- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gregman #8977 üzenetére
Unrecoverable Reading Error
Link
Ez egy technológiai jelenség. Azt jelenti, hogy az adott bit amit a winyóra írtál nem lehet visszaolvasni.
Az okot hagyjuk nem tartozik ide. Jelenlegi átlagos asztali hardvereink kb 10-nek a 14. hatványa darab bit kiírásakor hibázik egyet. ez 100 000 000 000 000 műveletenként egyszer.
Az Enterprise szintű hardverek ezt fel tudják tolni 15 vagy 16-ra...Most kérdezheted WTF ez hülyeség. Nem az....
A fenti szám a 10^14 az kérlek szépen KB ~12.5 Terrabájt. Ennyi művelet ma már elég hétköznapi lehet egy magyar viszonylatban közepes méretű cégnél. / PL a RAID 5nél ugye a paritás írás is művelet, míg RAID 1nél 1 bit az 2 művelet. /
Ha ne adj isten épp olyankor kapsz egyet vagy többet amikor a RAID-ed sérülten megy vagy esetleg épp fut az új winyó becsatolása, akkor egy két 0/1 nem lesz meg. És ugye ezek általában egy nagyobb blokkhoz tartoznak, ami így szintén használhatatlan lesz.... na bumm IT csávó izzad....
Ha nem volt szalagos/bármilyen backup az IT-s mehet munkát keresni...Még annyit, hogy a valószínűség eloszlása az életben nem egyenletes. Szóval lehet hirtelen ott van 3 URE hiba is és utána 40 Terra adatig megint semmi....
Előre is bocsánat a terjedelemért.........
*Ropi*
Lemaradtam, gyors voltál -
*Ropi*
félisten
válasz
Gregman #8949 üzenetére
8 db 3 TB-os Greent cseréltem nemrég ugyanannyi RED-re: mindegyik hibátlan, csak a RED-ek gyorsabbak, meg a fejparkolás már eleve 5 percre van beállítva rajtuk (a Greeneken még át kellett állítani a gyári 8 másodpercről). A szériaszámok azonos merítésből vannak, de nem sorban egymás után lévők: engem nem zavar.
Ha ránk hallgatsz azt veszel, amit akarsz!
-
Krix
őstag
válasz
Gregman #8949 üzenetére
Szerintem vedd úgy ahogy jónak látod. Nálunk ügyfélnél volt olyan, hogy pár óra különbséggel döglöttek ki a tömbből az azonos szériájú vinyók. Dél körül kihalt a vinyó, délután kicseréltem. Másnap reggel megint jön a hiba, hogy kidőlt egy lemez ugyanott. Nézem a log fájlt és gyakorlatilag a tömb újraépítés vége után 3 órával kidőlt egy másik vinyó. Aztán a következő nap megismételte egy harmadik.
De hogy mondjak egy ellenpéldát is: itthon 4x1.5TB-s WD RE green fut 3 éve (azonos széria, nem teljesen egymás utáni sorozatszámok, de majdnem). Jelenleg 1039 nap üzemidő van bennük és 9654 indulás/leállás. Mind a négy 100%-os.
Szóval van példa és ellenpélda mindkét esetre.
-
janos666
nagyúr
válasz
Gregman #8949 üzenetére
Más (köztük én is) pedig úgy vélekedik, hogy legjobb egymást követő sorozatszámú HDD-ket pakolni egy RAID tömbbe.
Az egyiknél az az elv, hogy ha selejtes az egész széria, akkor veszélyes, hogy egyszerre halhat meg a kelleténél több lemez is, mielőtt lementenéd a fontos adatokat és/vagy újraépítenéd a tömböt a kiesett HDD cseréje után.
A másiknál az, hogy lehetőség szerint egyformán viselkedjen minden lemez (a modellnév mögött tényleg ugyan attól a beszállítótól származó, azonos revíziós alkatrészekből, ugyan azon a gyártósoron összerakott termék bújjon meg, mindegyiken azonos a firmware-el, stb, ne két, csak gyakorlatilag, de mégsem teljesen azonos, hanem picit más HDD-k).
De az is igaz, hogy ha meghal egy lemezed, és nem teszel már most félre egy cseredarabot egy rendelésből (ami baromira nem gazdaságos, hisz sokkal több értelme lenne már akkor berakni azt is a tömbben, vagy még nagyobb redundancia, tárhely, teljesítmény eléréséhez, kinek mi a prioritása), akkor úgyis ugrik az egymást követő sorozatszámok mókája.
Szerintem egyszerűen ne foglalkozz vele. Rendeld meg egyben, hogy olcsóbb legyen a szállítás, és onnan, ahol a legolcsóbban adják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest