- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
Bornie127 #3304 üzenetére
Szia,
mit jelent, h localban működik és mit jelent, h telefonon a mellékelt hibákat hozza? Ilyenkor a telefon nincs a helyi wifin, azaz nem lokál? Ha ugyanarról az eszközről (pl telefon) lanra csatlakoztatva próbálod akkor minden ok, wan irányból már nem? Ha mondjuk egy traceroute-ot indítasz a 8.8.8.8-ra, mi a válasz lan és wan irányból indítva?
-
ViZion
félisten
válasz
Bornie127 #3304 üzenetére
Tailscale-t javaslom, ezt a részét is megoldja.
Nem tudom, h amit használsz, annál mik a követelmények, saját doksiját kell átolvasni. Ha lxc, akkor az is lehet, h onnan nem tud kinézni a vakvilágba, kellene tudni, h a saját dns resolvered eléri-e, vagy egyáltalán mit akarna elérni.
-
válasz
Bornie127 #1832 üzenetére
Milyen cpu? Több szálon mennyit mérsz? "-P" -vel indítsd az iperf3-at, és nézd meg annyi szálon ahány magod van, közben mondjuk htop -al nézd a magok terhelését a hoston. Esetleg fordítsd meg az irányt (-R), és nézd meg úgy is.
Valamint tegyél iperf-et a hostra is, első körben ne lxc-ben és vm-ben futó iperf-el méregesd, ha van eltérés akkor legalább látszik, ha pl. a host bírná, csak a konténer/vm configja/driverei fogják meg.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Bornie127 #1831 üzenetére
Na, meg lett a hiba. User error volt, másolásnál vettem észre a kötet méretét, illetve, hogy mondtátok, hogy mintha cache probléma lenne. (itt vettem észre, hogy nem jó a kötet méret) Áthelyeztem a jó kötetre a mappát, és már szalad is.
Ami még mozgat, hogy az iperf-hez képest a totalcommander sokal nagyobb sebességet irt másolásnál, az iperf-fel szemben, ahol 5-7Gbit-et mért.
Melyik lehet a valós? Esetleg lehet megadni iperf-nél csomag méretet? -
inspiroyhome
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz
Bornie127 #1706 üzenetére
Csak az én véleményem, többiek majd kiegészítik. Átlag desktop raid-ben nem bízok, ezt elengedném (PVE-nél, nem a NAS-nál). Amit leírtál, arra 1 db SSD elég, egy másikra mehet a backup. A leírásodból úgy tűnik, a NAS sebesség a fontosabb, oda raknám a másik 2 SSD-t, meg egy raklap ramot. Szerintem PVE-nél nem hozna annyit (sebességben) a raid, meghalni meg nem szokott (nálam is csak amikor elbaCCtam valamit, de ilyenkor a tükrözés sem segítene...).
-
nemurea
aktív tag
válasz
Bornie127 #254 üzenetére
Szia,
Én totál nem értek a raid vezérlőkhöz, de mivel a proxmox alatt Debian 11 van, nem ilyesmi kell neked? [link]
Ha nem sikerül az indulás és más sem tud segíteni, akkor érdemes a debian fórumban is megkérdezni. Az, hogy utána a proxmox hogyan és mit kezd vele, még a következő lépés lesz, arról még ennyi fogalmam sincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest