- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz
smallmer #12268 üzenetére
Szerintem a namespace-szel lesz a probléma. Az egyik lehetőség, hogy a local-name()-et használod, és nem foglalkozol a namespace-szel, pl. valahogy így:
xPath.evaluate("/*[local-name()='complexType']/*[local-name()='sequence']/*[local-name()='element']", ... ):
A másik lehetőség, hogy beállítod a namespace-t az XPath-ban, itt találsz rá példát.
-
smallmer
őstag
válasz
smallmer #12255 üzenetére
Sziasztok!
még mindig próbálom megoldani ezt a feladatot.
Eddig jutottam, de sajnos semmit nem rak bele a topics NodeList-embe.
Mi lehet a gond?import java.io.FileNotFoundException;
import java.io.FileReader;
import javax.xml.xpath.XPath;
import javax.xml.xpath.XPathConstants;
import javax.xml.xpath.XPathExpressionException;
import javax.xml.xpath.XPathFactory;
import org.w3c.dom.Element;
import org.w3c.dom.NodeList;
import org.xml.sax.InputSource;
public class XPathDriver01 {
static NodeList topics;
public static void main(String[] args) throws XPathExpressionException, FileNotFoundException {
XPath xPath = (XPathFactory.newInstance().newXPath());
System.out.println("Valami1");
displayTopicNames(xPath);
System.out.println(topics.getLength());
}
public static void displayTopicNames(XPath xPath) throws XPathExpressionException, FileNotFoundException {
topics = (NodeList) xPath.evaluate("s:complexType/s:sequence/s:element", new InputSource(new FileReader("valami.xml")), XPathConstants.NODESET);
System.out.println(topics.getLength());
for (int i = 0; i < topics.getLength(); i++) {
System.out.println(" |____" + ((Element) topics.item(i)).getAttribute("name"));
}
}
} -
kovisoft
őstag
válasz
smallmer #12257 üzenetére
A getElementsByTagName() a paraméterben megadott nevű node-oknak a listáját adja vissza, tehát ebből még közvetlenül nem kapod meg pl. a nevet. Először végig kell menni a kapott listán, és minden node-ra lekérni a megfelelő attribute értékét. Aztán hasonlóan a child node-okon is. Ha rákeresel a neten, rengeteg példát fogsz találni.
Vagy félreértelek és a namespace-szel (s:) van gondod?
-
bambano
titán
válasz
smallmer #12027 üzenetére
zenék automatikus kategorizálását is belerakhatod, mp3-ból az mp3 tagek kiolvasásával elég sok mindent meg lehet tudni a számról.
illetve ha nagyon ráérsz megcsinálhatod azt is, hogy Fourier analízissel kiválogatod a zenéből a dobot, megméred a "sebességét", hogy mennyi a bpm, és ez alapján kategorizálod a zenét. automatikus lejátszási lista összeállításnál nem rossz, ha ugyanolyan bpm-es zenék vannak egy csoportban. -
martonx
veterán
válasz
smallmer #11901 üzenetére
A jelek szerint mindenáron ragaszkodsz a java-hoz. Ez esetben én a helyedben utána néznék, hogy milyen cross-platform megoldások vannak java-ra. Én C# vonalon mozgok inkább ott pl. a Xamarin mostanra egészen kiforrott cross-platform megoldás (android, ios, windows). Biztos, hogy valami ilyesmi van java vonalon is.
Aztán persze csinálhatsz appot webes megoldásokkal is, amit aztán becsomagolsz egy app-ba. Erre jó például az Adobe PhoneGap vagy a React Native. Ha a Safari nem lenne annyira reménytelenül szar, akkor Progressive Web Appként is hozzáláthatnál. Ezzel per pillanat (megelőlegezve, hogy két héten belül kijön az új windows 10 féléves update) csak Android és Windows platformot tudsz célozni.
-
Domonkos
addikt
válasz
smallmer #11901 üzenetére
Ha csak a bejelentes lenne a feladat, akkor egy weblap szerintem bosegesen elegendo, mivel a tobbi szerintem elegge overkill lenne.
Viszont a google terkeperol lebeszelnelek a kedvezotlen TOS es licenszek miatt. Ha teheted, akkor inkabb az openstreetmap-ra csinalj ilyen alkalmazast! -
ALFA
senior tag
válasz
smallmer #11890 üzenetére
Csatlakozom Domonkos "mester"-hez, az openeseknek kellene layeres és egyéb támogatás, pontosabb megjelenítés, stb.
Sokal jobb lenne, ha olyan valamit készítenél, amit később tartósan lehet használni, mint valaminek az n+1-edik verzióját elkészíteni, ami később nem sokat ér.
Nem beszélve arról, hogy az előbbire életreszólóan tudsz hivatkozni, az utóbbi meg legfeljebb egy sor lesz a cv-ben. -
sztanozs
veterán
válasz
smallmer #11835 üzenetére
Bármilyen programozási tapasztalatod van? Ha van bármi, akkor nem lesz nehéz, csak a VBA-nak kell utána nézni, ha viszont nincs, akkor s.o.s. szerintem nem fogsz atudni megtanulni.
A következő két topikban biztos tudnak egyébként segíteni ha elakadsz: Visual Basic és Excel -
whYz
őstag
válasz
smallmer #11796 üzenetére
Kezdesnek (vagy ha mar kicsit utananeztel) itt egy egyszerubb zenelatszo app tutorial ionichoz. Csak egy kis (vagy nagy) atalakitas kell, hogy youtube-al is mukodjon.
-
whYz
őstag
válasz
smallmer #11792 üzenetére
Szia
Ha kicsit ismered a webes nyelveket akkor en ajanlom az Ionic-ot. TypeScript (JavaScript), HTML, CSS stb ismeret kell hozza. Attol is fugg milyen appokat szeretnel fejleszteni, de szerintem ez a legegyszerubb modja a dolognak. Raadasul iOS mellett android appot is tudsz csinalni kb 2 gombnyomassal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest