Hirdetés
- Apple Watch
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
steveetm
őstag
válasz
vjozsef
üzenetére
Szia!
Igen, (U)TP-n oldom meg az egészet, bontásból lett fasza STP kábelem, nem gagyi
A problémám igazából nem ez, hanem, hogy
1) rpi-től MESSZE vannak a gpio-n csatlakozó eszközök.
2) 1-wire buszon szeretnék gombokat is. Találtam már kapcsolásokat 1-wire gomb hackelésre, de nekem inkább kéne out-of-box cucc, amit csak bepattintok egy dobozba, mint DIY összegányolós panel
Ha ilyen nincs, akkor GPIO lenne a sok gomb is, az viszont SOK GPIO port lesz, ami már biztos nem elég a rpi-n. Szóval akkor meg GPIO portból kell varázsolni még +10-et, legalább. És akkor hatványozódik az első probléma, a GPIO-n ülő gombok MESSZE lesznek a pi-től. (Hogy mondjak egy konkrét példát, akarok a kert végébe egy gombot, amit ha megnyomod, történik valami a pi-n. Ilyen gombból lenne pár, a gombok közelében meg lennének relék, illetve a gombok előtt/mögött szenzorok(már ha 1-wire-ön találok ilyet^^) ).Az iButton-t megtaláltam, meg is tetszett marhára, benn lesz egy másik projektben, de ez nem az amit keresek, bár nagyon hasonló.
xbee/zigbee cuccok faszák meg minden, tudom van reléhez is, de egy olyan árából 3x kábelezem be a kertet

Tudom, sokat akarok

Üdv.: steveetm
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Formula-1
- Xbox tulajok OFF topicja
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER OPTIMUM PC 16-32GB DDR4 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad E50-70: i5-5G I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A problémám igazából nem ez, hanem, hogy
wassermann