Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazs87
tag
Sziasztok!
sziasztok!
szeretnék 3D egerér pozíciót pythonból lekérdezni.
Installáltam a pywinusbt és a spacenavigator libet is, próbáltam 3dconnexion driverrel és anélkül is, a hardwerem egy SpaceMouse Compact, usb csatlakoztatva, egér világít.
A főoldalon lévő demóprogram viszont és hibaüzenet nélkül végigmegy, de nem talál semmilyen eszközt.
Valaki dolgozott már ezzel? Mit tudok ilyenkor csinálni?
minden hasonló tapasztalat, észrevétel érdekel
Előre is köszönöm
-
Bazs87
tag
válasz
cousin333
üzenetére
A végső megoldásként sikerült megoldanom a telepítést a 3.6-tal tesztként. A lib működik.
A mySQL legújabb konnektora viszont 3.4-hez jó, ezért visszaléptem kettőt és nagy szerencsémre úgy is működőképes a lib.
A pypet nem sikerült működésre bírnom, ezért maradt a cmd-s installálás.Köszönöm a segítséget!
-
Bazs87
tag
válasz
cousin333
üzenetére
Értem. Akkor a legújabb python repül rá fel. A pippel pedig megpróbálom a libet végre működésre bírni.
Az előbbi leírásaitok alapján tisztában kéne lennem, hogy melyik lib melyik verzióhoz tartozik, mik a követelményei stb. Ennek hol tudok utánanézni, van valamilyen gyűjtőoldal, vagy googli megmondja nekem x hét keresés meg kellemetlenség után?
Nem tudjátok, a githubon szerepelhet valahol a telepített teszt/fejlesztőrendszer leírása (a libet pontosan ezzel az idle verzióval, ezekkel a libverziókkal ilyen oprendszerrel installálta és tesztelte a készítője)?
Köszönöm!
-
Bazs87
tag
válasz
cousin333
üzenetére
Köszönöm a reakciót cousin333!
A 3.3-at azért használtam, mert a gépemre épp az volt letöltve.
Közben megtaláltam hogyan kell cmd-ben libet installálni, de az általad javasolt megoldás sokkal szimpatikusabb.
Te milyen verziót használsz/javasolsz?Első körben idle 2.7-tel fel is tudtam installálni a libet, de hibára futott a rossz verzió miatt. Azt mondták, hogy a 3-asat használjam, de melyiket?
A pip installálás is a win cmd-ben megy?A "nagy" pythonos tervek alábbhagytak, most már csak az a cél, hogy ez a lib menjen. (perpill a setuptool és egy másik lib körhivatkozást hoztak létre és egymást kérik az install teljesítéséhez).
Felrakom az általad javasolt python verziót, no meg a PyPi-t és szerencsét próbálok még egyszer.
Egy elvileg 5 perces problémával szenvedek napok óta, velem van a gond?Köszi előre is!
-
Bazs87
tag
válasz
cousin333
üzenetére
köszönöm a válaszod!
Python kód: azért nem másoltam be ide python kódot, mert nem találtam olyan mintát ami hiba nélkül lefordul. Nem szerettem volna 30 gagyi kódot bemásolni ide. Valszeg a lib telepítése az oka, aminek egyenlőre nem tudom megfelelően a menetét.
Az urllib2 és a [link] Home assitant libet próbáltam eddig felrakni.
Annyit csináltam, hogy letöltöttem a lib mappáját, majd kicsomagolás kattintottam a setup.py-re. Ez ugye nem jött be. (egy további libben már ott elakadtam, hogy setuptools-t kér, amit szintén nem lehet exevel telepiteni, csak python ver 2.7-ig)
Utána bemásoltm a gyökérbe ("C:\Python33") az egész lib mappán, katt, de ott sem. Amikor a setupot IDLE-ből meghívva futtattam akkor sem akarta a jót, de legalább már hibát kiírt.A pipet láttam már raspis használatban, de winen szeretnék dolgozni.
Valszeg alap dolog amit nem tudom, rá is kerestem a helyes setupleírásra, de nem segített, a libekben pedig a readme-ben sincs leírva.
Gyakorlatilag annyit szeretnék elérni, hogy pár működő vbs kódomat áthajítsam python környezetbe. (http post, webről *.xml/html letöltése, + egy home assistance vezérlőlib meghívása)
Esetleg tudnál nekem linkelni v írni egy rövid bemutatást mit és hogyan kell a python 3.3 alá feltuszkolni? Videókat is csak 2.7-hez találtam sajnos.
-
Bazs87
tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt és egy elvileg banális kérdéssel szeretnélek röviden megzavarni titeket:
VBS kód:
data1 = 0
data2 = 0
tmp = HTTPPost("https://api.thingspeak.com/update","api_key=abcx&field1=" + cstr(data1) + "&field2=" + cstr(data2))
Function HTTPPost(sUrl, sRequest)
set oHTTP = CreateObject("Microsoft.XMLHTTP")
oHTTP.open "POST", sUrl,false
oHTTP.setRequestHeader "Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded"
oHTTP.setRequestHeader "Content-Length", Len(sRequest)
oHTTP.send sRequest
HTTPPost = oHTTP.responseText
End Functionezt szeretném átülteni 1 az 1ben python3.3-ba. A gond, hogy már a google találatok első 2 oldalán végigmentem, de már a libek telepítésekor is hibák tömkelegét jelzi a python. Kell erre lennie valami egyszerű megoldásnak. (a http get csonk nélkül ment 2 perc alatt)
Lehet, hogy a lib installját rontom el, csak meghívom az install.py-t, ami nem is jelez hibát, csak utána a mintaprog lefutása.
Lib nélkül v gyári libbel még jobb lenne ugye.
Köszönöm előre is!
Bazs87
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest