- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Véletlenül megmutatta a 17 Pro Max hátlapját a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tottu
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem az alábbi programmal kapcsolatban:
Olyan programot kell írni, ami adott S szóra(max 2000 karakter) és k értékre kiszámítja a leghosszabb olyan kezdőszelet hosszát, amely legfeljebb k betű törlésével tükörszóvá tehető! A program adjon is meg egy ilyen törlést.
Pl.:
Bemenet
2
emeletesKimenet
7 2
2 6A kimenet első sorának első száma a kezdőszelet hossza, a második szám pedig, hogy hány karakter törlésével tehető tükörszóvá. A második sor pedig a törlendő karakterek sorszáma.
Találtam, hozzá egy jó anyagot ami első ránézésre jónak tűnt így egyből neki is fogtam: megírtam a progit, ami a fent említett példára tökéletes működött, majd én is csináltam pár példát amiben volt már egy hibás kimenet. Gondoltam leteszteltetem élesben és kaptam rá 2 pontot a 16-ból ami elég karcsú(min. 8 kell). Ezután jöttem rá, hogy teljessen rossz úton indultam el.
Nah most kellene egy másik kiinduló pont, azonban nem tudom hogyan lehetne egy optimális megoldást találni, ugyanis van idő és memória korlát is: 0.2s időkorlát, és 32MB memória áll a rendelkezésre. Elméletileg Dinamikus programozással kell megoldani, ami egy 2000x2000-es táblából(tömb-ből) áll, amit úgy töltünk fel, hogy az előző részproblémák eredményeit felhaszáljuk.
Ha vkinek van ötlete akkor azt szívessen várom!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Battlefield 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2026.12.15.Apple jótállás
- SAPPHIRE Radeon RX 7800 XT PULSE 16GB
- Lenovo Thinkpad T490 Core i5 8365U 16GB RAM 256GB NVME SSD Magyar Bill Gar
- IPhone 16 Pro 128GB One 2027.07.11. Apple jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3507
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest