- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
Nnna, akkor nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy a Microsoft Visual Studio.NET 2003 felülete mennyire különbözik monnyuk a Borland C++ Builder 5-től? Hasonló, vagy egy teljesen más felülete van?
És mi a véleményetek róla (mármint a Visual Studio.NET-ről)??? -
GuMipOkE
senior tag
válasz
GuMipOkE
üzenetére
A szemléltetés kedvéért (BC++ban):
Variant ExcelApp = CreateOleObject(''Excel.Application'');
ExcelApp.OlePropertySet(''Visible'', false);
Variant WBook = ExcelApp.OlePropertyGet(''Workbooks'').OleFunction(''open'', ''C:\\test.xls'');
Variant WSheet = WBook.OlePropertyGet(''ActiveSheet'');
WSheet.OleProcedure(''Activate'');
adat=WSheet.OlePropertyGet(''Range'', ''D4'');
ShowMessage(''A kért adat: '' + adat);
ExcelApp.OleProcedure(''Quit''); -
GuMipOkE
senior tag
Ha még aktuális...
BC++ builder-ben igy néz ki egy Excell cella adatának kiolvasása.
adat=WSheet.OlePropertyGet(''Range'', ''D4'');
Mivel a Delphi is ugyanazt az Olefunkciókat használja, gondolom az átültetés valahogy igy nézhet ki:
adat:=WSheet.OlePropertyGet(''Range'', ''D4'');

-
GuMipOkE
senior tag
Hát tényleg elég körülményes, de legalább az összes Formátumnak megvan a kódja. Szerencsére nem soxor használom ezt. Azért kellett a dBase4-es formátum, mert a table xls-t nem tud fogadni, csak dbf-et. A gyors adatbeolvasás érdekében használom a table-t, mert az excel-t utasitgatva eléggé lassú... Míg kiolvasok az excelből pár ezer számot, az akár percekbe is beletelik. Table-t használva 1 másodpercen belül megvan...

Sokat segítettél! Köszi! -
GuMipOkE
senior tag
Keeerály!!!

Köszi!
Ott rontottam el, hogy paraméterként az xlDBF4-t idézőjelek közé tettem, és nem a 11-et ítam oda.
Amúgy honnan lehet megtudni a formátumok kódját? Az excel helpjében nem találtam. Lehet, hogy elszántabban kellet volna keresni?
Tökre örülök!
Már csak azt nem tudom, hogy hogy állítsam be az excelt, hogy ha valamire rákérdez (pl.
verwrite...), akkor mindig igennel menjen tovább.
Mégegyszer köszi! -
GuMipOkE
senior tag
Borland c++ 5-ben elakadtam, miközben az Excellel birkóztam.
Odáig ok, hogy kész a munka és mentés
WBook.OleProcedure(''SaveAs'', ''C:\\teszt1.xls'');
De nekem dBase 4 formátumban kell az adatbázis, és nem tudok formátumot változtatni. A Word szivatásánál asszem elég, ha következő paraméterként beirja az ember a formátum kódját, de az excelnél ez nem műxik.
Tudja valaki a megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Jövedelem
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Építő/felújító topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Robotporszívók
- Autós kamerák
- Sorozatok
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 4GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W11 I HDMI I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS37701 100% Akkumulátor
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Beszámítás! Samsung Odyssey G5 32 QHD 144Hz VA 1ms monitor monitor garanciával hibátlan működéssel
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

verwrite...), akkor mindig igennel menjen tovább.