- iPhone topik
- Megérkezett Európába az Oppo vékony órája
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Privát Samsung funkciót tehet az Apple publikussá
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
szombi
tag
Sziasztok!
Pár hete kezdtem HTTP protokollal foglalkozni. A téma már korábban is érdekelt, az alapok(IP, TCP, portok, DNS hierarchia, programírás) terén sincs okom panaszra. A [HTTP 1.1 szabvány] leírását természetesen olvasgatom ahogy időm telik rá, de eltart ez egy darabig. Sajnos a "reverse-engineering" típusba tartozom, azaz a protokollt előbb próba programokkal tesztelgetem, aztán megnézem a hozzá tartozó szabványt és így tanulom meg a dolgokat. Első HTTP programom 10 perc alatt összeállt, amivel lényegében "bárhová" tudok csatlakozni. Az eredményt (HTTP válasz fejléc és letöltött tartalom) fájlba mentem, de WireShark-on is megnézem.
Most itt akadtam el: ha egy weboldal tartalmát tömörítés nélkül szeretném letölteni, ekkor az "Accept-Encoding" résznél nem adok meg semmit. Érdekes módon a válasz üzenetben mégis ugyanazt HTTP fejlécet kapom, mintha "compress, gzip" értéket adtam volna meg. Maga a (weboldal) tartalom mégis tömörítés nélkül jön át, de megkapja a "chunk"-ot. Tehát hexadecimálisan a tartalom hosszát, utána a (kódolatlan) tartalom, végül a hét bájtos farok (CRLF+"0"+CRLF+CRLF). A WireShark is jelez, hogy "gzip: Decompression Failed" - hát még szép, hiszen nincs is tömörítve! Ha tömörítve (Accept-Encoding: compress, gzip) kérem le az oldalt, akkor gond nélkül átjön, a WireShark is rendesen dekódolja. Csak a gzip-ig még sajnos nem jutottam el így a tartalommal nem tudok mit kezdeni, de külső progit nem akarok ehhez használni.
Szóval a kérdésem: weboldalak átvitelénél a gzip "kizárólagosnak" tekintendő?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ELADÓ Keychron K8 Aluminium Frame vezetéknélküli billentyűzet Keychron fa csuklótámasszal (+ajándék)
- MSI Vector 16 Gaming Laptop / RTX 4080 175W / i9-12900HX / 1TB SSD / 16GB DDR5 RAM /
- iPhone 15 GYÁRI 99%-os akkumulátor!!
- LG 48" OLED (OLED48B53LA) 4K AI Smart TV
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4, Acer Vertion /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia / Bp., MPL, Fox
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest