-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Szia!
SDA az eszközöd,
sda 1-2-3 a partíciók, 1-2 UEFI, az OK
sda3 a fura, mi a ráknak annyi swap? Ha nem hibernálsz, akkor néhány giga max, sok ramnál kevesebb is elég, swappiness-t le kell csökkenteni. De igényektől/felhasználástól függ.
a pve-root az maga a proxmox, nem tudom, h ez mennyit igényel, nem is figyeltem, majd kiegészítik a tapasztaltabbak
pve-vm a virtuális gépek, háát, azoknak is adtál bőven. Nem tudom miket futtatsz, igénylik-e. Én a minimumot szoktam adni, ha felsír vmi, h kevés, akkor kap még, ha megoldható. Legtöbb linux röhögve elvan 8 GB HDD-vel, csak az opnsense és a HA kapott többet, ott indokolt, HA szerintem ki is hízza, ha mindent is letöltök hozzá... -
inspiroyhome
senior tag
Szia! Amennyiben csak 1 lemez van installalasnal, valamilyen logika alapjan a proxmox elosztja maganak a tarhelyet. Nekem most egy 120gb-os SSD-n kb 30 gigat kapott a proxmox, a tobbit VM tarhelynek gondolja. Szerintem nem erdemes ezen utolag mokolni, valoszinuleg nem is egyszeru. Ambar lehet hulyeseget mondok, nem neztem komolyabban utana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mini-ITX
- Yettel topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Revolut
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest