- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
Benoe77 #4262 üzenetére
biztos, hogy az. (laptop)
sonar@sarm0221:$ df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda6 22G 14G 7.1G 66% /
none 1.9G 320K 1.9G 1% /dev
none 1.9G 3.0M 1.9G 1% /dev/shm
none 1.9G 224K 1.9G 1% /var/run
none 1.9G 0 1.9G 0% /var/lock
/dev/sda5 171G 112G 60G 66% /media/Local_Work
/dev/mmcblk0p1 1.9G 4.0K 1.9G 1% /media/New Volume/dev/mmcblk0p1 1.9G 4.0K 1.9G 1% /media/New Volume
az XBMC-t fel tudtam tenni, de a debiant/arch-ot szeretném kipróbálni
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Benoe77 #4083 üzenetére
igen, megy
nekem 50 van rajta, de van akinek 112 es van akinek csak 25
igazabol kepernyo merethez igazitsd a ledek szamat.meg nem neztem hd-t vele, masok igen hdmin szoval biztosan jo hdvel is.
nekem nagy crt tvm van szoval folosleges letoltenem hd tartalmat, nincs annyi pixelem, es crtn a nem hd is tu eles szerencsere
-
Osiris
őstag
válasz
Benoe77 #3092 üzenetére
Most olvastam egy forumon az RC4-ről olyat, hogy a HDMI-CEC miatt csinálhat ilyet. Lehet, hogy nálam is ez a gond.
Mi lehet a baja a HDMI-CEC-nek, mert nem akar menni a távirányítóval navigálás. Raspbiannal felismerte a tévém (Samsung LE40A656A Anynet+) az rpi-t, de RaspBMC alatt nem.. A távirányítóval eddig semmit nem sikerült elérnem.
Kell valamit beállítani, hogy ez működjön? Esetleg a samsung más szabványt használ és az a gond? -
wassermann
Topikgazda
válasz
Benoe77 #3008 üzenetére
"Amúgy ezt a deinterlace dolgot szerintem a legtöbb tv is meg tudja oldani,"
Szerintem mindegyik TV, mert a normál sugárzás (SD) 576i, a DVB-T pedig ha HD 1080i. Az i mindkettőnél váltottsorosság-ot jelent. Gond csak akkor van, ha egy ilyen anyagot monitoron akarsz megjeleníteni.
-
sztanozs
veterán
válasz
Benoe77 #3000 üzenetére
Gondolom nem fognak azonos firmware-rel menni (a memóriakiosztás különbözősége miatt) - miért nem nevezik át "C" verzióra? Másrészt szívesen lecserélném a jelenlegi "B"-met egy új "B"-re, bár nem igazán használom memóriaigényes dolgokra, de lehet, hogy így másra is befognám...
-
válasz
Benoe77 #2664 üzenetére
Ez az RS továbbra is botrányos, a lengyelországi telefonos központban semmit nem tudnak a rendelésem (lemondásom) állapotáról, továbbá arról sem, hogy mikor fogom visszakapni a pénzemet.
A hivatalos lemondó oldalon egyszer már lemondtam a rendelést, letelt a 14 munka(!)nap is és még mindig semmi...
Amúgy ma kitöltöttem újra az adatokat, megkaptam ugyanazt a levelet, újra a 14 munkanapos szöveggel...
-
pakriksz
őstag
válasz
Benoe77 #2714 üzenetére
pont annyi támogatás van rá, mint amennyi az ezzel a SOC-al készül okostelefonokra van(egyébként távolkeleti soc-ról van szó, sőt az egész pi távolkeleti cucc az alapítvány csak összeválogatott pár dolgot és összerakatta, csak az ár nem éppen úgy jött össze ahogy akarták).
A video enkódolás, pedig nem új feature, hanem alap, csak azt hitték ezért fizetni kell, és most jöttek rá hogy nem. -
Osiris
őstag
válasz
Benoe77 #2662 üzenetére
Június 28.-án rendeltem, tegnap kaptam a levelet, hogy késik 5 hetet és a jövő héten járna le a 10 hét... Örültem volna ha most szeptember elején megérkezik, de nincs sok kedvem variálni, mert ezen kívül még van pár egyéb garanciális ügyem amit intézek és már így is csak kapkodom a fejem.
Milyen sd kártyát érdemes használni a rendszer alá? Főleg a sebessége érdekelne, hogy érdemes e emiatt drágábbat venni, vagy nem nagyon számít?
-
fo_di
őstag
válasz
Benoe77 #2652 üzenetére
miért nem mondod le, kéred vissza a pénzt és rendelsz a farnelltől? 8 hét alatt onnan elküldik (llegutóbb, amikor hallottam, talán 6-7 hét volt a lead time)
telefonon magyarul is megoldható a lemondás, csak a rendelési számod kellna gyorsan megnéztem a farnell webshopot, ezt írják: We are pleased to announce that we are now open to orders of Raspberry Pi. Order today for expected delivery within 3 weeks.
-
feco93
tag
válasz
Benoe77 #2582 üzenetére
Én házzal együtt rendeltem. S igen RS-től rendeltem.
S ez a nyomkövetésen:
"11:05 Budapest - Hungary With delivery courier"
Csak a kérdés hogy előbb le hozzák a Székesfehérvári központba vagy a pesti futár hozza ki mondjuk furcsállanám ha nem hoznák le a fehérvári központba és onnan hozná a futár
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Motoros topic
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged