- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
Persze, ez nem is kérdés volt, csak amolyan blog-jellegű panasz
Anno méricskéltem és egészen vad dolgokat találtam.
Pl. hogy python + egy bizonyos regexp illesztése valamennyi sorra, jóval gyorsabb, mintha ugyanezt C-ben a perl RE könyvtárat használva csinálom.
Gyakorlatilag az adott kifejezéssel a python volt a leggyorsabb valamennyi kipróbált nyelv közül (python, java, C, ruby stb. A mono akkor kimaradt)
Aztán persze kiderült az is, hogy ha a regexp végéről lehagyom a ".*$" mintát, akkor máris nem ennyire egyértelmű a python (cPython) előnye, de összességében még nem találtam olyan eszközt, ami alkalmas lenne szövegfeldolgozásra és elég gyors is ahhoz, hogy több millió soros logokat gyorsan fel tudjak vele dolgozni.
Nemrég belebotlottam ilyenekbe, mint erlang, haskell, rövid ideig azt hittem, hogy ők hozzák az igazi megoldást, de utóbb kiderült, hogy a meglévő python kódom a feldolgozással együtt is gyorsabb, mint az említett, funkcionális nyelveken készített sorszámláló ("wc -l" klón)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ISO - MAGYAR PBT keycap készlet mélyen áron alul
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG CHIEFTEC 700W
- PS5 The Last of Us limitált kontroller, bontatlan, garanciális
- Steelseries Apex 5 Blue Switch US Mechanikus Billentyűzet
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumulátor
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest