- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
válasz
martonx #7854 üzenetére
nem tudom, hogy mennyire "parasztos" megoldás (gyanítom, hogy nagyon
)
bebiggyesztettem egy lbTelNum.Text = "" sort, ami úgy tűnik....segített.
az tűnt fel, hogy ha "üresen" nyomok entert, akkor a label"helyesen" viselkedik, vagyis törli a szöveget. ez pedig gondoltam azt jelenti, hogy a változókat jól kezeli, csak valamiért nem írja felül a már ott lévő szöveget (amit nem igazán értek)most működik. tesztelgetem még és hogyha nem úgy működik, ahogy én szeretném, akkor jobban is belemászok.
köszönöm szépen a segítséget!
-
bepken
veterán
sziasztok!
a VB topicban is feltettem már ezt a kérdést, ott nem kaptam választ. hát itt is próbálkoznék, hátha
a cél az volna, hogy az enter lenyomása után nyissa meg a táblát, ellenőrizze, hogy a beírt érték benne van e, majd ennek megfelelően jelezzen.
az első enter lenyomásakor még nincs gond, akkor a feltételnek megfelelően jár el. viszont itt be is ragad a dolog és írhatok neki bármit, az első érték marad.Private Sub Form1_KeyPress(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) Handles Me.KeyPress
If Asc(e.KeyChar) = 13 Then
con.Open()
sql = "SELECT [tel] from tel"
da.Fill(ds, "tel")
con.Close()
For index = 0 To ds.Tables("tel").Rows.Count - 1
Dim dt As DataTable
Dim val As String
dt = ds.Tables("tel")
val = dt.Rows(index).Item("tel")
If val = txtTelNumber.Text Then
lbExist.Text = "Már létezik!"
Else
lbExist.Text = ""
End If
Next
End If
End Subegyszerűen nem tudok rájönni, hogy hogyan tudnám rávenni arra, hogy minden enter után újra ellenőrizze az (új) értéket...nincs ötletetek?
köszi előre is!
-
bepken
veterán
sziasztok!
valamilyen egyszerűbb script segítségével megoldható a következő feladat?
adott egy html alapú forrás, ahonnan én bizonyos adatokat szeretnék kiszedni....gyorsan!
tehát automatizálni szeretnék egy programmal, ami adott forrásból kiszedne nekem bizonyos adatokat (például egy táblázatban adott sor első, illetve harmadik oszlopának tartalmát)jelenleg még csak elég felületes ismereteim vannak, de szerintem ezt valahogy meg lehet oldani. a kérdés csak az, hogy merre induljak el?
köszi előre is!
-
bepken
veterán
válasz
Sk8erPeter #7299 üzenetére
belekóstolás alatt azt értem, hogy nyilván nem arra van kihegyezve a tanterv, így - gondolom én - egy proginfós emberkénél kevésbé kell majd belemélyülnöm. persze ez a barátom - akit említettem - mesélte, hogy egy programot kellett összedobnia 3. félév végén. szóval erre fel vagyok készülve, ráadásul érdekel is! hiszen ezért néztem be ebbe a topicba
na de aug. 29-én fog kiderülni, egyáltalán bekerülök e, én nagyon bízom benne. remélem, az sem lesz nagy probléma, hogy levelezőn leszek...
-
bepken
veterán
válasz
Sk8erPeter #7275 üzenetére
köszi szépen Neked is!
végül a mérnökinfóra esett a választásom. egyik ismerősöm most lesz harmadéves, korábban a hálózattelepítő tanfolyamot is együtt végeztük, bár emlékeim szerint ő jobban belefolyt a dolgokba....illetve ő szakmán belül helyezkedett el, én pedig igazából 3 éve nem vagyok képben. de úgy érzem, ez a vonal mégiscsak közelebb áll hozzám, illetve - mint ahogy mondtátok - a programozásba itt is belekóstolhatok (vagy bele kell kóstoljak?
) és ha megtetszik, fejleszthetem magam.
-
bepken
veterán
válasz
bambano #7264 üzenetére
úgy érzem, az affinitással nincs gond, autodidakta mód is sok dologba belemélyedtem már
a matek részével mondjuk most kicsit megijesztettél...emelt szinttől messze állok, de igazából sosem voltam hülye hozzá, inkább csak lusta. azért bízom benne, hogy nem ezen fog elbukni a dolog...
követelmények között egyébként nem szerepel az emelt matek.matek és fizika vagy informatika (középszint)
afelől viszont most már maximálisan meggyőződtem, hogy nálam a programtervező szak nem játszik...
-
bepken
veterán
köszönöm! és Neked is doc!
igazából - és kérlek, tényleg ne értsétek félre!
- éppen ugyanazt a két végletet fogalmaztátok meg, ami miatt képtelen vagyok dönteni (mint a rajzfilmekben, amikor megjelenik a kisangyal, aztán meg a kisördög
)
a helyzet az, hogy valóban nem szeretnék semmit sem eröltetni, de valamilyen szinten úgyis muszáj lesz rászánnom magam valamelyikre (teccikérteni) - a mérnökinfó kicsit közelebb áll hozzám, úgy érzem. a programozás meg csak úgy tetszik. kreatív munka. pepecs munka. a semmiből valamit. az ilyenek általában tetszenek. na de ez vajon elég?
a matek miatt félek tőle a legjobban egyébként...sosem volt az erősségem, érettségin is egy gyenge 4-es sikeredett (középszint) - ráadásul ez nem most volt...és azóta...hát maradjunk annyiban, hogy amolyan "holtnyelv" kategóriává vált számomra
-
bepken
veterán
sziasztok!
nem tudom, mennyire leszek OFF (úgy láttam, hasonlóról volt már szó a topicban, ezért merészelem én is felhozni a témát)
jelenleg pótfelvételi előtt állok - nem akarom nagyon kifejteni, lényegében sok év után rávettem magam / meggyőztek, hogy csak kellene az a diploma - csupán nem vagyok biztos benne, mivel járnék jól, mire van napjainkban nagyobb kereslet infós berkekben.
- az egyik a mérnök infó lenne - hasonló ismereteim már vannak, ugyanis hálózattelepítő volnék. ebből adódóan inkább műszaki beállítottságú voltam mindig is (mások is ezt mondják rólam)
- a másik szak pedig a programtervező lenne. valamiért úgy érzem, hogy ha ki tudnám szenvedni magamból, azzal nagyobb lenne a "piaci értékem". viszont soha semmilyen programozási nyelvvel nem találkoztam korábban (ok, hazudok, mert középsuliban pascal-ban bohóckodtunk pár óra erejéig....)
így tehát nem tudom, volna e értelme - akár még gondolatban is - belefogni az egészbe. egyáltalán milyen nyelvet taníthatnak alapképzésen (levelezőn) és milyen erősségek kellenek ahhoz, hogy valaki az abszolut nulláról bele merjen fogni?sokat segítenétek, ha egy kicsit helyre tennétek pár gondolattal!
szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest