Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
emvy
félisten
Semmi baj nincs a Javaval, nagyon stabil az ökoszisztéma, a JVM nagyon gyors és jól optimalizált, a nyelv meg kiforrott, bár nem nagyon divatos. Kotlinra lehet váltani, de a Java idővel úgyis kb utoléri. (Személy szerint nem kedvelem a Javat, de abszolút érthető, h miért népszerű.)
-
cattus
addikt
Nagyon sokan ragaszkodnak a Java-hoz, mert a rendszereiket abban írták meg, és végtelenül költséges lenne átírni pl. NodeJS-re. De pl. a Kotlin tökéletes arra, hogy szépen lassan leváltsa a Java-t, és még csak architektúrát se kell váltani hozzá. Emiatt én jóval inkább javaslom új projektekhez a Kotlint, mint a Java-t.
-
Domonkos
addikt
Legvaloszinubb, hogy olyan kerdeseket fognak feltenni, ami alapjan el fogjak tudni donteni, hogy melyik csapatba illesz bele. Vagy ha mar eldontottek, akkor olyat, ami a munkadhoz fog kapcsolodni.
Meg hat ha ez az elso szakmai kor, akkor azokra a dolgokra is ra fognak kerdezni amit beirtal az oneletrajzodba. Ha meg nem szakmai, akkor csak siman megprobaljak kiszurni, hogy szociopata vagy-e.
Gondolom en. -
UFO1
senior tag
Még egyszer bocsi, hogy ide írtam, de lövésem sincs hova kéne. Csak próbáltam olyan helyre írni ahol kicsit jobban értenek a számtechez mint én.
Jó lenne a viber backup ha elmentettem volna mielőtt feltettem a másik telefonra a viber-t így nem ment semmit csak ami az új telepítés után maradt az új telon, pedig a régin ott van valahol az adat mert 159MB-ot ír ki. Mentettem a régin is ez után és csak 6KB-os lett a fájl, van megoldás rá csak én nem értek hozzá.
-
Szóval azt mondod, hogy egy olyan szakmában, ami alapvetően nehéz, folyamatos napi szintű tanulást, reál beállítottságot igényel, és mocskosul absztrakt problémákat kell megoldani, ráadásul még a megoldás is 90%, hogy nem "kézzelfogható", szóval egy ilyen szakmában van olyan, aki meglepődik azon, hogy az ezzel foglalkozó emberek nagyrésze nem extrovertált?
Ez most kicsit olyan, mint a volt főnököm, amikor előadta, hogy milyen juniort keres:
Legyen nagyon intelligens, lehessen vele beszélgetni, legyen jó problémamegoldó, alapvetően csendes, szerény, de erős vezető jellem.
Aztán megsértődött, amikor az asztalt vertem a röhögéstől...Ja, az még érdekes info lehet pluszban, hogy a piaci bérezés alatt egy laza 20%-al kereste a csodamanust, mert hogy ennyi a büdzsé akkor ennyi a büdzsé. Mondtam neki, hogy annyi pénzért, amennyit adni akar, ha a jelölt egyértelműen meg tudja különböztetni az egeret a billentyűzettől, már fontolja meg, hogy felveszi.
-
cucka
addikt
Ez amúgy jó hír és jó irány. Valójában a cégek már versenyeznek, hogy bekerüljenek a jobb egyetemekre, nem úgy van az, hogy mindenkit tárt karokkal várnak, hogy jobb legyen a diákoknak
Amit én tapasztalok, hogy diplomás és nemdiplomás fejlesztők között is vannak jók és bénák. Egy fejlesztőnél soha nem a diplomán múlik, hogy behívják-e interjúra vagy sem.
Láttam már mesterdiplomás senior fejlesztőt aki kínlódott egy olyan feladattal, ami egy programozás 1. zh-n sem számítana nehéznek. -
-
PumpkinSeed
addikt
Hát ebben biztos lehetsz, hogy érni fog valamit. Amúgy nem látom értelmét, hogy hazamenj mikor ezzel a papírral lazán itt is találsz munkát. Londonban lehetetlen nem találni programozói munkát mivel gondolom nem alap szinten beszélsz angolul. Amúgy milyen a képzés? Én is gondolkoztam itt valamiben UCL témában, de nem biztos, hogy elfogadják mesterre a magyar papírom.
-
disy68
aktív tag
Igazából egy egyszerű rest http szervert szerintem minden nyelven könnyen össze lehet rakni a megfelelő framework segítségével. Php esetében pl. egy slim vagy silex, java esetében Spring (boot) vagy Jersey segítségével szinte pillanatok alatt megvan a dolog - nyilván az üzleti logikától is függ mennyi idő.
-
DNReNTi
őstag
PHP is lehet OO, sot a PHP7-ben mar egeszen szep, tipusos kottat lehet irni. Sokan kopik a PHP-t pedig - feladat fuggvenyeben - szerintem akar meg jobb is lehet mint mondjuk egy Java backend. Attol mert tele van a net ezer eves szar PHP kodokkal es peldakkal meg maga a nyelv nem az.
-
"Leginkabb C#-ot ismerem es hasznaltam eddig, de ahogy olvasom, lehet, hogy linux ala talan nem ez lenne a legjobb programozasi nyelv."
Valószínűleg nem lesz vele gondod, nézz rá a mono kompatibilitási oldalára, illetve van nekik direkt egy migráló tooljuk is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest