- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doze
aktív tag
Valaki tudna nekem segíteni?
Mivel jobb helyet nem találtam ezért ide írok...
Adott nekem egy autó, meg OBD-2 adapter amivel tudok "beszélgetni" az autóval...
Vannak különböző üzemmódok az autóban: jelölésük 01-09-ig terjed... tehát mondjuk a 01-0C és visszakapok 2 bájtot... ezt átváltom egy képlettel ((A*256)+B)/4 és kijön a motor fordulatszáma... SAE szabvány szerencsére
Bibi ott kezdődik hogy nagyon sok "live data" nincs szabványban... ezek nagyrészt 21xx, és 22xx kezdődnek... végigpörgetve egy progit ami "kérdezgetni" az autót több memória címet is találtam amire kaptam választ:
pl:command: 2127
response:042
0:6127FFFFFFFF
1: FFFFFFFFFFFFFF
2: 26FF stb.....Van több ilyen "címem" is amire jön válasz, és nem ugyan az... szal valmi adat lenne. A kérdésem az mit kell ebből az adatokból kihalásznom hogy legalább értelmezni tudja decimálisan, aztán valami képletet kiötölni mit akar "mondani" az autó egyébként a a rendszre CAN-BUS 1Mbit/s, 29Bites üzikkel... csak nem tudom értelmezni/leszűrni. Mi kell mi nem.... ha figyelném a változó adatokat, tudok következtetni mi az, mert van egy szép táblázatom hogy mit tud az autó...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Windows 11
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest