- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
corvin1984 #35788 üzenetére
Nekem árukereső alapján volt a döntés pár hete, de még eBay-en is körülnéztem, postával együtt nem érte meg kintről + akkor oda gariztatod, ha van valami.
Táp a gyárija ajánlott, vagy olyan, ami képes 3A körülit adni neki.
Állítólag az 5.1V - 5.0V kérdés is kényes, gyári tápja 5.1V-os, míg én sima Honor 20-as telótöltővel is hajtom, mikor olyanom van (5V kereken). De a 3A-t illik tudnia (kevesebbel is megmoccan, külső USB3-as nagyobb fogyasztók nélkül).
A Pi4 melegszik
, gyárilag borda nélkül is elmegy, de agresszívan throttlingol, azaz veszi vissza a kütyü a proci sebességeket a kevesebb hőtermelés miatt. Ha nem csak álldogál egyhelyben, valami semmittevő IoT dologban, hanem mondjuk titkosított diszkeket kezelve miniszerver vagy router, akármi ilyesmi, ami a CPU-t már terhelgeti, be kell hűteni, különben a teljesítménye a throttling miatt nagyon berogyik és egyszerűen szar lesz.
Ha csak zenehallgatás a cél, mondjuk egy Volumio-val, oda pucéron is jó például.
De amint csinál vele az ember vmi félkomolyabbat, egyből kell a CPU, a Raspbian Desktop-hoz is alapból, szóval én inkább behűteném.
Gyári ház felejtő, felfő benne nagyon. Vannak alternatív fém házak, melyek egyben hőelvezetőként is használhatók, érintkeznek a 3 fő melegedő chip-el és ily módon átveszik azok hőjét, illetve a ház mivel fém + nagyobb felület, szépen leadja ezt a hőt körbe a környezetnek. Így asztalon, monitor hátuljára felcuppantva és hasonló nyitott környezetben oké.
Ha beépíted szűk helyre, akkor bordák + venti egyaránt kell. Vannak gyári pici ventis megoldások is, zúgnak + élettartam, beszerezhetőség.... ha barkács hajlamod van, inkább megfújnám a bordákat és az egész Pi-t egy 8-12cm körüli csendes, lassú fordulatú ventivel, például egy 12V-os 12cm-es PC ház ventit 5V-ról etetsz, vagy ilyesmi. Én is ezt az utat járom most, egy hifi alu ház moddolásával-faragásával.
Mindenesetre az elődökhöz képest lényegesen forrófejűbb terhelve.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Metal topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged