Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz
axioma
üzenetére
Nem, ez nem fordítói jófejség, és nem csak a scanf-ben működik így, az egésznek mélyebb oka van. A char *ptr egy pointer, ahol a változó tartalma egy memóriacím, amire mutat. A változó értékét módosíthatod, és akkor egy másik memóriaterületre fog mutatni.
A char str[10] változó ezzel szemben ténylegesen azt a 10 byte-ot jelenti, amit lefoglalt számára a fordító, és nem változtathatod meg, hogy milyen memóriacímre mutasson. Tehát amíg ez legális: ptr=str, addig ez nem legális: str=ptr. De másként működik rájuk a sizeof is: sizeof(str)=10 lesz, nem pedig a pointer mérete (pl. 8).
Abban viszont tökéletesen egyetértünk, hogy nem jó gyakorlat a konkrét esetben &-tel használni, én sem szoktam, és nem is buzdítottam senkit erre. Ahogy írtad, egy kezdőnek az &input[0] a legbiztonságosabb forma.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Byski Áramláskijelző.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest