- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
Még egy kérdés. Vettem egy ilyet: [link] Ezzel szabályosan lehet leállítani a raspit gombnyomásra. Elég egyértelmű a bekötése, és működése. Csakhogy... Én a 3d nyomtató mellé használom a pi-t octopi-al. Most javítom fel a nyomtatót egy atx táppal, és mivel sz ad 5 voltot, arról akarom mehajtani a raspit is. De... Úgy szeretném megoldani, hogy az atxraspi a táp standby 5 voltjáról menjen, és bekapcsoláskor a táp bekapcsoló ágát zárja. Az atx táp viszont úgy kapcsol be, hogy az egyik vezetékét testre kell kötni, az atx raspi viszont bekapcsoláskor a kimenetén 5 voltot ad. Tehát valami relét kéne rákötni ami mikor megkapja az öt voltot, zárja a táp bekapcsoló áramkörét.
Viszont azt olcastam hogy a relé nem túl jó megoldás mert kikapcsoláskor a tekercse ad egy elektromos impulzust, ami tönkreteheti az elektronikus komponenseket, valami félvezető kapcsolót kéne használni. Viszont én egyáltalán nem értek az ilyesmihez. Tudna valaki segíteni, hogy mivel oldjam meg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Extrém teljesítményű gamer PC (AMD Ryzen 7 5700X, Radeon RX 7900 XTX) LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- Intel PC + monitor
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-11400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (35)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- antivirus szoftverek, licencek, Legion Pro 7 RTX GAMING laptopok (RTX 4090), Dokkolók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest