Hirdetés
- iPhone topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- V80 Design néven jött az almaízű Nubia
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy PI4-et használok, még abban az időben telepítettem rá a rendszert, amikor még az EEPROM nem volt képes USB-ről bootolni, ezért SD kártyára ment a rendszer, átmásoltam HDD-re, az SD kártyán pedig módosítottam a HDD UID-eket, hogy a hdd-ről bootoljon, szóval igen... elég régóta megy rajta az a fránya debian. Mostanában már PIOS-néven fut a rendszer ahogy hallom.
Szóval, újra akarom majd telepíteni, mert sok szemét dolgot raktam rá, gondoltam felrakom a hdd-re közvetlenül a rendszer, viszont itt azt olvastam, hogy a pi csak úgy fut usb-ről, hogy a teljes HDD-t kihasználja hozzá, tehát külön meghajtóra kell telepíteni.
Nálam jelenleg több partíció is van, SWAP, Rendszer, ADAT.
Szabad USB portal rendelkezem, tehát arra gondoltam, hogy veszek egy kicsi, 60GB (na jó ekkorát már kb nem lehet kapni) 120GB-os SSD-t, külső házzal, vagy közvetlen USB-set, és arra menne fel a rendszer. A jelenlegi HDD is külső házban lakik, USB-ről kapja az áramot.Tehát, vagy az lesz, hogy 2 külső USB rack, és a PI-ről kapnak áramot, vagy külső tápos rack-et veszek, ami ha jól értem inkább ajánlottabb.
Használ itt valaki olyan külső meghajtót a PI-hez, ami kezel 2 SATA csatlakozós eszközt is egyszerre, és rendelkezik külső, saját tápegységgel?
Akinél ilyen eszköz működik, kérném hogy konkrét típusszámot írjon már le hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- 8. generációs i7 PC - i7-8700k, 16GB DDR4, 256GB SSD
- Asus ROG Ryzen 5 3600x, 16GB DDR4 3200MHz, GTX 1660s, 256 SSD, 1TB HDD + Samsung 24" 144Hz
- APC Smart-UPS 1000 - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- HPE T1500 G5 INTL Tower UPS - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- Surface STUDIO AIO PC 28col 4k TOUCH / Intel i7 /32gb ram / 512NvMe + 1TB / NVIDIA 4gb dedikált
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
wassermann