79 , akkor még kap egy esélyt -
krechl
csendes tag
válasz
berobi78 #15619 üzenetére
Nem vagyunk egyformák
Nekem ördöngősségnek tűnik. Amíg nem értem az utasításokat, csak mechanikusan lemásolom, addig nem érdemes belevágnom. Mondjuk nem is találtam olyan leírást, ami kifejezetten lámáknak szól. Általában feltételezik, hogy jártas vagy linuxban. Hát én nem vagyok jártas
-
krechl
csendes tag
válasz
berobi78 #15617 üzenetére
Annyiban különbözik, hogy a Wolfson a régi PI-khez 26 tüskés csatlakozóhoz illeszthető, a Cirrrus pedig az újabb 40 tüskésre. De a chip benne ugynaz, azonos driver kell a működtetésükhöz. Hangjukban sem lehet különbség. Nekem cirrusom van, de ezeket csak Kernel Patchel lehet működésre bírni.
-
krechl
csendes tag
válasz
totya79 #15610 üzenetére
Irigylem az örömöd.
Én nem boldogulok vele. Csak KODIn tudtam megszólaltatni, de egyetlen mpd zenelejátszóval sem sikerült hangot kicsikarni az SPDIF kimeneten. A KODI meg zenén nem szól annyira jól, mint az MPD alapú lejátszók.
Utána néztem, és kernelt kellene patchelni, de azt nem merem bevállalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest