- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Micsurin #18352 üzenetére
Vagy ha a fentieknél még egyszerűbb a szitu, szerintem simán csak ne vidd túlzásba azt a swagger-t. Böngésző oldalon mi lesz abból a byte[]-ból, amikor használod? Halom sok picike szám, vagy base64 string? Akár egybecsomagolhatod jó előre base16 vagy base64 string-be. Miután odaért, javascript-hez kerül, és az úgyis átalakítja.
-
coco2
őstag
Nem tudom, mit látsz benne félreinformálásnak. Kisebb csapatokban például aligha vannak juniorok, mert pici cégeknél első naptól mélyvízbe dobnak, és ha nem tudsz promptra úszni, akkor szia. A junior fogalma ott azért sem létezik. Nagyobb csapatokban meg megnézném melyik az a cég, amelyik például tervezési kérdéseket juniorokra merne bízni. De ha te azt látod magad körül, esetleg a cég nevét elkérném privát üzenetben.
-
coco2
őstag
válasz
csakegymunka #18340 üzenetére
Nagyobb csapatokban juniorok hibajavításon kívül mást nem kapnak. Kisebb csapatokban pluszban az implementálás rabszolga kóder feladatait sózzák rájuk. Esetleg windows alkalmazás portolása mac-re (forrásokat át kell cipelni, ha hiba üzenet bukkan fel, utána járni). Konkrét task? Leírják neked a céges hibakövető rendszerben screenshot / videók / akármi, hogy mit látnak egy állítólag hibás funkció működése közben, és azt is leírják, hogyan kellene működnie. Mindazt felhasználói szemmel. Aztán az a feladatod, hogy "most rossz, legyen jó"
-
coco2
őstag
@dabadab
Visszaolvasol kicsit, és érthetőbb lesz.@emvy
Rákerestem "cutter"-re IT kontextusban, de nem találtam semmit. Ha buzzword-célzásnak szántad, akkor persze értem, és igazat adok neked. A buzzword témában nem vagyok gyakorlott. Még tanulom, hogyan mennyi a marketing hatásfok, és hol metsz el a null tengelyt. Amennyire beképzeltek a mai világ pancserei, szerintem nekem még simán terepszínűnek kellene látszanom. De ha nem, akkor gyaníthatóan valamit eltúloztam.@mobal
A tippedet visszaigazolom. Elkerültem. C-ben a sortörés egyszerűen csak sordobás, mert a logikai sor lezárása explicit. Azt kihagyni nekem nagyon visszatetsző.A PHP-nak megvan a maga sara. Céltalanul véded. Aki a 3-as időből ismeri a PHP-t, annak a hócipője van tele vele, de olyan szinten, hogy mind a mai napig bottal se piszkálná. Szerintem te moderátor létedre nagyon alábecsülöd a szakmájukra lelkiismeretes népek megbántásának a következményeit. Pedig elvileg neked emberek kezelésében kellene a legjobbnak lenned. A PHP 5-ös verzió bemutatása óta papíron eltelt másfél évtized. Érzésre nem. Egyszer valamit rendesen lehipóznak, annak vége van. A régiek nem fognak visszatérni. Az újak között pedig egyre kevesebb a tehetség. És úgy hal ki egy programnyelv. Jelenleg a Python halad azon az úton. Kívánok neki sok szerencsét a történelmi tapasztalatot megismételni.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18319 üzenetére
Írok c-ben egy erőforrás lock-ot cluster-re (linux only). Ha kész, felrakom a forráskódot + felhasználói segédletet php példákkal githubra. Ha nagyon akarod, majd dobok ide egy linket róla. Bár nem nagyon számítok rá, hogy ingyen tesztereket szerezhetek itt. Egyenlőre tervezési fázisban van, és nem fogom az ujjaimat égetve sietni vele, de véges időn belül azért elkészül.
Hanem a gyermeteg stílust leszel szíves hátrahagyni. Téged a szüleid nem tanítottak meg viselkedni?
-
coco2
őstag
válasz
Csaby25 #18302 üzenetére
Gyártasz legalább 1 hobby project-et. Bármit, amit jellemzően szívesen csinálnál. Felrakod githubra. Linket beleírod jelentkezésbe (vagy linkedin profilba). Aztán bízd mások megítélésére, hogy amit csináltál, az minőségében hol van a junior .. expert skálán hozzáértésben. Próbáld meg nem alábecsülni magad. Ha van tehetséged, kevés idő többet fogsz felmutatni, mint azok, akik évekig koptatták ugyan a széket, és gyűrődtek, épp csak olyan nehéz a fejük, hogy évek alatt is a legtöbb, ami rájuk rakódott, az a kosz a munkahelyre befele utazgatások során.
-
coco2
őstag
válasz
Csaby25 #18308 üzenetére
A Java-t már csak meggyőződés nélkül tolják. A mobil aranyláz zászlóshajója volt, ami elsüllyedt. Azóta olyan sokan hagyták a fenébe, hogy a pénzek azért emelkednek. Ha úgyis ezzel foglalkoztál a legtöbbet, próbáld meg ezt.
A Dart-ról még előbb döntse el a Google, mennyire akarja tolni. Tolja immáron egy évtizede, és még mindig nem sok benne az értelem, hogy miért teszi. Talán majd egy újabb évtized után kiderül.
A Python-t illetően van egy olyan vicc, hogy a világ legrosszabb nyelvét már feltalálták. "P"-vel kezdődik a neve, és nem a Pascal az.
Amiket kihagytál:
-programnyelvek gyanánt C#,
-scriptnyelvek gyanánt PHP, Javascript,
-leíró nyelvek gyanánt HTML, CSSAmíg az exotikumok eldöntik, hogy befutni akarnak-e, vagy éhen dögleszteni a saját közösségüket, ha csak elkezdeni akarod valahogy, maradj a kiforrottabb eszközöknél.
-
coco2
őstag
Viccen kívül, végigolvastam a CAP blogot a wiki-n, és ott van a blog végében a PACELC kritikája. Nem csak én gondolom úgy, hogy a CAP kissé figyelmetlen.
Sőt, szerintem a PACELC is figyelmetlen annyiban, hogy akár scriptes jellegű alkalmazások esetén csak egy erőforrás szemafor kiegészítés kell, és akár elosztott rendszerekben az A/C probléma L/C problémává változik. Tranzakció-mentes környezetek számára az adatverziókat már feltalálták az Availability alapértelmezetten biztosítható.
Egyenlőre nem találtam másik gyakorlati megoldást a "közelben", amelyik foglalkozna az A/C -> L/C probléma transzformációval, mint például Redis cluster-t futtatni. Ha te mégis tudsz olyat, sikíts.
Ami vélemények eddig érkeztek, mindegyik tool, amelyik a problémát egyáltalán kezelheti bármilyen szinten, Raft / Paxos alapú. Azt kijelenteni vajon korrekt?
A trollkodást meg nyugodtan hanyagolhatod. Arra nem tartok igényt.
-
coco2
őstag
válasz
Csaby25 #18302 üzenetére
Ha ott élsz, ott helyben kellene találni valamit. Remélem, jól beszélsz Románul is.
Vagy az angollal irány a full remote munkák felé. De azokhoz minimum olyan szintű ismeret kell, hogy nyakadba hajítják a még ki sem pucolt problémát, és leteszel az asztalra valami értékelhetőt. Azt vagy be tudod vállalni, vagy nem.
-
coco2
őstag
válasz
Csaby25 #18300 üzenetére
Amíg profession-ön voltam, prémium profil megmutatta nekem, kik jelentkeznek az állásokra, és a statisztikát, hogy mennyit kérnek. Átképzett éttermi dolgozókkal, könnyű fizikai munkásokkal, szállodai ügyintézőkkel meg olyasmikkel van tele az informatikai jelentkezések kétharmada - vagy még nagyobb aránya. Fizetési igények meg ilyen 300-tól 350-ig. Ha beszélsz németül vagy angolul, nézhetsz nemzetközi cégeket, ahova juniort keresnek, egyébként maradj a magyar cégeknél. A magyar cégek szakképzett munkaerőt biztosan nem kapnak annyi pénzért, amennyiért keresnek, ergo gyakorlatilag nem vagy hátrányban. Ha szerény fizetéssel beéred, jó esélyed van megkapni az első esélyt. Aztán majd meglátod, hogyan tovább.
-
coco2
őstag
Ti ketten eldönthetnétek már, hogy akkor most melyik.
Apropó modi nem rátok szólt, hogy elég a személyeskedésből?
-
coco2
őstag
válasz
KubanitoS #18279 üzenetére
Mire a népek megragadják a lehetőséget, arra jönnek rá, hogy nagyon más kép látszott a brossúrákon, mint a napi darálóban. A brossúrákon jól fésült fiatalok vigyorognak az ultramodern hosting cégek szerver termeiben, a gyakorlatban meg vágósúlyig felhízott stressz-rabszolgák biggyesztenek a gyorskajáktól szuvas fogaikkal. Egészen biztosan úgy gondoltad?
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #18268 üzenetére
Több volt az 10 sec-nél. Néztem, mit keres ott az a 7-es. Nem tudtam megállni, hogy ne 3x gondoljam végig. Én soha az életbe el nem követek még egy ilyen gányolást. A Blackbelt-nél a srácok valami nagyon trehányak lehetnek.
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18243 üzenetére
A linkeden gyakorlatilag a legelsők között itt van ez. Alkalmasint elváltozások megállapításán kutatóorvosok megizzadnak, mire kijelentik, hogy biztosan kezelést igényel (és kezelhető) valami vagy sem. És akkor színes pacák szintjén létező fényképek alapján számítógépeket betanítani rá? Halom sok buzzword mint neurális háló és társai. Nettó hü**eség az egész. És olyan töménységgel, mintha valami verseny lenne, milyen rövid szöveggel mennyi lukat tudnak valaki hasába beszélni. Szóval azon gondolkodom, hogy @pmonitor bőven nem az egyetlen, aki "blőd fa**ság"-okat írkál le a weben.
-
coco2
őstag
@Ispy
Egy kicsit olyan, mint amikor valaki azt mondja egy macskának, "márpedig míg meg nem eszi, nem kap mást". Meghallok egy olyat, instant tudom, hogy az illető még sosem tartott macskát. Valaki szakmailag szeretni akarja, amit csinál, ne multinál kezdje a pályafutását.@K1nG HuNp
Az ELTE-s ismerőseidet még megértem, a BME-seket nem. Ha eleve céget építeni terveztek, akkor csak az idejüket pocsékolták az egyetemmel. Ha a gyakorlat a mérce, inkább a könyvtárakat választották volna, néhány jó könyvet, és a gyakorlatot. Az iskolát meg hagyták volna a fenébe. Még jogilag sem kell. Számítástechnikai programozás teáor számot bejegyezni nincsen végzettséghez kötve. -
-
coco2
őstag
válasz
evitiguF #18215 üzenetére
Elvégzel valami sulit - évekig fog tartani - aztán keresel kezdő munkahelyet. Hiszed, vagy sem, még mindig nem a legtöbb idő évekig a sulit koptatni, ha "csak elkezdeni valahogy" a terv.
Akik önállóan tanulják, általában valami érdeklődés szintjén haladnak. De olyan motiváció vagy van, vagy nincs. Az nem megy úgy, hogy te csak akarsz "valami jót". A másik oldalról indul a történet.
Ha mindenképpen tanulni akarod, a leírtak alapján egy suli tűnik reálisabb választásnak. Vagy tanfolyam.
-
coco2
őstag
>...elosztott rendszerek lefejlesztése kurva nehéz feladat...
Hmm, létezik arra bármi objektív mérce, mit jelent a ősi mesterség-szerű nehézségi fokozat?Statisztikának örülnék, ha van rálátásod több is, mint az "én azt hiszem" esete.
Példa. Nekiesik a csapat, és reklámozzák, hogy ők felhőznek, meg a szokásos marketing jelszavak, azt látja a külső megfigyelő mondjuk a linked in hirdetésekben. Mindabból a végére csak kudarc marad, vagy félig-alkalmazások a szőnyeg alá söpört gyengeségeikkel? 100 átlagos csapat nekiesik, várhatóan hányan fognak minimum nagyon jó minőséget alkotni legkésőbb az első 2 évben?
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18205 üzenetére
Már ne is haragudj, de miféle demagógia az a serverless dolog is? Egy szerver oldali alkalmazás valós szerveren fut. Kézzel fogható elektronikán. Akár hiszed, akár nem. És lennél szíves nem az én nyakamba sózni, ha éppen bal lábbal keltél?
A magam részéről a flaming content a továbbiakban ignore.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18203 üzenetére
Az valójában több külön probléma.
Az egyik probléma, hogy fürtön az adat idővel terjed. Ha az adatkezelés technikája fel van készítve elégséges türelemre, akkor lesz 3/3. Ha egysíkú szkriptes alkalmazások vannak "most azonnal" alapon megírva, igen, akkor csak 2/3 lesz meg.
A másik probléma, hogy nevezzük ki a szkript kölyköket szakembereknek, csak hogy igaz legyen valami elmélet. Cool.
Nem mintha érdekelne, hogy a "nyilvánvaló" köztudat mit hisz vagy sem. Miben mekkorát téved, vagy sem. Én nem tartozok felelősséggel semmiért, ami nem az enyém. És az a probléma még csak nem is olyasminek tűnik, amiből jó pénzt lehetne csinálni. Just my two cents.
-
coco2
őstag
@cucka
>...a te ismereteid pedig nem elegendőek...
Imádlak@Tapsi
Ha nincs kedved visszaolvasni, leírom neked külön. Mezei ID lock kezelő erőforrás kellene fürtre - ahogy előzőleg megfogalmazták nekem - erős konzisztenciával, automata disaster recovery-vel, lehetőleg sebességgel (mindegyik node-on teljes read-cache, új lock esetén ütközéses protokoll konfliktus kezelésre), és automata időkorláttal, ami önfrissítő az ID tulajdonos node működése esetén. Szerintem ezek mind jogos gyakorlati igények egy fürtös ID lock kezelőre. A redis-t előzőleg javasolták nekem, de szerintem mind a négy elvárásom problémás vele. Egyik sincsen meg saroktól sarokig. Én nem hittem volna, hogy csak egy nyavajás ID lock olyan nagy dolog, hogy ne létezne rá kismillió github project. Még mindig remélem, hátha valaki megcsinálta már, és nem nekem kell.@Ispy
>...Most tényleg azt írtad le, hogy ami elméletben levezethető, hogy nem megvalósítható, az a gyakorlatban pedig de?...
Ugye neked egyik kedvenc szórakozásod csapdákba belesétálni?Példa. Matek. Integráld ki a sin x / x-et. Egykoron fősulin a matek prof még kerek perec kijelentette, bizonyítás létezik rá, hogy teljes elméleti megoldása nem létezik. Azóta az annyit finomodott, hogy a jelenkori matematika nyelvén nem leírható a megoldás. De az nem azt jelenti, hogy valós adatokkal véges intervallum határok között véges pontossággal dolgozva ne lehetne végeredmény számolni rá. Mert bizony lehet. Egyedül az elavult alapok elmélete mondott csődöt. Az a CAP theorem sem tűnik másnak. És köszönöm a jó tanácsot
-
coco2
őstag
Dollártízmilliárd a hócipőt
Több hónapnyi munka után ha saját célokra akarok több alkalommal felhasználni valamit (bármit), githubra kell minimum kirakni pusztán a jogi problémák lekezelése miatt, és ingyen adni ország-világnak, amiért még egy "köszönöm"-öt sem fogok soha kapni. Az a realitás, nem a dollártízmilliárd.
Apropó, olvastam azt a blogot, és ami a mindhármat egyszerre esetét illeti, az maximum az alkalmazható gyakorlat korlátos esetében lehet meg. De lehetetlennek éppen nem lehetetlen, hogy meglegyen. Elméletben biztos az, de a gyakorlat más.
-
coco2
őstag
Ha írnék valami célirányosat C-ben, plusz dokumentálni, az első lépésben minimum 2 hónapnyi munka. Azért keresek inkább valami kész cuccot. Sok idő. Egyszer csak rá fogok szánni annyit. De első körben ofc megkérdeztem itt a népet, van-e normális cucc. Akár szerencsém is lehetett volna.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18177 üzenetére
Ja, a tuti már valószínűleg készen van, épp csak még nem sikerült megtalálni. Nem mintha bármi sürgős lenne. Jó előre nézek utána problémának. Akár barkácsolok valami egyszerűt, ha mást nem. Amikor gyűrés-tűrő eszköz után keresgélek, nyilván magasan van a mérce. Miért érném be csak félig-stuffal? Félig stuffal beérni majd a gyakorlat lesz akkor, ha mégsem sikerült jobbat találni, sem jobbat barkácsolni, meg úgy alakul, hogy az idő megsürget. Amíg nem alakult úgy, nem elég jó a csak félig-stuff
-
coco2
őstag
válasz
Lortech #18170 üzenetére
Van 9 szerver, menet közben kiesik mondjuk 2, később azok térnek vissza. Csinál a redis cluster olyat, hogy automatán leküldi a teljes memória anyagot a visszatérő gépekre? Ha igen, hogyan? Megakasztja a teljes fürtöt, míg át nem küldte az anyagot 1 lépésben?
Javíts ki, ha tévednék, de a redis adatreplika terjedésének idő kell, és amikor visszajelezte a lokális gépen az adat feljegyzését, addigra még nincsen ott minden node-on az adat. Ha a master rosszkor esik ki, adatot veszít a fürt.
Redis cluster-aware kliens felületes rápillantása után nekem olybá tűnik, hogy amíg az adott master van kiválasztva, bármelyik node-on akarok írni, mindegyik oda kap átirányítást. Az azt jelenti, hogy a műveletek azért nem akadnak össze lock statement nélkül, mert egyszerre csak egy művelet fut. Mármint nem csak a lokális gépen, de az egész fürtön. Akármennyi gépre telepítve van, azok mind egymásra fognak várni. Megoldás gyanánt hibát ugyan nem okoz, de teljesítményben tuti jobbak az ütközéses modellek.
Ezek a kérdések bántanak engem egy picit.
>...bevált megoldásokat...
Mármint mennyire? Az objektivitás szemével névzve valamennyire hozzáértő emberek valamennyire erőszakosan megírt tesztjei szerint valamennyire vált be az a megoldás. Hol voltak a limitek azokban a tesztekben? -
coco2
őstag
A redis egyszerű, épp csak nem az
Van még másik "hasonló" eszköz?
Ha erre utaltál, megint csak nem olyasminek tűnik, amit keresek. Master-kliens alapokra épít, és nem kliens-kliens-re. Abban a pillanatban, hogy egy node-ot masternek választott az algoritmus, kiesik az a node (mert pont akkor pont az kampeca), elég rendesen lesz adat vesztés, amiből nem lesz recovery. Talán a maradék "észhez tér", de ami elveszett, az addigra már elveszett.
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
Vissza szakmai kérdésekhez.
Létezik rá önálló framework szerver fürtön emberi sebességgel szemaforokat kezelni? Például közös adat kezeléshez. Free stuff, vagy nagyon olcsó fizetős. Ha telitalálat nincs, mi a legközelebbi?
-
coco2
őstag
válasz
pmonitor #18126 üzenetére
A linken találni fogsz 4 darab könyvet. Abban a sorrendben olvasd el őket.
-
coco2
őstag
válasz
dabadab #18092 üzenetére
Hát, 80-as évek végéről én c128-asra emlékszem, meg a 1541-es floppy drive-ra, pedig mi nem voltunk gazdag népek. És igen, jellemző esetben első parancs a "go 64" volt
90-ben már AT-t használtam. Játékra jó volt lakosságnak (én mondjuk turbo pascalt meg assembly-t tanultam rajta), és azon túl céges környezetben a dbase-es nyilvántartások addigra már terjedtek, meg érkezett a Clipper. A vax-okhoz képest megváltás voltak az AT-k. Hogy drágák lettek volna? Én nem emlékszem, mibe kerültek, gyerek fejjel azt én még nem néztem, de túl drágák nem lehettek.
-
coco2
őstag
válasz
pmonitor #18070 üzenetére
Nem felejtetted el véletlenül a puszta hétköznapi realitást?
Az informatikában olyan irgalmatlanul nagy fejlődési ütem van, hogy nem csak egy ilyen pici ország, mint a magyar, de még sokkal nagyobbak sem képesek a dokumentációkat mind a saját nyelvükre lefordítani. Az sem nagyon járja, hogy essünk neki szortírozni, mert még mindig túl sok. Kisiskolás tananyagon kívül mást fordítani képtelenség. Az egész országban mindenkinek csak azt kellene csinálnia napi 4 műszakban, és akkor sem boldogulnánk vele.
Amikor a fejlődési ütem még nulla körüli volt, a Számalk dokumentációi egy részt le tudtak fedni. Mondjuk úgy, elégséges részt. De már akkor sem teljeset. Cirka 1990 óta annak már vége. A 80486-osok megjelenésével jött a hyperthreading, elérhető távolságba kerültek - már akkor! - a szerver fürtök, és a szakmai világ mindenkinek értésére adta, hogy a fejlődés nem fog várni senkire sem. És az tart 30 éve.
Az angolt azért kell tanulni, mert semmi más megoldás nem létezik, és az nem lustaság, meg összeesküvés elmélet, meg mittudomén mik, pusztán üzleti realitás.
Eszed, nem eszed, nem kapsz mást
-
coco2
őstag
válasz
pmonitor #18065 üzenetére
>Na meg az 'oskolákban is meg kellene tiltani a programozás magyar nyelvű oktatását is, nem?
Programozóként mindenki tudja, hogy az első nyelv, amit meg kell tanulniuk, az az angol. Minden dokumentáció, ami mérvadó, csak angolul érhető el. Szakmai tény. Mit kell azon rugózni?
-
coco2
őstag
Azért ezt a "faék" dolgot mondd ám az igeídők kötelezően elfogadandó implicit értelmezéseinek is. Néhány dologban az angol meglehetősen esetlen. Amit a népek nagyja az angolról gondol - valójában hibásan beszélik mind. Az igeidők implicit jelentéseit lehet éppen ignorálni, de azzal meg a legkülönfélébb kommunikációs hibákat gyártják.
Azzal együtt történetesen felsőbbrendű nyelv, nem kell azt tagadni. Amerika megnyerte a 2. világháborút, övé lett az innováció, az ő nyelve most világnyelv.
>Az excel magyar nyelvű függvényei meg emberiség ellenes büntet.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #18051 üzenetére
@martonx
Amit az eddigiekben találtam azokról az eszközökről, szétszedik a html-t elemekre, és egyesével segítenek nekem text-et kinyerni. Amit hiányolok, azok a legkülönfélébb beágyazások, amikről még mindig nekem kell megállapítanom, vizuálisan milyen pozícióba kerülnek a többihez képest. Mondjuk div a div-ben, ami ki van úsztatva sticky-be vagy valami. Ahhoz képest csak egy mezei xml parser semmi olyasmi, amit ne tudnék én is megírni, egyúttal semmi olyasmi, ami a valódi problémámat megoldaná. Példának okáért hogy elkezdek minden létező css játékot egyesével lekezelni. Ha valakinek volt nagyon sok ideje, akár csinálhatott olyat is, de annak nem leltem nyomát annak a 3 libnek a dokumentációjában. (Talán csak elfigyelmetlenkedtem volna?)
@pelyib
Melyik lib kínál olyat, hogy teljes weboldal nyomtatási nézetet küld ki text stringes változóba / ms-dos text formában?
-
coco2
őstag
válasz
martonx #18045 üzenetére
Html parserek - amiket találtam - tudnak html-t darabolni, újra egybe rakni, de a vizuálisan megjelenített weblapról a szöveget legyűjteni - na olyat nem találtam. Amúgy php alá lenne jó.
Pongyolán elmagyarázva weblapon egér bal gombot bal felső sarokban megnyomom, húzom egeret jobb alsó sarokig, aztán a kijelölt szövegre kattintok jobb gombbal, "copy", és egy notepad file-ban shift/insert. Az a kimenet kellene.
-
coco2
őstag
Objektív téma.
Vannak webcímeim, amik letöltenek weblapot. A weblapot parsingolni szeretném, és csak a szöveg részek kellenek belőle elkülönítve. A weblapon amik külön vannak, maradjanak külön. Például soronként elválasztva, vagy üres sorral közöttük, vagy valami. Szöveg kereső robotot szeretnék etetni azzal, mint bemenettel.
Egykoron mintha létezett volna webböngészőkben olyan lehetőség, hogy weboldal lementése ms-dos szövegként. Most néztem google chrome 107.0.5304.122 Menu / More tools / Save page as... - nincsen ott olyan opció. Html-t ment, parsingolni nem parsingol.
Elérhető parsing funkció bármilyen felületen? Mittudomén valami javascript stuff, amit böngészőben kell futtatnom, meg webszervert kell írnom mellé, hogy a címeket oda-vissza dobáljam a kimenettel együtt, aztán még webszerverről külön rakni további feldolgozásra, vagy akárhogyan drótozva-gányolva elérhető-e a funkció egyszerűbben, mint hogy nekem kelljen egy egész web kliens engine-t írnom? Ingyenes / licencelt, mi a legjobb lehetőségem? Vagy egyáltalán bármi?
A tippeket köszönöm.
-
coco2
őstag
Nem biztos, hogy értem a problémádat. Aki épelméjű informatikai igénnyel keres fejlesztőt, és sportszerűen bánik vele, értem úgy kifizeti előre az időt, amit felhasznál, kap rátermett fejlesztőt, amennyit csak akar. Ami a többit illeti, a szellemileg megkérdőjelezhető tisztaságú ügyfél, a nem fizető ügyfél, a con artist divíziók, az investor pénz lopás, meg a többi, az mind teljesen külön játék, és ne keverd őket egybe. Végső soron mindenki azt kapja, amit megérdemel, úgyhogy én nem hiszem, hogy csakugyan lenne bármiféle probléma.
-
coco2
őstag
válasz
hellomi #17540 üzenetére
>Teljesen mindegy milyen oprendszer, siman terminalos univerzalis megoldast keresek
Nem létezik olyan. Példának okáért Windows alatt nincsenek cat, sed, paste, máshogy használsz shell változókat stb. Ha scriptelni akarsz, még rosszabbul jársz hordozhatóság szempontjából, mintha C-ben írnád meg. De ha téged szórakoztat, hogy tévedésben élsz, nekem aztán tök8
-
coco2
őstag
válasz
hellomi #17535 üzenetére
Ahol elkezd bonyolódni a string feldolgozás, jobb C-ben írni a programot. Egy gcc fordító szokott lenni linuxok alatt. Keresztül csövezve a standard bemenet a beérkező adat soronként, és a standard output megy kifele tovább a pipe-on. C programban használhatsz bármilyen visszamenőleges emlékezést, szétszedheted a stringet akár karakterenként, és karbantartható + kényelmes marad.
-
coco2
őstag
válasz
pmonitor #17515 üzenetére
>egyértelműen a webprogramozó hibája
Erős a gyanú, hogy elhamarkodott véleményt írtál, mint azt már jeleztem mind én mind az itteni aktívabb tagok némelyike.
Egy programozó alkalmazásban van egy cégnél, és szerződésben írja alá, hogy a cég érdekeit fogja képviselni - függetlenül a te szeszélyeidtől. Azért kapja a fizetését, hogy az utasításoknak megfelelő eredményt adjon.
Az állításod egyetlen alapja az lehet, ha bizonyítékod van rá, hogy az a programozó a webes alkalmazás jelenlegi működésével ellentétes utasításokat kapott. Van esetleg olyan bizonyítékod?
-
coco2
őstag
válasz
pmonitor #17513 üzenetére
Most biztos nagyon belegyalogolok vele a lelkivilágodba, de az a szitu, hogy a "becsületes és korrekt munka" már évtizednél régebben áldozatul esett a "fukar mindenit"-nek, és azok a "pozitív" példák már csak (feleslegesen) üvöltő hang a pusztában. Kihalásra vannak ítélve. A reklám pszichológia le fogja darálni őket.
-
coco2
őstag
Pedig a telepítők kedvenc adattárolási célpontja registry kulcsokba rakni konfig adatokat, amiket a lúzer install közben beállít, legyenek azok működés szabályozó paraméterek / korlátok / de akár mappák elérési útjai a helyi drive-okon.
Linux alatt ofc nem történik olyan. Nem mintha a Win-es fejlesztési gyakorlat valaha figyelt volna a Linux-kompatibilitásra.
-
coco2
őstag
Már többször nekiestem, de folyamat érnek olyan meglepetések eltérő flow-k egybeágyazásánál, hogy arra jövök rá, nem értem. Ami a w3-on és mozilla dev-en van leírva, kevés nekem. Valami lelkivilágig részletes leírás kellene. Kezdve mondjuk a position flow miértjeinek technikatörténelmével. Ha akármilyen unalmas és hosszú, csak részletes legyen. Google nekem nem talált olyat. Létezik olyan akár webblogban akár könyvben leírva?
A tippeket köszönöm
-
coco2
őstag
Egy jelenkori "népszerű" prog nyelv iránti legfontosabb követelmény, hogy csak és kizárólag szemetet lehessen vele gyártani. Folyamatos alkalmazás karbantartás nélkül korlátos időn belül tönkremenjen egy alkalmazás anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni. Igen a C# és Java népszerű nyelvek
A lisp is tud olyat?
-
coco2
őstag
"Spec hardver"? Arra nehezebb fejleszteni. Drágább. Biztos megéri?
Az az alpha zero sakkozik talán. Asszem ott találkoztam a nevével stockfish meg lilo mellett. Azokat megérhette betanítani, mert a chess.com-on jó sok pénzt kaszálnak. Aztán még lehetnek marketing költség / fogyasztás előrejelzések, amik tuti nyereségesek. Az önvezetés meg high freq trade a hírek szerint már egy évtizede csak viszik a pénzt, de a programozók lehet, hogy azon is nyernek. A felsoroltakon túl van még reálisan főterület, ahol az ML előkerül?
#17449-re "ertelmi minoseg": Nem árulod el az AI-nak, mi az a ceruza rajz, csak beadsz neki fényképeket, meg ceruzarajzokat, és azt mondod, azok alapján készítsen ceruzarajzot. Ha meg tudja csinálni, az minőségi különbség. Program felismerheti, hogy az egyik kép kontrasztosabb (éles vonalakkal van rajzolva színek nélkül), mint a másik. Azt mondod a programnak butítson le egy fényképet a kontraszt határok mentén behúzott vonalakkal, kész egy "ceruza rajz". De attól még a gép nem fogja tudni, mi az a "ceruza rajz". Az a része csak "marketing" (diplomatikusan fogalmazva meg a bulls**t-et).
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17455 üzenetére
Régebben fpga-kban programozható vezetékeken xor kapukat használtak. A mai formájukban nem xor kapuk vannak, hanem Karnaugh-táblák után a "fordító" azt a bitmátrixot tölti memóriába. Logikai művelet helyett memória kiolvasás működik a logika mélyében. Gyanítom, hogy idővel azt nevezték át "neurális háló"-ra, és használják az alap gondolatot cpu-kon is (nagyon sokkal több memóriája tud lenni). Ha abban nem tévedek, az az egy technikai felismerés (nevezetesen, hogy gyorsabb ram-ot használni, mert meg lehet úszni a logikai kapuk zajos vezetékeit, meg cudar mennyiségű nem-előreszámítható áramkajálásukat) növelt annyit a sebességen, hogy azt elnevezték "korszakváltásnak". Annyi realitást meg lehet szavazni a "teljesen új szintre emelte"-hívőknek. A többi fogalmat még nem sikerült azonosítanom. Lehet, hogy mind csak "marketing".
-
coco2
őstag
válasz
Vision #17443 üzenetére
Az, hogy valami szórakoztatóbban van magyarázva, nem feltétlenül jelenti azt, hogy eltérő entitással van dolgunk. Páran arra építenek investor-vadászatot, hogy miszticizálnak dolgokról, mert a gazdasági élet tisztán tartásának érdekében ki kell fosztani mindenkit, akinek több a pénze, mint a szellemi tisztasága. Sajnos, nem kevés digitális szemetet hagynak maguk után, amit az informatikának kell majd takarítania. Én itt és most csak arra kérdeztem rá, hogy a takarítás után mi tud majd megmaradni? Meg fog maradni bármi? Vagy tisztán csak hazugság volt az egész? Ha tudsz olyan példákat, amik ragadozás-mentes létezésre alkalmasak, jöhetnek mind.
-
coco2
őstag
Amennyire felmérni tudtam, vannak bemeneti mátrix minták (tartalmazzanak bármit), meg vannak kimeneti mátrix minták (tartalmazzanak bármit), és a kettő közötti kapcsolatot próbálják tömör formájú összefüggéssel leírni, amiről úgy vélik, később feltételezett kimeneti minták ismeretlen bemeneteinek visszakutatásához is felhasználhatják. A statisztika egykoron tapasztalati alapon volt jegyezve, de feltételezésekhez mindig is használták. Hogy most elektronika végzi az emberek munkáját, én azt nem nevezném túl nagy információtechnológiai különbségnek. Fejlődésnek mindenképpen, de az fejlődés, és nem különbség.
-
coco2
őstag
válasz
F4ther #17434 üzenetére
Fókuszált cégnek két dologra van szüksége. Az egyik kreatív elmék, hogy terméket gyártsanak. Nekik semmi szükségük papírra. A másik a született hencegők, hogy helyet túrjanak a köztudatban a cégnek. Nekik meg nem szakismeretekre van szükségük. Teljesen tiszta esetben csak az a két szerepkör van, és mindkettőnek a saját specialistáira van szüksége, nem valami félkegyelmű mixtúrára. A jack of all trades master of none életforma kihalóban van. Ha abba az irányba mennél, a múltban ragadsz, mint némelyik csapni való cég, és a világ hátra fog hagyni téged.
-
coco2
őstag
"Machine learning" alatt mit ért a jelenkori gyakorlat?
Hiába keresek rá, google csak félrebeszélős blogokat talál, amiből az egyetlen leszűrhető, hogy valami sh*t show, és a blog író maga sem tudja a választ. Az egyetlen, ami biztos, hogy nem gépi tanulást, mert gép nem tud értelmes lenni annyira, hogy tanulni tudjon. Valamit átneveztek gépi tanulásnak, és nem sikerült kiderítenem, hogy a konkrét gyakorlat szempontjából nézve mit. Valami tipp jól jönne.
-
coco2
őstag
válasz
F4ther #17422 üzenetére
A papír akkor kell, ha olyan cégnél vagy, ahol támogatják, nagyobb fizut ajánlanak stb.
Ha tanulni akarsz, inkább jó könyveket ajánlok és pédákkal gyakorolni. Az sem árt, ha belepottyansz egy-két közösségi projectbe. Vagy van valami konkét kihívás szabad időben hobby célra. Azokkal lehet kreativitás szintjén tanulni. A többi "halott" ismeret lesz. Ha a hozzáállásod olyasmi, mint a "tanulni valami jót", akkor persze ereszd el a szabad idős tevékenységet, és irány +papírt szerezni.
A papír ügyében amire rámutatnék, hogy nézd meg világ ranglistán, hányadik helyen szerepel az egyetem, ahol a papírt szereznéd. A belföldi egyetemek egyike sincs rank 1000 fölött. Beképzelt kérkedők mind. Viccnek is rossz. Bsc-n túl időpocsékolás foglalkoznod velük. Valami nemzetközi kurzusra ha be tudsz jutni (ki tudod fizetni), nagyon sokkal rangosabb papírt szerezhetnél.
-
coco2
őstag
válasz
bambano #17420 üzenetére
Gondolkodtam azon a vonalon, teszteltem egy picit, és a team viewer például rendszeresen összeakad a google remote-al (végül a remote-ot használok, nem teams / rdp / vnc -t). A probléma oka ismeretlen, véletlenszerűen egyszer csak történik valami, és elveszítem a távoli kapcsolatot. Szóval részint alacsony a bizalom-index (elvégre valami stabil távoli kapcsolat mindenképpen kell), részint a vnc sem dokumentáltabb / egyszerűbb, mint amilyennek egy eszköz driver tűnik. De ha te csináltál már ilyesmit, és el tudsz igazítani a kezdetekhez hétmérföldes csizmával, szívesen veszek minden konkrétumot.
-
coco2
őstag
Igen, az a gondolat van fejlődőben továbbra is. Az ottani történet megoldása azóta az lett, hogy béreltem szervert, vettem win 10 kulcsot, és XP-k futnak program példányonként dedikáltan. Működni éppen működik, és most már így marad. Hanem a jövőre vonatkozóan jobb lenne, ha lehetne win 10 alatt nyersen futtatni, nem kellene fél tucat xp hozzá, csak azért, hogy minden program példánynak lehessen dedikált desktopja, mert anélkül nem tudok virtuálisan egér kurzorozni, meg klikkentési eseményeket küldeni (pláne nem adatokat beírni). Xp óta számos dolog szigorítva lett, win 10 alatt már ablakot előtérbe hozni sem tudok. Xp alatt működik utoljára.
Bérelt szerverre nem tudok USB-s eszközt dugni. Ha az járható út lenne, fognék valami pic boardot, és régen összeraktam volna. Zéró problémám lenne vele. Azt kellene kiváltani tisztán szoftveresen. File system nice, hanem nekem keyboard meg mouse kellene
Ha jól értettem, semmi épkézláb up-to-date dokumentáció nem létezik publikusan elérhetően?
-
coco2
őstag
Foglalkozik itt valaki windows 10 környezetben driver fejlesztéssel? Általános jelleggel virtuális billentyűzet és egér driver kellene.
-
coco2
őstag
Más, Net, EntityFramework kérdés. Még csak első körben ismerkedek vele, és főleg koncepcionális a problémám.
Szóval vannak entity-k, mondjuk E1, E2, E3 - és még amennyi, amik mindegyikének vannak saját mezőik, de egyúttal referencáik is egymásra egész listányi. Az adatmodel olyan, hogy listányi körbehivatkozásokkal végül minden hivatkozik mindenre, és egész DB kell hozzá "lezárni" a hivatkozásvégeket. Például E1 hivatkozik listányi E2-re, E2 hivatkozik listányi E3-ra, E3 hivatkozik listányi E1-re, és végső soron csak annyi az egész DB. Aztán lekérdezek egyetlen kulcsnyi E1-et.
A kérdés. Fenti példában az EF képes lesz memóriába rántani azonnal az egész DB-t csak azért, hogy a referenciákat végig ki tudja tölteni? Vagy van bármi okosság kitalálva adatmélységet szabályozni?
-
coco2
őstag
válasz
Vision #17369 üzenetére
>szatelit rendszerekkel, amelyeknek vagy nincs normális dokumentációja, vagy elavult
A mai világban tessék leszokni az általánosításról. Esélyesen közbeékelődött valaki, aki borítékot akart a zsebébe. Tőled, akkor, és ott nem kapta meg. Szóval neked, akkor, és ott nem volt dokumentáció.
Hogy egy pályára állított műholdnak ne legyen még az utolsó csavarjáról is 3x ellenőrzött dokumentáció, az nonszensz.
-
coco2
őstag
válasz
Regirck #17364 üzenetére
Ha csak kell egy linux, win10 alatt mostanra van linux subsystem, vagy vmplayer alatt felhúzhatsz magadnak egy ubuntut desktopostul, és még vps sem kell. Vps arra kell, ha bárhova odamész, és meg akarod mutatni ott hogy mit alkottál weben. Mondjuk ahhoz egy domain regiszter is kelleni fog. A domaint illetően évente +5k huf körüli összegre számíthatsz. Vannak "ingyenes" domain-ek, de mostanra már annyi ge*iség van abban a játékban, hogy azokra most linkeket nem adok. A magam részéről inkább fizetem azt az évi pár k huf-ot.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17361 üzenetére
Az indító post nem írta le egyértelműen, milyen mélységgel szeretne barkácsolni. Például előkerülhet-e C alapon írt bináris, amit cron-on futtatna egy webszerver mellett. Ha igen, a logikai szintű szolgáltatások már elégtelenek.
Azt sem írta, hogy elég lenne on spot alapon neki a külső szerver. A barkácsolósdi azt sejteti, kelleni fog neki a 7/24 rendelkezésre állás külső szerveren folyamatosan futtatni valamit.
A fentieket összeadva minimum folyamatos vps szolgáltatás kell neki. És pontosan arra kapott költséghatékony tippeket.
Aztán ha mindezekhez még hozzá jön a teljesítmény igény, következőre már dedikált szervereket fogunk neki linkelni, nem vps-t. Vps havi 5 eur, de ha sokkal több cpu / ram / előreszámítható io sebesség kell, afásan 45 eur körül kezdődnek a szerverek egészben.
A serverless nem az indítóban felsorolt igényekre van méretezve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Micro Four Thirds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Linux kezdőknek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest