- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lewzke
őstag
válasz
azbest #48502 üzenetére
Nem használok dockert, az elején a kurzor villogott fekete képernyőn sokat és utána kapcsolt ki, most már nincs kép, de a lekapcsolás így is késik. Na mindegy, majd a következő főverziónál úgy is újrarakom a rendszert, mert még ismerkedem ezzel a Debiannal, lehet én mókoltam el valamit. Telepítgettem azért sok programot.
-
Lewzke
őstag
Sziasztok, egy hónapja nyúzok egy Pi CM 5 8GB-ot, a hivatalos IO board-al és dobozzal, passzív hűtőbordával. Azért vettem ezt, mert abban a reményben vagyok, hogy ha majd lesz 6, fogom és belerakom csak a modult, persze 100% kompatibilitás nem lesz garantált, de reménykedem. Felfogtam a monitoromra és teljesen használható SSD-vel, dolgozni is szoktam rajta (Chromium, Visual Studio Code, Thunderbird), egy dolog viszont hátrány ezen: az arm64-re nincs annyi program, mint x86/64-re, de cserébe keveset fogyaszt és van egy jól támogatott Debian platform. Nem bántam meg egyáltalán. Másodlagos "monitor" gépnek tökéletes.
Egyetlen fura dolog van, amit nem értek, hogy lassan kapcsol ki és lassú emiatt a restart is. Fogalmam sincs, hogy ez normális ezen vagy sem. A hideg indulás az gyors. (A hivatalos legújabb 64 bites Raspberry Pi OS-t használom és van default release firmware frissítés - latest-et nem használok elvből, mert már megjártam friss biosokkal rossz köröket)
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest