Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Doze

aktív tag

válasz Doze #7195 üzenetére

Megkaptam a kérdésemre a választ... multiline response. Szerencsére megtaláltam a kommunikációs adapterem (elm 327) datasheet-jét.... már terminálban pötyögök :DDD

• Doze

aktív tag

válasz Jim Tonic #7194 üzenetére

Épp most jöttem a garázsból. :D

A már meglévő Szabvány szenzorok címeit próbálgattam.

kezdtem egy egyszerűvel:

Hűtővíz hőmérséklet.... bepötyögtem: 01 05 a nyers válasz ez volt: 410584.... ez egyébként 92 fokos hőm... de 4105 tehát az első 4 karakter soha nem változott... csak az utolsó kettő. mivel hexa: max FF-ig mehet 255... jó mondjuk ha nem tudnám a képletét lehet ülnék rajta hogy <utolsó 2 karakter>-40....

Am az első négy karakter mi lehet? Gondolom az 105 kitől jött, de a 4?

Azt szeretném kérdezni: van egy olyan rész a szabványban (amit linkeltem), hogy pl 01 00... és megmondja hogy az első 32 szenzor támogatott. Ez Bit kódolt üziben jön.. (ezt még nem néztem meg micsoda) no mind1

Kiadtam parancsba a 2100-át hát telefosta a képernyőt. Így dobta az adatokat:
    1: 12345678910101
    2: -::-
    3:
    .
    .
    .
    egészen F-ig..

Ebben azt nem vágom hogy míg a többinél jön 1 sor adat ennél 16 sor jön.... vannak közte statikus, folyamatosan változó adatok... ez mi lehet..

Egyébként ez hobbi. :DD kicsit morbid. Am elméletileg jogilag nem aggályos, míg saját részre csinálod, de vannak cégek akik erre vannak specializálódva... keresésre.

• Doze

aktív tag

válasz Jim Tonic #7192 üzenetére

Üdv!

Bocsánat, kicsit èrthetetlen voltam. :U

Nem vagyok programozó, van egy progim ami vègigmegy az összes cìmen, ha van visszatèrő adat akkor kiírja. Mondjuk most csak kb a felènèl járok, mert olyan 3+ óra az egèsz.... de csak akkor tudom csinálni a jár/gyujtáson van az autó, egyèbkènt az Ecu "aludni" megy.

A legjobb az lenne ha az egèsz ecu-ban tárolt adatot lementenèm, csak sajnos ebben nem vagyok jártas. A technikai dokukentunok pedig hètpecsètes tioknak számítak. 7500 dolcsièrt bárki megkaphatja.

Egyedül az ecuban található proci leírása ès a canbus iso szabványa van meg.

• Doze

aktív tag

Valaki tudna nekem segíteni?

Mivel jobb helyet nem találtam ezért ide írok...

Adott nekem egy autó, meg OBD-2 adapter amivel tudok "beszélgetni" az autóval...

Vannak különböző üzemmódok az autóban: jelölésük 01-09-ig terjed... tehát mondjuk a 01-0C és visszakapok 2 bájtot... ezt átváltom egy képlettel ((A*256)+B)/4 és kijön a motor fordulatszáma... SAE szabvány szerencsére

Bibi ott kezdődik hogy nagyon sok "live data" nincs szabványban... ezek nagyrészt 21xx, és 22xx kezdődnek... végigpörgetve egy progit ami "kérdezgetni" az autót több memória címet is találtam amire kaptam választ:

pl:command: 2127
    response:042
    0:6127FFFFFFFF
    1: FFFFFFFFFFFFFF
    2: 26FF stb.....

Van több ilyen "címem" is amire jön válasz, és nem ugyan az... szal valmi adat lenne. A kérdésem az mit kell ebből az adatokból kihalásznom hogy legalább értelmezni tudja decimálisan, aztán valami képletet kiötölni mit akar "mondani" az autó egyébként a a rendszre CAN-BUS 1Mbit/s, 29Bites üzikkel... csak nem tudom értelmezni/leszűrni. Mi kell mi nem.... ha figyelném a változó adatokat, tudok következtetni mi az, mert van egy szép táblázatom hogy mit tud az autó...

Új hozzászólás Aktív témák