Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kétezer eurós csomag lehet a Vivo X300 Ultra
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Magisk
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Nem ismer valaki valami nagyon, nagyon kezdőknek szóló videó tutorial-t a GPIO portok használatáról? Én most próbálok először valamit is vezérelni a GPIO portokkal.
Van egy
* próbapenelem
* PI Cobblerem
* jumper kábeleim
* és egy IR transzmitter és IR receiver-em.Ezekkel próbálnék odáig eljutni, hogy valamit programozni tudjak.
De már a beginner guide, meg a beginner videók is legalább ilyen irányú tanulmányokat feltételeznek amik nekem sajnos nincsenek meg :/
Íme a kérdések:
Egyáltalán hogyan adjak áramot a dolognak? Mármint.. amikor "játszok" a PI-vel akkor össze kéne kötnöm a számítógépemmel, vagy ugyanúgy használjam mint ahogy eddig?
megj: eddig be volt állítva webszervernek, volt rádugva ethernet meg egy usb hub és ssh-n keresztül értem el. Na mármost ha én a következőkben mikroprocesszorként akarom használni a PI-t akkor mi változik?
Szinte az összes videóban az van, hogy:
Kellékek amik a tutorialhoz kellenek: x, meg y, meg z, stb.. aztán a videóban hirtelen előjönnek a rezisztorok, mintha az úgy mindenki otthonában lenne és egyáltalán nem kell ám felsorolni őket mint előfeltétel, sőt el se mondanak rólut semmit. Minek az, milyet vegyek, hol vegyem meg, stb...
Holott én tényleg egy baromi egyszerű dolgot szeretnék -> valamit programozni a GPIO portokon keresztül, ehhez jól jönne egy olyan tutorial, ahol nem feltételezik az előzetes elektronikai tudást

Mielőtt nagyon lehurrognátok, tudom, hogy előtte tanulni kéne, meg olvasni/egyéb, de kérlek most ezt ne hozzátok szóba, köszi

Egyáltalán... tudok valamit kezdeni az IR tranmitter/receiveremmel rezisztor nélkül?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- HP EliteDesk 800 G2 SFF, i3-6100,8GB DDR4,256GB SSD, DVD, WIN11
- RYZEN 7 5800X +hűtött VRM-es A520M/B550M lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Arctic Gamer - Intel Xeon E5-2630 V4 / RX 480 8GB Nitro+ / 16GB DDR4 / 512GB Nvme - VADI ÚJ GÉP
- QuantaPlex T42S-2U node szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS VA27EHF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann