Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Lyukasztják a Galaxy A27 kijelzőjét is
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Limitálható, de nem kikapcsolható a YouTube Shorts mobilon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy PI4-et használok, még abban az időben telepítettem rá a rendszert, amikor még az EEPROM nem volt képes USB-ről bootolni, ezért SD kártyára ment a rendszer, átmásoltam HDD-re, az SD kártyán pedig módosítottam a HDD UID-eket, hogy a hdd-ről bootoljon, szóval igen... elég régóta megy rajta az a fránya debian. Mostanában már PIOS-néven fut a rendszer ahogy hallom.
Szóval, újra akarom majd telepíteni, mert sok szemét dolgot raktam rá, gondoltam felrakom a hdd-re közvetlenül a rendszer, viszont itt azt olvastam, hogy a pi csak úgy fut usb-ről, hogy a teljes HDD-t kihasználja hozzá, tehát külön meghajtóra kell telepíteni.
Nálam jelenleg több partíció is van, SWAP, Rendszer, ADAT.
Szabad USB portal rendelkezem, tehát arra gondoltam, hogy veszek egy kicsi, 60GB (na jó ekkorát már kb nem lehet kapni) 120GB-os SSD-t, külső házzal, vagy közvetlen USB-set, és arra menne fel a rendszer. A jelenlegi HDD is külső házban lakik, USB-ről kapja az áramot.Tehát, vagy az lesz, hogy 2 külső USB rack, és a PI-ről kapnak áramot, vagy külső tápos rack-et veszek, ami ha jól értem inkább ajánlottabb.
Használ itt valaki olyan külső meghajtót a PI-hez, ami kezel 2 SATA csatlakozós eszközt is egyszerre, és rendelkezik külső, saját tápegységgel?
Akinél ilyen eszköz működik, kérném hogy konkrét típusszámot írjon már le hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Konzol Screenshot
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- HP Z2 Mini G9 - i714700 /32gb/512gb/nVidia T1000 (GB
- DELL 7060 Mini PC - Core i5 8500T 16GB vagy 32GB ram - 256/512GB SSD - csak pár db
- Everycom Cubelite Ultra projektor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti 4GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann