Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s3toraph

    senior tag

    Sziasztok!

    Távoli asztali bejelentkezést hogyan lehet megoldani Pi2-re? Azt már tudom hogy teamviewer nincs ARM-ra megírva. Raspbian fut a Pi2-n, XRDP-t telepítettem, ami fut bekapcsolástól kezdve. Távoli asztali kapcsolattal próbálok belépni Win8.1 alól, de nem működik. (Egy tenda router mögé van kötve egy tp-link switch, a switch-re van rákötve a PC és a Pi2. Ping megy oda-vissza.)

    Képek + a hibaüzenetről (közben megváltoztattam raspi-config-ban raspi2-re a hostname-et, ezért nem egyeznek a képeken, tehát most raspi2 az aktuális):

    Mit csinálok rosszul? Nem elég az XRDP, kell még valami a távoli bejelentkezéshez? Nekem az lenne a cél hogy úgy tudjam kezelni a Pi2-t mint ha rá lenne dugva a monitor és az egér + bill., tehát mint teamviewerrel, mivel 1 monitorom van és 1-1 egér + bill. Most így dugdosgatom át őket meg váltogatok source-t a monitoron, ez nem fenntartható megoldás. Azért lenne jó a bejelentkezés hogy ne kelljen második monitor. SSH nem elég mert ott tudtommal csak karakteres felületem lenne.

    [ Szerkesztve ]

    Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

Új hozzászólás Aktív témák