Hirdetés
- Poszteren a OnePlus 15T, zöld és barna színben jön a kompakt mobil
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Nem ismer valaki valami nagyon, nagyon kezdőknek szóló videó tutorial-t a GPIO portok használatáról? Én most próbálok először valamit is vezérelni a GPIO portokkal.
Van egy
* próbapenelem
* PI Cobblerem
* jumper kábeleim
* és egy IR transzmitter és IR receiver-em.Ezekkel próbálnék odáig eljutni, hogy valamit programozni tudjak.
De már a beginner guide, meg a beginner videók is legalább ilyen irányú tanulmányokat feltételeznek amik nekem sajnos nincsenek meg :/
Íme a kérdések:
Egyáltalán hogyan adjak áramot a dolognak? Mármint.. amikor "játszok" a PI-vel akkor össze kéne kötnöm a számítógépemmel, vagy ugyanúgy használjam mint ahogy eddig?
megj: eddig be volt állítva webszervernek, volt rádugva ethernet meg egy usb hub és ssh-n keresztül értem el. Na mármost ha én a következőkben mikroprocesszorként akarom használni a PI-t akkor mi változik?
Szinte az összes videóban az van, hogy:
Kellékek amik a tutorialhoz kellenek: x, meg y, meg z, stb.. aztán a videóban hirtelen előjönnek a rezisztorok, mintha az úgy mindenki otthonában lenne és egyáltalán nem kell ám felsorolni őket mint előfeltétel, sőt el se mondanak rólut semmit. Minek az, milyet vegyek, hol vegyem meg, stb...
Holott én tényleg egy baromi egyszerű dolgot szeretnék -> valamit programozni a GPIO portokon keresztül, ehhez jól jönne egy olyan tutorial, ahol nem feltételezik az előzetes elektronikai tudást

Mielőtt nagyon lehurrognátok, tudom, hogy előtte tanulni kéne, meg olvasni/egyéb, de kérlek most ezt ne hozzátok szóba, köszi

Egyáltalán... tudok valamit kezdeni az IR tranmitter/receiveremmel rezisztor nélkül?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Lightroom topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poszteren a OnePlus 15T, zöld és barna színben jön a kompakt mobil
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Diablo IV
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560M i5 11400 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG CHIEFTEC 750W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus Chieftec 500W
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann