Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Python és C# mellett belekezdtem a Swift-be is és elég furának tűnik azokhoz képest. Egyrészt mintha félkész lenne. Lehet hogy csak a másik kettő kényeztetett el a rengeteg, néha szinte túl sok beépített class-al, óriási függvénykönyvtárral, de pl. az MS .net dokumentációja is nagyon részletes, ahhoz képest amit a Swift-hez találtam.
Amellett hogy alap classokat nem találok, de ami van az is mintha bonyolultabb, fapadosabb lenne, miközben látni a Python féle kötetlenebb felfogást is.
Most pl. nem értem azt hogy rengeteg helyen constansokat használnak, oda is aminél változó lenne a logikus. Persze tudom, hogy itt máshogy működik a constans, mert futás alatt is lehet neki értéket adni egyszer, de akkor is fura.
Miért jobb egy
let x = readLine()
mint egy
var x = readLine()
amit reflexből írnék?...ja pont most olvasom, hogy a readLine() nem egyszerű String-et ad vissza, hanem optional-t. Akkor ezért írt a fordító valami unwrap problémát.
fura az
if let x = readLine() {
valami
}
szerkezet is. Mármint hogy honnan kap boolean értéket. Esetleg az "if let" itt egy összetartozó speciális statement?Persze még nagyon az elején vagyok, de a Swift mintha sok dolog máshogy működne.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Super / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest