Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Az, hogy az egér világít, még nem sokat jelent. A Windows eszközkezelőben látod is az egeret?
Gondolom ezt a kódot futtattad:
import spacenavigator
import time
success = spacenavigator.open()
if success:
while 1:
state = spacenavigator.read()
print(state.x, state.y, state.z)
time.sleep(0.5)
Mi erre a kimenet pontosan?
Én lépésenként megnézném, mit csinál a kód. Akár debuggerrel, akár kézzel beírva. Például innen:
import pywinusb.hid as hid
all_hids = hid.find_all_hid_devices()
if all_hids:
for index, dev in enumerate(all_hids):
print(f'{index=}, {dev=}')
-
cousin333
addikt
A már említett PyPi oldalon rákeresve, vagy a modul honlapján le van írva, hogy éppen mivel kompatibilis. Nem biztos, hogy ki van írva az összes jó változat, legtöbbször pl. 2.7+ és 3.3+ jelölés szerepel. A legfontosabb, hogy a 2-es és 3-as verziókat kell külön kezelni. Sok modul ráadásul csak gyári függvényeket használ, avagy "pure Python", az ilyeneknél nem szokott gond lenni a kompatibilitással. A Githubon szoktak lenni readme fájlok, de a kisebb projektek általában gyengébben dokumentáltak, beleértve a kompatibilitást is. Általában ami támogatja a Python 3-at az fut a legfrissebb változattal is, legfeljebb nem használja ki az újdonságokat.
Szerintem egy kicsit túlpörgöd ezt a témát, ami neked kell, az benne van az alaptelepítésben is. Ahogy írtam, a pip remekül használható külsős modulok telepítésére, automatikusan a kívánt verziót teszi fel (pl. 32 vs 64 bit), a függőségekkel együtt. A githubos Home asistant könyvtárad is fel tudod így tenni:
C:\> pip install pyhs100
-
cousin333
addikt
Szerintem nyugodtan töröld a mostani Pythont, és tedd fel helyette a legfrissebbet: Python 3.6.0. A gyári könyvtárak nyilvánvalóan támogatottak (lásd urllib), ahogy a kérdéses külső modulok is:
- Requests
- Beautiful SoupHa feltetted a friss Pythont, akkor elvileg lesz parancssorból működő pip-ed is, amivel a fent említett modulokat is telepítheted, az esetleges függőségeikkel együtt:
C:\> pip install requests beautifulsoup4
A PyPi-t nem tudod feltenni, mert az csak a hivatalos honlap a külsős Python modulok számára. Azért említettem, mert a pip elvileg minden csomagot fel tud tenni, amit itt megtalálsz, de ez inkább a későbbiekre szól.
-
cousin333
addikt
Természetesen Windowsra is elérhető a pip. Tulajdonképpen van valamilyen jelentősége annak, hogy a 3.3-at használod, vagy csak ezt találtad meg? A 3.4-től kezdve ugyanis a pip a gyári Python telepítő része.
Ha pedig nincs fenn, akkor így tudod feltenni: [link]. Mindenképpen érdemes, mert a segítségével sokkal egyszerűbben és kényelmesebben tudsz új modulokat telepíteni. Kezeli a pontos verziót és az esetleges függőségeket is.
Ahogy nézem az urllib2 a Python 2 telepítés része (gyári modul), így használata semmiképpen sem javasolt. A Python 3-ban ehelyett van a már linkelt urllib, illetve annak almoduljai. Ezen kívül javasolják még a Request modult, mint az életedet megkönnyítő kiegészítőt, ami gondolom az urllib fölé épül.
A Request-et - csakúgy, mint a linkelt Home Assistant könyvtárat (pyHS100) -, könnyen felteheted a pip-pel, mivel mindkettő része a PyPi-nek (Python Package Index):
c:\> pip install request pyhs100
-
cousin333
addikt
Leírhattad volna a Python kódodat is. Milyen könyvtárat akartál feltenni és hogyan? Én a pip-et javaslom erre a célra (csomagtelepítésre), sokkal egyszerűbb és a megfelelő verzió megy fel. Pl. a parancssorba írva:
C:\>pip install numpy pandas matplotlib
A webes felhasználásban nem vagyok otthon, de szerintem a gyári urllib amit te keresel, pontosabban annak a request és parse moduljai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- borg25: Kórházi beszámoló
- Robot fűnyírók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest