Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madw

    csendes tag

    Tiszteletem a társaságnak.

    Nem gondoltam, hogy a múltkori raid 5 összedőlésem és a szerencsés visszaállításom után (előzmények itt és itt) lesz még segítségre szükségem. Nos úgy alakult, hogy igen.
    Adott az előzményekben taglalt gép, de már nem raid 5-tel, hanem raid 1+0-ban. Négy darab 640-es WD, ebből 2-2 azonos típusra is (csak a cache méret a különbség a merevlemezek között). Egy kék képernyű után nem indult a rendszer, a raid vezérlő az eddigi hibamentes működés után négy külön JBOD kötetre bontotta a tükrözött/csíkozott tömböt.
    Jött a (lassan már) szokásos móka az egy külön IDE vinyóra telepített windows-al és az onnan történő tömbcsesztetéssel a RaidXpert progival. Sok plusz információt nem tudtam meg, újból összefűzni nincs lehetőség a darabokat. Egyedül csak törölni.
    Három képernyőmentés az állapotról:

    A tömbön 64 bites Vista csücsül (a rakás anyagom mellett, amikről csak részleges mentésem van).
    Nagyon úgy tűnik, hogy most nincs szerencsém. Nem látok rá módot, hogy újból összefűzzem a köteteket. Lehet az alaplapi Raid vezérlő is rossz, ezért dobta el a tömböt (vagy csak azért mert rossz volt a kedve, vagy nem tudom). Kezd már nagyon elegem lenni belőle. Ha épp nem a vinyó megy tönkre alatta, akkor maga a vezérlő gyilkolja szét a tömböt.

    Két progival próbálkoztam az adatvisszanyerésre. Az egyik a RAID Reconstructor a másik brb még múltkori tanácsára a File Scavenger. Sajnos úgy tűnik, hogy mindkettő csak a Raid 0 és Raid 5 kezelésére alkalmas. A raid 1+0 már keményebb dió nekik. A Reconstructor két napig húzott le mindegyik kötetről egy-egy darabot (.ent; .fst; .mft; .tcl fájlok), hogy megnézze hol/hogyan illeszkednek a kötetek, de a végén 90%-nál megtelt a lemez hibával elszállt. Azt egyellőre hagyom. A Scavengerben jelenleg jobb híján SPAN módban tekertetem a tömböket, hátha lát rajta valamit.
    Brd. Neked már van sikerélményed a Scavengerrel, szerinted meg tud küzdeni a dologgal? 5% után először leállítottam a teszt kedvéért, de ami fájlokat látott azok visszaállítás után teljesen használhatatlanok. Most hagyom végig. Lesz vagy egy nap megint, hátha...
    Vagy rosszul álok neki? Válasszam a Raid 0 funkciót és kettesével kerestessem?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák