- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz bringasisti #1575 üzenetére
Erről sem hallottam még.Hol lehet kapni? Azért az gáz, hogy 0 fokban nem működik.
Valamint, hogy 1 év alatt a fehér szíj besárgult.[ Szerkesztve ]
-
Coc@s
őstag
válasz bringasisti #1577 üzenetére
Én napközben folyamatosan viselek pántot. (kettőt felváltva használok)
Az minden este jön velem a fürdőkádba, ill az órát s minden este fürdetem.(Tudom, ez nem a csuklópántra válasz. )
[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
Viper26
nagyúr
-
Yoshida
aktív tag
válasz bringasisti #1586 üzenetére
pl. ha úszásra is kell, ugye akkor egyből lecsökken a lehetőségek száma 2 garminosra. Ha jól rémlik van a triathlonos öv, meg egy csak úszásra való az bírja hosszú távon is a medencét, ami viszont nem vizes sportoknál kényelmetlen. A triathlonost viszont nem ajánlják rendszeres úszómedencés úszásra
Szóval 2-3 övvel mindent le lehet fedni...
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1600 üzenetére
Ezzel kapcsolatos érdekes tapasztalatom, nemrégiben a Fenixem optikai mérését összenéztük orvosi műszerrel és pontos volt. Lehet, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a csuklón mért pulzus nem elég pontos (például a kart erősen igénybevevő erőgyakorlatok tudomásom szerint), de átlagos felhasználásnál, és futásnál, biciklizésnél, túrázásnál szerintem nagyon is megfelelő.
-
Coc@s
őstag
válasz bringasisti #1448 üzenetére
@bringasisti
Régebben értekeztünk, hogy egy biz. telefon appal milyen adatokhoz lehet jutni a pulzuspántból.
A kérdésem az lenne - nem találtam meg visszafelé - , hogy te milyen pántot (pontosabban jeladót) használsz/használtál akkor, amivel sikerült az "extra" adatokhoz hozzájutnod?18 éve itt
-
Coc@s
őstag
válasz bringasisti #1610 üzenetére
Köszi a választ. Ezt se rossz frissíteni, de én a fizikai pulzus jeladóra gondoltam.
Az a BT "Smart" a márka/típus?
[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
Coc@s
őstag
-
mcsm88
senior tag
válasz bringasisti #1610 üzenetére
Ez pontosan mit is mér?
-
mcsm88
senior tag
válasz bringasisti #1616 üzenetére
És ezt edzés alatt kell, vagy mondjuk egy egész napos tesztben?
-
mcsm88
senior tag
válasz bringasisti #1619 üzenetére
Kipróbálom, egyelőre a lite-ot, mert az ingyenes.
Egyébként mennyire volt pontos a EKG-hoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
mcsm88
senior tag
válasz bringasisti #1621 üzenetére
Még egy kérdés, a mért értékekről honnan tudom, hogy az jó, vagy sem? Az oldalukon nem találtam meg.
-
mcsm88
senior tag
válasz bringasisti #1623 üzenetére
Lehet, hogy mostanában sort kell kerítenem a kardiológusra, néha magas a pulzusom és a vérnyomás is. Nem vészes, de jobb megelőzni a bajt. Ha sort kerítek rá, akkor már mért értékekkel tudok menni. Köszi a segítséget.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1621 üzenetére
Csak megemlítem ezzel kapcsolatban hogy amikor én írtam, hogy a Garmin mérése klinikai eszközzel terhelés alatt összehasonlítva pontos volt akkor az maga volt a topikeretnetség, de ezt most elhisszük, hiszen oda is van írva, hogy tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
Coc@s
őstag
válasz bringasisti #1628 üzenetére
Én sem sportolok.
Nekem azt mondta erre a pulzusra, hogy nem jó, de akkor kell megijedni és azonnal mentőt hívni/bemenni a kórházba, ha emellé nem is érzem magam f@szán ill. szédülök.18 éve itt
-
mcsm88
senior tag
válasz bringasisti #1630 üzenetére
Ha eléggé megilyedsz attól, hogy alacsony a pulzusod, akkor nem megy fel? 😃
-
mcsm88
senior tag
válasz bringasisti #1634 üzenetére
Majd ha az appok készítői és a polarhoz hasonló gyártók közösen finanszírozzák a klinikai teszteket, utána meg az orvoslátogatóik eleget pengetnek le az orvosoknak, akkor majd ajánlani fogják.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1634 üzenetére
Sokat hallani mostanában arról, hogy a mesterséges intelligencia és az automatizálás előretörése bizonyos foglalkozások terén az emberi munka nagy mértékű visszaszorulását, vagy átalakulását fogja eredményezni. Könnyen lehet, hogy az orvostudományban is lesz egy ilyen fajta átalakulás, hiszen a fejlett világban ma már olyan magas színvonalú és precizitású orvostechnológiai eszközök érhetők el megfizethető áron, amik elő fogják segíteni ezt. Viszont sajnos valóban számítani kell a saját pozícióit védő orvostársadalom ellenállására.
-
Snoop-y
veterán
válasz bringasisti #1628 üzenetére
Hjam elsportoloknal 9-eves korom ota sportolok nekem nyugalmi helyzetben ha tenyleg full relaxalt vagyok 40-42
De atlagban 50-54. Szoval ha nem atletizalsz vagy Tour de France bajnok vagy akkor a 30 az eleg alacsony eredmeny szoval figyelj oda ra plane ha tenyleg kihagyottNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
noorbertt
őstag
válasz bringasisti #1661 üzenetére
Hali,
egy ilyen pánt amit említettél mennyire látszódik pólóban?
Nem sportolok viszont sajnos a pulzusom magas és jó lenne figyelni. -
I02S3F
addikt
válasz bringasisti #1685 üzenetére
Köszi!
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1752 üzenetére
"Csuklón nem tudsz mérni."
Miért ne tudna...
De kár ilyeneket írni. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1758 üzenetére
Inkább fordítva mondanám, van benne valami amit írtál, de max 10%. Annyi, hogy a csuklón mért pulzus kevésbé pontos, főleg annyiban hogy kevésbé pontosan követi a pulzus gyors változásait, mint a mellkaspánt, illetve a csuklóra nagy terhelést adó mozgásformáknál nem szerencsés.
De azt hiszem ez már ki volt beszélve a topikban. Elfogadom, hogy neked ez a véleményed, de sarokigazságként adod elő, ami megtévesztő. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1766 üzenetére
Ezért írja a használati utasítás hogy húzd szorosra a szíjat.
Egyébként az valóban tapasztalat hogy az alkar izmait is igénybe vevő tevékenység közben is romlik a mérés pontossága.[ Szerkesztve ]
-
zharkanyi
tag
válasz bringasisti #1771 üzenetére
HRM-RUN new pántom van, de azzal nincs is baj. Az jól mér, most azt tekintem referenciának is, mert azért az évek alatt ha nem is sokat de változott a pulzusom.
Az optikai mérést kritizáltam csak.
-
zharkanyi
tag
válasz bringasisti #1773 üzenetére
Pántokról mesélhetek én is. No nem túl jókat.
Suunto pulzuspántom az idő előrehaladtával egyre több hülyeséget mért. Érzékeny lett arra, ha nem elég nedves és volt, hogy edzés közben 10-20 perces időszakra nyugalmi pulzus mért, majd megint rendesen.
Fél év után egy régi Garmin pántot kezdtem el használni vele, azzal nem volt ilyen gond.Fenix 5-höz HRM-Tri pántot adtak, de bő egy év után tönkrement. 4-5 nap alatt lemerített minden elemet. Ekkor vettem a HRM-Run-t, mert úszásra nem fogom használni, de a többi tudását szeretem.
Ha racionálisan közelíteném a kérdést, akkor egy alap Garmin modellt használnék a legolcsóbb decathlonos pánttal. Esetleg egy ősi Polar M400-at a sajátjával. (bár feleségemnek M400 van és ezzel is meggyűlt a bajunk)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1792 üzenetére
Elhiszem de ő órához keresett pántot és ha rajta van a pánt, feltételezhető hogy az óra is rajta van, tehát a távolság nem lesz olyan nagy. Meg edzés közben se sörözzél
-
Viper26
nagyúr
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1827 üzenetére
Az nekem is van, reggelente rendszeresen, néha délután is, mégse írom ki a fórumra.
Ez tipikusan az az eset volt, amikor egy vessző meg tudja változtatni a mondat értelmét. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1831 üzenetére
De érted, hogy mi a különbség aközött amit leírtál, és aközött, amit írni akartál
-
Viper26
nagyúr
válasz bringasisti #1827 üzenetére
S4 párban van a mellkaspánttal, 1-2 bpm eltérés volt hozzá képest, szóval ezt nem tudom mire alapozod.
S23 | Garmin epix™ Pro
-
vaakuum
addikt
válasz bringasisti #1655 üzenetére
Ezt úgy kell érteni, hogy:
izotóniás itókát kezdtél inni ÉS leálltál a pulzuscsökkentő tablettával,
vagy úgy kell érteni, hogy
leálltál az izotóniás itókával és a pulzuscsökkentő tablettával IS?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #1919 üzenetére
A Bluetooth kapcsolat instabilitását hogyan okozza egy teljesen más kapcsolódási szabvány hatótávja? Pláne mondjuk egy olyan (gagyibb) eszközben, amiben nincs inkább ANT+? 🤔
Nem kötözködésképp, de vagy nem írtad le pontosan hogy mire gondolsz, vagy teljesen irreleváns a válasz.[ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
válasz bringasisti #1937 üzenetére
Nem.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz bringasisti #2048 üzenetére
Az a baj hogy a cég nem mond erről semmit. Csak találgatások vannak meg pletykák. Ez így elégtelen kommunikáció a részükről. És vajon mi van az adatainkkal?
-
bringasisti
őstag
válasz bringasisti #2054 üzenetére
Kicsit benéztem az oldalt. Már késő este van
BENEFON DELTA--------N8
-
zolnagy
őstag
válasz bringasisti #2087 üzenetére
Nálam is ez volt a soft strap-el. Mindig az lett a vége, hogy megtört az érzékelő, így megszakadt az áramkör, kuka. Most egy pro strap van, az eddig még bírja (kopp-kopp): [link]
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz bringasisti #2089 üzenetére
Nem szoktam mosógépben mosni az övet.
Amikor elteszem, akkor sem gyűröm össze.
Egész egyszerűen nálam a viselésnél ment tönkre több alkalommal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt// ingyen foxpost
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- OPTIDESK - Állítható Magasságú Elektromos Asztal (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest