- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #40 üzenetére
Na az OFF tényleg sikerült, de azért összejött pár használható infó:C
-
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #38 üzenetére
adatbáziskezelőhöz sem irunk guit assemblyben...
nem errol volt szo. hanem arrol hogy igen komoly eszkoz a vb pont mint a pl. vc. csak azt hiszik rola hogy nem az. es nem az oreg motorosok hiszik ezt, hanem azok akik a basic nyelvvel kapcsolatban meg mindig az interpretereknel, meg a gwbasicnel tartanak..
na latod erröl beszeltem:
''Így meg minőséget biztosítani szerintem nem lehet jól.''
a kulcsszo: szerinted. de nem tudod, csak kitalaltad.
erted mit probalok mar 1,5 oraja elmondani? -
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #37 üzenetére
A komponensek jó dolgok sztem, egyszerűen legtöbbször nincs idő, hogy megírd magad, akkor se ha megtudnád. A pgSQL már nagyon jól kiforrott, csomó nyelv van alá, plSQL, plPython, stb, sztem a legjobb free dbms ami létezik. mySQLbe még mindig nincs storedproc, bár már régóta ígérik, ezért nem is említettem, mer ennélkül sztem 1 dbms használhatatlan. Másik dolog, szeretem ORACLE-t, dolgoztam is benne elég sokat, MSSQLben is, de azért magyarországon első hogy valami minél olcsóbb legyen. Az pedig nagyrészt linux+postgres, ez elég jó párosítás, egy kisebb céget elbír. A cégek többségének nincs pénze hogy Winservert meg hasonlókat vegyen, ezt is be kell látni.
-
TheVeryGuest
senior tag
Na, a jól végzett szétoffolás után megyek haza a getto-ba véchelyzetet nézni. :))
Bocs, az első 20-ban voltak használható hozzászólások.
Ja, és előre is elnézést ha holnap megint nem bírnék magammal és ide OFFolnék ;] -
blemidon
tag
A VB memóriafelszabadító algoritmusa egyszrűen úgy működik, hogyha 1 objectre nincs több hivatkozás, akkor törli. Az általam írt példában ''önmagára hivatkozás'' van, és ebbe kavarodik bele, ezért nem szabadít. Az ilyen egyébként ritka, nem nagyon szokás használni (van ahol jól jön vagy nem lehet máshogy, de mint mondottam az ritka), ilyen szempontból azért ez elég extrém példa volt.
A megoldás:
*****Class1 hez hozzáadod a következő eljárást:
Public Sub Deallocate()
' Törli a saját magára mutató hivatkozást
A.Deallocate
Set A = Nothing
End Sub
*****Valamint a main loopban
Do
Set A = New Class1
'itt lenne a leak, ha csak sima A = nothing lenne
A.Deallocate
Set A = Nothing
DoEvents
Loop
ennyi. -
TheVeryGuest
senior tag
Csak arra akartam rámutatni, hogy bizonyos kritériumok esetén fel sem merülnek ezek a toolok. És nem hiszem, hogy tényleg csak az öreg motorosok legyintenek, hogy: ''VB? Ugyan már, az nem C/C++, nyomába sem ér!''
Szóval csak van alapja ezeknek persze egyrész performance másrészt szerintem azért egy interpreteres nyelv, még ha van is hozzá compiler, hibakeresési/diagnosztikai eszköztára eléggé korlátozott. Így meg minőséget biztosítani szerintem nem lehet jól. -
TheVeryGuest
senior tag
''...dbserveren írsz meg storedprocban...''
Komoly projektek esetében ez így is van. Csak nem tom hány free DBMS támogatja a tárolt eljárást és a triggert. Oracle után egy darabig kísérletezgettem hobbiszintem MySQL-lel, meg egyszer talán PosgreSql-lel is összekerültem, de ezek valahogy nem voltak benne. Meg mindegyikben más volt a DCL utasítások szintaxisa. Szóval a kis projektekben megint megy a gányolás, hogy a DB csak egy storage, nincs ACID és az integity-t a formokat nyújtó applikáció biztosítja.
''...írtam több vb-s GUI-t, egyszerűen ment, és gyönyörűen működnek...''
Az én szememben a VB, Kylix,... egyszerűen ilyen appok létrehozására kihegyezet szerszámok.
Na meglengetted a vörös posztót: ActiveX. :)) Már csak a Java és korcs leszármazottai hiányoznak. :Y
Én valahogy mindig nagy plugin/komponens ellenes voltam. Hiába eljárt már felettem az idő. Nem valószínű, hogy még egyszer applikációt fogok fejleszteni. -
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #35 üzenetére
nem tudom ez most hogy jön ide..
(egyre riadtabb vagyok.) -
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #33 üzenetére
ööö. mi történik éppen?
-
TheVeryGuest
senior tag
Hát Siemens MED kütyü esetén még talán személy szerint is ismerek pár ember a néhányszáz fős gárdából. GE Medical Systems esetében jóval kevesebbet, max 2-t. Az előbbi Windows talán még VC vagy a .NET-es megfelelője az utóbbiban nem vagyok biztos, a fejlesztési platform Solaris C/C++ de lehet hogy később átportolják Win-re.
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #29 üzenetére
Hát ORACLEhoz sztem a JDeveloperük sokkal ütősebb, megéri használni, márcsak az UML miatt is, végre egy olyan rendszer, amiben normálisan lehet dokumentációt is csinálni és szinkronban van a progiddal. Amugy meg bármilyen nyelven írod a klienst, alap hogy mindent amit tudsz a dbserveren írsz meg storedprocban. Amugy pgSQLhez meg MSSQLhez írtam több vb-s GUI-t, egyszerűen ment, és gyönyörűen működnek. Pl írtam én VBben speckó reportbuildert is promoanyagokhoz, többhasáb, sorkizárás, tükörnyomtatás, amitakarsz, az se volt nagy ördöngősség. Ugyanugy meg lehetett csinálni, mint VC++ban mondjuk. Semmi hátrány nem volt abból hogy VB. Arról nem beszélve, hogy sztem ActiveX komponenst sokkal egyszerűbb VBben fejleszteni, mint VC++-ban.
-
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #29 üzenetére
tudom. valoban meglepoen hangzik elso hallasra, hogy viszonylag keves d3d jatekprogramot irnak vb-ben.. de hat ez van. :))
de mondom, hogy az hogy lefagy, eg megbizhatatlan, az olyasmi, mint regen hogy a fold lapos, es leesunk a szelen. nem a szobeszedekre, meg a megerzesekre kell hallgatni folyton, hanem el kell hajozni a szelere, es akkor majd egybol latszik, hogy mi fagy ki es mi nem... ;) -
TheVeryGuest
senior tag
Az lehet, de mondjuk csak arra, hogy egy böszme ORACLE-es adatbázishoz adjon GUI-t a helpdesk-eseknek. Persze úgy, hogy minden módosítás ellenőrzés ORACLE-es tárolt eljárásokkal és triggerekkel biztosított.
Olyan helyeken ahol, ha lefagy hát lefagy nem számít, legfeljebb újraindítjuk.
Persze nem kell ágyúval verébre lőni, mondjuk egy XML logot felparszolni, meg megjeleníteni remekül lehet ilyen nyelveken is. -
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #25 üzenetére
Ilyenről nem tudok (attól még lehet, VBben annyira nem vagyok otthon), de a garbage collectort nem muszáj használni, mindent felszabadíthatsz magad, és akkor nincs gond.
Egyébként meg tényleg a feladattól függ hogy miben könnyebb írni. Ez egyértelmű.
[Szerkesztve] -
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #25 üzenetére
en a helyedben inkabb aszerint valasztanek, hogy ki irta a programot...
-
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #23 üzenetére
Hát azóta történt egy s más Basic fronton. Már 64en is a Simon's Basic sokkal jobb volt mint a beépített:DD
-
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #23 üzenetére
:)
éreztem én. a visual basic egyaltalan nem a gagyi hentelesrol szol. meglehetosen komoly es hatekony fejlesztoeszkoz. pl. olyan garazscegek is az ezzel fejlesztett szoftvereket hasznaljak, mint a deutche telecom, vagy a reuters. -
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #20 üzenetére
Régebben csináltam én nagyobb dolgokat VBben, semmi gond nem volt vele, ugy mondanám, hogy nekem c++ ''korrektebbnek tűnik''. Amugy VBben is minden megirható, főleg ha jól írod meg, és akkor gond sincs vele.
-
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #20 üzenetére
tevedek ha azt gondolom, h igazabol nem nagyon van sajat tapasztalatod vbasic-kel? :)
-
TheVeryGuest
senior tag
Ja, gyors GUI összedobására jó. Meg egyetemi feladatot berhelni vele. De szigorúan semmi olyanra, ahol a folyamatos működés követelmény. Se túl nagy projektekhez, arra már ott a Delphi, vagy a Builder vagy Kylix, vagy hogy a fenébe hívják mán.
Ha nincs más megoldás, akkor meg BIOS wake up on timer/every day at 00:00 funkció, automatic startupba (vagy indítópult vagy mi a szösz) elindítani az app-ot, aztán a scheduled task-ba meg belőni a shutdownt 23:55-re. Oszt kalács! -
blemidon
tag
válasz
TheVeryGuest #17 üzenetére
Hát ha kiderül hogy PPThez irtak VBA valamiket, akkor tényleg feladom:)
Amugy a programozás kérdésben azt hiszem egyetértünk, bár van amit sokkal egyszerűbb benne megcsinálni, mint C++ban. -
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #17 üzenetére
(én raknám. sőt egyszer csináltam is..)
nekem is ez ugrott be elsőnek, hogy powerpoint, vagy valami freeware klónja. aztán a tehetséges programozót el lehet felejteni egy életre :) -
TheVeryGuest
senior tag
Mondjuk a ''VB'' és ''programozó'' szavakat én nem raknám egy mondatba, de ez magánvélemény. Képújságnak meg nem lehet belőni a powerpointot valami loopolt slideshow-val? :F
-
blemidon
tag
Egyébként VBhez tényleg több javítás jött leak ügybe servicepackokban, de ez szintén a programozó feladata, hogy kövesse, felrakja őket, újrafordítsa a progit, és elküldje a felhasználóknak a javított verziót. Legalábbis így kellene csinálni:)
-
Flashy
veterán
ez nem a nem hasznalt memoriat szabaditja fel, legalabbis nem ugy ahogy a kerdezonek kell. az ijen mem recovery progik altalaban annyit csinalnak hogy lefoglalnak annyi memoriat amennyit birnak, aztan egybol felszabaditjak. azert lesz tobb szabad memoria, mert emiatt a nem használt blokkok kikerülnek swapre. aztán ha soká lesz rájuk szükség akkor maradnak is ott egy ideig.
más program által lefoglalt memóriát nem tudsz felszabadítani. -
blemidon
tag
Hát igen. Bár Visual Basicben is elég könnyen előjöhet leak rosszul megírt kódból, próbáld ki ezt:
Csinálj 1 formot 1 gombbal (Command1) + két classt (Class1 és Class2) és nézd meg feladatkezelőben milyen szépen megy fel a felhasznált memória
Annyiban igazad van, hogy a VB garbage collectora eléggé ''gyerekcipőben jár'' ha lehet igy mondani azt hogy szar:)
Annyiban nincs igazad, hogy a programozó feladata, hogy ezt tudja, és úgy írja meg a kódot:)
*****Form1:
Private Sub Command1_Click()
Dim A As Class1
Do
'1 mega memória lefoglalása
Set A = New Class1
' Íme 1 mega leak:)
Set A = Nothing
DoEvents
Loop
End Sub
*****Class1
Option Explicit
Private A As New Class2
Private Str As String
Private Sub Class_Initialize()
Set A.B = Me
' Allocate lots of memory
Str = Space(1024 ^ 2)
End Sub
*****Class2
Option Explicit
Public B As Class1 -
csudri
őstag
Nem lehetne megoldás a problémára, ha egy külsö program felszabadítaná a már nem használt memoriát? Nekem is fut egy a gépen és nekem 20 percenként ''megbuzizza'' a program a memoriát, hogy a bennemaradt marhaságok ne foglalják.
amúgy a program neve FreeRam XP pro és a [L]http://www.majorgeeks.com/[/L] oldalról leszedhető. Freeware! -
blemidon
tag
Szerintem ezt kár tovább bonyolítani, sql-el meg hasonlól, 1xüen szarul van megirva és kész. Ezen nem tudsz változtatni, a készítőnek kell javítani. Ha hibásat irt, akkor csinálja meg. Ne engedd sírni hogy 'nem tudja mi a baj', keresse meg, az a dolga.
-
tomimidi
tag
válasz
Pizzafutar #9 üzenetére
Sajnos nem használ SQL adatbázist. Az ODBC is csak most készülget hozzá, pedig igencsak interaktív lehetne. Maga a progi két részből áll. Egy szerkesztő és egy futtató modulból. A futtató modul gyakorlatilag ugyanaz a telepítés csak egy külön egy player.exe állomány, ami egy data.dat fájlból szedi a hirdetések sorrendjét. Tehát akár a szerkesztő lehetne a futató is, de mi külön hálózatban használjuk, így a matatáskor nem kell lekapcsolni a gépen, hanem leküldi a hálón az új hirdetéseket és a listát és fut(na) folyamatosan.
Amúgy ez a lejárt hirdetések dolog (több mint ezer fájl egy mappában) nekem egy kicsit gyanús, mert mióta töröltem a mappát kevesebbszer fagy.
Ez lehetséges?
Üdv. ToM -
X-COM
nagyúr
sajnos sok ilyen programozói hozzáállás van, összegányol valamit valahogyan, bezsebeli a pénzt, esetleg havonta a ''supportra'' és ''hibajavításokra'', aztán ha gond van vele akkor finoman szólva cseszik rája.
-
blemidon
tag
Hát a programozónak illene tudni ilyen hibát megkeresni 1 hét ''figyelés'' nélkül is... Ezt nyugodtan megmondhatod neki:)
-
tomimidi
tag
válasz
Pizzafutar #4 üzenetére
Sziasztok!
Beszéltem már a programozóval, de gyakorlatilag fogalma sincs, hogy hol ''szivároghat'' el a memória. A program logjából sajnos nem derül ki. Kb. 1 hét alatt jut el arra a pontra,hogy feladja magát a progi, de mindig más hibaüzenettel.
Ha jól tudom Visual Basicben fejleszti a programot.
Most már olyan is előfodult, hogy felgyülemlettek a lejárt hirdetések (több mint 1000 file) egy mappában, ami megint csak fagyást okozott, mert miután töröltem a mappát eltűnt az óránkénti fagyás.
Úgy látom marad a kilép és újra indít....
Fiúk. Köszönöm a tanácsokat. Jelzem a programozó felé, de nem sok reményem van.
:(
Üdv.
ToM -
-
blemidon
tag
Ez igy elsőre nagyon ugy néz ki hogy leakel a képújságprogid. Ez annyit tesz, hogy foglal le magának memóriaterületeket, amiket ''elfelejt'' felszabadítani, és egy idő után nem marad neki elég. Ehhez a progit kéne debugolni (szólj a készítőknek).
-
tomimidi
tag
HellO!
Remélem valaki tud segíteni. Adott egy Win2K op.(sp4, HUN) képújság program fut egyedül a gépen a nap 24 órájában. Viszont hetente mindig megáll valami hibával, ami a memória elfogyására vezethető vissza és megbolondul. A program logjából csak annyi látszik, hogy 52%-ra zuhan a fizikai memória mérete és már nem tudja felolvasni a következő hirdetési fájl.
Na már csak azt kéne kiderítem, hogy hol folyik el a memo. Van valakinek ötlete?
Mivel a futó progam képe folyamatosan adásban van, ezért a matatás kizárt, valami log megoldásra goldoltam, ahol a rögzített log fájl kiértékelhető egy másik gépen.
Mindenféle segítséget előre is köszönök!
Üdv.
ToM
Aktív témák
Hirdetés
- Légies iPhone halvány színei
- E-roller topik
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest