- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Mobil flották
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
ValGerald #18456 üzenetére
És az miért baj? Amióta van professzionális Java programozás, azóta nem nagyon volt olyan év, amikor ne tartozott volna a 3 legjobban fizetett nyelv közé(, a 2-t is meg merem talán kockáztatni). Mellesleg Java-val dolgozni nagyon jó, a nyelv kötöttségei miatt nagyon könnyű például automatizáltan refaktorálni, nagyon könnyű megbízható kódot írni vele. Az ökoszisztémájával meg nem igazán tud felérni semmi. Végtelen agyonhasznált és bizonyított futtatókörnyezet, library és framework van hozzá és hasonló mértékben fejlődnek is, meg keletkeznek teljesen újak. Közben maga a nyelv is egyre gyorsabban fejlődik, gyakran más nyelvekben kipróbált és bevált újdonságokat beemelve.
De bevallom én is utáltam a Javat amikor egyetemen tanultam, kb. J2SE 1.2-t, ráadásul az akkoriban még igencsak kezdetleges Eclipse-szel. De ugyanezt már egy JDK8 + IntelliJ-re cserélve is kb. mintha űrhajóba raknák az embert. Ami meg azért létezik már szintén majd 1 évtizede. -
Yany
addikt
válasz
ValGerald #16456 üzenetére
Nem gondolnám, hogy ismereteid tágítása bezavarna bármibe, sőt, szerintem az absztrakciós skilledet csak javíthatja. Persze "bezavarhat" olyan értelemben, hogy jobban elkezd érdekelni és a többit ezért elhanyagolod, de én mindig azt vallottam, igazán jó csak abban lehetsz, amit szeretsz csinálni. Hát csináld azt. Azt viszont csak akkor tudod meg, hogy mi érdekel igazán, ha kipróbálod.
Amúgy Unityben én most ilyesmin dolgozom: [Bridge Master WIP] , és így néz ki környezetbe ágyazva egy egyszerűbb, vele készült híd: [Bridge Master - Forest]
-
válasz
ValGerald #15506 üzenetére
Igen, matek fakton voltam, de nem emelteztem. Egyetemen viszont semmit nem köszönhetek a faktnak, mindent itt tanultam meg. Analízisból, algebrából és diszkrét matekból sem nyújtott számomra semmiféle előnyt. Egyedül az ötös érettségit köszönhetem neki
Ha Miskolcra jönnél, akkor számíthatsz rám
-
axioma
veterán
válasz
ValGerald #15506 üzenetére
En ugyan nagyon sok eve, de nemet spec osztalybol (igaz matekverseny meg -szakkor volt, de tananyag az alap matek volt) vegeztem el egy matematikus szakot.
Ettol me'g persze lehet hogy tul neheznek talalod valamelyik szakon a matekot, de az nem abbol kovetkezik, hogy nem adjak le a tananyagot kozep erettsegitol indulva. Na meg ma mar konnyebb hozzajutni sokfele tananyaghoz abban az esetben is, ha valahol lyuk lenne. [En nagyapamnal talalt Obadovicsba neztem neha bele]
-
válasz
ValGerald #15404 üzenetére
Miskolcon vagyok programtervező informatikus elsőéves, a matek az gáz, nagyon, de főleg csak a tanárok miatt
Mostmár 2. félévben mivel magam választhatom ki a gyakorlataim (első félévben nem lehetett, csak a mintát), így valamivel kényelmesebb lesz.
Nekem egy kérdésem lenne. Objektum orientált programozás tárgyon választani kell Java és C# között. Nincs tapasztalatom egyikkel sem igazából. Később a web nem igazán érdekelne, és a mobil fejlesztés sem, max iOS érdekelne... Azt hallottam, illetve láttam magam is, hogy Java-ra nagyobb az igény, legalábbis Mo.-n. Melyiket lenne érdemes választanom? Talán látszik, hogy tulajdonképpen fogalmam sincs, melyiket akarnám választani vagy melyik lenne megfelelőbb... Talán mindegy? Elvégre nem nehéz az átállás egyikről a másikra.
-
Ispy
nagyúr
válasz
ValGerald #15441 üzenetére
Igaz nekem csak 2 éves okj-s gazd infom van, de igaz, hogy egy ilyen vegyes felvágott. De más szakokon sem leszel azonnal pro, ott is majd a munkahelyeden tanulod meg a szakmát. Persze ha mákod van és olyan helyre kerülsz ahol tudod kamatoztatni pl. a matekot, akkor lehet előny a sok matek, de ha pár évig nem használsz valamit, amit már megtanultál, az hamar elrepül az agyból.
De programozásból is van ezer féle, van ahol egy ágazati tudás legalább olyan fontos, mint a kódok ismerete.
A lényeg, hogy igazából mindegy melyiket választod, úgy is a leendő munkád dönti el mihez kell értened és mi felesleges. Ha meg nem értesz hozzá megtanulod majd, amikor kell.
Ha a mikro/makroökonómia, gazdasági jog, számvitel is érdekel, akkor gazd info, ha ezektől hupililát hánysz, akkor meg prog mat. Ha meg a matek sem jön be, akkor autószerelő.
Mondjuk nekem nem is nagyon rémlik, hogy tanultunk volna kifejezetten programozást, igaz vagy 20 éve volt, ki tudja már.
-
Silεncε
őstag
válasz
Duális képzést végzett progos here, mondjuk én nem az említett egyetemen, de talán segít valamit. Szerintem ha van lehetőséged, mindenképp csináld a duálist, persze ehhez kell egy jó cég is; ha sikerül abból egy jót kiválasztani, több éves előnyöd lesz a többi végzetthez képest. Sok dolog cégfüggő, nyilván arra nem kell gondolni, hogy a fizetésből megélsz (ez nagyjából ösztöndíj szint), de egyetemistaként nyilván jól jön. Igazából amire nagyon figyelni kell és amit mérlegelned kell, hogy az időbeosztásod rendben legyen. Nekem jó jegyeim voltak, így mindig össze tudtam magamnak rakni egy optimális órarendet a legjobb tanárokkal úgy, hogy a meló is belefért, de azt észben kell tartani, hogy neked a heted pl sokkal hosszabb lesz, nekem a haverjaim kedden kezdtek és csütörtökön mentek haza, én meg egész héten mentem mert munka volt. Viszont mint mondtam, óriási előny lesz később (én olyan helyre kerültem be miatta, ahol friss diplomásként esélyem se lett volna), a kollégáktól egy csomót tanultam és olyan cuccokkal tudtam foglalkozni, ami még érdekelt is.
Egyébként nálunk tavaly már lehetett olyat is csinálni, hogy első félévben még át tudtál menni duálisra, ezt nem tudom, máshol hogy működik, utána kell kérdezni. + én úgy tudom, hogy kiszállni is ki lehet, de ennek menetele egyetemfüggő és nem tudom, nálunk hogy ment, mert eszembe se jutottén mikor jelentkeztem, először a céges kínálatot néztem meg, ezt elvileg az egyetem kiadja, nekünk oda kellett először jelentkezni és ha ott felvettek, akkor lehetett a duális (ezt egyébként sehol sem kellett nekünk külön intézni, mondtam beiratkozáskor, a csaj csak nézett rám, hogy "oké, és?"...
). Ja meg ofc ez kiváltja a szakmai gyakot is (de gondolom ez obvious
)
K1nG HuNp: irigyellek, hogy munkán kívül még van kedved programozni, engem a 7-8 órás műszak annyira leszív, hogy képtelen vagyok a szabadidőmben is folytatni...
-
sztanozs
veterán
válasz
Kb 10 éve végeztem Miskolcon, igaz másoddiplomán. Állítólag alapképzésben is durva a valszám és a kapcsolódó tárgya (infoelmélet pl), és a diszkrét matek. Ezek szórótárgyak voltak anno, a vizsgákon a jelentkezők max 30-40%-a ment át. Másoddiplomán durva volt hogy 7 félévet kellett lenyomjunk (amiből 3 szinte csak matek volt), míg Veszprémben megúsztam volna 4 félévből.
-
y@g4n
tag
válasz
Csak a debreceni egyetemmel van közvetlen tapasztalatom, ott is mérnökinfóról, de ismerősök vannak gazdon meg pti-n.
A gazd a könnyű opció, nem visznek bele mélyen hogy mi történik, kb kezelőfelületeket (API) megtanítanak kezelni (plusz egy kis python) de ha a gazdaságot kedveled, és nem érdekel se a hardver, se a mélye a programozásnak akkor ez a nyerő opció.
Általában kedvelik a gi-n lévő hallgatók a saját szakjukat (ha nem, javítsanak ki).A programtervező nem olyan egyszerű, van matek rendesen, de a képzés szerintem elfogadható, tanulni kell rendesen és értelmes szintet lehet elérni vele.
Itt váltakozó hogy mennyire kedvelik, többet kell tanulni jóval mint gi-n. (én ezt (pti-t) preferálnám, a gazdaságtól irtózom)duális képzésről, miskolci egyetemről fogalmam nincs, nyíregyházi mérnökinfóra egy ismerősöm járt, otthagyta nagyon hamar, de már nem vágom hogy miért.
Értelmes dolgokat viszont mindenképpen csak a szabadidődben fogsz csinálni ha nem vagy duálison (jó esetben diplomamunka), ez pl igazából rém egyszerű és elég fless is elsőre (szerintem legalábbis) [link]
-
rosejbli
senior tag
válasz
A programtervező informatikus szakhoz iszonyatosan kell vágni a matekot, ha abban nem érzed magad kiemelkedőnek most, akkor valszeg szenvedés lesz.
A gazdinfón kb felesben vannak közgazdásági és informatikai jellegű tárgyak.
A két konkrét egyetemről nem tudok nyilatkozni, mert nem hallottam még egyikről sem semmit.
A duális képzés olyan szempontból mindenképp előny, hogy már lesz egy cég aminek ismered a folyamatait és ők is szívesebben fognak téged látni esetleg a képzés elvégzése után.
Ha érdekel a dolog, akkor a gazdinfón is simán meg tudsz tanulni programozni annyira, hogy egy normális helyre be tudj kerülni, azért ebben a szakmában is elmondható, hogy majd élesben tanulld meg úgyis inkább a nagyrészét, az egyetem kb csak felkészít erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Ingatlanos topic!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Melyik tápegységet vegyem?
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Milyen videókártyát?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest