- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- 10 VI 16
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Gép1: Renault Kangoo vizhűtő ventilátor fokozatok
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Doze
aktív tag
Valaki tudna nekem segíteni?
Mivel jobb helyet nem találtam ezért ide írok...
Adott nekem egy autó, meg OBD-2 adapter amivel tudok "beszélgetni" az autóval...
Vannak különböző üzemmódok az autóban: jelölésük 01-09-ig terjed... tehát mondjuk a 01-0C és visszakapok 2 bájtot... ezt átváltom egy képlettel ((A*256)+B)/4 és kijön a motor fordulatszáma... SAE szabvány szerencsére
Bibi ott kezdődik hogy nagyon sok "live data" nincs szabványban... ezek nagyrészt 21xx, és 22xx kezdődnek... végigpörgetve egy progit ami "kérdezgetni" az autót több memória címet is találtam amire kaptam választ:
pl:command: 2127
response:042
0:6127FFFFFFFF
1: FFFFFFFFFFFFFF
2: 26FF stb.....Van több ilyen "címem" is amire jön válasz, és nem ugyan az... szal valmi adat lenne. A kérdésem az mit kell ebből az adatokból kihalásznom hogy legalább értelmezni tudja decimálisan, aztán valami képletet kiötölni mit akar "mondani" az autó egyébként a a rendszre CAN-BUS 1Mbit/s, 29Bites üzikkel... csak nem tudom értelmezni/leszűrni. Mi kell mi nem.... ha figyelném a változó adatokat, tudok következtetni mi az, mert van egy szép táblázatom hogy mit tud az autó...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Renault, Dacia topik
- Battlefield 6
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mikrotik routerek
- Aktív hűtéssel közelednek az Origin Code DDR5 memóriái
- Torrent meghívó kunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anime filmek és sorozatok
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Autóhifi
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M PRO i5 9600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB NZXT Source 600W
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest